Простотите български

Go down

Простотите български

Писане  Boabab on Пет 15 Фев 2008, 11:08

Днес реших да отворя една доста благодарна тема. Поводът беше едно "интервю", което наблюдавах днес по БТВ малко преди 9. Интервюираната беше 12 годишното дете, от Твърдица, което току що беше родило. Детето си беше дете и циганче, което живее според обстоятелствата, както сме ги оставили.... Но всъщност, друго имам предвид. Пред интервюиращия я на масто "журналист" и на Ани Цолова от студиото, то беше свясното и милото същество. Разплакаха го с просташките си въпроси. Имах чувството вече, че искат да отговори на въпроса - какво е обич - със слага ми го.

И вече започвам да усещам, че понякога не ми издржат нервите. Ако ми бяха под ръка щях да им зшия по едни. Онзи ден пък, на пешеходна пътека, една патка в кола, тъкмо отстъпвах на една възрастна жена да мине, едва не ме блъсна. Скочих да тегля на колата й един шут, но да нейно щастие Very Happy вече се беше изнесла.
Boabab
Boabab

Male
Брой мнения : 3974
Age : 61
Registration date : 19.11.2007

Вижте профила на потребителя http://boabab.forumotion.com/index.htm

Върнете се в началото Go down

Re: Простотите български

Писане  (Натали) on Вто 29 Апр 2008, 01:16

Между другото, все ми се искаше да ви разкажа нещо за преместването на пропагандната радиостанция “Свободна Европа” в Прага. След като желязната завеса падна, беше ясно, че дните на българската редакция в това радио са преброени. Само въпрос на време беше да я закрият. И хранениците й бяха застрашени от безработица. А те нищо друго не можеха да правят, бяха свикнали със солидни заплати, множество привилегии и материални придобивки, които дори журналистите в Германия нямаха. Такъв кокал не беше за изтърване, особено когато знаеш, че друга немска редакция няма да те вземе на работа като чужденец и трябва да ходиш да миеш чиниите за 500 марки на месец. А те не са свикнали на такива неща, прекалено изнежени бяха от хилядите си долари заплати. И доста бяха понатрупали, но им се щеше още и още, защото човешкото око няма насищане.

Че като започнаха едни вопли. Как комунизмът не е приключил, как хранениците са нужни още, за да го борят. Как не трябва да се мести радиостанцията им в Прага. Ами да, де, в Мюнхен е къде по-хубаво, прави бяха другарите. Не ни закривайте, аман-заман, битката срещу комунизма продължава, ако го няма, ние ще го измислим отново и ще продължим да се борим срещу него, зер заплатките и привилегиите са добри, не са за изпускане. Най-циничното във всичко това е, че келепирът и страхът им от свършването му бяха отново представени като антикомунизъм.

Тогава се видяха истинските им лица и колко им пукаше за комунизма, и колко за собствените им задници. Ако си истински журналист, и мразиш освен това комунизма, ще отидеш и в най-забутаното афганистанско село на света, за да си изпълняваш професионалните задължения и да служиш на идеите си. Имам познат, международен американски журналист, редакцията му го премести от Вашингтон в Хонг Конг, после в някаква китайска провинция, на която така и не запомних името. Не съм го чула да гъкне или да се оплаче от това, такава му е работата.

Изведнъж се разбра, че тези хора не са никакви журналисти, а обикновени високоплатени наемници. Доста се посмях и на смешките Калчеви, опитващ се да представи напускането си на радиото като последица от някаква голяма принципност. Защото същото това радио позволи на онези, които искат да се пенсионират и не желаят или не могат да се преместят в Прага, да се оттеглят при изключително благоприятни за тях финансови условия. Така свърши митът за “големите” български журналисти в “Свободна Европа”. Те се оказаха не много по-различни от онези, срещу които се бориха, служещите на Москва и КГБ. Бяха си заприличали в процеса на взаимното “борене”. Имам нещастието да познавам биографиите на мнозина от тях, те бяха храненици на комунизма, преди да станат храненици на капитализма.

Като му прочетох писанията за пенсията, ме обзе гняв и срам за всички онези, които бяха малтретирани години наред в нашата страна, гниха по концлагери и затвори и единствената им заплата за последователния им антикомунизъм беше я някой куршум в тила, я терор до съсипване. Но какво й пука на лиглата Верочка за тях, тя е партийна естетка. Мизерниците на онзи форум са един гранясал байганьовски продукт, някаква миризлива плесен, която днес застила и трови България точно толкова, колкото и отроците на комунистическата ни номенклатура.

(Натали)

Брой мнения : 766
Registration date : 17.04.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

ЦИГАНИН РАЗИГРАВА БЪЛГАРИЯ

Писане  (Стоян Христов) on Съб 06 Юни 2009, 16:42

Строго секретно
Добринка Корчева
Младоженците Ахмед Доган и Айсехел Руфи Доган е с циганска кръв, има 4 незаконни деца от две българки и две туркини.

http://www.blitz.bg/category/22

(Стоян Христов)

Брой мнения : 267
Registration date : 21.06.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

високоплатени наемници

Писане  gigatev on Съб 06 Юни 2009, 21:16

Натали написа:Между другото, все ми се искаше да ви разкажа нещо за преместването на пропагандната радиостанция “Свободна Европа” в Прага. ...

...Изведнъж се разбра, че тези хора не са никакви журналисти, а обикновени високоплатени наемници. Доста се посмях и на смешките Калчеви, опитващ се да представи напускането си на радиото като последица от някаква голяма принципност. Защото същото това радио позволи на онези, които искат да се пенсионират и не желаят или не могат да се преместят в Прага, да се оттеглят при изключително благоприятни за тях финансови условия. Така свърши митът за “големите” български журналисти в “Свободна Европа”. Те се оказаха не много по-различни от онези, срещу които се бориха, служещите на Москва и КГБ. Бяха си заприличали в процеса на взаимното “борене”. Имам нещастието да познавам биографиите на мнозина от тях, те бяха храненици на комунизма, преди да станат храненици на капитализма.

.

Натали, това което сте написали ми се струва много интересно. Ще ви помоля да продължите. Аз също имам впечатление от 3-ма журналистически наемници в РСЕ. Показателно е че и тримата след закриването на бълг. редакция...престанаха да се занимават с журналистика.
Срещам се и сега от време на време с тях. Те фактически признават че са били просто употребени. На никаква кауза не са служили. Нищо ново сега не могат да кажат. Били са подбрани поради известни вербални способности и готовност да имитират обществено-политическа ангажираност срещу добро заплашане. Употребата е привършила и употребените инструменти са захвърлени поради непригодност.
Интересно би било да се направи разследване на дейността на подобни хора и да се оцени приносът им за развитие на нещата в България.
Очаквам да продължите Smile

gigatev

Брой мнения : 298
Registration date : 26.01.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Стояне, внимавай с Конституцията!

Писане  Логик on Съб 06 Юни 2009, 21:49

Стояне, що си не носиш дрисните в някой по-близък до манталитета ти форум? Там сигурно повече ще те оценят! Тук може да те заболи от някой член...
Логик
Логик

Male
Брой мнения : 3795
Age : 74
Location : Sofia
Job/hobbies : Speculations
Registration date : 24.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.math.bas.bg/~vlsot

Върнете се в началото Go down

Гигатев,

Писане  Таки on Съб 06 Юни 2009, 21:55

Този топик е съживен след повече от година мълчание. Наталия отдавна не пише, тъй като се отказа от компромиси по отношение на стила, а не искаше да бъде повод на форумно напрежение и разкол.

Аз продължавам да съжалявам за загубата на един от малкото гласове, които наричаха нещата с техните имена, независимо от това, дали бяха прави или не. Тя беше една крайност, с която по-лесно се примирявах, по сравнение с другата крайност - на изискани и словесно обиграни мръсници, клеветници и негодници.
Таки
Таки

Male
Брой мнения : 15728
Age : 73
Location : Athens
Registration date : 01.01.2008

Вижте профила на потребителя http://www.ipta.demokritos.gr/erl/special/special.html

Върнете се в началото Go down

Parti-pris

Писане  Логик on Съб 06 Юни 2009, 22:27

Таки написа:Тя беше една крайност, с която по-лесно се примирявах, по сравнение с другата крайност - на изискани и словесно обиграни мръсници, клеветници и негодници.
Твоята фаворитка употреби по мой адрес изрази, които еднозначно я причислиха към категорията "мръсници, клеветници и негодници" (дори не бе "изискана и словесно обиграна"). Смея да напомня, че поводът бе мое признание, поръчано от теб. Наблюдаваната предвзетост (parti pris, prejudice, bias) по отношение на споменатата особа очевидно имат ирационални основания, в които не ми е съдено да проникна. Затова ги приемам за факт. Факт са обаче и цитатите, които аз пазя, макар че оригиналите са изгорени.
Логик
Логик

Male
Брой мнения : 3795
Age : 74
Location : Sofia
Job/hobbies : Speculations
Registration date : 24.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.math.bas.bg/~vlsot

Върнете се в началото Go down

Re: Простотите български

Писане  (Стоян Христов) on Съб 06 Юни 2009, 22:27

Логик написа:Стояне, що си не носиш дрисните в някой по-близък до манталитета ти форум? Там сигурно повече ще те оценят! Тук може да те заболи от някой член...

Не мога да те разбера,но тонът ти не ми харесва!
Ти пък защо се засягаш за доган?Сигурно си от ДПС?
Да ,Конституцията беше нарушена с регистрирането на етническа партиа,НО трябва ли да изброявам кои КС я подкрепиха?

(Стоян Христов)

Брой мнения : 267
Registration date : 21.06.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

На мен пък изказванията ти не ми харесват!

Писане  Логик on Съб 06 Юни 2009, 22:39

Стоян Христов написа:... тонът ти не ми харесва!
Ти пък защо се засягаш за доган?Сигурно си от ДПС?
Изобщо не се засягам за Доган, а за България. Жал ми е, че моята страна ражда такива плиткоумници, които да я излагат.

Не съм член на ДПС. Но такива като теб могат и да ме направят. Независимо дали съм член на ДПС или не - това теб не те интересува, изказванията ти са подсъдни и трябва много да внимаваш с тях! Казвам ти го най-приятелски. Засега.
Логик
Логик

Male
Брой мнения : 3795
Age : 74
Location : Sofia
Job/hobbies : Speculations
Registration date : 24.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.math.bas.bg/~vlsot

Върнете се в началото Go down

Re: Простотите български

Писане  (Стоян Христов) on Съб 06 Юни 2009, 22:50

Логик написа:
Стоян Христов написа:... тонът ти не ми харесва!
Ти пък защо се засягаш за доган?Сигурно си от ДПС?
Изобщо не се засягам за Доган, а за България. Жал ми е, че моята страна ражда такива плиткоумници, които да я излагат.

Не съм член на ДПС. Но такива като теб могат и да ме направят. Независимо дали съм член на ДПС или не - това теб не те интересува, изказванията ти са подсъдни и трябва много да внимаваш с тях! Казвам ти го най-приятелски. Засега.

*************************** Я ми кажи, кое по точно е подсъдно?
Аз пък много приятелски те предупреждавам да се държиш малко по прилично.

(Стоян Христов)

Брой мнения : 267
Registration date : 21.06.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Чети Конституцията и законите!

Писане  Логик on Съб 06 Юни 2009, 23:48

Разпалването на етническа вражда е наказуемо:

Конституция на Република България, чл. 44 (2): Забраняват се организации, чиято дейност е насочена [...] към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда, към нарушаване на правата и свободите на гражданите...

Вашата партия прави точно това. ДПС не го прави.
Логик
Логик

Male
Брой мнения : 3795
Age : 74
Location : Sofia
Job/hobbies : Speculations
Registration date : 24.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.math.bas.bg/~vlsot

Върнете се в началото Go down

Re: Простотите български

Писане  (Стоян Христов) on Нед 07 Юни 2009, 00:09

Логик написа:Разпалването на етническа вражда е наказуемо:

Конституция на Република България, чл. 44 (2): Забраняват се организации, чиято дейност е насочена [...] към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда, към нарушаване на правата и свободите на гражданите...

Вашата партия прави точно това. ДПС не го прави.


И къде видя в моите изказвания разпалване на етническа вражда?
Не знаеш нали?Горе просто поснах една статийка от блиц.Ако вземем да цитираме конституцията ще излезе че вие най много я нарушавате.Аман от киряк-стевчовци!
Заради такива ****** псевдо демократи като теб България заприлича на турски вилает.
ПП.А според мен с действията си точно ДПС нарушава горният член.

(Стоян Христов)

Брой мнения : 267
Registration date : 21.06.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Простотите български

Писане  HEXE on Сря 01 Юли 2009, 17:20

Изборна секция в Дом за душевноболни01.07.2009,
Ина Друмева


В дясно "кметството", до него - входът на Дома
Изборите за национален парламент на 5 юли в село Преколница ще се проведат в Дома за стари хора с умствена изостаналост (някои дори биха употребили по-краткото - „лудница").

Репортерска проверка на news.bg установи, че и предишните избори (за депутати за Европейския парламент на 7 юни) са се провели в същата сграда.

Срещнахме се с член от секционната комисия, който ни разказа, че сутринта преди изборите обитателите на дома най-вероятно са били упоени или са им дадени успокоителни медикаменти, за да не пречат на нормалното провеждане на изборния процес.

Изборите не могат да се проведат в кметството, защото сградата е продадена и управата се помещава в барака до входа на Дома. Това може би е единствената избирателна секция в България, която ще се намира в сградата на лудница.

Село Преколница се намира в Западна България, в географската област Каменица, западно от гр. Кюстендил.

Според последните статистически данни от 2008 г. там живеят 125 души, от които около 90 имат право да гласуват. На президентските избори през 2006 г. в селото са гласували 45 души - точно 50% от избирателите.

Кмет на селото е Роза Исионова, която е на този пост вече четвърти мандат. Кметството, в което тя работи, представлява стаичка в една барака с размери 2 на 2 метра, която дели с пазача на дома за душевноболни хора.

Преди години на доброволни начала е била построена масивна сграда за кметството.
Първоначално там се е помещавала фурна, а в последствие - лекарски и зъболекарски кабинет, който обаче не е разполагал с необходимото медицинско оборудване.

В един момент сградата на кметството е продадена, а какво е станало с парите, няма официални данни.

Питали кметицата защо и как е продадено кметството, а тя казвала, че не знае, разказа още бившият член на секционната комисия.

Поради факта, че сегашната сграда на кметството е прекалено тясна, последните избори се провеждат в сградата на Дома за възрастни хора с умствена изостаналост.

Тя е ремонтирана през 2008 г. - 2009 г. с пари, спечелени от община Кюстендил по проект на ФАР.

Според официални данни там са настанени 58 жени и един мъж, като всички те са с диагноза „олигофрения". Капацитетът на дома е 60 души. Данни от селото обаче сочат, че в дома живеят 86 души.

По време на изборния процес пазачите не пускат душевноболните, за да нямат съприкосновение с избирателите.
Сутринта на последните избори те са били изключително спокойни, но следобед са започнали да буйстват.

„За да не шават до обед значи нещо им е давано. Явно са им давали някакви упойващи вещества. Към обед обаче ги пуснаха и хората започнаха да буйстват. Цялата комисия така предполагаме", сподели пред на news.bg човек от селото, който пожела анонимност от съображения за сигурност.
По думите му гледката е била неприятна. И за хората вътре в дома, и за избирателите.

Той разказа още, че изборите за Европейски парламент са се провеждали в отделна сграда в двора на дома. Този път обаче изборите ще бъдат в основната сграда, в спалното помещение, където ще бъде освободено специално място за изборната секция.

Според него в дома живеят около 86 души на различна възраст. 14 от тях са в тежко състояние и са на легло.

Душевноболните хора имат право да гласуват само с придружител - техен роднина. На миналите избори обаче хора от дома не са гласували, посочи още той.

Според него не са правени опити за манипулиране на техния глас и обитателите на дома не са били принуждавани да гласуват за една или друга политическа сила.

Информаторът ни разказа и подробности за протичането на избирателния процес.

Човек на кметицата кара хората до лудницата. Роза Исионова ги чака отвън на вратата. Разбират се, кой номер ще избират и каквото каже кметицата - такава бюлетина пуска гласоподавателят.

„Освен червен номер друг там не се получава с изключение на комисията, ако има някой от НДСВ - по един глас. Иначе там всичко е червено. Те не смеят хората. Тя просто е насадила страх у тях", разказва още човекът от селото.

Говорителят на ЦИК Бисер Троянов коментира пред news.bg, че няма никакъв проблем парламентарните избори да се проведат в друга сграда, различна от тази на общината.
По думите му, най-важно е да бъдат създадени условия за спокойното протичане на изборния процес.
Обитателите на дома също имат право на глас, ако не са под запрещение, коментира още Троянов.

От Агенцията за социално подпомагане пък определиха данните като обезпокоителни и съобщиха, че по всяка вероятност агенцията ще се самосезира въз основа на тези данни.

От там съобщиха още, че проектът, финансиран по програма ФАР, е на стойност 164 246 евро, като основната му цел е да бъдат изградени защитени пространства в Дома за възрастни с умствена изостаналост с. Преколница за предоставяне на алтернативни социални услуги за 16 души. Изпълнител на сключения договор е община Кюстендил.

По време на изпълнение на проекта е установено, че плануваните средства за строително-ремонтни дейности са недостатъчни, поради което с решение на Общински съвет - гр. Кюстендил, са отпуснати допълнителни средства в размер на 90 хиляди лева за дофинансиране на този вид дейност.

По време на изпълнението на проекта е осъществяван непрекъснат мониторинг от страна на представители на Агенцията за социално подпомагане, която е Звено за изпълнение на проекта.

Не са установени несъответствия и нередности по отношение усвояването на средствата от отпуснатата безвъзмездна финансова помощ. Договорът е приключил изпълнението си на 30.05.2009 г., като са постигнати заложените цели.

Директорът на дома Митко Василев потвърди информацията, че изборите за Европейски парламент са били проведени в сградата на дома. Той обаче не пожела да даде информация за това дали хората вътре са били упоявани и по какъв начин е протекъл изборният ден.

По негови данни домът е за възрастни хора (над 20 години) и е с капацитет 60 души. Това не е лечебно заведение и хората в него живеят, без да се лекуват, коментира още директорът.

Василев каза, че не е присъствал на изборите и няма да присъства на следващите за национален парламент. Къде ще бъде избирателната секция се определя от кмета на община Кюстендил Петър Паунов.
Домът за възрастни е общинска собственост и с него също се разпорежда Паунов.

Кметът на Кюстендил от своя страна категорично отрече информацията, че гласуването за Европейски парламент се е провеждало в сградата на Дома за възрастни хора. Той изрази учудване, че избирателната секция не е била разположена в сградата на общината.

Петър Паунов посочи, че в областта има над 100 села и не може да даде подробни данни за протичането на изборния процес във всяко едно от тях.

От общинската администрация пък посочиха, че изборите за евродепутати и предстоящите за национален парламент ще бъдат проведени на територията на Дома за психично болни, но в отделна сграда.

От община Кюстендил посочиха, че кметството в село Преколница е продадено, но не знаят на кого и каква е причината. От там предположиха още, че най-вероятно е планиран строеж на нова сграда и това е причината изборите да се проведат в дома за душевноболни.

По думите на Надя Ангелова от общинската администрация в Кюстендил в селото няма друга подходяща обществена сграда и хората от дома са под запрещение т.е. нямат право на глас.

Тя посочи, че са подавани 2 сигнала към ЦИК за това, че избирателната секция е преместена. От администрацията изразиха надежда, че никой не би си позволил да упоява хората от чисто човешка гледна точка
HEXE
HEXE

Female
Брой мнения : 631
Age : 57
Registration date : 06.11.2007

Вижте профила на потребителя http://rigas.bulgarianforum.net/profile.forum

Върнете се в началото Go down

Re: Простотите български

Писане  Boabab on Сря 01 Юли 2009, 20:06

Руснаците са по-прости от нас, все пак:

Дмитриевич вече съвсем го отвя по рушняшки: Костов щял да приватизира и отнеме жилищата на хората.

На 5 - ти ще му кажем - къш, марш и чиба в степите.
Boabab
Boabab

Male
Брой мнения : 3974
Age : 61
Registration date : 19.11.2007

Вижте профила на потребителя http://boabab.forumotion.com/index.htm

Върнете се в началото Go down

Re: Простотите български

Писане  HEXE on Сря 01 Юли 2009, 20:22

13 BG простотии Иво Сиромахов
Напоследък всички медии тръбят, че бъдещето на планетата е застрашено. Като основни източници на заплаха са посочени глобалното затопляне, озоновата дупка и замърсяването.
Има обаче още един поразяващ фактор, за който не се говори, а той е най-опасен.
Това е Глобалната Простотия.
Ние живеем, заобиколени от хиляди простотии, свикнали сме с тях и нямаме сили да им противостоим.
България също е дала своя значим принос в глобалното изпростяване. Прилагам списък на 13-те фатални български простотии:

1. Тройната коалиция
Пътувал съм по света и съм виждал много статуи на държавници, но никъде не съм виждал паметник на коалиция.
И до днес не е ясно какво точно свързва бившия цар с бившите комунисти, но на кого му пука?
Както е казал Роналд Рейгън: “Правителството не решава проблемите. То ги финансира”
Впрочем българската политика винаги е бил неизчерпаем извор на простотии. Спомнете си само: “За Бога братя, не купувайте!”, “Европа от Ванкувър до Владивосток”, и гениалното прозрение: “Егати държавата, щом аз съм й вицепремиер!”

2. Сутрешните блокове на телевизиите
Не знам в чий болен мозък се е родила идеята, че сутрин телевизията трябва да запълва програмата си с тежки политически анализи. Тази идея обаче е прегърната радушно от почти всички телевизии.
Съгласете се, че е доста стресиращо, докато пиеш кафето си с полуотворени очи, да те атакуват с проблемите на здравната реформа и поредната стратегия за обединение на дясното.
И защо принуждават водещите да четат пред камерата вестниците с обречен поглед? Не е ли по-добре сам да си прочета вестника?
И цялата тая мъка трае цели три часа! Всяка делнична сутрин!
Не може ли денят да започва с нещо по-ведро – музика, анимация, красиви жени?

3. Сутрешните блокове на радиата
В радиостанциите нещата са още по-трагични. Водещите обикновено са двама – мъж и жена, говорят нечовешки глупости и кой знае защо не спират да се кикотят. Може би в студиото има някакъв невидим за слушателите гъдилар, който непрестанно гъделичка водещите, за да им поддържа настроението?
Или пък този кикот е резултат от нервния срив, до който води всекидневното ранно ставане?
Забележителен е и начинът, по който се четат хороскопите за деня. Водещите смятат за нормално да се обръщат към публиката си с фамилиарното “Уважаеми Риби”, или “Драги Овни”! Как може да наричаш слушателите си “драги овни”?
Единствената ми утеха е, че не четат китайския хороскоп. Защото биха се обръщали към представителите на моята зодия с любезното “драги свине”.

4. Годишните награди за попмузика
В България попмузика няма, но пък награди за попмузика – с лопата да ги ринеш.
Най-забавното е, че двайсетина песни, създадени през годината си поделят награди в около 60 категории.
Вечните лауреати са Графа, Каризма и Мария Илиева, които не пропускат да благодарят на семействата си и на Господ и да кажат на публиката, че я обичат. Но ако съдим по броя на продадените им албуми, публиката май не им отвръща със същите чувства.

5. Българските интелектуалци
Това са хора на преклонна възраст, които са прекарали голяма част от живота си по държавни софри и симпозиуми на социалистическото изкуство и сега много страдат, че вече няма писателски почивни станции, в които голямата мастика да струва 20 стотинки.
Всеки с болката си. Лошото обаче е, че тези хора смятат, че са “обществена съвест” и високопарно се изказват по всички теми – от политиката до болестите по ранозреещите кореноплодни.
Така наречените интелектуалци не харесват себе си и по тази причина не харесват нищо друго. Според тях най-големите беди на съвременността са пазарното общество, сексът, американските филми и младите хора.
От друга страна интелектуалците се срамуват да признаят, че страдат за почивните станции и евтината мастика.
Затова тъгата по безметежните години на социалистическите кьорсофри е лицемерно замаскирана с мрънкане на изречения като “Обществото има нужда от повече духовност” и “Тежко на държава, която не се грижи за творците си!”

6. Черноморските курорти
Ако трябва да избирам къде да прекарам лятната си отпуска – в Слънчев бряг или в комплекс “Люлин”, без да се колебая ще избера “Люлин”.
Там има по-малко бетон, повече зеленина и много по-малко багери и фадроми.
Превръщането на курортите в строителни площадки е наистина авангардна българска идея. Връщайки се от плажа, туристите могат да бият плоча на някой от строежите, или да залепят тапетите в някой от почти готовите хотели.
Така човек придобива самочувствието, че не само си почива, но и строи живота нов!

7. Толерантността към гейовете
Защо точно към тях? Човек или е толерантен към всички или не е. Защо трябва да има определена категория хора, към които да сме по-толерантни?
Защо трябва да търпя нагли гейове да навират в полезрението ми аналните си въжделения?
Нямам нищо против тях – нека завират в отворите си каквото им харесва, но да го правят тихомълком.
Ние, хетеросексуалните, сме много по-дискретни и ненатрапчиви в това отношение.
И ако обичат, да не ми излизат с номера, че са РАЗЛИЧНИ. Всеки човек е различен и заслужава толерантност.

8. Футболното първенство
Аз съм голям фен на футбола и затова смятам, че българското първенство трябва да се закрие незабавно.
Какъв е смисълът хора със затруднена физическа координация да извършват хаотични движения в продължение на 90 минути с единствената мисъл как след мача ще се напият в чалгаклуба?
Какъв е смисълът да бият реферите, щом на следващия мач пак ще им бутат рушвети?
Възможно ли е, след като вчера си гледал “Барселона” – “Реал Мадрид” днес да следиш с интерес мача “Родопа” – “Черноморец” (Бургас – София)?
Единственото атрактивно нещо във футболното първенство бяха лафовете на Батето. Но и него вече го няма.

9. Юпитата
Тази нова думичка се появи в българския език, за да замени вече неактуалния термин “комсомолци”.
Българските юпита всъщност са меркантилни кариеристи с голямо самочувствие и без чувство за хумор. Ходят с костюм и вратовръзка и говорят скучно.
Често дават рецепти за спасяване на българската икономика, но тези рецепти все не проработват.

10. Националния дворец на културата
Зад гръмкото име “Национален дворец на културата” всъщност се крие един миризлив базар, в който можеш да си купиш евтини чорапи и маратонки “АдиБас”. Къде тук е културата?
Всъщност в тази сграда никога не е имало култура. Тя беше построена за конгреси на БКП.
Преди 30 години на това място имаше прекрасна градинка с много зеленина.
Комунистите я разрушиха, за да вдигнат на нейно място този отвратителен бетонен туч.
Но това не е всичко. За да се утвърди напълно естетиката на грозното, пред НДК беше вдигнат шизофреничен паметник, наречен с обич от народа “многоъгълен петохуйник”.

11. Борбата с пиратството
Не ме разбирайте погрешно – не защитавам кражбите на интелектуална собственост. Професията ми е такава, че и на мен често ми се случва да ми откраднат нещо и да го разпространяват, без да ми платят и стотинка. И усещането никак не е приятно.
Но плакатите с голите “творци” са голям смях. Каква е идеята? Дали авторите на кампанията “Пиратството ограбва” живеят със светлата вяра, че когато види плакат с голия Васко Кръпката, пиратът ще се прекърши, ще вземе присърце проблемите на ограбените творци и ще си изтрие всички емпетройки от харддиска?
Ако поиска, правителството може да предприеме реални мерки срещу пиратството като затваряне на сървърите с нелицензирана музика и филми, изгонване на продавачите на нелегален софтуер от площад “Славейков” събиране на такси от всички заведения, в които звучи музика. Но вместо да направи това, държавата е накарала някакви нещастни хорица да се съблекат голи и да гледат тъжно.


12. Маршрутките
Те са най-вълнуващото транспортно средство. Само срещу лев и петдесет човек получава уникалното преживяване да приюти в скута си 130-килограмов потен чичо и да се бори за всяка глътка въздух.
Не е известно колко души максимално може да побере една маршрутка, но световният рекорд в тази дисциплина със сигурност е български.
Особено емоционални са резките спирания – те още повече сближават пасажерите и събуждат в сърцата им онова древно, праисторическо чувство за общност и сигурност в стадото.
След този транспортен катарзис пътникът слиза пречистен и одухотворен.
Защото само в маршрутката можеш да разбереш истинския смисъл на сентенцията “Онова, което не ме убива, ме прави по-силен”

13. Виповете
За да станеш VIP в България, е достатъчно да се появиш на няколко купона и непрекъснато да подаваш информации на жълтата преса относно личния си живот – как си се подстригал, как си се скарал с гаджето си, как паяка ти вдигнал колата, как си започнал нова диета и вече ядеш само син камък и гълъбови курешки.
След десетина такива публикации вече си безспорен VIP.
Не е необходимо да работиш нещо – може да си обикновен педал, или пък да си Митю Пищова или пък просто Роси.
Задължително за всеки VIP обаче е да има мнение по
най-наболелите въпроси на съвремието, каквито са епилацията, френската любов и липосукцията.
HEXE
HEXE

Female
Брой мнения : 631
Age : 57
Registration date : 06.11.2007

Вижте профила на потребителя http://rigas.bulgarianforum.net/profile.forum

Върнете се в началото Go down

Re: Простотите български

Писане  Apostola na Svobodata on Чет 02 Юли 2009, 19:56

Boabab написа:Руснаците са по-прости от нас, все пак:

Дмитриевич вече съвсем го отвя по рушняшки: Костов щял да приватизира и отнеме жилищата на хората.

На 5 - ти ще му кажем - къш, марш и чиба в степите.
Ще му кажем марш към степите на Донбас и то с голяма категоричност!
Apostola na Svobodata
Apostola na Svobodata

Брой мнения : 436
Registration date : 24.04.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Простотите български

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите