Израел и Близкият изток в снимки

Страница 2 от 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Re: Израел и Близкият изток в снимки

Писане  pheras on Пет 09 Яну 2009, 21:03

Галилея освен с красотата си, има важно стратегическо значение за Израел. Нейните планини пазят крайбрежието и особено рафинерията в гр. Хайфа, която е единственото преработващо нефт предприятие в страната. Удар по рафинерията би могъл да парализира израелската икономика.Областта не е никак гъсто заселена и има ето такива живописни долинки. На тази снимка се вижда малки оградени маслинови горички. Ограждането с камъни и тел на малки парцели означава, че те са собственост на араби. В Израел право на собственост върху земята има само завареното местно население от араби, друзи, бедуини, черкези и бошняци. Самите евреи нямат право на собственост върху земеделска и друга земя. Собственик е държавата, която предоставя на прехвърлимо и наследяемо право на пожизнена аренса и право на строеж. Така всички земеделски производители, кибуци и мошави са просто арендатори на земята.


pheras

Брой мнения : 419
Registration date : 05.01.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Аз мисля,

Писане  Таки on Пет 09 Яну 2009, 21:21

че Ферас показва много интересни снимки и ги съпровожда с еднакво интересни коментари и друга информация. Разбирам напълно неговата привързаност към етноса, на който е част, още повече, че в тази продължителна и кървава конфронтация той (етносът) е също обект на насилие, оплаква много убити и ранени, живее в атмосфера на несигурност и стрес.

Аз не гледам на Ферас като представител на израелските управляващи, та да му задавам въпроси относно тяхната политика. Очевидно е, че той познава добре техните становища (а също и тези на много хора, живеещи в Израел или евреи от други страни) , така че се радвам на възможността тези становища да намерят гостоприемство в този форум и да бъдат обект на дискусия.
Таки
Таки

Male
Брой мнения : 15728
Age : 73
Location : Athens
Registration date : 01.01.2008

Вижте профила на потребителя http://www.ipta.demokritos.gr/erl/special/special.html

Върнете се в началото Go down

да намерят гостоприемство

Писане  chocho on Пет 09 Яну 2009, 21:23

Аз мисля, че те вече са намерили такова!

chocho

Male
Брой мнения : 3595
Age : 50
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.mocho.com

Върнете се в началото Go down

Re: Израел и Близкият изток в снимки

Писане  pheras on Пет 09 Яну 2009, 21:24

Логик написа:
Аз имах пред вид ето това съобщение:
Свидетели са съобщили на ООН, че 30 палестинци са били убити по-рано тази седмица, след като израелската армия е атакувала къща, в която преди това е евакуирала около 100 души, половината от които деца.Израелски военен говорител заяви, че е започнало разследване на тази и на други информации, че израелски войници са стреляли по цивилни и не са помогнали на ранени цивилни граждани..
В някакво друго съобщение се посочваше, че сред 30-те убити има и бебе. Щом самите израелци са започнали разследване, значи има нещо..

Дали има нещо или няма абсолютно нищо, предлагам да разберем след разследването. Дотогава не мога да се съглася нито със свидетелите, които са "съобщили" на ООН, нито с хипотезата "щом Х разследва случая У, значи не е възможно Х да не е замесен в този случай". Опитът ми от Босна и Косово ме е направил предпазлив при тълкуването на тези информации.


Логик написа:Май не е същото. Испания е единна държава, в която съществува автономна област на баските. В Близкия Изток е друго. Хипотетичната Палестинска държава на арабите е завладяна от Израел и е превърната в автономия след последната война. Според идеята на ООН е трябвало да има две държави, но втората така и не е създадена. Израелците са в правото си да държат под свой контрол територии, които не са способни да ликвидират тероризма, но и арабите са в правото си да се оправдават, че те нямат реална власт, докато нямат собствена пълноценна държава. Затова споменах яйцето и кокошката. Ти виждаш ли някакъв изход в обозримото бъдеще?

1. Испания не е единна, а федративна държава, в която наред със Страната на баските съществуват и федерални области като Каталуня. В Страната на баските ЕТА се бори за независимост, упражнявайки терор. Не виждам особена разлика.

2. Хипотетичната палестинска държава, Логик, никога не е била завладявана от Израел. Веднага след обявяването на независимостта на Израел, еврейската държава била нападната от Египет, Йордания, Сирия и Ирак. След като еврейският народ отблъснал нападенията на тези арабски страни, Йордания и Египет си разделили т.н. палестинска държава - Западният бряг се паднал на Йордания, а Газа - на Египет. В този смисъл палестинската държава нито е била окупирана от Израел, нито е съществувала и за един ден. Израел във войните окупира територии заети от Йордания и Египет. И до ден днешен суверенитетът върху златната джамия Кубет ас Сахра в Йерусалим се упражнява не от палестинците, а от братята им йорданци в лицето на хашемитския монарх Абдула. Така че отговорни за невъзникването на палестинска държава не са израелците. Впрочем израелците са първите, първите изобщо, които направиха нещо по въпроса за създаване на палестинска държава. Защо Йордания не отстъпи доброволно Западният бряг през петдесетте и шестдесетте за създаване на палестинска държава? Защо не спази резолюцията на ООН?

Изходът беше начертан в споразумението от Осло. Според това споразумение Западният бряг и ивицата Газа трябваше да премине поетапно в ръцете на палестинската власт, като държавата Палестина бъде прогласена с подписване на договор между Израел и Палестина. За тази цел в определени територии на палестинците се отстъпи цялата власт (военна и административна), а в други само административната. В хода на процеса от палестинците се искаше да покажат воля за създаване на стабилна държава и икономика. ЕС и САЩ се ангажираха с огромни суми помощи. За съжаление тези пари влязоха в джобовете на корумпираните Ясер Арафат и Абу Мазен, а палестинците останаха измамени. Естествено виновен отново се оказа Израел. В някаква степен Израел е виновен, че не е подпомогнал създаването на палестинска икономика, но всичко останало е в ръцете на палестинския народ, който не успя да създаде стабилна демократична политическа организация, а предпочете да избира между Фатах и Хамас.
Ябълката на раздора остават Йерусалим и статутът на еврейските селища по Западния бряг.

pheras

Брой мнения : 419
Registration date : 05.01.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Аз мисля, че те вече са намерили такова!

Писане  Таки on Пет 09 Яну 2009, 21:25

Да, Чочо. Езиковата форма, която използвах, означава че са намерили, а не че се надявам да намерят.
Таки
Таки

Male
Брой мнения : 15728
Age : 73
Location : Athens
Registration date : 01.01.2008

Вижте профила на потребителя http://www.ipta.demokritos.gr/erl/special/special.html

Върнете се в началото Go down

Re: Израел и Близкият изток в снимки

Писане  pheras on Пет 09 Яну 2009, 21:53

Това е снимка с не особено високо качество, но показва едно важно място. Тук на 12.07.2006 г. бойци на шиитската групировка и ливанска партия Хизбола отвличат полумъртвите главен сержант Ехуд Голдвасер и младши сержант Елдад Регев. Голдвасер и Регев са се намирали на това място по време на рутинен патрул в граничната зона. Отвличането на двамата полумъртви израелски военни и убиването на други по време същия този патрул поставя началото на т.н. Втора ливанска война. От същото това място израелските танкове "Меркава" нахлуват в Ливан.Ето и още един поглед върху самата ливанско-израелска граница и мястото на отвличането. Пътят е в непосредствена близост до границата. Голите хълмове всъщност са ливанска територия. Оттатък границата също живее смесено население, както и в Галилея. Преобладават мюсюлманите-шиити, но има няколко християнски села, както и селища, в които живеят друзи.
Малко известен факт е, че мюсюлманите-шиити подкрепят Израел по време на Гражданската война в Ливан. Основната тогава тяхна организация е милицията АМАЛ, която участва заедно с Израелските въоръжени сили и християнските милиции на ген. Мишел Аюн в борбата срещу просирийските мюсюлмани и ООП. Днес АМАЛ е маргинална организация и липсата на подкрепа от Израел за нея се отчита като една от големите грещки на израелската външна политика. Освен Хизбула и АМАЛ, в Ливан съществува трета шиитска организация, която е анти-израелска, но воюва и с Хизбула. Това е групата на мюфтията от Тир шейх Сайед Али ал-Амин.Ето и снимки на отвлечените войници.Ехуд Голдвасер (снимка Wikipedia)Елдад Регев (снимка http://radiocaptivity.files.wordpress.com)


Последната промяна е направена от pheras на Пет 09 Яну 2009, 21:55; мнението е било променяно общо 1 път

pheras

Брой мнения : 419
Registration date : 05.01.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Израел и Близкият изток в снимки

Писане  chocho on Пет 09 Яну 2009, 21:54

Feras, темата, отворена от теб е предизвикала положителен отзвук и в Де Зората, благодарение на Милен:


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anamary
Mеmbers
Hero Member

Неактивен

Публикации: 1408Re: Израел се сражава за всички нас
« Отговор #18 -: Днес в 21:34 »

--------------------------------------------------------------------------------
Цитат от разказа на pheras:

"На въпрос защо не си е тръгнал, един от студентите ни вледени с отговора си, че за него животът не е само къща, кола, плазмов телевизор и съботно парти. Наистина, за да разбере човек тези хора, трябва да си даде сметка, че животинската поредица къща, храна, кола и отпуска на слънчево място не е ценностната система, която отдалечава хората от животните. Тези хора живеят изключително скромно, радват се на живота и се борят за него и са горди, че строят и защитават своята страна."

--------------------------------------------------------------------------------

Самият pheras изглежда също скромен човек, който споделя горните ценности. Чудесно описание, написано е толкова просто и разбираемо, че би трябвало да проясни и най-обърканата глава. Снимките, картите и схемите допълват впечатленията. Ако някой има регистрация в този форум, да поздрави участника pheras. Това трябва да се публикува на повече места.

chocho

Male
Брой мнения : 3595
Age : 50
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.mocho.com

Върнете се в началото Go down

Re: Израел и Близкият изток в снимки

Писане  pheras on Пет 09 Яну 2009, 22:06

chocho написа:Feras, темата, отворена от теб е предизвикала положителен отзвук и в Де Зората, благодарение на Милен:


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Чочо,

Наистина много се зарадвах на интереса на Милен и Анамари от Де-зората.

Колкото и да е странно, в духа на световните конспирации, израелската позиция малко се чува. Аз мисля, че се опитвам да я представя спокойно и разумно като трето лице във форма на лични впечатления, които да представляват интерес и извън контекста на войната.

pheras

Брой мнения : 419
Registration date : 05.01.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Израел и Близкият изток в снимки

Писане  pheras on Пет 09 Яну 2009, 22:24

Областта Галилея е и стратегически военен район. В нея са разпложени едни от най-боеспособните израелски части, а в гористите местности са скрити действителни и мними военни бази. Те спокойно съжителстват със земеделието, което е основен поминък на местното население. В Галилея растат круши, ябълки и череши и превъзходни лозя. Там са най-големите инкубаторите за пилета, а в основания от румънски евреи град Рош Пина (виж картата) се сервира чудесно говеждо.
На снимката набитото око освен овощна градина може да открие и военна база.Обърнете втимание върху загражденията, които се виждат на двете снимки. Това са гранични заграждения, които са поставени вътре в израелската територия и целят да алармират армията при нахлуване на бойци от Хизбула в израелска територия. Снабдени са с техника, която различава допира на човешко тяло от допира на животно или птица и са допълнително оборудвани с камери. Това е необходимо, защото често, когато бойците от Хизбула не успеят да извършат терористичен акт върху израелски военни, те нападат цивилни, независимо от етническата им принадлежност.

Малко известен факт е, че в галилейските планини са разположени друзките батальони на израелската армия. В деня на отвличането на Голдвасер и Регев, еврейска част е сменила изтощения друзки батальон. Смятам да понапиша по-подробно за друзите в друг пътепис, защото те са изключително интересен в религиозно отношение етнос.В неделя следва продължение за Голанските възвишения.

pheras

Брой мнения : 419
Registration date : 05.01.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Израел и Близкият изток в снимки

Писане  chocho on Съб 10 Яну 2009, 00:21

И тъй като ми е тръгнало на прехвърляне на мнения и постинги, това е написал Гаджоков в Де Зората. Снощи докато гледах онова младо момче по-горе, ми минаха подобни мисли. Общо взето, на едно мнение съм с написаното долу по всички пунктове.


--------------------------------------------------------------------

Krasimir_Gadjokov
Full Member

Активен

Публикации: 109


Но не вярвам също и в това, че поредната война с палестинците ще промени с нещо нещата.
Ще бъдат избити най-големмите терористи от Хамас и др., но на тяхно място ще израснат други. Нима не го видяхме това вече НЯКОЛКО пъти???

Войната с тероризма, със ислямския фундаментализъм, може да бъде спечелена само в умовете на хората, не с офанзиви.

Израел и САЩ трябва да хвърлят милиарди не във въоръжени битки с шепа терористи, а в това средство, с което Запада срина комунизма: промяната на ценностната система.
Пропаганда.
Радиа на арабски, които да показват един друг свят на арабите, умереността, традициите, славното им минало. Да пропагандират съвременност, общочовешки ценности, смесване на културите, глобализация на целите и смисъла на живота.

Да, отиват много време за подобна "война", но тя е единствено доказаната ефикасна досега.

chocho

Male
Брой мнения : 3595
Age : 50
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.mocho.com

Върнете се в началото Go down

Re: Израел и Близкият изток в снимки

Писане  Робърт Боев on Съб 10 Яну 2009, 03:29

Глупости на търкалета.....

Арабите НИКОГА няма да се примирят със съществуване на държавата Израел.

Обърнете внимание - те не са против евреите, а против съществуването на тяхна държава в средата на арабските територии.

Докато има араби - ще има противопоставяне.

Единственото решение е да се избият всичките араби. Засега израелската армия се е заела сериозно с това.

Робърт Боев

Male
Брой мнения : 761
Location : New York, USA
Registration date : 14.01.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

The Economist

Писане  Realistka on Съб 10 Яну 2009, 17:03Има много интересна статия в The Economist!
Заглавието е:
The hundred years’ war
Ето линка:

http://www.economist.com/opinion/displaystory.cfm?story_id=12899483

Интересна е и дискусията с 244 постинга!
Представяте ли си?!
Хайде погледнете ги и ги коментирайте преди мен, защото вие сте мъже и по ги разбирате тези работи. Войните имам предвид...
Най-отгоре е една много ефектна снимка! Използвах ето това но защо не става не мога да разбера...
Който може да я оправи...аз очевидно не мога!
Realistka
Realistka

Female
Брой мнения : 1193
Registration date : 25.12.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Подземни тунели в Газа

Писане  Sonia on Нед 11 Яну 2009, 17:56

Подземни тунели в Газа, които освен за пренос на оръжия, са били използвани за пренос на продукти от първа необходимост. Тяхното разрушаване на 5 ноември '08 от Израел е повод за въпросната верижна реакция на разрушителни военни акции и безпомощни реакции.

Sonia
Sonia

Female
Брой мнения : 1244
Age : 67
Registration date : 10.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.Bulgaria-Italia.com

Върнете се в началото Go down

Re: Израел и Близкият изток в снимки

Писане  pheras on Нед 11 Яну 2009, 22:10

Пътят ни ще продължи за Голан. Отдъхваме за кратко в скломен, но много красив спа-център, който във време на война служи и като наблюдателница на армията (войната е навсякъде!) и казваме сбогом на красивата Галилея.
pheras

Брой мнения : 419
Registration date : 05.01.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Израел и Близкият изток в снимки

Писане  Realistka on Нед 11 Яну 2009, 22:20

Ферас,
тази сграда - последната - какво е?! Много е странна!
Realistka
Realistka

Female
Брой мнения : 1193
Registration date : 25.12.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Израел и Близкият изток в снимки

Писане  pheras on Нед 11 Яну 2009, 22:36Голанските възвишения са красива планинска верига от ок. 1800 кв.км, която на върха си завършва с живописно плато. По климат много напомнят на България - и там вали сняг, зимата е студена, има влажна пролет и горещо лято. Планините са от вулканични базалтови скали, които освен, че карат стрелката на компаса да играе лудо, на места придават лунен характер на пейзажа.
Първото, което човек вижда след като прекоси река Йордан и заизкачва хълмовете на Голан е това:Стари, изоставени сирийски бункери, обградени от няколко евкалиптови дървета на фона на отдалечаващия се зелен пейзаж на старата част на Израел, са основното което ни съпътства първите няколко километра по хълмовете.
Оказва се, че тези бункери имат много интересна история. Когато сирийската армия построила съоръженията, делегация от офицери от сирийския Генерален щаб и журналисти се срещнала с военната част, разположена в бункерите. Войниците, които трябвало цал ден да седят в бетонните бункери под палещото слънце, се оплакали, че освен всичко друго им се налага да гледат и към Израел и неговите озеленени хълмове от отсрещната страна на Йордан.

В делегацията бил и журналистът от радио "Дамаск" Кямал Амин Саабет, чието истинско име било Елияу /Ели/ Коен. Ели Коен, който вече се ползвал с доверието на сирийските власти, които го смятали за арабин, роден в Ливан, предложил около всеки бункер да бъдат засадени евкалиптови дървета, които хем трябвало да пазят сянка на войниците, хем да прикриват бункерите за израелското наблюдение.Информацията за издайническите евкалиптови дървета била предадена от Ели Коен на израелските ВВС и по време на Шестдневната война всички израелски бункери са унищожени. Ели Коен години по-късно е заловен и обесен. Евкалиптовите дървета са останали да напомнят и за войната, и за неговата невероятна история.

pheras

Брой мнения : 419
Registration date : 05.01.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Израел и Близкият изток в снимки

Писане  pheras on Нед 11 Яну 2009, 22:45

От двете страни на пътя се виждат руините на доста изоставени сирийски села., в които някога сигурно е кипял живот. Край тях има и по някое останало маслиново дръвче.На горната снимка, а и на тази, се вижда, че около селата има бодлива тел. Причината е в още съществуващите минни полета. Мините са поставяни в различно време. Някои са израелски, а други сирийски. Никой не е пожелал да ги изчисти, докато не се изясни статутът на тези територии.

След около половин час стигаме до планината Хермон и самата разграничителна линия между Израел и демилитаризираната зона, в която са разположени вездесъщите сини каски на ООН. Ето така изглежда снимано със съвсем обикновения ми фотоапарат селището на ООН под планината Хермон.Последната промяна е направена от pheras на Пон 12 Яну 2009, 18:08; мнението е било променяно общо 1 път

pheras

Брой мнения : 419
Registration date : 05.01.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Израел и Близкият изток в снимки

Писане  pheras on Нед 11 Яну 2009, 22:50

Realistka написа:Ферас,
тази сграда - последната - какво е?! Много е странна!

Най-обикновен дом, превърнат в спа-център и малко поразкрасен, разбира се Smile

pheras

Брой мнения : 419
Registration date : 05.01.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Израел и Близкият изток в снимки

Писане  pheras on Нед 11 Яну 2009, 22:58

Недалеко от селището на ООН са и останките на сирийския град Кунейтра, който е разрушен по време на Шестдневната война. Сирия днес отказва да възстанови града на тома място и го е обявила за паметник срещу израелската "агресия". От него днес е останало това:Отново се извинявам за качеството на тези снимки. Градът може да бъде открит от по-опитното око сред дърветата веднага след обработваемите площи. Тези руини маркират линията между Израел и Сирия. Обработваемите площи са под израелска администрация и са демилитаризирани (но не и хълмът, от който снимам). Отвъд нивите е Сирия. В горния край на снимката са очертанията на едва различимия нов град Кунейтра.

По-добре се виждаше старата сирийска болница в Кунейтра, която също е изоставена от собствениците си. На тази снимка пътят ясно маркира демаркационната линия.Последната промяна е направена от pheras на Пон 12 Яну 2009, 18:07; мнението е било променяно общо 1 път

pheras

Брой мнения : 419
Registration date : 05.01.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Израел и Близкият изток в снимки

Писане  pheras on Нед 11 Яну 2009, 23:18

Докато стопанисва Голан, Израел го е превърнал в градина. Огромните насаждения с овошки (череши и ябълки) произвеждат сертифицирана биологично чиста продукция за всички пазари в страната. Както може да се очаква, всичко това е и резултат на капково напояване и отглеждане на нови сортове. Вижте как изглежда всичко това.Аз самият лично опитах от вкусните череши, но понеже не минавам за гурман в областта на плодовете и зеленчуците, няма да обявявам мнението си в тази иначе политическа тема.

"А сега накъде?" - се питах докато разглеждах тази интересна табела на Голан.Пътят от Голан за Дамаск и Аман ми се видя твърде неудобен Wink, за P.M. Office нямах записан час, Вашингтон ми се стори далеч, та реших да се позавърна към Йерусалим, но.....не и преди да събера впечатления от един от най-интересните народи в Близкия изток - друзите.

pheras

Брой мнения : 419
Registration date : 05.01.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

' Отново се извинявам за качеството на тези снимки '

Писане  Таки on Вто 13 Яну 2009, 11:09

Е, сега няма за какво да се извинявяш. След дружеската намеса на Милен Радев, въпросните снимки са доста оправени. Very Happy

Те това се нарича "форумна глобализация" .
Таки
Таки

Male
Брой мнения : 15728
Age : 73
Location : Athens
Registration date : 01.01.2008

Вижте профила на потребителя http://www.ipta.demokritos.gr/erl/special/special.html

Върнете се в началото Go down

Re: Израел и Близкият изток в снимки

Писане  pheras on Нед 18 Яну 2009, 11:32

Пътеписите ще продължат с известно закъснение следващите седмици.

pheras

Брой мнения : 419
Registration date : 05.01.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Израел и Близкият изток в снимки

Писане  Sonia on Нед 18 Яну 2009, 13:15

Хубави зеленини по горните снимки... Само че то, зеленото, с вода става. А разпределението на водните ресурси в Палестина и съответните окупирани територии е направено от Израел - кладенците на палестинците не могат да са под 140м., докато тези, на Израел, стигат до 800м., палестинците разполагат с 71 литра вода на ден, а израелците с 350, набавени от незаконно окупирани територии... Може би греша?

Пейзаж от Палестина:

Sonia
Sonia

Female
Брой мнения : 1244
Age : 67
Registration date : 10.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.Bulgaria-Italia.com

Върнете се в началото Go down

Re: Израел и Близкият изток в снимки

Писане  pheras on Нед 25 Яну 2009, 12:48

Sonia написа:Хубави зеленини по горните снимки... Само че то, зеленото, с вода става. А разпределението на водните ресурси в Палестина и съответните окупирани територии е направено от Израел - кладенците на палестинците не могат да са под 140м., докато тези, на Израел, стигат до 800м., палестинците разполагат с 71 литра вода на ден, а израелците с 350, набавени от незаконно окупирани територии... Може би греша?

Пейзаж от Палестина:


Да, грешиш.

За напояване в земеделието Израел използва предимно пречистени промишлени води (75%).
Поради необходимостта от ефективно, но пестеливо напояване израелските учени са автори на технологията за капково напояване.

Колкото до зеленините на север, причината е съвсем проста. Израелците забраняват на козарите да пасат стадата си в младите гори (козата е универсален унищожител на млади дръвчета), а арабите - не. Понякога нещата биват съвсем семпли и не се нуждаят от обяснение със стиснат пестник.

pheras

Брой мнения : 419
Registration date : 05.01.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

и малко "текст " към темата ...

Писане  nikiforov on Нед 25 Яну 2009, 17:43

"Докато живеех в Израел, много малко неща (извън личния ми живот и кариера) са ми доставяли по-голяма радост от новината, че цяла банда палестински "мъченици" са се самовзривили от некадърност, сглобявайки самоделна бомба в апартамент в Газа Сити, а при взрива кооперацията е затрупала и ятаците им, дето са ги пуснали да мърсуват там."
nikiforov
nikiforov

Male
Брой мнения : 3858
Age : 69
Registration date : 13.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.snikiforov.com

Върнете се в началото Go down

Re: Израел и Близкият изток в снимки

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 2 от 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите