Новини от България 4

Страница 2 от 44 Previous  1, 2, 3 ... 23 ... 44  Next

Go down

Re: Новини от България 4

Писане  komarKo on Чет 09 Сеп 2010, 10:49Прочее може би е време сините да се позамислят и да решат – трябва ли пък те да се обясняват пред тази очевадна еманация на българската простащина. Може би е време да му напомнят, че вече не сме 2009, а сме 2010 – и че ако утре отидем на избори, не те, а той ще изчезне от политическата карта на България. Може би трябва да намерят кураж и да ударят по масата – защото са отговорни не само пред собственото си чувство за чест и достойнство, но и пред народа си.

Добре известно е прочее от историята какво му се случва на този народ, когато го управляват простаци. (Справка - онзи правешки простак, на който настоящият беше бодигард.)


Генералът на народа ще управлява без обяснения


ето така

komarKo

Male
Брой мнения : 3798
Age : 54
Registration date : 12.12.2007

Вижте профила на потребителя http://www.google.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от България 4

Писане  komarKo on Чет 09 Сеп 2010, 11:00

и моят кратък коментар на горното:

Сугарев аха да открие топлата вода... Razz

Б.Б. никога не е бил политик, няма и да бъде...

Той е някакъв хибрид между Тодор Живков, Крали Марко и Първата Мутра - ВсеНароден Любимец.

Предполагам знае много добре, че в мига, в който започне да се държи като истински политик - да води преговори с други политически субекти, да прави компромиси, споразумения и договорки - ще се срути като филмов декор.Cool


ето така

komarKo

Male
Брой мнения : 3798
Age : 54
Registration date : 12.12.2007

Вижте профила на потребителя http://www.google.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от България 4

Писане  komarKo on Чет 09 Сеп 2010, 11:33Възмездие за Командира
09.09.2010
Спомняте ли си как след всяко издънване сините унило се питаха СДС имал ли е някога първата си буква, или винаги е бил без нея. Днес всичко идва на мястото си. И операция „Възмездие“ трябва да превърне Командира в подсъдим. Вижда се краят на евтините трикове от марксистката политикономия, които „креатурата на Луканов“ успешно прилагаше близо 20 години. И на които се вързаха мнозина. Но само малцина спечелиха. Днес идва Видовден. Откраднатите пари трябва да се върнат. Колкото по-бързо това се случи, толкова по-бързо ще се превърнем в нормална държава. С европейско здравеопазване и пенсии.

Не трябва да се забравя и кременчугският период на Иван Йорданович. Трябва да се разследва защо при неговото управление бяха приватизирани стратегически енергийни отрасли. В същото време една топлоцентрала фалира, а един безсмислен заем за пристанище за насипни товари и досега се изплаща от държавата. Ясно е, че Гаргамел наистина не е екзистенциална художествена препратка. Сега е моментът да приключим с криминалния преход. Останалото е театър на абсурда, който бързо трябва да се забрави.Възмездие за Командираето така

komarKo

Male
Брой мнения : 3798
Age : 54
Registration date : 12.12.2007

Вижте профила на потребителя http://www.google.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от България 4

Писане  Таки on Чет 09 Сеп 2010, 12:12

Някои мисли и данни за Девети Септември

1. На тази дата е извършен военен преврат. Всички други дефиниции са неточни.

2. Не е коректна тезата, че датата 9.09.1944 е начало на един нов период. Тя е най-вече край на един стар период, през който България е била съюзник на хитлеристка Германия.

3. Промяната е била в рамките на уговорката между Сталин и Чърчил за подялбата на зоните на влияние в следвоенна Европа.

4. В резултат на промяната са освободени 8130 политически затворници и са закрити редица концлагери. Според някои източници, броят на партизаните, загинали до 9.09.1944 е около 9000 души.

5. Превратът е бил последван от жестоки репресии срещу лица, свързани с предишните управления. Като цяло, убити са били над 20 000 души, от които 2730 - след присъди от "Народния съд". Част от които са били произнесени "пост фактум" - за вече убити обвиняеми.

6. В началото на 2010 г., зрителско допитване на БНТ определи 9 септември 1944 г. като най-значимото българско политическо събитие на ХХ век, с 24.3% от гласовете. Следва спасяването на българските евреи, с 22.0% от гласовете.

Някои архивни материали от ония период: