Истината и само истината - 2

Страница 5 от 22 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13 ... 22  Next

Go down

" Истинските комунисти от реклама не се нуждаят "

Писане  Таки on Вто 21 Апр 2009, 22:29

Но очевидно се нуждаят от анти-реклама - злепоставяне на "неистинските", нали ? ?

Надя, всяка партия се нуждае от предизборно представяне на своите тези и своите хора, а не само от плюене по другите. След като ти не представяш нито информация за партия, нито нейни тези, нито нейни кандидати, аз намирам за нахално (най-меко казано) да даваш преценки за Соня, която прави тези неща.
avatar
Таки

Male
Брой мнения : 15728
Age : 72
Location : Athens
Registration date : 01.01.2008

Вижте профила на потребителя http://www.ipta.demokritos.gr/erl/special/special.html

Върнете се в началото Go down

Буриданово магаре, разчекнато на пет

Писане  Логик on Вто 21 Апр 2009, 23:56

Надя написа:Не може при наличието на пет компартии(а бяха 15) да не си избереш поне една от тях, ако действително се смяташ за автентично ляв. Не може!
Другарко Надьо, именно наличието на пет компартии затруднява моя избор. Ако беше една, както когато управляваше тя, едната, тогава изборът ми щеше да е лесен, категоричен, безкомпромисен и убеден. А сега? Коя от петте?? И пак добре, че вече не са 15! Моля те, партийна другарко, помогни ми в моя избор! Помогни ми да бъда автентично ляв!
avatar
Логик

Male
Брой мнения : 3795
Age : 74
Location : Sofia
Job/hobbies : Speculations
Registration date : 24.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.math.bas.bg/~vlsot

Върнете се в началото Go down

На този ден преди 139 години е роден В.И.Ленин

Писане  Надя on Сря 22 Апр 2009, 12:31


Слава на великия Ленин!!!
avatar
Надя

Female
Брой мнения : 3898
Age : 52
Registration date : 29.11.2007

Вижте профила на потребителя http://rksmb.hit.bg/

Върнете се в началото Go down

" Истинските комунисти от реклама не се нуждаят "

Писане  Таки on Сря 22 Апр 2009, 12:43

" Слава на великия Ленин!!! "

Интересно ми е да науча, че великият Ленин не е бил истински комунист, та се нуждае от реклама... Very Happy

Нека по този повод чуем как едни истински комунисти изпълняват изобличителните стихове на Пабло Неруда - " The United Fruit " :

avatar
Таки

Male
Брой мнения : 15728
Age : 72
Location : Athens
Registration date : 01.01.2008

Вижте профила на потребителя http://www.ipta.demokritos.gr/erl/special/special.html

Върнете се в началото Go down

Re: Истината и само истината - 2

Писане  Sonia on Сря 22 Апр 2009, 23:01

Надя написа:
Е, Соня, на теб явно социалдемокрацията повече ти допада, затова още навремето правилно съм преценила, че ти не си от нашите. Между впрочем може и да греша, но всички комунистически партии в ЕП са по-скоро социалдемократически, единствено може би КПГ си остава и е М.Л. комунистическа партия. Neutral
Наде, вече бях споменала, че аз в България с комунисти не съм имала нищо общо. Напротив! Предисторията на това "напротив" би била предостатъчна да ме направи върла антикомунистка/демократка. Сигурно много по-върла от много върли антикомунисти тук. Казвам това, за да подчертая, че моят комунизъм не произлиза от православния. Моят комунизъм е западен, но с един плюс: с предистория - до 1980 съм живяла в България. Мога да свидетелствам, и го правя non stop, относно един голям експеримент за реализиране на едно справедливо общество. Когато го правя тук, казват, че съм комунистка...ти пък казваш, че съм социалдемократка...Какво да ти кажа...аз се чувствам комунистка, записах се в съответна партия, в която, разбира се, не се говори за революция, но иконите й продължават да бъдат Маркс и Ленин, дейността й е свързана със защита на социална справедливост и права и поради липса на по-добро, още съм тук. Има и още по-леви партии, но те са по-скоро движения с по 0,..%, а на моята възраст малко прагматизъм не е без значение. Друго ако не, този прагматизъм живее в равновесие с идеализма и с утопията, които продължавам да нося в себе си. И които ще угаснат с мен...
avatar
Sonia

Female
Брой мнения : 1244
Age : 66
Registration date : 10.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.Bulgaria-Italia.com

Върнете се в началото Go down

320 000 наши гласа открадна изборният закон

Писане  Надя on Вто 28 Апр 2009, 09:27

320 000 наши гласа открадна изборният закон
Написано от Проф. Велко Вълканов

Народното събрание прие Закон за изменение и допълнение на Закона за избиране на народни представители. Редица от направените изменения и допълнения са неприемливи. Някои от тях обаче носят подчертано реакционен характер.
Какво значи да се повиши изборният праг за коалициите на 8 процента? Това означава при участието в изборите на 4 милиона избиратели 320 (триста и двадесет) хиляди от тях да нямат свои представители в парламента. Съгласно Конституцията гражданите притежават равни избирателни права.
Но се оказва - в резултат на направеното изменение, - че гласът на едни избиратели ще има значение, а гласът на други избиратели няма да има никакво значение. 320 хиляди пълноправни български граждани ще се окажат аутсайдери в собствената си държава. Те всъщност престават да са граждани, за да се превърнат единствено и само в поданици, т.е. данъкоплатци. Права няма да имат, но ще имат задължението да плащат данъци на тази не вече тяхна държава, за да издържат тъкмо ония, които са ги изхвърлили от нея
Какво става с тези 320 хиляди гласа, които малките партии не могат да превърнат в депутатски мандати? Те се разпределят между партиите, преминали изборната бариера. И какво в крайна сметка се оказва? Аз съм гласувал за партията Х, но моят глас отива в полза на ненавижданите от мен партии У и Z. Как трябва да се нарече това, ако не кражба на гласове? Отнемат ми гласа, за да го изпратят не там, където аз искам, а където те искат. По този начин се краднат не просто гласове, а мандати – 320 хиляди гласа съставляват най-малкото 20 мандата, ако приемем, че един мандат струва средно 15 хиляди гласа. Това, извинете, е политически бандитизъм. С постоянно нарастващо възмущение реагират на купуването на гласове, а невъзмутимо отминават далеч по-страшното явление – кражбата на стотици хиляди избирателни гласа. За купуването на един глас ще ви вкарат в затвора, а за това, че „законно” са отнели гласа на стотици хиляди български граждани няма никаква отговорност, няма дори и чувство за срам. Напротив, има доволно потриване на ръце.
Не по-малко реакционен характер носи и друга избирателна норма, нормата която предвижда един изключително висок депозит за участие в изборите. В случая се въвежда недопустимият от Конституцията имуществен ценз. Чл. 6, ал.2 изрично заявява, че „Всички граждани са равни пред закона. Не се допуска никакво ограничение на правата или привилегии, основани на… имуществено състояние.”. Освен тази обща разпоредба, съществува и специалната разпоредба на чл. 65 от Конституцията, съгласно който „За народен представител може да бъде избиран български гражданин, който няма друго гражданство, навършил е 21 години, не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание лишаване от свобода”. Къде в този текст е казано, че освен всички друго кандидатът за народен представител трябва да е и богат? Едно от измененията в избирателния закон обаче казва тъкмо това - че трябва да е и богат, трябва в частност да има, спестявайки от закуските си, достатъчно пари, за да заплати участието си в избирателния процес.
За отделните партии депозитът възлиза на 50 хиляди, а за коалициите – 100 хиляди. За богатите партии, които осигуряват своите доходи чрез различни обръчи от фирми, това са просто джобни пари на техните лидери. Но за партиите на трудовите хора, които могат да разчитат единствено на членския внос, това са непосилно големи суми. Тези партии следователно се оказват предварително изключени от избирателния процес. А всъщност тъкмо те са партиите, които, като партии на трудовите хора, могат да отстояват в парламента техните социални интереси.
Сериозна парична бариера е издигната и пред независимите кандидати. За тях депозитът е в размер на 15 хиляди лева. Прекалено много са закуските, от които обикновеният гражданин – кандидат за народен представител трябва да се откаже, за да може да събере тази сума.
Изборите са общодържавно дело и в тях трябва да участват всички пълноправни граждани на държавата. Евентуалният депозит трябва да е мислим само като форма на участие в посрещане на разноските, свързани със собственото участие в изборите. Но какви могат да са разноските по участието в изборите например на един независим кандидат? За него са необходими около 20 хиляди бюлетини, които се правят от най-много 10 топчета хартия А-4, цената на които е около 60 лв. Сложете още 100, ако искате 200 лв., свързани с работата по преброяването на неговите бюлетини. Но както и да правите сметките, разноските по избирането на един независим депутат не могат да възлязат на повече от 500 лв, а нашите мили законодатели ви искат не 500, а 15 000 лева.
Ето това се и нарича класово законодателство, т.е. законодателство, което обслужва точно определена класа, в случая класата на богатите. Бедните са оставени да вегетират политически. Те трябва да се задоволят с онова, което богатите ще им отделят от своята трапеза. Отново пак аутсайдери. Излишни, но все пак не съвсем излишни хора. Те трябва да служат като социална тор на богатите.
Реакционният характер на извършените изменения в избирателния закон са толкова очевидни, че дори и президентът Първанов не можа да се направи, че не ги забелязва. Той върна законопроекта, но за съжаление само в частта, която предвижда 8-процентова бариера за коалициите. Предстои да видим дали упражненото вето ще има успех, т.е. дали парламентарното мнозинство ще се съобрази с него или с дръзка лекота ще го преодолее.
Във всички случаи остава изводът: Родината е моя, но държавата, която трябва да я обслужва, не е моя.
avatar
Надя

Female
Брой мнения : 3898
Age : 52
Registration date : 29.11.2007

Вижте профила на потребителя http://rksmb.hit.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Истината и само истината - 2

Писане  Надя on Вто 28 Апр 2009, 09:57

Sonia написа:
Надя написа:
Е, Соня, на теб явно социалдемокрацията повече ти допада, затова още навремето правилно съм преценила, че ти не си от нашите. Между впрочем може и да греша, но всички комунистически партии в ЕП са по-скоро социалдемократически, единствено може би КПГ си остава и е М.Л. комунистическа партия. Neutral
Наде, вече бях споменала, че аз в България с комунисти не съм имала нищо общо. Напротив! Предисторията на това "напротив" би била предостатъчна да ме направи върла антикомунистка/демократка. Сигурно много по-върла от много върли антикомунисти тук. Казвам това, за да подчертая, че моят комунизъм не произлиза от православния. Моят комунизъм е западен, но с един плюс: с предистория - до 1980 съм живяла в България. Мога да свидетелствам, и го правя non stop, относно един голям експеримент за реализиране на едно справедливо общество. Когато го правя тук, казват, че съм комунистка...ти пък казваш, че съм социалдемократка...Какво да ти кажа...аз се чувствам комунистка, записах се в съответна партия, в която, разбира се, не се говори за революция, но иконите й продължават да бъдат Маркс и Ленин, дейността й е свързана със защита на социална справедливост и права и поради липса на по-добро, още съм тук. Има и още по-леви партии, но те са по-скоро движения с по 0,..%, а на моята възраст малко прагматизъм не е без значение. Друго ако не, този прагматизъм живее в равновесие с идеализма и с утопията, които продължавам да нося в себе си. И които ще угаснат с мен...
Здравей Соня, трябваше да изчакам да ми изтече срока на наказанието, че да ти отговоря. Това, което правиш там, в Италия, със сигурност е добро, за което те поздравявам, най-малкото защото гласът на комунистите там се чува, те имат своите представители в Парламента и в местната власт, докато тук не е така. Тук години наред единствено БСП се смята за комунистическа(социалистическа) партия, а останалите по-леви партии, които като вашите движения, получават самостоятелно на избори от 0, 24% до 1.5% са излишни и нямат място в политическия живот на страната. Те затова са и толкова много на брой и в скоро време не се очаква обединение, защото някой има интерес от това. Колкото до прагматизма ти, щом живее в равновесие с идеализма ти, няма лошо. При мен това не се получава. Neutral
avatar
Надя

Female
Брой мнения : 3898
Age : 52
Registration date : 29.11.2007

Вижте профила на потребителя http://rksmb.hit.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Истината и само истината - 2

Писане  Sonia on Сря 29 Апр 2009, 19:23

Надя написа:
Здравей Соня, трябваше да изчакам да ми изтече срока на наказанието, че да ти отговоря. Това, което правиш там, в Италия, със сигурност е добро, за което те поздравявам, най-малкото защото гласът на комунистите там се чува, те имат своите представители в Парламента и в местната власт, докато тук не е така. Тук години наред единствено БСП се смята за комунистическа(социалистическа) партия, а останалите по-леви партии, които като вашите движения, получават самостоятелно на избори от 0, 24% до 1.5% са излишни и нямат място в политическия живот на страната. Те затова са и толкова много на брой и в скоро време не се очаква обединение, защото някой има интерес от това. Колкото до прагматизма ти, щом живее в равновесие с идеализма ти, няма лошо. При мен това не се получава. Neutral
Не, Наде, от една година ( за първи път след 1948), в италианския Парламент няма комунисти. Това се дължи предимно на лидера на италианското БСП. И ние тук броим процентите и се мъчим да стигнем до 4% , но го виждам все по-трудно. Докато противникът беше Берлускони&Сo, имаше надежда, но сега на клона са и последната левица, отцепила се от Rifondazione Comunista преди месец-два.
Все още, за разлика от България, единствената комунистическа партия сме ние. Да видим докога.
avatar
Sonia

Female
Брой мнения : 1244
Age : 66
Registration date : 10.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.Bulgaria-Italia.com

Върнете се в началото Go down

по форумите е така ...

Писане  nikiforov on Сря 29 Апр 2009, 20:39

"единствени " леви* , десни , умни , честни , скромни , образовани .....малко разстояние..., жени , мъже, ...да не се забравя -ЕДИНСТВЕНИ !!!!
*нищо лично , Соня !**
**всъщност , има ли нещо да не е лично ?
avatar
nikiforov

Male
Брой мнения : 3858
Age : 68
Registration date : 13.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.snikiforov.com

Върнете се в началото Go down

Re: Истината и само истината - 2

Писане  Надя on Сря 29 Апр 2009, 21:33

Sonia написа:
Надя написа:
Здравей Соня, трябваше да изчакам да ми изтече срока на наказанието, че да ти отговоря. Това, което правиш там, в Италия, със сигурност е добро, за което те поздравявам, най-малкото защото гласът на комунистите там се чува, те имат своите представители в Парламента и в местната власт, докато тук не е така. Тук години наред единствено БСП се смята за комунистическа(социалистическа) партия, а останалите по-леви партии, които като вашите движения, получават самостоятелно на избори от 0, 24% до 1.5% са излишни и нямат място в политическия живот на страната. Те затова са и толкова много на брой и в скоро време не се очаква обединение, защото някой има интерес от това. Колкото до прагматизма ти, щом живее в равновесие с идеализма ти, няма лошо. При мен това не се получава. Neutral
Не, Наде, от една година ( за първи път след 1948), в италианския Парламент няма комунисти. Това се дължи предимно на лидера на италианското БСП. И ние тук броим процентите и се мъчим да стигнем до 4% , но го виждам все по-трудно. Докато противникът беше Берлускони&Сo, имаше надежда, но сега на клона са и последната левица, отцепила се от Rifondazione Comunista преди месец-два.
Все още, за разлика от България, единствената комунистическа партия сме ние. Да видим докога.
Соня, ако сте успели да счелите доверието на хората, няма начин да не ви подкрепят, още повече че сте единствената компартия, жалко че и при вас има отцепници, явно някой има интерес от разединението на комунистите. Желая ви успех! И вие ли внасяте по 50 000 депозит за участие, за 4% -та бариера разбрах че не сте съгласни? Neutral
avatar
Надя

Female
Брой мнения : 3898
Age : 52
Registration date : 29.11.2007

Вижте профила на потребителя http://rksmb.hit.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Истината и само истината - 2

Писане  nikiforov on Сря 29 Апр 2009, 21:48

леле , тая е по-ТЪПА и еммммма !
avatar
nikiforov

Male
Брой мнения : 3858
Age : 68
Registration date : 13.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.snikiforov.com

Върнете се в началото Go down

Re: Истината и само истината - 2

Писане  Boabab on Сря 29 Апр 2009, 22:23

nikiforov написа:леле , тая е по-ТЪПА и еммммма !

Пшиятил, би. Тез съ прят на по-джингиби и от разгологъзи. Но съй същити.
avatar
Boabab

Male
Брой мнения : 3974
Age : 61
Registration date : 19.11.2007

Вижте профила на потребителя http://boabab.forumotion.com/index.htm

Върнете се в началото Go down

Първи май

Писане  Таки on Сря 29 Апр 2009, 22:26

Я да питам, че не помня.. Първи май празник ли е в България? В истинския смисъл, а не да се "доработва" ...

При нас е празник.
avatar
Таки

Male
Брой мнения : 15728
Age : 72
Location : Athens
Registration date : 01.01.2008

Вижте профила на потребителя http://www.ipta.demokritos.gr/erl/special/special.html

Върнете се в началото Go down

Re: Истината и само истината - 2

Писане  Sonia on Чет 30 Апр 2009, 13:35

nikiforov написа:"единствени " леви* , десни , умни , честни , скромни , образовани .....малко разстояние..., жени , мъже, ...да не се забравя -ЕДИНСТВЕНИ !!!!
*нищо лично , Соня !**
**всъщност , има ли нещо да не е лично ?
Не, няма участие в партия, което да не е лично. Мисля, че го знаеш по-добре от мен.
А колкото до "единствени", вземам си думите назад, не сме единствени, има и други крайно леви партийки. Ние сме единствени с дългогодишно парламентарно участие, което вече е минало. Това успокоява ли те?
avatar
Sonia

Female
Брой мнения : 1244
Age : 66
Registration date : 10.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.Bulgaria-Italia.com

Върнете се в началото Go down

Специален поздрав за Соня!

Писане  Надя on Вто 05 Май 2009, 12:33

Смело другари в борбата!!!

avatar
Надя

Female
Брой мнения : 3898
Age : 52
Registration date : 29.11.2007

Вижте профила на потребителя http://rksmb.hit.bg/

Върнете се в началото Go down

Смело "другарке" в "борбата" ..

Писане  Таки on Вто 05 Май 2009, 12:49

.. с Петьо Камасутрата! Very Happy

avatar
Таки

Male
Брой мнения : 15728
Age : 72
Location : Athens
Registration date : 01.01.2008

Вижте профила на потребителя http://www.ipta.demokritos.gr/erl/special/special.html

Върнете се в началото Go down

Re: Истината и само истината - 2

Писане  Apostola na Svobodata on Съб 09 Май 2009, 08:42

Надя написа:320 000 наши гласа открадна изборният закон
Написано от Проф. Велко Вълканов

Народното събрание прие Закон за изменение и допълнение на Закона за избиране на народни представители. Редица от направените изменения и допълнения са неприемливи. Някои от тях обаче носят подчертано реакционен характер.
Какво значи да се повиши изборният праг за коалициите на 8 процента? Това означава при участието в изборите на 4 милиона избиратели 320 (триста и двадесет) хиляди от тях да нямат свои представители в парламента. Съгласно Конституцията гражданите притежават равни избирателни права.
Но се оказва - в резултат на направеното изменение, - че гласът на едни избиратели ще има значение, а гласът на други избиратели няма да има никакво значение. 320 хиляди пълноправни български граждани ще се окажат аутсайдери в собствената си държава. Те всъщност престават да са граждани, за да се превърнат единствено и само в поданици, т.е. данъкоплатци. Права няма да имат, но ще имат задължението да плащат данъци на тази не вече тяхна държава, за да издържат тъкмо ония, които са ги изхвърлили от нея
Какво става с тези 320 хиляди гласа, които малките партии не могат да превърнат в депутатски мандати? Те се разпределят между партиите, преминали изборната бариера. И какво в крайна сметка се оказва? Аз съм гласувал за партията Х, но моят глас отива в полза на ненавижданите от мен партии У и Z. Как трябва да се нарече това, ако не кражба на гласове? Отнемат ми гласа, за да го изпратят не там, където аз искам, а където те искат. По този начин се краднат не просто гласове, а мандати – 320 хиляди гласа съставляват най-малкото 20 мандата, ако приемем, че един мандат струва средно 15 хиляди гласа. Това, извинете, е политически бандитизъм. С постоянно нарастващо възмущение реагират на купуването на гласове, а невъзмутимо отминават далеч по-страшното явление – кражбата на стотици хиляди избирателни гласа. За купуването на един глас ще ви вкарат в затвора, а за това, че „законно” са отнели гласа на стотици хиляди български граждани няма никаква отговорност, няма дори и чувство за срам. Напротив, има доволно потриване на ръце.
Не по-малко реакционен характер носи и друга избирателна норма, нормата която предвижда един изключително висок депозит за участие в изборите. В случая се въвежда недопустимият от Конституцията имуществен ценз. Чл. 6, ал.2 изрично заявява, че „Всички граждани са равни пред закона. Не се допуска никакво ограничение на правата или привилегии, основани на… имуществено състояние.”. Освен тази обща разпоредба, съществува и специалната разпоредба на чл. 65 от Конституцията, съгласно който „За народен представител може да бъде избиран български гражданин, който няма друго гражданство, навършил е 21 години, не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание лишаване от свобода”. Къде в този текст е казано, че освен всички друго кандидатът за народен представител трябва да е и богат? Едно от измененията в избирателния закон обаче казва тъкмо това - че трябва да е и богат, трябва в частност да има, спестявайки от закуските си, достатъчно пари, за да заплати участието си в избирателния процес.
За отделните партии депозитът възлиза на 50 хиляди, а за коалициите – 100 хиляди. За богатите партии, които осигуряват своите доходи чрез различни обръчи от фирми, това са просто джобни пари на техните лидери. Но за партиите на трудовите хора, които могат да разчитат единствено на членския внос, това са непосилно големи суми. Тези партии следователно се оказват предварително изключени от избирателния процес. А всъщност тъкмо те са партиите, които, като партии на трудовите хора, могат да отстояват в парламента техните социални интереси.
Сериозна парична бариера е издигната и пред независимите кандидати. За тях депозитът е в размер на 15 хиляди лева. Прекалено много са закуските, от които обикновеният гражданин – кандидат за народен представител трябва да се откаже, за да може да събере тази сума.
Изборите са общодържавно дело и в тях трябва да участват всички пълноправни граждани на държавата. Евентуалният депозит трябва да е мислим само като форма на участие в посрещане на разноските, свързани със собственото участие в изборите. Но какви могат да са разноските по участието в изборите например на един независим кандидат? За него са необходими около 20 хиляди бюлетини, които се правят от най-много 10 топчета хартия А-4, цената на които е около 60 лв. Сложете още 100, ако искате 200 лв., свързани с работата по преброяването на неговите бюлетини. Но както и да правите сметките, разноските по избирането на един независим депутат не могат да възлязат на повече от 500 лв, а нашите мили законодатели ви искат не 500, а 15 000 лева.
Ето това се и нарича класово законодателство, т.е. законодателство, което обслужва точно определена класа, в случая класата на богатите. Бедните са оставени да вегетират политически. Те трябва да се задоволят с онова, което богатите ще им отделят от своята трапеза. Отново пак аутсайдери. Излишни, но все пак не съвсем излишни хора. Те трябва да служат като социална тор на богатите.
Реакционният характер на извършените изменения в избирателния закон са толкова очевидни, че дори и президентът Първанов не можа да се направи, че не ги забелязва. Той върна законопроекта, но за съжаление само в частта, която предвижда 8-процентова бариера за коалициите. Предстои да видим дали упражненото вето ще има успех, т.е. дали парламентарното мнозинство ще се съобрази с него или с дръзка лекота ще го преодолее.
Във всички случаи остава изводът: Родината е моя, но държавата, която трябва да я обслужва, не е моя.
Този път Велко Вълканов е прав!
avatar
Apostola na Svobodata

Брой мнения : 436
Registration date : 24.04.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Истината и само истината - 2

Писане  Apostola na Svobodata on Съб 09 Май 2009, 08:54

Вгледах се в мотото на \"Е Д И Н С В О Б О Д Е Н Ф О Р У М\" за м.май:
\"64 години от капитулацията на Хитлерова Германия, Поклон пред паметта на всички, отдали живота си за тази победа!\". И аз казвам ПОКЛОН!

Но се замислих за следното:
С тази капитулация за арийска многохилядолетна България започна 64 годишен УПАДЪК,
а за съседна, вече приятелска Гърция - 64 годишен ПРОГРЕС?

Дали отговора е верен? И дали отговорът е, че в Гърция стъпи ботуша на Чърчил, а в България стъпи ботуша на Сталин?

Как мислите?


Последната промяна е направена от Apostola na Svobodata на Съб 09 Май 2009, 08:57; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
Apostola na Svobodata

Брой мнения : 436
Registration date : 24.04.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Истината и само истината - 2

Писане  Надя on Съб 09 Май 2009, 08:55


Девети май-денят на победата е велик празник.
Слава на др.Сталин!
Слава на Червената армия!
Слава на народа-победител!
avatar
Надя

Female
Брой мнения : 3898
Age : 52
Registration date : 29.11.2007

Вижте профила на потребителя http://rksmb.hit.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Истината и само истината - 2

Писане  Apostola na Svobodata on Съб 09 Май 2009, 09:03

Надя, вдигаш несъществуващото вече и отишло безвъзвратно в историята съветско "ЧЕРВЕНО ЗНАМЕ"!
Венцеславиш ДИКТАТОРА от ГОРИ-ГРУЗИЯ-СТАЛИН!
Но не отговори на въпроса ми, дали УПАДЪКА на България се дължи на ботуша на Сталин?
И дали ПРОГРЕСА на приятелска вече Гърция се дължи на ботуша на Чърчил?
avatar
Apostola na Svobodata

Брой мнения : 436
Registration date : 24.04.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Истината и само истината - 2

Писане  Надя on Съб 09 Май 2009, 11:08

Това, което стори др. Сталин, Апостоле, никога не ще бъде забравено от признателните поколения. За съжаление нито г-н Медведев днес, нито преди това г-н Путин не смеят да споменат неговото име, а без мъдрото ръководство на Генералисимус Сталин, победата над фашизма не би била възможна. Колкото до Гърция, гръцките комунисти също признават заслугите на др. Сталин и на Червената армия, г-н Чърчил тоже! Smile

avatar
Надя

Female
Брой мнения : 3898
Age : 52
Registration date : 29.11.2007

Вижте профила на потребителя http://rksmb.hit.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Истината и само истината - 2

Писане  Apostola na Svobodata on Съб 09 Май 2009, 13:42

НАДЯ, Но ТИ продължаваш да кръжиш около въпроса МИ!
Не отговори на въпроса ми, дали УПАДЪКА на България се дължи на ботуша на Сталин?
И дали ПРОГРЕСА на приятелска вече Гърция се дължи на ботуша на Чърчил?

"Колкото до Гърция, гръцките комунисти също признават заслугите на др. Сталин и на Червената армия, г-н Чърчил тоже!", бих те попитал дали познаваш гръцки комунисти?
Знаеш ли, че ги беше страх от др. Сталин и т.н. Червена армия?
Бащата на мой съученик-грък трябваше да ходи до СССР на екскурзия по награда,
но поради страх, да не го закопчаят там, се направи на болен?
И добре, че не отиде, защото настана караибската криза, и се захвана строежа на берлинската стена.
avatar
Apostola na Svobodata

Брой мнения : 436
Registration date : 24.04.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Истината и само истината - 2

Писане  (Стоян Христов) on Съб 09 Май 2009, 15:17

Надя написа:Това, което стори др. Сталин, Апостоле, никога не ще бъде забравено от признателните поколения. За съжаление нито г-н Медведев днес, нито преди това г-н Путин не смеят да споменат неговото име, а без мъдрото ръководство на Генералисимус Сталин, победата над фашизма не би била възможна. Колкото до Гърция, гръцките комунисти също признават заслугите на др. Сталин и на Червената армия, г-н Чърчил тоже! Smile


Другаря Сталин Наде е изтрепал толкова народ(собственият),че хитлер изглежда като пионерче пред него.Ще извиняваш,но така пише в историята.А колкото до ташков -апостола той е направо побъркан Костовист,и дано Господ, не дава власт отново на такива разсипници на България.

(Стоян Христов)

Брой мнения : 267
Registration date : 21.06.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Истината и само истината - 2

Писане  Надя on Съб 09 Май 2009, 17:00

Не знам, Стоянчо, младите хора в Русия изглежда са учили друга история, та за разлика от управляващата им върхушка на днешния ден не го забравят Neutral
Слава организатору нашей Победы и лучшему Верховному Главнокомандующему Иосифу Виссарионовичу Сталину
avatar
Надя

Female
Брой мнения : 3898
Age : 52
Registration date : 29.11.2007

Вижте профила на потребителя http://rksmb.hit.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Истината и само истината - 2

Писане  Apostola na Svobodata on Съб 09 Май 2009, 18:37

Надя написа:Не знам, Стоянчо, младите хора в Русия изглежда са учили друга история, та за разлика от управляващата им върхушка на днешния ден не го забравят Neutral
Слава организатору нашей Победы и лучшему Верховному Главнокомандующему Иосифу Виссарионовичу Сталину
О` БОЖЕ МОЙ!
ПРОСТИ МИ ГОСПОДИ ЗА ТОВА, КОЕТО ЩЕ НАПИША И КОЕТО ТИ НЕ БИ ОДОБРИЛ!
ТИ НИ УЧИШ ДА СЕ ОБИЧАМЕ!
НО КАК ДА ПРИЕМА ДУМИТЕ, С КОИТО СЕ ВЕЛИЧАЕ ЕДИН ОТ НАИ-ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ НА ХХ-ти ВЕК?
ЧОВЕКА, КОЙТО Е ВИНОВЕН за УНИЩОЖАВАНЕ ЕЛИТА на т.н. СЪВЕТСКА НАЦИЯ - руси, българи от всички републики, разположени на терторията на Волжка България, белоруси, украинци, естонци, литовци, латвийци, молдовани, евреи и други.
Оценката на г-н Христов за паралела между Хитлер и Сталин е точна.
Сталин е виновен за смъртта на близо 100 милиона население в СССР и сателитните му държави.
Но ТИ НАДЯ, продължаваш да кръжиш около въпроса МИ!
Не отговори на въпроса ми, дали УПАДЪКА на България се дължи на ботуша на Сталин?
И дали ПРОГРЕСА на приятелска вече Гърция се дължи на ботуша на Чърчил?
avatar
Apostola na Svobodata

Брой мнения : 436
Registration date : 24.04.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Истината и само истината - 2

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 5 от 22 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13 ... 22  Next

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите