Зверствата на комунизма

Страница 1 от 11 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next

Go down

Зверствата на комунизма

Писане  Лаик on Вто 13 Ное 2007, 09:50

Арестуваха бившия висш "червен кхмер” Йенг Сари
12 Ноември 2007

Йенг Сари, бивш външен министър на някогашния комунистически режим на Червените кхмери в Камбоджа и съпругата му Йенг Тирит бяха арестувани тази сутрин в дома им при голяма полицейска акция, предадоха в понеделник информационните агенции. Това стана по заповед на трибунала, който под егидата на ООН трябва да съди виновниците за геноцида в страната, извършен преди 30 години.

Двамата бяха отведени в сградата на трибунала и ще се явят пред съда по-късно през деня, за да им бъдат предявени обвинения.

Радикалните ултралеви промаоистки Червени кхмери, които бяха на власт в Камбоджа от 1975 до 1979 г., са смятани за виновни в смъртта на близо 2 милиона камбоджанци, загинали от глад, болести, принудителен труд и екзекуции. По време на репресиите беше ликвидирана цялата интелигенция на страната и след края на режима тя се оказа практически без лекари, учители, инженерни кадри, университетски преподаватели, будистки монаси и свещеници.
Досега не е изправен пред съда нито един от лидерите на Червените кхмери. През 1998 г. в изгнание дълбоко в провинцията почина един от главните екзекутори на своя народ – Пол Пот.

Светът дълго не знаеше за зверствата в Камбоджа, а в социалистическия лагер умишлено се мълчеше за тях, когато станаха известни.

Арестуването на Йенг Сари и съпругата му бе очаквано, посочва АП. Освен тях по нареждане на специалния трибунал на ООН са задържани още двама души.
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Зверствата на комунизма

Писане  Sonia on Вто 13 Ное 2007, 10:51

Тук ще намерите всичко, свързано с темата, която ви интересува:Има ли все още нещо, което да не е казано и преувеличено по 2, 3, 5, 10 пъти?
Sonia
Sonia

Female
Брой мнения : 1244
Age : 67
Registration date : 10.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.Bulgaria-Italia.com

Върнете се в началото Go down

Re: Зверствата на комунизма

Писане  Лаик on Вто 13 Ное 2007, 14:04

Sonia написа:Тук ще намерите всичко, свързано с темата, която ви интересува:
,,,,,

Има ли все още нещо, което да не е казано и преувеличено по 2, 3, 5, 10 пъти?

Остават още няколко глави за дописване-кубинската, корейската, китайската- скоро надявам се Very Happy

пък после се ще се намерят интелектуали да ни обяснят колко преувеличено са избивани,тормозени и морени от глад разните там кубинци,корейци и китайци...
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Зверствата на комунизма

Писане  Лаик on Сря 14 Ное 2007, 10:30

ВЕЛЗЕВУЛЪ написа:
дисидент написа:Един ден на Сашо Сладура

Сашо Сладура беше веселяк, ларш, бохем, душата на компанията, а със своята цигулка, вицове и руси мустачки омайваше хорските сърца.

В пет часа сутринта ги строяват на плаца за проверка. Майор Газдов го няма. Оставят ги да чакат така цели три часа. Накрая се появява Газдов. Не е сам. Придружава началника от София, ген. Мирчо Спасов, който специално е дошъл до Слънчев бряг край Ловеч, за да излезе на теферич, да пие ракия и да бие арестанти. И двамата с Газдов са пияни на мотика. Мирчо Спасов псува лагеристите:
- Вашта мама! – дере се той – Не работите,а? Не работите, а, бе вашта мама? А камъни за Партийния дом в Ловеч, от къде? Камъните от къде? – Той се приближава до Сашо Сладура, изглежда го свирепо и му кресва в лицето със зловонния си дъх:
- Ти, русия, сладура, я излез напред – и започва: - ти бе, твойта мама, ти ли си разказвал вицове за другаря Димитров? – след което, недочакал отговор, му вкарва един ритник в слабините. Сашо се превива на две. Мирчо Спасов го удря с юмрук през лицето. Руква кръв. Лагерът мълчи, потресен. Димо Пора (Димитър Цветков), Шахо Циганина и Благо Магарето се заливат от смях. В този моментг се намесва и Газдов:
- Криминалните, тука при мен, ще ми трябвате днеска. – Пора, Циганина и Магарето се приближават до него, за да получат инструкциите му. Мирчо Спасов се провиква отдалеко:
- Газда! Бой за всички! И работа, работа, работа, техната мама! Гърч, гърч му е майката!

После се сещат да карат Сашо Сладура да бута един валяк през плаца. Валякът тежи три четвърти тон и Сладурът не е в състояние да го помръдне. Мирчо Спасов, Газдов и Пора се изреждат да го ритат в бъбреците и слабините. Сладура плюе кръв, но сините му очи сякаш са озарени от божествено вдъхновение. Сашо Сладура се усмихва!

Към десет и половина прекратяват побоя и подкарват лагеристите към Новата кариера. Шахо Циганина, Димо Пора и Благо са запомнили инструкциите. Цяла сутрин, те издевателстват над Сашо Сладура, а в обедната почивка, Шахо Циганина го изнасилва с бирена бутилка. Тримата му се изреждат, отново го пребиват и уринират отгоре му...

В края на работния ден, Сладура е полумъртъв от побоищата, мъченията, тежката работа. Двама от политическите, Иван Бирника и бай Стоян Лимонадата го крепят от двете страни. Лицето на Сладура се е превърнало в един огромен съсирек. Само сините му очи греят в ангелска усмивка... Устните на бай Стоян Лимонадата мърдат: без глас, той се моли на Бога за Сашо Сладура, а от очите му текат сълзи на състрадание...

Пред строя го докарват така, полумъртъв. Следват нови извращения. Бой ядат всички. Счупват челюстта на бай Стоян Лимонадата. Димо Пора, Шахо Циганина и Магарето бият наред с Мирчо Спасов, Газдов и надзирателите. След побоя, в резултат от нанасянето на който самите те ще усетят мускулна треска на следващия ден, Газдов заповядва никой да не се доближава до пребития Сладур. След това отиват да вечерят – Спасов, Газдов и другите от състава, заедно с криминалните – Димо Пора, Бастуна, който свири на кларинет, Шахо. Лагеристите са лишени от топла храна – сготвената за тях рядка леща до следващата вечер ще е прокиснала в жегите. Сашо Сладура за сега остава да лежи на плаца. През време на вечерята, която ще прерастне в гуляй и ще трае до призори на следващия ден, Газдов става да се разтъпче и прави знак да Шахо и Пора да го последват. Тримата отиват до плаца. Газдов рита проснатия възнак Сладур в гръдния кош. Оттам излиза сподавен хрип. Майорът заповядва на Шахо и на Пора да го хвърлят при клозета, където обикновено хвърлят смъртниците, след което отиват да си допиват под звуците на свирнята, която надутите бузи на Бастуна изтръгват от кларинета.

На следващия ден - сутринта, докато лагеристите от два часа чакат сигнал за тръгване, строени на плаца, Пора и Шахо по нареждане на Газдов и пред очите му, ще замъкнат полуживия Сладур в свинарниците и ще го хвърлят на освирепелите от глад прасета, които от няколко дена не са виждали помия. Свинете ще се нахвърлят да въвират зурлите си в тялото на музиканта под одобрителния поглед на Газдов, който ще изпсува за последно Сладура и ще поздрави двамата криминални с „Браво момчета!”

http://www.plovdivguide.com/photogalleries/viewpicture.php?gal_id=28&alpha=&ImageName=Plovdiv-monument3.jpg&idImg=208&page=1&hpage=1&lang_id=2
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Зверствата на комунизма

Писане  Лаик on Вто 25 Мар 2008, 11:25

"Ню Йорк таймс": България - смъртоносната задна врата на комунизма

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=475658
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Зверствата на комунизма

Писане  Лаик on Сря 26 Мар 2008, 16:06

Вярва ли Москва на сълзите?
Един въображаем разговор с патриарха
Милен Радев
26 Март 2008
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=137499&srcpos=7

Миналата седмица в московския Дом на киното Анджей Вайда представи на първа и засега единствена публична прожекция своя последен филм "Катин".

По разкази на очевидци, на събитието, организирано и проведено изцяло от правозащитната и просветителска организация "Мемориал", са били поканени над хиляда зрители. Присъствали са едни от най-известните имена на "другата Русия" - Русия на гражданската съвест, на демократичните ценности и историческата истина за миналото.

Путинска Русия е била представена от съветника на президента за връзките с Европейския съюз Сергей Ястржмебски. За абсурдното състояние на свободата на словото и на изкуството в страната достатъчно красноречиво говори един факт: след много усилия разрешението за прожекцията е дадено от най-високо място едва след настояване на новия полски премиер Туск при последната му среща с Путин през февруари.

Пак очевидци разказват, че в Дома на киното пан Анджей е почетен от публиката с трикратно ставане на крака и продължителни аплодисменти, а голямата дама на руското правозащитно движение Людмила Алексеева, трогната до сълзи, както почти цялата зала, благодари на режисьора за чувството на срам пред съветските престъпления, което той събужда у зрителите. Тя припомня, че този срам е почувстван от руските интелектуалци още при неговия "Канал" - филма за трагедията на Варшавското въстание през 1944 г. Тогава Съветската армия изчаква безучастно на отсрещния бряг на Висла, докато Вермахтът и СС изтребят въстаниците и разрушат Варшава. Днес "Катин" според Людмила Алексеева идва като насъщно нужно на Русия свидетелство за престъпленията на Съветската държава.

През 1992 г. първият руски президент Борис Елцин предаде на Лех Валенса документи от най-секретния съветски архив – т.н. "Папка № 1". Сред тях бе решението на Политбюро за екзекутиране на 25 700 полски военнопленници, подписано от Сталин, Берия, Ворошилов и Молотов, откъс от самата заповед на НКВД от 5 март 1940 г. за извършване на екзекуциите и справката на министъра на вътрешните работи Шелепин до Хрушчов от 3 март 1959 г., че 21 857 поляци са били екзекутирани.

В днешна Русия обаче, в съответствие с указанието на Владимир Путин пред всерусийското събрание на педагозите, че "в миналото на страната няма нищо, от което трябва да се срамуваме". Влиятелни руски медии отново твърдят, че съветското участие в Катинското престъпление съвсем не било доказано. Руската Главна военна прокуратура отказа да признае разстреляните в Катин офицери за жертви на политически репресии и затвори архивите си за полски изследователи.

На този обществен фон големият филм на Анджей Вайда със своето дълбоко хуманистично послание би могъл да стане така липсващото и нужно катарзисно преживяване за Русия. Стига гражданите й да могат да го видят по екраните. До сега обаче в необятната страна за "Катин" така и не може да се намери разпространител.

Предлагам за читателите на Mediapool превод на текст на младия историк Никита Соколов, присъствал на прожекцията в Дома на киното в Москва
:

Киното на покаянието

Един въображаем разговор с патриарха

Ето какво мисля да кажа патриарха Алексий II, ако се случи да ме повика при себе:

"Ваше светейшество, като историк ми се е налагало да чета страшни неща за страшни събития, но днес съм изпълнен с особена печал. Цяла почти година хора, упълномощени от високото началство, без много-много да му мислят, ни учат, че отечествената наша история трябва само и единствено да бъде повод за гордост, а всички "тъмни страници", появили се поради греховете наши, подлежат на забвение. Само така, казват те, можем да създадем в новата, "възправила се от колене" Русия, безупречно "щастливо поколение". При това се оказва, че за въпросното забвение въобще не е потребно покаяние.

Наред с всичко друго и сталинската – най людоедската - епоха в историята на богоборческата комунистическа държава се радва на оправдание защото, видите ли, в онези времена бил извършен голям скок напред към държавното могъщество.

Ваше светейшество, кажете публично и Вашият глас ще бъде чут, че не се опрощават грехове без покаяние. Че не разкаялият се грешник не може да доживее щастие. Че на християнския дух е противно езическото прехласване пред имперската мощ, не насочена към несъмненото добро. Че християнският поглед към миналото не може да не съдържа и смирена печал пред греховете на предците.

Точно сега имаме превъзходен повод за това. Вчера в московския Дом на киното бе показан за пръв път публично в Русия филмът на Анджей Вайда "Катин". Вижте го. Няма до ден днешен и не ни е дадено да знаем дали ще има някога по-добър начин за примирение на руснаци и поляци на истинно християнска основа. Но дори и това не е най същественото Този филм живо и ясно показва, как укриването и отричането на едно престъпление обезобразява и дори убива хора, които може и да са непричастни към самото престъпление. Ами че това е полезен урок и за нас, за нашите родни дела.

Кажете, че този филм трябва да се прожектира в най-доброто телевизионно време по всички руски канали наместо не по-малко кървавите, но съвършено душеразвращаващи сериали из престъпния свят. Кажете, че за обидите трябва да има прошка, но че е пагубно да се упорства в греховността..."

Патриархът търпеливо ще изслуша разгорещените и припрени мои слова. После, след кратко размишление, ще извика протойерей Всеволод Чаплин, завеждащ външните църковни отношения. Ще благослови отец Всеволод да се свърже с полското посолство и да резервира място за вечерната прожекция. Неочакваната поява на главата на Руската православна църква ще произведе в залата може би известно смущение, но то бързо се разсейва и дори изцяло се забравя под впечатлението на страшното зрелище на екрана. А след прожекцията в потиснато притихналата зала, патриархът ще възвиси глас и ще произнесе...

Но нека по-добре бъдещите историци да опишат радикалния обрат в духовната атмосфера на нашето отечество, който би последвал това патриарше слово.

Никита Соколов

Други текстове от Милен Радев може да намерите на сайта http://www.de-zorata.de/
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Зверствата на комунизма

Писане  chocho on Сря 26 Мар 2008, 16:17

Лаик написа:"Ню Йорк таймс": България - смъртоносната задна врата на комунизма

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=475658

Имам чувството, че са го преписали от Дейли Телеграф от вчера

chocho

Male
Брой мнения : 3595
Age : 50
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.mocho.com

Върнете се в началото Go down

Re: Зверствата на комунизма

Писане  chocho on Сря 26 Мар 2008, 16:21

Оригиналът - всъщност беше Хералд Трибюне:

Stories of another escape route out of East Germany
By Nicholas Kulish Published: March 24, 2008

http://www.iht.com/articles/2008/03/24/europe/bulgaria.php

chocho

Male
Брой мнения : 3595
Age : 50
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.mocho.com

Върнете се в началото Go down

Re: Зверствата на комунизма

Писане  blag009 on Сря 26 Мар 2008, 18:29

Sonia написа:Тук ще намерите всичко, свързано с темата, която ви интересува:Има ли все още нещо, което да не е казано и преувеличено по 2, 3, 5, 10 пъти?

Има Соня много неща и то не преувеличени по 2,3,5,10 пъти ????
Самата ти си изпитала на гърба си комунистическите ласки Sad !!!!
Ти си един прекрасен случай на Стокхолмският синдром !!!
Кибик Блаже
ПП.Стокхолмският синдром е психологическо явление, при което пленен или отвлечен човек се привързва към похитителя си и изпитва симпатия към него. ...


Последната промяна е направена от blag009 на Сря 26 Мар 2008, 18:53; мнението е било променяно общо 1 път
blag009
blag009

Male
Брой мнения : 1171
Age : 68
Registration date : 15.10.2007

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Зверствата на комунизма

Писане  blag009 on Сря 26 Мар 2008, 18:38

Лаик написа:Вярва ли Москва на сълзите?
....
Други текстове от Милен Радев може да намерите на сайта http://www.de-zorata.de/

Лаик, все пак прави чест и на Елцин, който е предал папка №1, и на Путин който е разрешил прожектирането на филма в Москва!
Все пак е нещо, отколкото убиството на д-р Станишев и още 2-3 души убити от Народният съд в България заради ТЯХНАТА фалшификация за Катинският случай !!!
Леко пулеко нещата се наместват!!!! Не забравай че КПСС, беше забранена с закон от самите болшевики и т.н. !
Кибик Блаже
ПП.Бих направил по-обстоен анализ на горното , ама при съпоставката с някои други явления през ВСВ, шъ окнат че съм антисимит.
Така, че според мен поляците и на това са доволни !!!!
blag009
blag009

Male
Брой мнения : 1171
Age : 68
Registration date : 15.10.2007

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Зверствата на комунизма

Писане  Sonia on Сря 26 Мар 2008, 20:13

blag009 написа:

Има Соня много неща и то не преувеличени по 2,3,5,10 пъти ????
Самата ти си изпитала на гърба си комунистическите ласки Sad !!!!
Ти си един прекрасен случай на Стокхолмският синдром !!!
Кибик Блаже
ПП.Стокхолмският синдром е психологическо явление, при което пленен или отвлечен човек се привързва към похитителя си и изпитва симпатия към него. ...
Аз съм просто вярваща в една идея.
Каkто милионите вярващи в първия комунист, Христос...независимо зверствата, извършени в негово име...
Sonia
Sonia

Female
Брой мнения : 1244
Age : 67
Registration date : 10.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.Bulgaria-Italia.com

Върнете се в началото Go down

Re: Зверствата на комунизма

Писане  blag009 on Сря 26 Мар 2008, 20:25

Sonia написа:
blag009 написа:

Има Соня много неща и то не преувеличени по 2,3,5,10 пъти ????
Самата ти си изпитала на гърба си комунистическите ласки Sad !!!!
Ти си един прекрасен случай на Стокхолмският синдром !!!
Кибик Блаже
ПП.Стокхолмският синдром е психологическо явление, при което пленен или отвлечен човек се привързва към похитителя си и изпитва симпатия към него. ...
Аз съм просто вярваща в една идея.
Каkто милионите вярващи в първия комунист, Христос...независимо зверствата, извършени в негово име...

Права си Сонче.Вервай, но не пречи и на останалите са СИ верват.Е, ти си по-мекият вариант на Надето.
Кибик Блаже
ПП. За протокола Сонче едно питане. Как в Италия , се извършва благотворителност. Сигурен съм , че си участвала в много благотворителни концерти. Интересува ме всичко, например как се заражда идеята за конкретна благотворителна цел, кои участват, обръщат ли се към кметството, фирми, състави като Вашите и т.н.Какви облекчения дава държавата, дава ли се гласност по телевизията,радиото и печата за конкретен случай и т.н.Окрил съм подобна тема, шъ ти бъда благодарен ако вземеш участие и споделиш твоите виждания как стоят нещата в Италия. Благодаря ти предварително elephant Very Happy .
blag009
blag009

Male
Брой мнения : 1171
Age : 68
Registration date : 15.10.2007

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Зверствата на комунизма

Писане  Помощ, граждани! on Вто 22 Апр 2008, 14:14

Михаил Миков става вътрешен министър, Меглена Плугчиева - нов вицепремиер
Румен Петков оглавява депутатската група на левицата?
Таня Петкова, Степан Хиндлиян
22 Април 2008


Михаил Миков, председател на парламентарната група на Коалиция за България, ще е новият министър на вътрешните работи. Той ще замени подалия оставка Румен Петков (БСП), който пък ще заеме поста на Миков в парламента.

Номинацията на Миков е била одобрена на Политическия съвет на тройната управляваща коалиция, който се събра в резиденция "Лозенец".

Вицепремиер без портфейл, отговарящ за еврофондовете, ще е посланикът на България в Германия Меглена Плугчиева. Министър на здравеопазването на мястото на проф. Радослав Гайдарски ще е бившият червен кмет на Стара Загора Евгений Желев. Николай Цонев, който в момента е директор на изпълнителна агенция "Социални дейности" на Министерството на отбраната, става военен министър вместо досегашния титуляр Веселин Близнаков.

Нихат Кабил също напуска поста на земеделски министър. На негово място идва ст. н. с. Валери Цветанов, директор на Института по почвознание и агроекология "Никола Пушкаров".

http://mediapool.bg/
Помощ, граждани!
Помощ, граждани!

Брой мнения : 2675
Age : 40
Registration date : 21.01.2008

Вижте профила на потребителя http://victoravramov.wordpress.com/

Върнете се в началото Go down

още малко:

Писане  Помощ, граждани! on Вто 22 Апр 2008, 14:17

Втори сме по екобезотговорност след руснаците

В българското блато "доячите на фондове са добре омрежени"
Помощ, граждани!
Помощ, граждани!

Брой мнения : 2675
Age : 40
Registration date : 21.01.2008

Вижте профила на потребителя http://victoravramov.wordpress.com/

Върнете се в началото Go down

Re: Зверствата на комунизма

Писане  Boabab on Нед 27 Апр 2008, 09:30

Христос Възкресе!

От 3 години, за тази свята нощ, не бях ходил в Александър Невски. Явно мафията през последните гдини е посегнала и на този празник. Църквата и отвън беше пълно с хора, половината, от които си бяха запалили свещите предварително. Опитах се да кажа на един младеж, че свещите се палят по-късно, а той ми отвърна "знам" и си продължи.

Отвън, след като Максим обяви "Христос Възкресе", никой не пренесе от огъня / пренесен, както обявиха от Божи гроб / към "миряните", които мирно се повлякоха...кой знае накъде...

Явно мафията не позволява на духовниците да разясняват на непосветените какъв трябва да е редът при църковните празници или отново на линия е принципът издигнат от комунистите 1990 година - така да направят, че народът никога повече да не помисли за капитализъм.
Boabab
Boabab

Male
Брой мнения : 3974
Age : 61
Registration date : 19.11.2007

Вижте профила на потребителя http://boabab.forumotion.com/index.htm

Върнете се в началото Go down

Боабабич, може би бъркаш ...

Писане  Таки on Нед 27 Апр 2008, 10:09

Снощи гледахме Възкресенската литургия от атинския катедрален храм. И там "Светлината" свещениците я раздадоха около 15 минути преди полунощ, пеейки "Δεύτε λάβετε φως, εκ του ανεσπέρου φωτός" . След това излязоха навън, където бе прочетен най-тържественият текст на тази литургия, в който се разказва как рано сутринта в неделя Мария Магдалена и други жени отиват до гробницата на Исус, намират камъка, който затварял входа ѝ, отместен, а гроба – празен. След което следва "Христос Воскресе из мертвих" .

Всъщност, "светата светлина" започва своя път в Ерусалим още в събота следобяд. Там много хора още тогава я размножават, с характерни едри вързопи от свещи, и разнасят из града ** . Така става и на атинското летище, където тя се посреща "с почести на държавен глава" . Стотици хора чакат там, за да си запалят от нея още около 6 вечерта. От там тя тръгва с десетки полети към всички места с летища у нас. Не вярвам, че успява да достине до всички църкви преди 00 ч. , но съм чувал, че на летищата има много мераклии, които я чакат, за да я пренесат с коли до своите далечни църкви. Това се смята за особена чест.

Ние напоследък не ходим на Възкресенска служба, защото булката се страхува много от хвърчащите фойерверки, бомбички и тем подобни. Но тя изчака съседите, които се връщаха от там, и си пренесе огъня във вилното кандило.

** На снимката се вижда моментът на началното разнасяне на Светата Светлина в Божия гроб от гръцкия православен Патриарх на Ерусалим. Тази привилегия гръцката Църква си я пази ревностно през вековете, въпреки някои усилия да й бъде отнета. Канонът изисква всеки представител на друга Църква, който получава Светлината от ръката на Патриарха, да му целуне ръката, иначе Светлина йок.

Таки
Таки

Male
Брой мнения : 15728
Age : 73
Location : Athens
Registration date : 01.01.2008

Вижте профила на потребителя http://www.ipta.demokritos.gr/erl/special/special.html

Върнете се в началото Go down

В името на Христос...

Писане  Sonia on Нед 27 Апр 2008, 13:52

Boabab написа:Христос Възкресе!

От 3 години, за тази свята нощ, не бях ходил в Александър Невски. Явно мафията през последните гдини е посегнала и на този празник. Църквата и отвън беше пълно с хора, половината, от които си бяха запалили свещите предварително. Опитах се да кажа на един младеж, че свещите се палят по-късно, а той ми отвърна "знам" и си продължи.

Отвън, след като Максим обяви "Христос Възкресе", никой не пренесе от огъня / пренесен, както обявиха от Божи гроб / към "миряните", които мирно се повлякоха...кой знае накъде...

Явно мафията не позволява на духовниците да разясняват на непосветените какъв трябва да е редът при църковните празници или отново на линия е принципът издигнат от комунистите 1990 година - така да направят, че народът никога повече да не помисли за капитализъм.

МИШКА

Изтезание, приложено на вещици и еретици. Една жива мишка се вкарва в матката или в ануса с глава, обърната към вътрешните органи на жертвата и често отворите са били зашивани...

И други зверства в името на "Христос Возкресе"...

Sonia
Sonia

Female
Брой мнения : 1244
Age : 67
Registration date : 10.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.Bulgaria-Italia.com

Върнете се в началото Go down

Re: Зверствата на комунизма

Писане  nikiforov on Нед 27 Апр 2008, 14:15

не съм религиозен , но това е всякаква липса на вкус ....на връх Великден !
Соня, защо го правиш ?
nikiforov
nikiforov

Male
Брой мнения : 3858
Age : 69
Registration date : 13.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.snikiforov.com

Върнете се в началото Go down

Re: Зверствата на комунизма

Писане  (Натали) on Нед 27 Апр 2008, 22:07

Защото такава й е програмата, пусната от вождовете й, трябва да бори капитализма денонощно. Very Happy Като Калчев, той пък бори по същия мизантропски начин комунизма. Странното в цялата работа е, че всичко това се прави с претенциите за някаква изисканост и възпитание. Което много ми напомня наситени легионерски миризми.

Другото менте Ригас го окрили и съживи. То е не по-малко отвратително, еле па днес. Особено дразни, че го прави именно през такъв ден.

Чао ви и весели празници на останалите, които следват божията си програма, не тази на вождовете и на кукловодите си (за ментето Надя става дума в последния случай). jocolor

(Натали)

Брой мнения : 766
Registration date : 17.04.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Зверствата на християнството

Писане  Sonia on Нед 27 Апр 2008, 22:28

nikiforov написа:не съм религиозен , но това е всякаква липса на вкус ....на връх Великден !
Соня, защо го правиш ?

Стори ми се, че в постинга на Боабаб този "велик" ден пак стана повод за рефрена "комунистите ядат деца". Което според теб явно не е липса на вкус.
А и цял ден се чудя какво му е "велико" на деня - ден като ден...за мен...
Ден, който ми напомня за зверствата в името на евреина Христос...
Sonia
Sonia

Female
Брой мнения : 1244
Age : 67
Registration date : 10.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.Bulgaria-Italia.com

Върнете се в началото Go down

за ментето Надя става дума

Писане  Надя on Нед 27 Апр 2008, 23:50

Другото менте Ригас го окрили и съживи. То е не по-малко отвратително, еле па днес. Особено дразни, че го прави именно през такъв ден.
Натали, уважавам те като писател, но аз на твое място бих заменила думата "отвратително", с някоя друга дума, еле па днес. Shocked
Надя
Надя

Female
Брой мнения : 3898
Age : 53
Registration date : 29.11.2007

Вижте профила на потребителя http://rksmb.hit.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Зверствата на комунизма

Писане  (Натали) on Пон 28 Апр 2008, 01:22

Дреме ми какво мислиш за мен, менте! Нито те знам, нито искам да те знам. Понеже днес вече е утре, мога да ти го кажа с чисто сърце. No

(Натали)

Брой мнения : 766
Registration date : 17.04.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Зверствата на комунизма

Писане  Надя on Пон 28 Апр 2008, 07:35

Натали написа:Дреме ми какво мислиш за мен, менте! Нито те знам, нито искам да те знам. Понеже днес вече е утре, мога да ти го кажа с чисто сърце. No
Добро утро, Натали, добре ли спа или сънува кошмари? Благодаря ти за откровеността!
Ако ми беше казала две -три хубави думи, щях да си помисля, че не са казани от сърце, затова винаги съм предпочитала пред лицемерието, някой да ми каже направо в очите какво мисли за мен. А колкото до ментето, не казваш нещо ново, за менте ме смятаха както в оня форум, така и тук, радостното е, че има хора и в трите форума, които без да са ме виждали са уверени, че не съм менте.
Хвала на такива хора!!!Smile
Надя
Надя

Female
Брой мнения : 3898
Age : 53
Registration date : 29.11.2007

Вижте профила на потребителя http://rksmb.hit.bg/

Върнете се в началото Go down

Ментета

Писане  Таки on Пон 28 Апр 2008, 14:02

Другото менте Ригас го окрили и съживи.
Наталия, ментето е едно: Надя. Не го съживих аз, а тези, за които окарикатурването на комунизма стои по-високо в скалата на ценностите, отколкото прямотата и честността. Същите, които гласуваха за оставането на Българанъ в този форум.

Соня не е "менте" . Тя е войнстващ атеист, но къде е написано в този форум, че този вид атеизъм е "забранен" ? Особено предвид лицемерния теизъм на някои нетленни мръсници, заляли форумите с Великденски пожелания и "Воскресенски воистини" , а нямали и нямащи нищо общо с елементарните етични стойности в своята известна на всички форумна практика, минала и настояща ?
Таки
Таки

Male
Брой мнения : 15728
Age : 73
Location : Athens
Registration date : 01.01.2008

Вижте профила на потребителя http://www.ipta.demokritos.gr/erl/special/special.html

Върнете се в началото Go down

Надя е менте, Соня не е менте

Писане  Надя on Пон 28 Апр 2008, 14:27

Аз бих предпочела Соня да каже, дали според нея аз съм менте. Shocked
Надя
Надя

Female
Брой мнения : 3898
Age : 53
Registration date : 29.11.2007

Вижте профила на потребителя http://rksmb.hit.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Зверствата на комунизма

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 11 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите