КОСОВО: поименна анкета

Страница 6 от 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

Go down

В империята на Хан Буш ...

Писане  komarKo on Съб 22 Мар 2008, 10:35

Admin написа:.. няма място за друг патриотизъм, освен безпределната любов на гражданите на САЩ , а също и на гражданите на провинция Interncommunitystan, към Великата Американска Страна !тц тц тц.... Razz

OPEN LETTER TO THE HONORABLE CONDOLEEZZA RICE, U.S. SECRETARY OF STATE


lol!

komarKo

Male
Брой мнения : 3798
Age : 54
Registration date : 12.12.2007

Вижте профила на потребителя http://www.google.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: КОСОВО: поименна анкета

Писане  Надя on Съб 22 Мар 2008, 11:18

Поздно, товарищи!
http://www.focus-news.net/?id=f8646
И на мен не ми харесва това, че 100-те наши интелектуалци решиха да "действат" в последния момент, когато вече всичко беше решено, но побеснявам, когато някой по този именно начин говори срещу тях.
Надя
Надя

Female
Брой мнения : 3898
Age : 53
Registration date : 29.11.2007

Вижте профила на потребителя http://rksmb.hit.bg/

Върнете се в началото Go down

Мнения разни...

Писане  Таки on Съб 22 Мар 2008, 17:07

Зе Мария "дава ресто" в Де Зората.

За рАчко Пръдлето, интелектуалците и мейнстрийма

Вчера се натъкнах на един изключително качествен постинг, който започваше така. "До днес си мълчах, защото позицията ми не е в "демократическия mainstream", но вчерашното признаване на Косово ми дойде в повече. Ще си кажа”

Сетне френд ме пита одеве:

Не ти ли е неуобно, че статията ти е готова за в-к Атака. Тоест, не ти ли е неудобно, че си на една позиция с атакистите,срещу които си писал толкова много.

Лани писахме, че у нас интеликендзията, по израза на МК, винаги разполага нещата по оста-свои и чужди. И тъй като леви интелектуалци няма, или са вехти войводи, то тази участ е дадена на т.н десни. Начинът, по който българските десни интелектуалци коментират Косово е точно като на бай Мичо Бейзадето Ти го питаш за реални ползи и вреди през 2008 г. той ти вика, ама знаеш ли какви гадове били сърбите през 1330 г., когато убили цар Михаил Шишман или ти цитира сръбски вестници от миналия век. Изкарва те сърбоман, комунист, русофил, само защото не смяташ за нормално в сърцето на Балканите да се създава криминогенно недоносче. Ти му обясняваш, че Косово не е проблем между България и Сърбия, за да се поставят в исторически контекст отношенията ни, а е зараза, която като плъзне няма да пита обичаш ли сърбите или ги мразиш, той ти обяснява, че мразел сърбите, щото пеели чалга и били потни, като играели по кафаните и миришели. Ти му обясняваш, че светът днес се крепи на правила, спазвани от целият свят от 50 години, той ти цитира изпращяла сръбска интелектуалка, която се жалва по отминалата младост. "Ние бяхме в Европа. Сега сме извън нея. Водим средновековни войни.” Това, БТВ е вярно. Бяха в Европа по Титово, пътуваха навсякъде, изкарваха долари и марки-а ние бяхме в Коми, СССР и изкарвахме рубли. Днес именно поощряването на сепаратизма и създаването на независими държавици опорочава самия модел на ЕС. В политическата му философия е премахването на границите между държавите и свободно движение на хора, стоки и културни ценности. Обособяването на нови държавици с граничари и митнически контрол на практика ни връща към Средновековието, когато е имало много княжества, а национални държави е нямало. Именно това е анахронизъм и антиистория, защото светът върви в друга посока

Изглежда че докато няма спор, че миризмата на заключените кенефи и бозата са демаркационната линия между ориенталщината и западноевропейската подреденост, то неспособността да мисли с категориите днес и утре е първата инфантилна идентичност на българина.

За горното не могат да се обвинят нито политическите управляващи, нито ДС, нито циганите, нито Доган. Виновни за нея са рАчко Пръдлевците, напъплили дясното, уверени в непогрешимостта на правилния си светоглед, но всъщност обикновени начетени лайнета. Изповядването на десни ценности не е индулгенция за липсата на човешки. Полученото възпитание няма връзка с наизустените знания, нито двете могат да компенсират ниското качество на генетичния материал. И в миналото е имало стражари и Гешевци, амбулантни търговци и Буров, овластени простаци на низови нива и интелигенти. Просто те с еднакъв успех могат да бъдат десни радикали, болшевици, царисти и анархисти.
Втората идентичност е мисленето в категории наш-чужд, останало ни от соца. Днес рАчко Пръдлето, Юлиан и Даниела са вапцани в модерния интелигентски колор, но те по нищо не се отличават от тези, които плюят, подписали в миналото декларациите за изключване на Солженицин и наричащи Георги Марков предател. Иде реч за склонност да се играе стадна игра, в името на която границите, принципите, убежденията и личностите се сливат.

Тук трябва да се сложи внимателно акцент. Демократично мислещият човек е затруднен–но само, ако е свикнал на клишета и готови внушения. От една страна седи национализмът и комплексарщината на масовата реакция, насочени срещу спазването на човешките права. Седи Русия, Милошевич, и Фюрерчето, срещу прогресивния цивилизован свят, начело с Щатите. Но как така, пита се Даниела, ще бъда на страната на непризнаващите, сиреч на тези, към които вътрешното ми убеждение е, че са врагове. Как така ще съм срещу Америка и демокрацията-я марш в строя. Припокриването на национализма и комплексарщината с вярната, справедлива и реална оценка на ставащото е неразрешим казус за тези, които не са свикнали сами да решават казуси.

Само че интелектуалец означава нещо друго-човек, който мисли с главата си и от когото се очаква да води. Интелектуалецът обикновено е срещу менстрийма, бил той и демократичен. Защото мисли с главата си, а не с лозунги, клишета „свои и чужди” и стадни мантри, споени с омразата, като обединяващо чувство и мотив. Била тя и историческа. И така от интелектуалци имаме едни от масата-обикновени агитатори, от ония с каскетите, водени от най-сплотяващия фактор-нетърпимост към другомислието.

Тук даже нямаме мислене-как би могло да се нарече пълното скъсване с реалността. Имаме мантри и клишета, които пригаждаме към случая. Така днес религиозният ни православен фундализъм става „майната му на православието” щом е да мотивираме признаването на ислямско-бандитския анклав, а Хашим Тачи от Змията става Любобратич. Почват да се рисуват светли перспективи за магистрали, мостове, терминали, които ще ни компенсират, а за 20 години ние не можахме да изградим един мост на Дунава, при осигурено финансиране. Ожалват се Западните покрайнини - как?, колко са там българите? та те един кмет не могат да си изберат. А тия дето сега се пишат българи, бяха най-върлите антибългари по времето на Тито. Ами Македония, какво ще стане с нея? Колко сълзи се ляха, колко мастило се изписа-Македония е аут, приемете това. С признаването на втората шиптърска държава ние плащаме със затварянето на:

- най-краткия път за Европа
- единственият плавателен път за Европа
- ж.п. линията към Европа (или ще караме от София до Русе )
- единствената ж.п. линия за Македония, Албания
- ел.мрежата си към Европа и Западни Балкани
- най-кратките въздушни пътища към цивилизования свят.

Навличаме си омразата на ВСИЧКИ съседи, губим уважението си като народ. Прощаваме се с най-романтичната му история- за десерт. Това е реалността, а не изкарването на преден план на русофилство-русофобство.

В името на демократичният мейнстрийм те могат да се прегръщат с комунисти, депесари и царисти, с които иначе, на приказки, са върли врагове. И всеки, който не мисли като тях, сега, точно по този казус, който не мисли като партията и прогресивните- е малоумник и предател. И задължително мрази Костов-сиреч, е идиот

Да се маскарят дежурните набедени, обаче, е потъването в същото клише на малоумната рефлексия- вехтите интелектуалци, виновни за незавидния хал и опростачването на масите, които ставали така лесна жертва на политически шмекери.

Защото днес, в тази реалност, единствено Атака внася декларация, назовавайки акта на политическите управляващи предателство. Съгласен съм, но как да подкрепя Атака, пита се бай Стамат, след като тя плюе НАТО и американските бази, плюе ЕС, а той е и за НАТО, и за американските бази, и за Козлодуй, и за руската водка и за руските жени. Как да гласува за ГЕРБ, след като пожарникарят веднага иска признаване на Косово (а бе тикво, поискай поне един лев да ти дадат за това), ами кафеджията от СДС, ами царедворците- за ДПС нещата са ясни.
А реално над 50% от българите са против признаването нарко-ислямската държава Косово, съшите са за НАТО, за базите, за ЕС, за АЕЦа и руските жени. Пита се кой ще обедини и изкяри от тази маса. Демокрацията е броене на гласове.

А вие къде сте? Вие сте срещу всичко това, разбирате ли. Един ден, всъщност, още след три дни, аргументите ви ще се забравят-то ние не сме ги и запомняли, щото са смукани от пропагандни клишета от миналото и исторически алабализми. Но наричането на черното-бяло, за да го подчиним на целесъобразността на случая-няма да се забравят.

Така подарявате бай Стамат на шмекерите, вместо да го водите. Та, кои са предателите?
Много е важно да се проследят и реакциите:

http://www.de-zorata.de/forum/index.php/topic,389.195.html
Таки
Таки

Male
Брой мнения : 15728
Age : 73
Location : Athens
Registration date : 01.01.2008

Вижте профила на потребителя http://www.ipta.demokritos.gr/erl/special/special.html

Върнете се в началото Go down

Зе Мария "дава ресто" в Де Зората.

Писане  Надя on Съб 22 Мар 2008, 17:55

Браво! По отношение на Косово разсъждава правилно. Neutral
Надя
Надя

Female
Брой мнения : 3898
Age : 53
Registration date : 29.11.2007

Вижте профила на потребителя http://rksmb.hit.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: КОСОВО: поименна анкета

Писане  nikiforov on Съб 22 Мар 2008, 18:04

Таки написа:
Много е важно да се проследят и реакциите:

http://www.de-zorata.de/forum/index.php/topic,389.195.html [/quote]

медиапулска "закваска " - нали ИМ беше взводен миленча по едно време ....
не , че не може човек да поспори със Зе ...но лИионерчетата и пръсти взеха да чупят , засеа виртуално ...
nikiforov
nikiforov

Male
Брой мнения : 3858
Age : 69
Registration date : 13.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.snikiforov.com

Върнете се в началото Go down

Re: КОСОВО: поименна анкета

Писане  chocho on Съб 22 Мар 2008, 18:34

Само Дамянов им липсва там сега - да се включи с ексременталната си реторика...
Иначе - been there done that - такова е усещането от прочитането на коментарите... Хората трудно се променят

chocho

Male
Брой мнения : 3595
Age : 50
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.mocho.com

Върнете се в началото Go down

Re: КОСОВО: поименна анкета

Писане  komarKo on Съб 22 Мар 2008, 19:15

Надя написа:Браво! По отношение на Косово разсъждава правилно. Neutral


Наде, ако те прочетат другарите от Косовската Комунистическа Партия, ще изхвърчиш от Интернационала Razz

komarKo

Male
Брой мнения : 3798
Age : 54
Registration date : 12.12.2007

Вижте профила на потребителя http://www.google.bg/

Върнете се в началото Go down

лИионерчетата и пръсти взеха да чупят , засеа виртуално ...

Писане  Таки on Съб 22 Мар 2008, 19:37

Маестро, ако борбЪтЪ го налага, да си прежали човек един - два пръста.

Ама точно пък за Дилмана ... Нет, дорогие товарищи ! Very Happy

_____________________________________

Искам да добавя, вече сериозно, че аз отдавна не пиша в "Де Зората". Не ми харесва климатът там и особено съм смаян от нещата, последвали постинга на Зе Мария. За съжаление, този форум започва да става екземплярен пример за избягване. Поне за тези, които искат да запазят политическия плурализъм като основна ценност в едно "виртуално" форумно общество.
Таки
Таки

Male
Брой мнения : 15728
Age : 73
Location : Athens
Registration date : 01.01.2008

Вижте профила на потребителя http://www.ipta.demokritos.gr/erl/special/special.html

Върнете се в началото Go down

Re: КОСОВО: поименна анкета

Писане  Надя on Съб 22 Мар 2008, 20:14

komarKo написа:
Надя написа:Браво! По отношение на Косово разсъждава правилно. Neutral


Наде, ако те прочетат другарите от Косовската Комунистическа Партия, ще изхвърчиш от Интернационала Razz
Няма такава опасност, другарите от "всичките земни кълбета" ще ме защитят.Wink
Надя
Надя

Female
Брой мнения : 3898
Age : 53
Registration date : 29.11.2007

Вижте профила на потребителя http://rksmb.hit.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: КОСОВО: поименна анкета

Писане  nikiforov on Съб 22 Мар 2008, 20:43

Спри се ,ма , поне за малко , да си осмисля писанието !!!!
nikiforov
nikiforov

Male
Брой мнения : 3858
Age : 69
Registration date : 13.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.snikiforov.com

Върнете се в началото Go down

Re: КОСОВО: поименна анкета

Писане  Надя on Съб 22 Мар 2008, 20:47

nikiforov написа:Спри се ,ма , поне за малко , да си осмисля писанието !!!!
Аз днес много не съм писала, питай другарите! Neutral
Надя
Надя

Female
Брой мнения : 3898
Age : 53
Registration date : 29.11.2007

Вижте профила на потребителя http://rksmb.hit.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: КОСОВО: поименна анкета

Писане  nikiforov on Съб 22 Мар 2008, 20:56

колко тий ,лимитът ?
nikiforov
nikiforov

Male
Брой мнения : 3858
Age : 69
Registration date : 13.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.snikiforov.com

Върнете се в началото Go down

Re: КОСОВО: поименна анкета

Писане  Надя on Съб 22 Мар 2008, 20:58

nikiforov написа:колко тий ,лимитът ?
Нямам лимит! Smile
Надя
Надя

Female
Брой мнения : 3898
Age : 53
Registration date : 29.11.2007

Вижте профила на потребителя http://rksmb.hit.bg/

Върнете се в началото Go down

На 24 март през 1999 година самолети на НАТО атакуват позиции на сръбските войски в Косово.

Писане  Надя on Пон 24 Мар 2008, 23:00

История на етническия конфликт в Косово
Надя
Надя

Female
Брой мнения : 3898
Age : 53
Registration date : 29.11.2007

Вижте профила на потребителя http://rksmb.hit.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: КОСОВО: поименна анкета

Писане  (pheras) on Нед 13 Апр 2008, 13:12

Черният хумор е доста черен в Косово напоследък.

Šiptar pozvoni pri Srbu doma in ga vpraša:
„Jeli Srbine, koljiko oćeš za ova tvoja kuća?"
„Dve kile čistog zlata," pravi Srb, „da kupim velik stan u Beogradu!"
„Evo ti četiri kile, Srbine!" pravi Šiptar.
„A zašto četiri kad tražim dve?" vpraša Srb.
„Eto idi pa kupi sebi stan u Ljubljana da te ne seljim dva puta!"

(pheras)

Male
Брой мнения : 390
Age : 42
Registration date : 29.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.blabla.com

Върнете се в началото Go down

Re: КОСОВО: поименна анкета

Писане  komarKo on Вто 15 Апр 2008, 18:25

pheras написа:http://www.politika.co.yu/

Спорт
Чавићу и злато и европски рекордНајбољи Европљанин на 50 м делфин: радост Милорада Чавића после победе у Ајндховену (Фото Бета)

Милорад Чавић је постао европски првак и то на незабораван начин. У финалу трке на 50 м делфиновим стилом на 29. европском првенству у Ајндховену (Холандија) не само што је био најбржи, него је поправио европски рекорд (23,11 секунди) који је дан раније, у полуфиналу, сам поставио (23,25). За светским рекордом Јужноафриканца Роланда Схумана (22,96) сада заостаје само 15 стотинки.


Athletes who take Tibet stand 'face Olympic cut'
Ashling O’Connor in Beijing

Athletes who display Tibetan flags at Olympic venues — including in their own rooms — could be expelled from this summer’s Games in Beijing under anti-propaganda rules.

http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/olympics/article3724308.ece

komarKo

Male
Брой мнения : 3798
Age : 54
Registration date : 12.12.2007

Вижте профила на потребителя http://www.google.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: КОСОВО: поименна анкета

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 6 от 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите