бай Пут(ин) прави избори, за забавление през уикенда

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Go down

бай Пут(ин) прави избори, за забавление през уикенда

Писане  Лаик on Пет 30 Ное 2007, 15:53

Демокрацията си отива
В. „Гардиън”
30 Ноември 2007


В четвъртък вечерта Владимир Путин призова руснаците да гласуват в неделя за партията, листата на която той оглавява. Но ако избирателите откажат да последват лозунга на рекламните пана с размерите на голям жилищен блок, които провъзгласяват „Планът на Путин е победа за Русия”, то нервните кремълски апаратчици са готови да приложат „административния ресурс” за целите на победата. Така започва редакционен коментар на британския всекидневник „Гардиън” от петък.След краха на комунистическия режим в Русия това са петите парламентарни избори. Възможно е те да се окажат най-фалшифицираните в руската история.

Според „Гардиън” хиляди служители в местните администрации са задължени да отидат на работа в почивния ден, за да гласуват за Путин. Вестинкът се позовава на опозиционни и независими източници, според които на местната власт са спуснати квоти с гласове, които трябва да се подадат за партията на Путин „Единна Русия”.

На служители от държавния сектор, включително лекари, учители и университетски преподаватели е наредено да гласуват за тази партия под заплахата от уволнение и лишаване от премии. Преподаватели изисквали от студентите да снимат с мобилния си телефон бюлетината редом с паспорта в кабинката за гласуване. Ако откажат, можело и да не си вземат изпитите. Дори 4 милиона бездомници били привлечени да гласуват срещу безплатен обяд, изброява вестникът.

Ако всичко това не сработи, под ръка е и компютърът на Централната избирателна комисия, за да се редактират резултатите, продължава изданието.

Не е ясно обаче защо на Путин му е нужно да манипулира резултатите. Той е най-популярният лидер в Русия за цяло поколение руснаци. Млад е - едва на 55 години, има отлично здраве, рейтингът на личната му известност твърдо стои над 80%. Да се преувеличава поддръжката, с която той се ползва сред народа, не е нужно – тя е истинска.

Президентът обаче има проблем. Той иска да остане „национален лидер”, но конституцията, пред която нееднократно се е клел, че ще я спазва, гласи, че не може да е президент трети мандат подред.

Путин няма подходящ алтернативен вариант. Ако назначи за свой приемник подставено лице и остане на власт като министър-председател или като ръководител на Съвета за безопасност на Руската федерация, той рискува – подставеният може да се превърне в господар на себе си.

Достатъчно е да се припомнят дните на политическата анонимност на Путин, когато той оглавяваше Федералната служба за сигурност. Тогава президентът Борис Елцин, чието здраве бе разклатено, за всеобщо крайно удивление назначи Путин за министър-председател и го благослови за свой приемник. Путин запази финансовите тайни на Елцини, но изведе страната далеч от политиката по време на елциновата епоха. Освен това президентът, а не премиерът представляват Русия зад граница. Как ще може Путин да изпълни обещанието си да оказва отпор на Запада, ако няма възможност лично да пътува точно с тази цел?

Путин има време до март следващата година, когато изтича мандатът му, да разреши сложния въпрос за своя приемник, но в неделя му е нужно да получи с огромно мнозинство мандат от народа. Изборите, които са парламентарни, прераснаха в референдум за дейността му на президент. Затова се предприемат толкова спешни мерки за завоюване на гласове и няма желание да се допуснат в страната повече чуждестранни наблюдатели.

При този патерналистичен режим руското ръководство е обременено със сериозен политическите недостатък – никой не му вярва. Социологически сондажи показват, че народът обича президента си, но ненавижда всички „междинни сили” – милицията, местните съдебни власти, губернаторите, министрите, правителството. Някои провинции са управлявани разумно, но в областите, където се вихри корупция, почти или напълно отсъства гражданското общество, което би омекотявало щетите, нанасяни от злоупотребите с постовете. Или както казва един опозиционен депутат, който е на път да загуби депутатския мандат, печелен от него четири пъти: „Тези избори са кремълски биатлон. В нормалния биатлон спортистите стрелят по мишени. В кремълския съдиите стрелят по спортистите. Следователно въпросът е такъв: Путин или всичко е загубено. Демокрацията е оставена за после”, завършва коментара „Гардиън”.
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=134212&srcpos=7
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: бай Пут(ин) прави избори, за забавление през уикенда

Писане  Лаик on Пет 30 Ное 2007, 15:57

Дмитрий ТРЕНИН, център "Карнеги": За Русия демокрацията дори не е следващата спиркаот "Дневник" [1791 прочитания]

29 ноември, 17:41

Дмитрий Тренин е сред водещите руски специалисти по международни отношения. Работил е като научен сътрудник във Военния колеж на НАТО в Рим, както и в Европейския институт на Руската академия на науките. В момента е зам.-директор и председател на научния съвет на московския център "Карнеги". Разговаряме с Тренин по повод руските парламентарни избори в неделя.

Руският президент Владимир Путин досега неведнъж е подчертавал, че няма да се кандидатира за трети мандат. Анализаторите обаче смятат, че той няма да се оттегли от сцената. Какво би станало с президентската власт, ако Путин заеме друг пост извън Кремъл?

- Путин си постави извънредно сложна задача: да спази конституцията (като се оттегли от президентския пост след изтичането на втория си мандат), като същевременно запази изградената от него политическа система и продължи набелязания курс в икономическата, политическата и международната сфера.

Това обаче не е повторение на операцията "Приемник" на предишния президент Борис Елцин. За успеха на путинската операция "Приемственост" просто е необходимо отиващият си държавен глава да запази статута си на политически играч от най-високо ниво. И това не е просто желание на Путин, колкото неизбежно следствие от създалата се ситуация.

За да бъде устойчива властта, е необходим арбитър, който да дърпа конците в рамките на самата система. По принцип това е функция на президента. Но приемникът на Путин известно време няма да притежава авторитета, знанията и опита, необходими за подобен пост. И затова настоящият държавен глава ще трябва да му помага.

А за тази цел той се нуждае от някаква официална позиция. Национален лидер не е длъжност, а в Русия без длъжност човек няма и тежест. Дън Сяопин не беше само легендарна личност и морален авторитет в Китай. В продължение на няколко години той оглавяваше военната комисия, като на практика бе върховен главнокомандващ. Путин няма да е върховен.

Какъв сценарий предвиждате тогава?

- Той може например да оглави прокремълската партия "Единна Русия", която ще победи на изборите и ще получи мнозинство в Държавната дума, след което да предложи свой кандидат за президент. Подобно развитие на събитията има и положителни аспекти. Наред с царуващият днес държавен глава може да възникне и втора реална институция на властта - доминираща партия. При това положение правителството ще се опира не само на волята на президента, но и на парламентарното мнозинство, което от своя страна може да му позволи да придобие собствен облик и дори автономия в известна степен.

По такъв начин в Русия отново могат да се появят елементи на публичната политика. Засега това са само предположения и догадки, но не може да се отрече съществуването на подобна възможност.

Доколко Путин е заложник на създадената и подкрепяна от него каста от т. нар. силовики, новите политико-икономически олигарси на Русия? Дали в избора си за нов свой наследник той е независим от тях?

- Путин, разбира се, е тясно свързан с обкръжението си, но то не е еднородно. Дори в рамките на самите силови структури съществуват остри противоречия и съперничество.

Обективно управляващата върхушка като цяло се нуждае от арбитраж. Засега Путин се справя добре с тази функция. Когато напусне президентския пост обаче, той ще трябва за известно време да подсигурява новия държавен глава.

Що се отнася до избора на кандидата за този пост, Путин до голяма степен остава единственият избирател.Прогнозите са, че новата Дума ще е от само 3 партии, тотално доминирана от Путиновата плюс две за симулиране на плурализъм. Бихте ли употребили термина демокрация за това?- Силно се надявам, че демокрацията е бъдещето на Русия. Страната днес разполага с напълно демократична конституция, но по характер съществуващият политически режим е мек авторитаризъм.

Затова най-важната задача пред руските власти в близко бъдеще трябва да е формирането на правова държава и най-вече осигуряването на права на собственост и граждански права. Демокрацията е следващата спирка по пътя след правовата държава, тя изисква наличието на демос, т.е. свободни собственици, които осъзнават своите интереси и са готови да ги защитават.Как така един бивш офицер от КГБ успя да влезе под кожата на голяма част от руската интелигенция?

- Руската интелигенция не е еднородна. В сегашния си вид тя е наследила интелигенцията от съветски времена. Още от епохата на Сталин нейната върхушка по традиция винаги е поддържала тесни връзки с властите и е имала немалко привилегии. Тази част от интелигентите горещо приветстваха Горбачов, след което не по-малко радушно приеха и Елцин, а сега - и Путин.

Друга доста по-малка част от тях бяха дисиденти в годините на управлението на КПСС и останаха такива и досега.

И накрая най-многобройната - учители, лекари, технически специалисти - е пряко зависима от държавното финансиране. Те много тежко преживяха годините на Горбачовата перестройка и Елциновия преход към пазара и затова се виждат като основните губещи от промените през последните 20 години. Путин не само обещава да им обърне повече внимание, но и предприема конкретни мерки - повишава заплатите, предоставя пари за развитието на всевъзможни университети, лаборатории и т.н.

Освен това немалка част от интелигенцията в страната е патриотично настроена и вижда в лицето на президента защитник на интересите на Русия.

Опозицията в Русия е силно маргинализирана, поддръжниците им са малко и преследвани. Къде се крие слабостта й?

- Основната опозиционна сила в Русия днес е Комунистическата партия (КПРФ). Но тя сътрудничи на властите, това е опозиция в рамките на системата. Извън системата съществуват националистически, необолшевишки и либерални групи.

Проблемът на либералната опозиция е в това, че за разлика от обществото и страната тя до голяма степен е останала непроменена още от 90-те години. Само че лозунгите в подкрепа на демокрацията и защитата на човешките права вече не събират 500-хилядни тълпи, а в най-добрия случай 2-4 хиляди. Либералите - особено "Яблоко" и "Съюзът на десните сили", не можаха или не поискаха да се обединят и предпочетоха да загиват сами по единично. За да останат в играта на настоящите избори, те отчасти излизат с откровено популистки позиции. Посланието им обаче не достига до масовия избирател.

Това се дължи донякъде на изолирането им от медиите, отчасти на сериозния натиск на Москва и властите в регионите, а отчасти и на прагматизма на избирателите, които не желаят да обръщат внимание на подобни маргинализирани неудачници.

Периодът на 90-те, макар и смятан от мнозина за време на хаос, постави и началото на здрави демократични процеси в страната. Каква щеше да е Русия, ако беше продължил реформисткият курс на Елцин, макар и с друг президент?

- Ако цените на нефта през 1992 г. бяха такива, каквито са днес, реформите щяха да бъдат по-последователни и успешни. От друга страна, ако не бяха паднали през 1986-1991 г., Съветският съюз може би щеше да издържи по-дълго. Подобни спекулации са много интересни, но са далеч от реалността. Същевременно трябва да признаем, че финансовата криза през 1998 г. издуха младите реформатори от политическата сцена. Самото правителство взе много активно участие в създаването на условия за тази криза. След това Елцин поиска генерал, който да го смени, и накрая избра подполковник.

Заемайки президентското кресло, Путин веднага се захвана с провеждането на всевъзможни реформи - аграрна, данъчна, административна. Що се отнася до демокрацията, то, както показва опитът, тя може или да настъпи бързо чрез външна интеграция (в ЕС и НАТО) или посредством бавната поява на подходящите условия (капитализъм - собственост - средна класа и т.н.). Първият вариант практически не съществува за Русия, докато вторият е реален, но няма гаранция за успех.

На какво се дължи благосклонното отношение към Кремъл сред широки политически кръгове на Запад - само на страха от енергийна зависимост ли?
- Енергийната зависимост между Русия и Европа е взаимна. Според мен Русия е далеч по-зависима от приходите от продажбата на своите енергоносители на Европа, отколкото европейските държави зависят от руските газ и петрол. Отношението на Запада към Русия пък се определя от цяла редица фактори - тук влияят както историята и географията, така и търговията и културата.

Затова благосклонността на Германия и Италия не се основава на страха от спирането на газовото кранче.

Обаче 18 години след разпада на СССР Москва продължава да гледа на много от страните от бившия Съветски съюз и Източения блок като на зони на свое влияние. Кога ще свърши това имперско високомерие и непризнаване на реалността?

- Москва разглежда редица региони и най-вече страните от ОНД като своя сфера на интереси. А съществуването на подобни интереси предполага и наличието на съответния стремеж към влияние.

В същото време е изключително важно да се подчертае, че Русия е излязла от имперския си период. Затова въпросите за анексирането на други страни или обединението с близки народи практически са свалени от дневния ред. Вместо да бъде империя, днес Русия се стреми да играе ролята на велика държава - да оказва влияние върху другите, а не да ги контролира като във времената на СССР.

Руското ръководство обаче не може да не взима предвид и факта, че бившите провинции са успели да се превърнат във самостоятелни държави. Днес нито една бивша съветска република не е сателит на Москва. Не само Украйна и Грузия, но и такива привидно напълно лоялни страни като Казахстан и Беларус ефективно защитават националните си интереси.

Що се отнася до високомерието, може да се каже, че то все още не е изчезнало напълно. Дипломатическите структури са консервативни в по-голямата си част, както и военните. Но то е присъщо за представителите на която и да било велика или развита държава.

Напоследък руснаците до голяма степен от собствен опит са станали прагматични с лек намек на цинизъм. Те оценяват партньорите си по тяхната тежест и собствения интерес към тях.

Да очакваме ли възраждане на двуполюсния модел на света?

- Двуполюсният модел със сигурност вече е сред експонатите в музея на международните отношения. САЩ днес доминират в света самостоятелно, въпреки че доминирането им не е пълноценно. Кремъл смята за особена своя заслуга факта, че през последните няколко години Русия успя да се измъкне от подчиненото си положение спрямо Америка. Китай, от друга страна, се превръща във все по-независим и влиятелен световен играч. Индия също започва да се оформя като една от световните сили.

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=402733
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: бай Пут(ин) прави избори, за забавление през уикенда

Писане  Лаик on Пет 30 Ное 2007, 16:00

Избори по путински от Венци Михайлов [548 прочитания]

29 ноември, 17:38

Предизборната борба в Русия е на път да завърши подобаващо. В четвъртък сутринта руският президент Владимир Путин в безпрецедентно телевизионно обръщение призова руснаците да гласуват за водената от самия него листа на прокремълската партия "Единна Русия".

Обръщението на държавния глава, който по конституция е надпартиен и е символ на единството на руската нация, е грубо нарушение на джентълменските правила за провеждане на демократични избори, коментираха веднага експерти. Същевременно за възможността да се обърнат пряко към избирателите от националния ефир лидерите на опозиционните на Кремъл партии могат само да си мечтаят.

От тв екрана Путин недвусмислено предупреди, че осланянето на аксиомата, че всичко на изборите е предрешено, е опасно и може да има непредвидими последици за развитието на страната. "Нанесохме сериозен удар на престъпността и корупцията, но "Единна Русия" има волята и силите да продължи борбата", заяви президентът. Анализаторите очакваха обръщението да даде ясен сигнал за евентуалния наследник на Путин или за новата конфигурация на властта.

Вместо това Путин отново повтори тезата, че парламентарните избори трябва да дадат тон на предстоящата президентска надпревара и руснаците трябва да заложат на постигнатото от "Единна Русия". Часове по-рано на специална среща с чуждестранни дипломати Путин остро и безпардонно предупреди, че няма да допусне намеса от чужбина във вътрешните работи на страната.

"Единна Русия" ще владее Думата

Близо 108.9 млн. руснаци имат право на глас. За целта са отворени 95 000 избирателни секции като 305 от тях са в чужбина, включително в сепаратистките региони Южна Осетия и Абхазия в Грузия. Гласуването ще продължи от 8 до 20 часа местно време. Обявяването на предварителните резултати ще се забави заради многото часови пояси в Русия.

Според социологическите проучвания пропрезидентската "Единна Русия" с лидер Борис Гризлов ще вземе над 60% от гласовете. Путин оглавява листата и чрез нея ще остане в голямата политика след изтичането на втория му мандат. Основните тези на партията са взети от посланията на президента.

В Думата могат да влязат още няколко партии, които се колебаят около избирателната бариера от 7% -Комунистическата партия на Генадий Зюганов, националистическата Либералнодемократическа партия на Владимир Жириновски и смятаната за близка на Путин "Справедлива Русия" на Сергей Миронов, който е председател на горната камара на парламента - Съвета на федерацията. Без никакъв шанс са Аграрната партия, "Яблоко" и Съюзът на десните сили.

Западни анализатори не изключват възможността Кремъл да използва струпването на партии около изборния праг, за да си подбере подходящ партньор в управлението за следващите четири години. Комунистите на Зюганов, носталгично настроени към близкото минало и СССР и издигащи в култ Ленин не са сериозна заплаха за "Единна Русия".

Националистите на Жириновски залагат на участието в листата си на Андрей Луговой, основен заподозрян за убийството на Александър Литвиненко, за да прескочат изборната бариера. "Справедлива Русия" пък е политологичен експеримент, стремящ се да обере гласовете на избирателите, благоговеещи пред Путин, но нежелаещи да подкрепят "Единна Русия". Единствените опозиционни партии "Яблоко" и Съюзът на десните сили нямат никакви шансове.

Кремъл премахна мажоритарния вот

За първи път през последните 18 години изборите се провеждат по пропорционалната система, която трябва да гарантира мнозинството на прокремълската "Единна Русия". За целта беше премахнат мажоритарният елемент в гласуването, който позволяваше на популярни лица от опозицията да влизат в парламента.

Според Кремъл промените ще позволят да се развива демокрацията.

Ето и разликите:

На изборите през 2003 г. половината депутати се избираха мажоритарно. Сега съставът на долната камара на парламента ще се попълни изцяло на пропорционален принцип въз основа на взетите проценти в национален план.

Партиите не могат да формират коалиции за участие в изборите.

Депутатите не могат да се обявяват за независими, след като влязат в парламента.Те губят своя мандат, ако напуснат парламентарната си група или партията.

Партиите трябва да имат 50 000 членове срещу 10 000 при предишните избори. Освен това те трябва да имат структури с поне 500 членове в половината от Русия.

Партиите получиха повече държавно финансиране спрямо изборите през 2003 г., но получаването на дарения от чужбина и от анонимни лица беше забранено.

Кремъл въведе строги правила срещу воденето на негативна и ксенофобска кампания. Ограниченията бяха използвани най-вече срещу либералите от "Яблоко".
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=402729
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: бай Пут(ин) прави избори, за забавление през уикенда

Писане  Лаик on Пон 03 Дек 2007, 13:58

Кремъл стъписа света с тотален контрол на вота

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=403589
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Въпрос на гледна точка

Писане  Sonia on Пет 07 Дек 2007, 09:40

http://www.glasove.info/news4.html
Sonia
Sonia

Female
Брой мнения : 1244
Age : 67
Registration date : 10.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.Bulgaria-Italia.com

Върнете се в началото Go down

Re: бай Пут(ин) прави избори, за забавление през уикенда

Писане  Лаик on Пет 07 Дек 2007, 09:50

Sonia написа:http://www.glasove.info/news4.html

"имал преживявания", изрода...
Twisted Evil
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: бай Пут(ин) прави избори, за забавление през уикенда

Писане  сноб on Пет 07 Дек 2007, 10:52

един руснак, с когото разговарях тук, заяви, че добре правел путин, иначе то докъде щяло да стигне....

Sad
сноб
сноб

Брой мнения : 1382
Registration date : 10.10.2007

Вижте профила на потребителя http://christoon.com/

Върнете се в началото Go down

Re: бай Пут(ин) прави избори, за забавление през уикенда

Писане  Guess wh on Пет 07 Дек 2007, 10:53

сноб написа:един руснак, с когото разговарях тук, заяви, че добре правел путин, иначе то докъде щяло да стигне....

Sad


аз все по не ги разбирам, руските работи, признавам си...

пък и не съм бил Embarassed

Guess wh
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: бай Пут(ин) прави избори, за забавление през уикенда

Писане  сноб on Пет 07 Дек 2007, 10:56

мисля, че ги е треснала носталгията здраво....

като ги слушам и какви песни пеят ...
сноб
сноб

Брой мнения : 1382
Registration date : 10.10.2007

Вижте профила на потребителя http://christoon.com/

Върнете се в началото Go down

Re: бай Пут(ин) прави избори, за забавление през уикенда

Писане  Sonia on Пет 07 Дек 2007, 11:08

Какво мислят руснаците? Това:

Россия — священная наша держава,
Россия — любимая наша страна.
Могучая воля, великая слава —
Твое достоянье на все времена!


http://it.youtube.com/watch?v=sOQvuqL0668&feature=related


Пък който иска, да им докаже, че не е така...усилията продължават...
Sonia
Sonia

Female
Брой мнения : 1244
Age : 67
Registration date : 10.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.Bulgaria-Italia.com

Върнете се в началото Go down

Re: бай Пут(ин) прави избори, за забавление през уикенда

Писане  Guess wh on Пет 07 Дек 2007, 11:20

сноб написа:мисля, че ги е треснала носталгията здраво....

като ги слушам и какви песни пеят ...Guess wh
Гост


Върнете се в началото Go down

Проваляте ми финансите на саита бре..

Писане  Гост on Пет 07 Дек 2007, 11:36

Тамън бях уредил едно спонсорство си сега се обадиха, че отказват.. 'Абе, другари, ние тук химна ви пускаме..' . Не та не.. Химнът си бил химн, но не можело да ни плащат за подигравки към Владимир Владимирыч..

Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: бай Пут(ин) прави избори, за забавление през уикенда

Писане  Homan on Пет 07 Дек 2007, 11:54

сноб написа:мисля, че ги е треснала носталгията здраво....

като ги слушам и какви песни пеят ...

Привет, Сноб, Гес! Да ви заведа в Гара за двама? Тогаз може и ний да запеем .... след водката де.... Wink Laughing

Homan
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: бай Пут(ин) прави избори, за забавление през уикенда

Писане  Guess wh on Пет 07 Дек 2007, 12:59

Homan написа:
Привет, Сноб, Гес! Да ви заведа в Гара за двама? Тогаз може и ний да запеем .... след водката де.... Wink Laughing

само казвай по отрано - да стегна куфара...

Guess wh
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: бай Пут(ин) прави избори, за забавление през уикенда

Писане  Homan on Пет 07 Дек 2007, 13:21

Guess who написа:
Homan написа:
Привет, Сноб, Гес! Да ви заведа в Гара за двама? Тогаз може и ний да запеем .... след водката де.... Wink Laughing

само казвай по отрано - да стегна куфара...

Казвай - руска или мароканска гара да търся Wink Куфарите са едни и същи, независимо от дестинацията Laughing

Homan
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: бай Пут(ин) прави избори, за забавление през уикенда

Писане  chocho on Пет 07 Дек 2007, 14:08

Гледам че и мароканската сте замесили, та на ви нещо вкусно и от мен:
chocho

Male
Брой мнения : 3595
Age : 50
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.mocho.com

Върнете се в началото Go down

Re: бай Пут(ин) прави избори, за забавление през уикенда

Писане  Лаик on Пет 07 Дек 2007, 15:28

на тия столета нищо не ще ми се услади What a Face
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: бай Пут(ин) прави избори, за забавление през уикенда

Писане  Homan on Пет 07 Дек 2007, 15:43

Лаик написа:на тия столета нищо не ще ми се услади What a Face

Софийският е по-удобен, ама не мога нещо да качвам картинки, да му се не види Cool

http://www.annette.bg

Homan
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: бай Пут(ин) прави избори, за забавление през уикенда

Писане  Guess wh on Пет 07 Дек 2007, 15:53

Homan,

чаршаф да загръщам ли?

Guess wh
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: бай Пут(ин) прави избори, за забавление през уикенда

Писане  Homan on Пет 07 Дек 2007, 16:03

Guess who написа:Homan,

чаршаф да загръщам ли?

Знаиш как ш'ти отива Wink Кат удариш и едно наргиле.... Razz А Сноба може да го кандардисаме за един танц с воали Wink

Homan
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: бай Пут(ин) прави избори, за забавление през уикенда

Писане  chocho on Пет 07 Дек 2007, 16:03

Лаик написа:на тия столета нищо не ще ми се услади What a Face

Ти обърни внимание на миндерчетата - там полягват тертиплийте - глът-глът, полягваш, откъсваш мръвчица - и пак... А накрая - похлупваш с пресни плодове... Пак на миндерчето Laughing


chocho

Male
Брой мнения : 3595
Age : 50
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.mocho.com

Върнете се в началото Go down

Re: бай Пут(ин) прави избори, за забавление през уикенда

Писане  Homan on Пет 07 Дек 2007, 16:06

Табиетлийска му работа! Ей тъй най обичам .... Laughing

Homan
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: бай Пут(ин) прави избори, за забавление през уикенда

Писане  Лаик on Пет 07 Дек 2007, 16:34

chocho написа:
Лаик написа:на тия столета нищо не ще ми се услади What a Face

Ти обърни внимание на миндерчетата - там полягват тертиплийте - глът-глът, полягваш, откъсваш мръвчица - и пак... А накрая - похлупваш с пресни плодове... Пак на миндерчето Laughing


е т'ва вече е приказка I love you
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: бай Пут(ин) прави избори, за забавление през уикенда

Писане  Лаик on Пет 07 Дек 2007, 16:42

Homan написа:
Лаик написа:на тия столета нищо не ще ми се услади What a Face

Софийският е по-удобен, ама не мога нещо да качвам картинки, да му се не види Cool

http://www.annette.bg

съвсем удобно бих:

Салата от белени домати и печени зелени чушки
Печен цял патладжан с пикантен зелен тахан и домати
Пълнени тиквички с телешко, готвени в доматен сос и подправки
Микс от марокански сладки
Кана марокански чай с прясна мента и кедрови ядки
Наргиле
sunny
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: бай Пут(ин) прави избори, за забавление през уикенда

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите