ТЕХНИКУМ ЗА КУЛТУРА "Людмила Живкова"

Страница 3 от 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Go down

ако е на сидеров

Писане  nikiforov on Чет 21 Яну 2010, 09:52

Волен Сидеров

Нали знаете стария каламбур с кръстословично звучене: как се нарича мъжки характер с пет букви, първата е "п". Във вторник, 19 януари, Слави Трифонов беше жива илюстрация на този виц. Хем му се искаше да се направи на мъж, хем вагиналното начало у него накрая побеждаваше. Тъкмо да заклейми Бойко Борисов и някаква буца на гърлото му го спираше, набъбвайки като венерин хълм.
Аха да му тегли една майна, но някак тестостеронът не достигаше и вместо ругатня се получаваше хленч като на вдовица за коитус.
Какво предизвика жалкото поведение на Слави Тр. във вторнишката битиви седянка?
Някакво изявление на премиера Борисов, дадено за телевизия, която Слави Тр. не гледал, и препечатано във вестници, които Слави Тр. не четял. Не четял, чушки - ясно е как ги разгръща с потни кунки всяка седмица... В това изявление Борисов казва, че г-н Тр. поискал да назначава хора във властта, след като ГЕРБ спечели изборите. Освен това Слави Тр. поискал и едно имотче около "Кемпински-Зографски" да му се преактува от общината в удобен за него вариант, за да строи там. Какво - не става ясно, но аз мога да предположа - вероятно семейна мраморна гробница на фамилията Трифонови, която вече беше показана по Би Ти Ви в цялата си физиологична и характерологична патология.
За целта г-н Тр. беше свикал слугинажа си, събран от кол и въже и наричан авторитетно "сценаристи". Хора, които определено не трябва да ги дават в близък план, освен ако операторите на шоуто не искат да предложат типажи за епизодици във филм на Рангел Вълчанов. Рангел обикновено използва натурални имбецили, когато представя карнавал на селски идиоти в своите гротескни творби.
Слугите на Слави Тр., облечени като за погребението на Крушата, плахо се опитваха да започнат предаването по темата. Началникът обаче не им даваше, пресичайки всеки от тях с патетичен рев: "Иассиащотряядъговоряпу тоявъпрросс...?" Сякаш не ги е накарал точно те да се наредят на масата в студиото като клошари за топла супа в приют. Сякаш не е пускал три дни поред разтърсващ анонс в рекламните блокове на БиТиВи. Сякаш не са обсъждали три дни със слугинчетата единствено това - как точно да построят величавия отговор на Бойко.

Е тъпо го построиха, но от такива - толкова. Най-лошата новина за собствениците на Би Ти Ви обаче е, че рекламното време на телевизията се използва от един меркантилен и безскрупулен тип за разчистване на лични сметки, а това не минава в никоя цивилизована телевизия. Какво пише в договора с офшорката на Слави Тр., г-н Парсънс? Да не би там да има клауза: шоуто ще води лични битки с всеки, който не е симпатичен на несимпатичния водещ. А тъй като плешивият, ослепяващ (той сам се определи като такъв в поредица от сополиви интервюта) и в неравностойно двигателно положение водещ мрази всички освен себе си, договорът може да ви излезе солен, мистър Парсънс. Господа собственици на Би Ти Ви, заплашени сте от възможността в залязващото шоу на Слави Тр. оттук до самия залез да се редуват бабите на музикантите от бенда с погребални седянки, на които да бъдат заклеймявани Бойко Борисов или Волен Сидеров. Помислете и заменете колкото може по-бързо телевизионното недоносче, наречено "Шоуто на Слави" с нещо гледаемо. Ако не искате съвсем скоро и останалите няколко зрители - роднините на "Ку-Ку бенд", да превключат на предаването на Иван и Андрей, както направиха вече милиони българи.
Смешният плач на Слави Тр. във вторник показа в пълнота и един отдавна известен на познавачите факт - плешивият некадърник не може да сглоби едно пълноценно изречение по законите на българския език без аутокю. Толкова объркан и шизофреничен словесен поток бях чувал само от психично неуравновесения Ст.Ст. Александров, когото Рангел Вълчанов и Тодор Колев бяха взели преди години да освежава тяхното радиошоу. А толкова болни и без покритие политически амбиции, каквито показаха Слави Тр. и слугинчетата му в черно, съм виждал само у други двама: Яне Янев и Йоло Денев.
Ако някой си е помислил, че се опитвам да изкарам луд Слави Тр., не, нищо подобно. Лудите не въртят на пръста си далавери за милиони чрез офшорните си фирми, укривайки пари от държавния бюджет. Лудите не правят поръчкови предавания, при които плюят по тарифа по определени политици и правят фелацио на други. Не, това не е лудост, това е алчност. Това е продажност без принципи. Това, което вечерното шоу на Би Ти Ви прави, е проституция. Така че нека плешивият, поръчков , бездарен комплексар г-н Тр. да си сложи тарифа. Еротичен масаж, тоест гъделичкащ скеч - толкова; френска любов (като на Румен Петков) - толкова; стандартно проникване - толкова; хардпенетрация - еди-колко си. Така ще си разшириш клиентелата, Тр.!

А сълзите и сополите по несбъднатата политическа кариера на Слави Тр. и черните му булонки ги разбирам прекрасно. Те пробваха да влязат в парламента с вълната СДС през 1997 г. - не стана. Издялкаха си политическата мастурбация, наречена "Гергьовден", завлякоха стотици хиляди долари на руската газова промишленост чрез лековерния Сашо Дончев - не стана. Ориентираха се към патриотизма, залагайки на турски маанета - пак не стана. Некадърни сте, затова не става. То само с пари не става, трябва и интелект, трябва и чар. А чарът на Слави Тр. е съпоставим с този на ж. п. траверса.
И после виновен им е Сидеров, виновен им е Борисов...
Виновна ви е завистта и злобата. Виновни са ви не черните дрехи, а черните души!
Виновно ви е собственото бездарие. А бездарието, четете Любо Левчев, е фашизъм.
Не Сидеров и "АТАКА", вашето бездарие е истинският фашизъм в България.
nikiforov
nikiforov

Male
Брой мнения : 3858
Age : 69
Registration date : 13.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.snikiforov.com

Върнете се в началото Go down

Re: ТЕХНИКУМ ЗА КУЛТУРА "Людмила Живкова"

Писане  komarKo on Чет 21 Яну 2010, 10:20

Даже и Калинчо Руменов се е справил учудващо добре по темата


Слави, внимаваш ли с кого ставаш приятел?
Калин Руменов 11:31 20-01-2010

Внимавай с кого ставаш приятел, защото един ден може да ти стане премиер. И ако имаш вечерно сатирично шоу – ще се получи неловко заради конфликт на интереси. Истината за отношенията между Бойко Борисов и Слави Трифонов наистина е само една, както твърди по-забавната засегната страна. Но за дисидентско съжаление изглежда, че принадлежи повече на официоза. Неговата версия цитира дословно балканската концепция за производство на политика. Според която властта съществува на принципа „ти на мене, аз на тебе”. Докато опозицията осмисля съществуването си с мръсни приказки - не толкова заради принципи, а защото за нея няма нищо. Който подозира, че bg политика се прави по много по-сложен и оригинален начин – нека да вдигне ръка. И с нея да напише сто пъти „Румяна Желева ни беше за последно, повече няма да избираме некомпетентни и конфликтни хора даже за селски кметове”.

Безнадеждно и обречено е да опровергаваш доказани и устойчиви стереотипи. Но поне можеш да опиташ по убедителен начин. Какво се очаква от подчинени, интервюиращи засегнатия си на високо ниво шеф – че някой от тях ще го обиди в ефир на задник. И после ще се надява да бъде кандидатиран пак от него за депутат. Това е историята на Валерия Петрова. Заради няколко цигари тя каза на министъра си, че е гъз, и получи номинация от шоуто. Събра немалко гласове, но не успя да влезе в парламента. Където щеше да стои до подиграваната заради вчерашната си анонимност Искра Фидосова. Разликата между двете щеше да бъде единствено в килограмите и поръчителите, осигурили им кариера.

Какво се очаква и от самия Слави Трифонов, осъдил вестник заради измислена златна ноздра – че ще заведе дело и срещу жълта по думите му информация, идваща от жълта преса и жълт Сашо Диков, но казана от премиер. Ако всичко е толкова принципно и жълто, би трябвало да е пак толкова съдебно. Още повече, че да се занимаваш с кокаин за лична употреба звучи по-безобидно от занимания с bg политика. Дори да ти го пробутат с неприлично много примеси - пак можеш да си сигурен, че ще е по-чист и чистоплътен от Марио Тагарински или от бекграунда на Яне Янев. Само заради тях „партиен далавераджия” би трябвало да е по-голяма обида от „елитен наркоман”. И обезщетенията да са съответно по-големи.

Ако обаче взаимоотношенията между Борисов и Трифонов трябва да се доизясняват в съд – въпросите няма да бъдат задавани от личния състав на шоуто. И нещата могат да се разсмърдят, от което най-малък интерес имат големите телевизии. В техния ефир все по-трудно става да се разграничи кой работи като водещ на сутрешен блок, кой като водещ на вечерно шоу и кой заработва нещо странично. Затова не е много сигурно къде свършва свободата на словото, къде започва прокарването на лични интереси, както и къде се калкулират чистите сметки между добри приятели. Объркването още веднъж доказва балканската рецепта за правене на политика и медийното й отразяване – че не всичко е бизнес и сатира, възможно е да има и нещо лично. Възможно е да има конфликт на интереси, в който на големите телевизии да им е удобно да живеят. Те са особено деликатни, ако трябва да тропат на врата с неизбелял черен креп, за да разберат как се чувства майка с току-що закопано дете. И са съвсем по-тактични, когато се налага да коментират некролозите на собствените си лица. С необичайна свенливост случаят „Коритаров” беше погребан, като в ковчега беше сложена формулировката „липса на медиен плурализъм”. А трупът на медийния рекет беше заровен на други гробища. Липсата на Бареков беше обяснявана с грип, отпуска и бъдещи творчески планове. И затова официалната истина за неговия случай също се получи болна, почиваща и безработна. Вътрешно ведомствена пресконференция обаче е съвсем нов подход за излизане от лайната. Все едно Слави да покани политик под подозрение на гости и да остави пиарите му да правят интервюто. В него няма да има никакво значение какво ще бъде казано. И без това на всички им е ясно как стават нещата около тях – 50 на 50 или както се договориш.

Бойко Борисов ще е исторически прецедент, ако повтори премиерския си мандат. По-традиционно излежда да го настигне електоралният скепсис и да го разболее от рейтингов сепсис. И понеже монарсите и генералите са на привършване в килера със спасителите – оттам трябва да излезе някой, който поне малко прилича на следващ национален месия. Мажоритарният експеримент за него се състоя на последните избори и се казваше Валерия Петрова. Тя се класира трета във Варна с 14 % и 34 514 гласа - след прахосмукачката ГЕРБ и съвсем близо до човека на БСП. Трябва да имате нещо лично срещу „Шоуто на Слави”, за да не намирате резултата за добър. Особено за човек, който в биографията си няма друго запомнящо се освен един „гъз”, казан на шефа. Но това също е част от парадоксите на демокрацията ни - в която общественият рейтинг на гаранта значително може да изпревари телевизионния му.

Слави, внимаваш ли с кого ставаш приятел?


ето така

komarKo

Male
Брой мнения : 3798
Age : 54
Registration date : 12.12.2007

Вижте профила на потребителя http://www.google.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: ТЕХНИКУМ ЗА КУЛТУРА "Людмила Живкова"

Писане  komarKo on Сря 10 Мар 2010, 16:47
cheers cheers cheers


ето така

komarKo

Male
Брой мнения : 3798
Age : 54
Registration date : 12.12.2007

Вижте профила на потребителя http://www.google.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: ТЕХНИКУМ ЗА КУЛТУРА "Людмила Живкова"

Писане  HEXE on Пон 15 Мар 2010, 20:29

Какво си българино? Какво си българино? От какво семе си поникнал? Вероятно защото си на кръстопътя на народите, в тебе има гени от различни народи и в този смисъл си интернационален образ? Затова може би в душата ти има винаги раздвоение и никога не си спокоен. Затова и постоянно се караш със събратята си българи.Всички знаят, че:- българинът не може да бъде германец, защото не е точен и дисциплиниран- българинът не може да бъде англичанин, защото не е джентълмен- българинът не може да бъде французин, защото не е елегантен и галантен- българинът не може да бъде японец, защото не е послушен и управляем- българинът не може да бъде скандинавец, защото не е приветлив и чист- българинът не може да бъде американец, защото не е горд- българинът не може да бъде даже и арабин, въпреки че е лъжлив, крадлив, мързелив и е…вЗащо всички ги е страх от българите?Дали защото който и велик и силен народ да се опита да ни завладее, неминуемо се разпада както стана с Византийската империя, Османската империя, Хитлерова Германия и СССР? Или защото сме народ с един от най-високите коефициенти на интелигентност в света? Или пък защото почти няма велик българин, който да не е предаден от своите събратя българи? А може би и затова, че досега няма българин, който да е побеждаван на бойното поле от враг.За всички става все по-очевидно, че сицилианската мафия е беден роднина на българската мафия. Това наркотрафик, оръжейни сделки, бомбени атентати, рекет, убийства на папи и други високопоставени личности, са детска игра за българските мафиоти. Вероятно поради всичко това другите народи, които се страхуват от качествата на българите, се стараят да направят така, че българите постоянно да са в разпри помежду си. Защото когато българите спрат да се карат, стават опасни!Въпреки всичко българинът е щедър! Той даде на света славянската писменост, откривателя на първия компютър, велики музиканти и култура, показа че е световна сила във футбола и спорта, изхитри се и пръв използва самолета в бой.Българинът показа, че е жилав и издръжлив. Каквото и да правят с него, той пак оцелява. Заробваха го – оцеля! Налагаха му чужда религия и писмо – издържа и не се поддаде. Управляваха го вносни царе – издържа! Вкараха го във войни – оцеля! Караха го да строи социализъм – издържа, но не успя само защото му попречиха четирите годишни времена и световния империализъм. Сега го учат да живее демократично и го виждаме как се мъчи пак да издържи…Българинът смая света. Показа се голям чешит.България е единствената страна в света, която в мирно време , без да води война с никой се саморазрушава! Българите сами ликвидират селското си стопанство, икономиката, горите си, армията и военнопромишления си комплекс, образованието и здравеопазването – всичко, до което се докоснат. Сякаш за да покажат на другите народи на какво са способни. Това, което го прави с ръце, българинът го разваля, но в това, което се прави без ръце, българинът е недостижим…До скоро България беше единствената държава в света без национален символ – герб! Гербът освен всичко друго е символ на чест и достойнство. Какво е чест и достойнство, българино?Българинът силно мрази и много завижда на по-кадърните си и преуспяващи събратя. Затова всячески им пречи. Затова и до българския казан с катран в ада няма дявол, който да натиска българите в катрана – те се самообслужват…Българинът своята работа може да не разбира, но затова пък прекрасно разбира работата на ближния си и винаги му се меси.Българинът своята работа може да не свърши, но за сметка на това е много старателен в 3 неща: да не остане около него човек неоплют, дърво неотсечено, и улица неразкопана…След всичко казано дотук става ясно защо България е единствената държава, която поданиците и се срамуват да нарекат по име. Вероятно затова доста българи вместо да казват България, казват “тази държава и този народ” … Но този срам не е от вчера и днес. Още преди много, много години Паисий, пишейки “История славянобългарская” е възкликнал: “О, неразумний юроде, поради що се срамиш да се наречеш българин?”Сега болшинството българи са заети с две важни неща: как да не умрат от глад и мизерия и да открият кой е виновен за хала им. И тук българите пак шашнаха света! Не могат да намерят кой е виновен! Няма виновен! Който и да обвинят – все е невинен. Другите са виновни! Това е… Само обаче да намерят кой е виновен, майката му ще …. разплачат!Става ясно защо българинът е интелигентен. При тоя зор и тормоз, за да оцелее, трябва да е интелигентен. Сиромах човек – жив дявол!

http://lubomirkrantev.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/11/19/kakvo-si-bylgarino.439523
HEXE
HEXE

Female
Брой мнения : 631
Age : 57
Registration date : 06.11.2007

Вижте профила на потребителя http://rigas.bulgarianforum.net/profile.forum

Върнете се в началото Go down

Re: ТЕХНИКУМ ЗА КУЛТУРА "Людмила Живкова"

Писане  ВЕЛЗО on Пон 15 Мар 2010, 21:02

HEXE написа:
Какво си българино? Какво си българино? От какво семе си поникнал? Вероятно защото си на кръстопътя на народите, в тебе има гени от различни народи и в този смисъл си интернационален образ? Затова може би в душата ти има винаги раздвоение и никога не си спокоен. Затова и постоянно се караш със събратята си българи.Всички знаят, че:- българинът не може да бъде германец, защото не е точен и дисциплиниран- българинът не може да бъде англичанин, защото не е джентълмен- българинът не може да бъде французин, защото не е елегантен и галантен- българинът не може да бъде японец, защото не е послушен и управляем- българинът не може да бъде скандинавец, защото не е приветлив и чист- българинът не може да бъде американец, защото не е горд- българинът не може да бъде даже и арабин, въпреки че е лъжлив, крадлив, мързелив и е…вЗащо всички ги е страх от българите?Дали защото който и велик и силен народ да се опита да ни завладее, неминуемо се разпада както стана с Византийската империя, Османската империя, Хитлерова Германия и СССР? Или защото сме народ с един от най-високите коефициенти на интелигентност в света? Или пък защото почти няма велик българин, който да не е предаден от своите събратя българи? А може би и затова, че досега няма българин, който да е побеждаван на бойното поле от враг.За всички става все по-очевидно, че сицилианската мафия е беден роднина на българската мафия. Това наркотрафик, оръжейни сделки, бомбени атентати, рекет, убийства на папи и други високопоставени личности, са детска игра за българските мафиоти. Вероятно поради всичко това другите народи, които се страхуват от качествата на българите, се стараят да направят така, че българите постоянно да са в разпри помежду си. Защото когато българите спрат да се карат, стават опасни!Въпреки всичко българинът е щедър! Той даде на света славянската писменост, откривателя на първия компютър, велики музиканти и култура, показа че е световна сила във футбола и спорта, изхитри се и пръв използва самолета в бой.Българинът показа, че е жилав и издръжлив. Каквото и да правят с него, той пак оцелява. Заробваха го – оцеля! Налагаха му чужда религия и писмо – издържа и не се поддаде. Управляваха го вносни царе – издържа! Вкараха го във войни – оцеля! Караха го да строи социализъм – издържа, но не успя само защото му попречиха четирите годишни времена и световния империализъм. Сега го учат да живее демократично и го виждаме как се мъчи пак да издържи…Българинът смая света. Показа се голям чешит.България е единствената страна в света, която в мирно време , без да води война с никой се саморазрушава! Българите сами ликвидират селското си стопанство, икономиката, горите си, армията и военнопромишления си комплекс, образованието и здравеопазването – всичко, до което се докоснат. Сякаш за да покажат на другите народи на какво са способни. Това, което го прави с ръце, българинът го разваля, но в това, което се прави без ръце, българинът е недостижим…До скоро България беше единствената държава в света без национален символ – герб! Гербът освен всичко друго е символ на чест и достойнство. Какво е чест и достойнство, българино?Българинът силно мрази и много завижда на по-кадърните си и преуспяващи събратя. Затова всячески им пречи. Затова и до българския казан с катран в ада няма дявол, който да натиска българите в катрана – те се самообслужват…Българинът своята работа може да не разбира, но затова пък прекрасно разбира работата на ближния си и винаги му се меси.Българинът своята работа може да не свърши, но за сметка на това е много старателен в 3 неща: да не остане около него човек неоплют, дърво неотсечено, и улица неразкопана…След всичко казано дотук става ясно защо България е единствената държава, която поданиците и се срамуват да нарекат по име. Вероятно затова доста българи вместо да казват България, казват “тази държава и този народ” … Но този срам не е от вчера и днес. Още преди много, много години Паисий, пишейки “История славянобългарская” е възкликнал: “О, неразумний юроде, поради що се срамиш да се наречеш българин?”Сега болшинството българи са заети с две важни неща: как да не умрат от глад и мизерия и да открият кой е виновен за хала им. И тук българите пак шашнаха света! Не могат да намерят кой е виновен! Няма виновен! Който и да обвинят – все е невинен. Другите са виновни! Това е… Само обаче да намерят кой е виновен, майката му ще …. разплачат!Става ясно защо българинът е интелигентен. При тоя зор и тормоз, за да оцелее, трябва да е интелигентен. Сиромах човек – жив дявол!

http://lubomirkrantev.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/11/19/kakvo-si-bylgarino.439523

Стилистиката е въздействаща, но уви. Не ще се съглася с аргументацията на автора, тъй като съм пил от извора.

Коренът на злото е трудно достижим чрез катерене по клоните на дървото му. Метафората е лоша, но дава представа за собственото ми светоусещане. Народът, към който принадлежим, не е като да го пришпориш с лоши думи да препусне като некой Икар към слънцето.

Лошите думи са еднакво валидни към цялото човечество. Нашите лоши нрави ни морят хронично, а чуждите лоши нрави се просмукват през езиковите и политически бариери. По-богатите и силни народи също си имат своите лоши дертове. Единствената културна универсалия е изначално неуравновесената човешка физиология, а не символът на вярата. Националното единство и самочувствие не са военна мобилизация, а постоянен процес на народна просвета, който не бива да отслабва нито в качествено, нито в количествено отношение pig


Последната промяна е направена от ВЕЛЗО на Пон 15 Мар 2010, 21:05; мнението е било променяно общо 1 път

ВЕЛЗО

Брой мнения : 597
Registration date : 11.03.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Хубава статия!

Писане  Логик on Пон 15 Мар 2010, 21:04

Както знаете, аз не се обиждам на национално чувство, когато някои изкарва българите подли гадове, нескопосници, мързеливци, завистници и пр. и пр. (прочети статията). Единственото, което съзирам като логическо противоречие, е, че авторите винаги обвиняват своите сънародници в "оплювателство", но не си дават сметка, че точно с тази констатация те самите плюят.

Искам да поправя само две неверни твърдения.
България е единствената държава, която поданиците й се срамуват да нарекат по име. Вероятно затова доста българи вместо да казват България, казват “тази държава и този народ” …
България е наричана "тази държава" единствено от тези, които са се поангличили и мислят на английски, та казват "this country". В началото бе Филип Димотров (търси в Гугъла). И второ:
Само обаче да намерят кой е виновен, майката му ще …. разплачат!
Е тук вече авторът силно ни надценява! На никой виновник българинът ме му е ... майката, както и самият автор се оплаква. И ако по някаква случайност българинът открие виновника, то ще да единствено за да му се поклони и да го избере на предстоящите избори.


Последната промяна е направена от Логик на Пон 15 Мар 2010, 21:09; мнението е било променяно общо 1 път
Логик
Логик

Male
Брой мнения : 3795
Age : 74
Location : Sofia
Job/hobbies : Speculations
Registration date : 24.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.math.bas.bg/~vlsot

Върнете се в началото Go down

Re: ТЕХНИКУМ ЗА КУЛТУРА "Людмила Живкова"

Писане  HEXE on Пон 15 Мар 2010, 21:09

ImpeachmentАвтор: flyco Категория: Политика
Прочетен: 26 Коментари: 1 Гласове: 4Малко разсъждения по злободневната тема на деня, която въобще не смятам за най-важна за обществото.

Импийчмънта, за който днес навсякъде се говори, няма да се състои. Ето защо: Първанов не е толкова глупав за да не си даде ясна сметка до какво ще доведе публикуването на стенограмата от срещата му със Симеон Дянков. Изразът "импийчмънт" се е появил между стените на обиталището му много преди Цветанов да го изтръска в "Панорама". Ако е имало дори минимални шансове тази процедура да доведе до сваляне на Първанов от длъжност той, сигурен съм, никога нямаше да инициира случващите се в момента събития. А за това, че те са инициирани от него две мнения няма. Следователно каква е целта му? Ами тя вече е ясна: Бъдеща политическа кариера или с други думи - оцеляване в политиката. Използва се медийно присъствие и то за сметка на уж дясната ГЕРБ. Има ли ниша за това, да има и то каква. Дяснозаявилата се партия ГЕРБ е длъжна да провежда в момента лява политика, защото никаква друга не може да бъде провеждана. Казвам в момента, а не по време на целия и мандат. Така между другото лявата БСП беше принудена да провежда дясна политика по време на управленито си, но от дясно никой не използва това в своя полза. Сега Първанов ще направи точно това - ще използва невъзможността за лавиране на ГЕРБ за да докаже, че тя е фалшива партия, която заявява едно, а върши друго. Ще я изкара по-черна от дявола и когато "хиляди, маса, народ" бъдат убедени в това ще се появи алтернативата: чиста и бяла, водена за юздата от Татяна или Велислава, защо не и от Райчев, а отгоре самият той, скромно заел мястото поради историческия момент и вълната на промяната.
На какво разчиташе Първанов за да се случи сценарият, защото това със сигурност е сценарий. Според мен на Цветанов. Цветанов беше поканен в "Панорама", именно той, а не някой друг. Може би дори беше подтикнат лееекичко и незабележииимичко към капана на изявлението си от винаги верния на властта Бойко Василев. Това също е част от играта. Ако в студиото беше Бойко Борисов едва ли щеше да сътвори новината за импийчмънта, защото той предпочита да замълчи особено когато някой го тика да говори и говори само когато сам реши да го направи. Всички след Цветанов в йерархията нямаше да свършат работа поради възможността за отмятане на партията от думите на говорившия - това се е случвало. Значи трябваше да има един, който да каже първи думата импийчмънт и това е точно Цецо. После няма връщане. Всъщност има, но за това малко по-късно. И се започна. Бау-бау срещу Луната.
Защо мълчи Бойко Борисов: Защото има интерес от това в момента. В какво се изразява той, ами в това че вместо да се говори постоянно за кризата, безработицата, повишените данъци, празната хазна и т.н. темата е изместена от не по-малко креслива но напълно несъдържателна постановка. Борисов има полза от това и поведението му е логично, но в същия момент - цинично, а това ще му изяде главата за втори мандат или за президентски, защо не. Има хора, които си водят записки: кога си говорил, кога си мълчал, какво си казал, какво си обещал. И колкото повече време минава, толкова по неоспорими стават едни тези, за които ще има трибуна - защото това е демокрацията.
Колкото и да сме тъпи, писна ни да си играят с нас, затова Борисов е длъжен, все още има шанс, да спре този цирк и да се захване със сериозните въпроси. Също така откровено и с логични доводи да заяви, че е принуден да върши това или онова. Да очертае границите, в които може да мърда и да покаже как точно е мръднал, да заяви намеренията си за бъдещите си действия. Всъщност точно това е програма за действие в криза и тя е безалтернативна от гледна точка на доверието към днешната власт.
http://flyco.blog.bg/politika/2010/03/14/impeachment.510678
HEXE
HEXE

Female
Брой мнения : 631
Age : 57
Registration date : 06.11.2007

Вижте профила на потребителя http://rigas.bulgarianforum.net/profile.forum

Върнете се в началото Go down

Re: ТЕХНИКУМ ЗА КУЛТУРА "Людмила Живкова"

Писане  komarKo on Чет 18 Мар 2010, 12:52

Как се правят бебета


ето така

komarKo

Male
Брой мнения : 3798
Age : 54
Registration date : 12.12.2007

Вижте профила на потребителя http://www.google.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: ТЕХНИКУМ ЗА КУЛТУРА "Людмила Живкова"

Писане  Таки on Чет 18 Мар 2010, 13:03

Сполай ти, КомарКо! Какво настроение.. Чудесно филмче! Споделям удоволствието от твоя линк! cheers
Таки
Таки

Male
Брой мнения : 15728
Age : 73
Location : Athens
Registration date : 01.01.2008

Вижте профила на потребителя http://www.ipta.demokritos.gr/erl/special/special.html

Върнете се в началото Go down

Re: ТЕХНИКУМ ЗА КУЛТУРА "Людмила Живкова"

Писане  (Бай Вълко) on Чет 18 Мар 2010, 13:14

Другарю модератор КомарКо,

твоят материал ме изпълни с глобална въхита и локални кръвни телца.
От името на ППО приеми поздравленията на трудовия ни колектив.

(Бай Вълко)

Брой мнения : 414
Registration date : 30.06.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Не е смешно....

Писане  komarKo on Вто 13 Апр 2010, 13:10

Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz

Бойко Борисов: Нека ви обясня икономиката


ето така

komarKo

Male
Брой мнения : 3798
Age : 54
Registration date : 12.12.2007

Вижте профила на потребителя http://www.google.bg/

Върнете се в началото Go down

Бойко Борисов: Нека ви обясня икономиката

Писане  chocho on Вто 13 Апр 2010, 13:14

"Ние инвестираме в индустрия, с тези пари, които влагаме сега, те ще се върнат и мултиплицират."

------------------------------------------------------

Ми прав е човекът ... Razz

chocho

Male
Брой мнения : 3595
Age : 50
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.mocho.com

Върнете се в началото Go down

Re: ТЕХНИКУМ ЗА КУЛТУРА "Людмила Живкова"

Писане  Агата on Вто 13 Апр 2010, 13:16

по-голям размах си требе - 'що да спираме само с флоренция Rolling Eyes
туй венеция, туй париж, туй лондон.....
Razz

Агата

Брой мнения : 397
Registration date : 07.01.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: ТЕХНИКУМ ЗА КУЛТУРА "Людмила Живкова"

Писане  Помощ, граждани! on Вто 13 Апр 2010, 14:31

обясняването на народен език е стара традиция, възобновена от (пи-арите на) Станишев и продължавана сега от Борисов и сие

знаят хората, че народа не обича Костов и защото не го разбира какво му приказва..
Помощ, граждани!
Помощ, граждани!

Брой мнения : 2675
Age : 40
Registration date : 21.01.2008

Вижте профила на потребителя http://victoravramov.wordpress.com/

Върнете се в началото Go down

Re: ТЕХНИКУМ ЗА КУЛТУРА "Людмила Живкова"

Писане  komarKo on Вто 13 Апр 2010, 14:35

като погледам малко Биг Брадър, че и фемъли, ми става ясно, че всичко си е на мЕстото...

на такива - и такъв Премиер им е много ...


ето така

komarKo

Male
Брой мнения : 3798
Age : 54
Registration date : 12.12.2007

Вижте профила на потребителя http://www.google.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: ТЕХНИКУМ ЗА КУЛТУРА "Людмила Живкова"

Писане  nikiforov on Вто 13 Апр 2010, 15:08

Помощ, граждани! написа:

че народа не обича Костов и защото не го разбира какво му приказва..

единици ...сте
nikiforov
nikiforov

Male
Брой мнения : 3858
Age : 69
Registration date : 13.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.snikiforov.com

Върнете се в началото Go down

Re: ТЕХНИКУМ ЗА КУЛТУРА "Людмила Живкова"

Писане  Помощ, граждани! on Вто 13 Апр 2010, 15:11

nikiforov написа:

единици ...сте

за сметка на това държавата процъфтява, нали?

аз бих се замислил над тази корелация
Помощ, граждани!
Помощ, граждани!

Брой мнения : 2675
Age : 40
Registration date : 21.01.2008

Вижте профила на потребителя http://victoravramov.wordpress.com/

Върнете се в началото Go down

Re: ТЕХНИКУМ ЗА КУЛТУРА "Людмила Живкова"

Писане  nikiforov on Вто 13 Апр 2010, 20:17

Викторе ,каквато и да е корелацията , ако още веднаж прочетеш изречението -
"... че народа не обича Костов и защото не го разбира какво му приказва..".
няма как да не признаеш ,че меко казано е тъпизъм- ти не си ли от тоя народ , ама го разбираш ?
някакво противоречие да съзираш ?
или си над , встрани , пред !??
nikiforov
nikiforov

Male
Брой мнения : 3858
Age : 69
Registration date : 13.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.snikiforov.com

Върнете се в началото Go down

Re: ТЕХНИКУМ ЗА КУЛТУРА "Людмила Живкова"

Писане  Помощ, граждани! on Вто 13 Апр 2010, 20:45

може и да съм отзад

но кукловодите вярват, че народът обича да му се говори просто

и ако народът е прост (а според мен той е - иначе България нямаше да бъде такава кочина и да я управляват такива субекти), няма как обича да му говорят "умно", ако са го култивирали да не обича "умните приказки"

вземи конотациите на думата "професор" например

не че хората са виновни, като видим какви "професори" имаме
Помощ, граждани!
Помощ, граждани!

Брой мнения : 2675
Age : 40
Registration date : 21.01.2008

Вижте профила на потребителя http://victoravramov.wordpress.com/

Върнете се в началото Go down

Re: ТЕХНИКУМ ЗА КУЛТУРА "Людмила Живкова"

Писане  HEXE on Чет 15 Апр 2010, 14:56

Ана-Мария Борисова за проблемите в здравеопазването: Само ще се усмихвам

15 април 2010 14:05 / обновена в 14:14 | Даниела Ковачева |
3
Коментирай
Ана-Мария Борисова © Sofia Photo Agency

Тема в развитие:
Министър Божидар Нанев си отива


„Само ще се усмихвам" - с тези четири думи номинираната от премиера за министър на здравеопазването д-р Ана-Мария Борисова отговаряше на всички въпроси, с които я засипаха журналисти в Пловдив, минути преди откриването на IX-тия Национален конгрес по ендокринология.


Към нея бяха отправени питания за слуховете, че ще се отказва от кандидатирането си за министерския пост, за тревожните данни за заболелите от остеопороза в страната, за приоритетите в системата на здравеопазването. На всички тях отговорът бе: "Само се усмихвам".

Кандидат-здравният министър дори помахваше на камерите, които я бяха обградили и нескромно коментира, че се усмихва, защото е симпатична и очарователна за годините си.


За конгреса са се регистрирали рекорден брой ендокринолози - 470. В рамките на тридневния форум ще бъдат изнесени 99 доклада в 12 сателитни симпозиума. Българското дружество по ендокринология, чийто председател е д-р Ана-Мария Борисова, организира и благотворителна акция за набиране на средства за деца-диабетици в Хаити.
HEXE
HEXE

Female
Брой мнения : 631
Age : 57
Registration date : 06.11.2007

Вижте профила на потребителя http://rigas.bulgarianforum.net/profile.forum

Върнете се в началото Go down

Re: ТЕХНИКУМ ЗА КУЛТУРА "Людмила Живкова"

Писане  Boabab on Чет 15 Апр 2010, 15:23

Мен Лично Ана-Мария ми се нрави с тези си качества, но както говорят злите езици по-вероятно няма да бъде избрана...Лошото е че няма кой да се наеме със задачата...Плюс всичко друго единственият начин да решат задачата е с информационна система, но не знаят към кого да се обърнат.
Boabab
Boabab

Male
Брой мнения : 3974
Age : 61
Registration date : 19.11.2007

Вижте профила на потребителя http://boabab.forumotion.com/index.htm

Върнете се в началото Go down

Re: ТЕХНИКУМ ЗА КУЛТУРА "Людмила Живкова"

Писане  HEXE on Чет 15 Апр 2010, 15:33

Boabab написа:Мен Лично Ана-Мария ми се нрави с тези си качества, но както говорят злите езици по-вероятно няма да бъде избрана...Лошото е че няма кой да се наеме със задачата...Плюс всичко друго единственият начин да решат задачата е с информационна система, но не знаят към кого да се обърнат.
С кое по точно ти се нрави? С това че се усмихва ли? Laughing
HEXE
HEXE

Female
Брой мнения : 631
Age : 57
Registration date : 06.11.2007

Вижте профила на потребителя http://rigas.bulgarianforum.net/profile.forum

Върнете се в началото Go down

Re: ТЕХНИКУМ ЗА КУЛТУРА "Людмила Живкова"

Писане  Boabab on Чет 15 Апр 2010, 15:38

Харесвам я например как добре отговаря на тъпанарите:


http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/04/15/887545_budeshtiiat_zdraven_ministur_samo_se_usmihva/
Вярно ли сте се отказали от новия пост?
- Само ще се усмихвам...

Кажете, вие готова ли сте да поемете този пост?
- Усмихвам се. Снимахте ли ми усмивката?

Смятате ли, че е трудна работата, която трябва да върши един министър на здравеопазването по принцип?
- Само се усмихвам...

Нямате ли мнение по този въпрос?
- Не съм красива, но съм симпатична и очарователна за годините си и се усмихвам. Много сте хубави.

Последните данни за остеопорозата да ни обобщите и доколко е сериозна ситуацията в България с този проблем...
- Само се усмихвам...
Boabab
Boabab

Male
Брой мнения : 3974
Age : 61
Registration date : 19.11.2007

Вижте профила на потребителя http://boabab.forumotion.com/index.htm

Върнете се в началото Go down

Re: ТЕХНИКУМ ЗА КУЛТУРА "Людмила Живкова"

Писане  komarKo on Чет 15 Апр 2010, 15:43

Boabab написа:Харесвам я например как добре отговаря на тъпанарите:кои са "тъпанарите"? Shocked


ето така

komarKo

Male
Брой мнения : 3798
Age : 54
Registration date : 12.12.2007

Вижте профила на потребителя http://www.google.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: ТЕХНИКУМ ЗА КУЛТУРА "Людмила Живкова"

Писане  Boabab on Чет 15 Апр 2010, 15:45

Впрочем пресата, барабар с тъпанарите заслужават тъкмо такова отношение...Тя жената доста интересни неща им каза първия път, те пък / такова си ни е обществото / отвърнаха само с вой и хули.
Boabab
Boabab

Male
Брой мнения : 3974
Age : 61
Registration date : 19.11.2007

Вижте профила на потребителя http://boabab.forumotion.com/index.htm

Върнете се в началото Go down

Re: ТЕХНИКУМ ЗА КУЛТУРА "Людмила Живкова"

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 3 от 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите