Томас Малтус днес: демографията, храните и горивата

Go down

Томас Малтус днес: демографията, храните и горивата

Писане  ВЕЛЗО on Пет 12 Мар 2010, 00:15

ВСТЪПЛЕНИЕ

Политикономията на Малтус типологически е стандартна за времето си /хронологическа справка, обзор/. Той е един от бащите на статистическата наука /цитат от авторитет, или обзор на значими източници/. Симпатичен, религиозен, пестелив, добър свещеник, съвестен гражданин, пъди просяци, добър съпруг и баща на многодетно семейство /цитат от негов съвременен биограф, ред сълзи ред сополи/.

Същност на малтусианството. Малтус и памфлета на Суифт /изясняване на хронологията, естетична съпоставка и внимателно формулирана каузална зависимост без много окови и лашкане/. Малтусианската компонента в неолибералната политическа мисъл. Демография и храни. Гъстота на населението, горива, излишъци. Мястото на България в евроатлантическата система /обширен цитат от интервю на г-н Иван Костов, позоваване на становище на г-н Паси с лека манипулация, така че вестникът да изглежда като научна периодика/. Големия шлем на Гоце /унищожителни извадки от бисери/. Проблемът с горивата. Извергът Путин и уродствата на руската политическа система /цитат от сериозен немски източник/. Контрапункт. Зеленото малтусианство - автомобилната индустрия, примера на Китай /цитат от сериозен немски зелен източник/.

Малтусианство и храни. Отрицание на малтусианството от съвременната екология /цитат от случайна еколожка/. Проблемите на педологията. Условия за отглеждане на рапица и реутилизация на олиото от пържене /цитат от нова публекация на ПУ/ Затлъстяване, говеда, свине и автомобили на рапично масло /цитат от чернова на непубликуван доклад на несъстояла се международна конференция във Видин на зам.декана на филиала на агрономическия колеж, отивам да си сипя една ракия/.

ВЕЛЗО

Брой мнения : 597
Registration date : 11.03.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите