Политиката на правителството на Станишев

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Go down

Re: Политиката на правителството на Станишев

Писане  nikiforov on Нед 13 Апр 2008, 16:40

величеството изрекетира Станишев ...
заради собствения страх на Станишев , че може да се наложи да управлява само с Доган ...
заради министрите от НДСВ , които Симеон иска да махне - поне двама са пътници ...
Доган "великодушно " ще "отпусне " и две глави от своите ...
и пазарът ще затвори !
nikiforov
nikiforov

Male
Брой мнения : 3858
Age : 69
Registration date : 13.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.snikiforov.com

Върнете се в началото Go down

Re: Политиката на правителството на Станишев

Писане  (vada) on Пон 21 Апр 2008, 21:26

http://www.vsekiden.com/?p=28130
Финансистът Кольо Парамов:
Румен Петков ли беше пъпната връв?

Не само пъпната връв. Той беше и организатор и реализатор на този модел в последните четири години. А и преди това, защото диктуваше решенията на Георги Петканов.

Смятате ли, че с отстраняването му от МВР всъщност се къса връзката, защото на него партията му възложи да подреди втория кабинет на Станишев
?

Румен Петков е много силен и комбинативен, и много агресивен, когато стане въпрос за предоказване на зависимостта на другите от него. А тази му сила за съжаление работи в един негативен, антидържавен план.
И силен с инфото, което притежава като м-р и комбинативен във финансиране на Партията (си). Той е човекът който може да катурне абсолютно всеки политик от коалицията им. Но всичко е до време.

(vada)

Брой мнения : 54
Registration date : 22.03.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Не е ли малко подозрителна подобна уравниловка?

Писане  Таки on Пон 21 Апр 2008, 21:40

- Казвате, че в общинските избори са използвани мръсни пари?

- Много мръсни пари! За съжаление много мръсни пари, което говори за една много лоша тенденция за българската избирателна база и система и допускането й просто говори за други твърде отрицателни категории, които не се прощават в Европа.

- А кои са източниците на мръсните пари?

- Това са пари от незаконна търговия, от митническа контрабанда, пари от наркотици, просто мръсни пари.

- В кои региони са наливани тези пари?

- Навсякъде!

- А кои партии са ги взимали?

- Всички, абсолютно всички!
http://www.vsekiden.com/?p=28130
Таки
Таки

Male
Брой мнения : 15728
Age : 73
Location : Athens
Registration date : 01.01.2008

Вижте профила на потребителя http://www.ipta.demokritos.gr/erl/special/special.html

Върнете се в началото Go down

Re: Политиката на правителството на Станишев

Писане  Лаик on Пет 18 Юли 2008, 12:23

Точно след една седмица Европейската комисия най-вероятно ще отнеме на България около 500 милиона евро и ще предупреди властите в София, че може да изгубят още пари, ако не се борят по-категорично с корупцията. http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=526948

Европейската комисия (ЕК) подготвя най-тежката финансова санкция към българските власти - отнемането на акредитация на две от агенциите, които имат правото да управляват европейските пари по програма ФАР. Това е записано в проектодоклада на ЕК, с който "Дневник" разполага и който е посветен на управлението на еврофондовете. http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=527542

Седмица преди публикуването на доклада на Европейската комисия за борбата с корупцията в България, доверието на българите към правителството, полицията, армията и правосъдието силно намалява, сочи изследване на Евробарометър, цитирано от агенция Франс прес, предаде БТА.

Инфлацията, която през юни достигна 14.7 на сто и е най-високата от десет години, е най-голяма тревога за 51 на сто от българите. Веднага след нея се нарежда престъпността.
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=141368


bom
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Политиката на правителството на Станишев

Писане  Лаик on Пет 22 Авг 2008, 10:53

А не можем ли без държава?
от проф. Светослав Ставрев*

21 август, 18:32

Вече 40 години се занимавам с управление, на теория (като изследовател и като преподавател) и на практика (като управляващ - по-рядко, като управляван - непрекъснато, и като консултант - от време на време), в частната и в публичната сфера. Никога, откакто се помня, България не се е управлявала толкова зле - тотално некомпетентно, безогледно корумпирано и безсрамно безотговорно. Накъдето и да погледнеш, виждаш едно и също: глупост, грабеж и наглост отгоре и недоволство, мълчание и безверие отдолу. Икономика, образование, здравеопазване, обществена сигурност… навсякъде, почти без изключения, срещаш хаос, беззаконие, неефективност, потискащо ниско качество, безразличие… или както се пееше в един тъжен блус - all day, every day. Черногледец, гаден тип от който лъха отрицателна енергия, да му запушим устата, да не го четем, а ако не, до го наругаем по форумите. Зная, подобни реакции са част от разнообразието в живота, да са живи и здрави мислещите и усещащите различно от мен. Не там е проблемът ни, а в безполезността на думите, каквито и да са те.

Примери за казаното ни заливат отвсякъде. Във финансовия сектор, да речем: от 10 години отчитаме ежегодно голям финансов "излишък", който управляващите ударно изхарчват в края на годината както си искат, някакви юпита смениха външния дълг на държавата по безумен начин и нищо, даже се самообявиха за едва ли не гениални, всяка година няколко милиарда от митници, държавен резерв, данъчни и откъде ли още не вместо в бюджета влизат в джобовете на неизвестни единствено за прокуратура и съд "наши хора".

Или пък да вземем ядрената енергетика: решиха някои да се строи нова АЕЦ, без да доказват на нещастните данъкоплатци, че това е необходимо и разумно от някаква ясна гледна точка, от месеци един ядрен специалист твърди с факти и застава с името си открито, че в "Козлодуй" се използва неподходящо ядрено гориво, създаващо експлоатационни рискове, и то навярно заради корупционни схеми, и пак нищо. Нищо и никой у нас не се влияе от това, което другите считат за добро или лошо, правилно или не.

Нещата си вървят нанякъде и няма сила, която да ги спре или пренасочи

А това "нанякъде" се харесва на малцина и не се одобрява от мнозинството. Никога не съм се доверявал на мнението на мнозинството, но първо, драматично вече са застрашени не само демографското състояние и моралният статус на населението, но и бъдещето на обществото ни като цяло и второ, малцинството, което стои срещу мнозинството не е елитарно, а казионно и/или криминално. Така че, щом повечето от хората, живеещи в България днес, не се чувстват особено щастливи от това и гледат с едно или и с двете си очи навън, то нещо много сериозно следва да се промени, за да се излезе от коловоза, в който се движим, кажи-речи от Освобождението до ден днешен.

Това, което "песимисти" като мен виждат от години наред, вече се вижда и от ЕС, и от целия свят за съжаление. За още по-голямо съжаление, както никой никога не обърна внимание на критиките "отвътре", по същия начин сега управляващите се държат с критиките "отвън", макар че вече не би трябвало да има такова деление след приемането ни за редовен член на ЕС и НАТО. Мислел съм си като мнозина, че след 1януари 2007 г. вече няма как властимащите да се правят на слепи и глухи, а ако ли пък те се окажат безподобни тепегьози, с подобаващи стимули и санкции, ЕС има инструментите да ни вкара в пътя. Вече не съм сигурен. А и санкциите не засягат управляващите, защото тези примитиви никога не са се чувствали част от Европа, колкото и да се правят на "европейци", защото те си вярват, че и преди, и сега в България ще става това, което "те" са решили и накрая защото спрените пари от еврофондовете ще ударят в джоба крайните бенефициенти и само лекичко ще засегнат "кофата с меда", за каквато те вземат публичните финанси. Тепърва ще се търси механизмът, по който недоволните от властта в страната заедно с недоволните от същата власт извън нея ще се опитат да се справят с

безочливата некадърност, която ни управлява, съсипвайки общността

на първо време в България, а не след дълго и тази в ЕС.

Чак пък толкова ли сме зле биха казали някои, а винаги удобните на всяка власт и любящи я по дефиниция политолози, социолози и макроикономисти ще извадят от статистиката и своите щедро заплатени от същата власт "анализи", от които би следвало да лъха ведро настроение и безоблачен оптимизъм. Разбира се, от уважение към истината трябва да се признае, че държавата ни не е успяла досега да се справи с неподвластните й свободен дух, пазар и обществена енергия.

Ако това звучи утешително, можем да кажем, че макар и да не сме съумели да поставим под свой контрол собствената си държава, то не сме й позволили да ни подчини и затрие. Въпреки всичко хората правят своя малък и среден бизнес, работят на повече от едно място, учат и работят едновременно, инвестират, ако могат, теглят и връщат кредити, плащат лизинги и франчайзинги, гледат семействата си и въобще живеят подобно на милиарди хора по света. Но тези хора едновременно с това се питат: а защо ли ни е тази държава, която изсмуква около половината от доходите ни, от която имаме поводи да се срамуваме, а не да се гордеем, в която не се чувстваме защитени от насилие и произвол, на която не можем да разчитаме за равностоен и гарантиран достъп до публичните блага, които тя ни дължи по конституция и закони - законност, здравеопазване, образование, чистота, пътища и друга инфраструктура и т.н.

Управляващи и елити са длъжни да отговорят на този въпрос, който никой все още не задава публично - защото си е срамно да не уважаваш и цениш собствената си държава, която освен това десетки години се мъчи да ни заблуди, че тя е народът. Само че след падането на Берлинската стена, интернет и опознаването на света хората все по-открито и на глас ще поставят този въпрос и ще търсят неговия отговор.
http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=541109
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Политиката на правителството на Станишев

Писане  Boabab on Чет 28 Авг 2008, 15:54

На вниманието на ОЛАФ!!

ДПС присвоява народни пари по известни схеми. После търси кой ще бъде Паниковски / от 12-те стола или от Златния Телец /. В случая, защото явно не всеки се наема, пък и е нужно все някакво алиби намират един турчин от благоевградско село, който работил в Гърция като строителен работник. Този строителен работник е от същото село на един ДПС народен представител / ето къде са контактите Laughing / Алибито е че като строителен работнки можеш да спечелиш милиони, за да си построиш хотел обзаведен със злато и версаче. И сестрьонката на същия, бедна фризьорка са включили милите.

http://frognews.bg/Frog/index.php?option=com_content&task=view&id=8445&Itemid=291


Подобен случай имах преди няколко години край София. Един сладур от Самоков си беше отворил авто сервиз към Симеоново. Каза ми че бил спечелил пари за сервиза като работил няколко години в Гърция / също в сервиз /. Сигурен съм че това си е схема на Самоковеца, която Доган е използвал, защото те се учат взаимно. Laughing Или в Гърция просто отиваш и се връщаш богат.

ПП.Лично аз съм работил повече от 10 години със заплата от средно 5000 ДМ месечно, чисто и не можех да сипозволя да си купя нова кола. / това и по повод на факта, че някакъв съдия с 1000 лева заплата си карал спокойно джип за 100.000. евро /

Нали искат резултати. Горкият плужо Борис Велчев. Как ли ще излезе от деликатната ситуация, че има данни и се искат резултати.
Boabab
Boabab

Male
Брой мнения : 3974
Age : 61
Registration date : 19.11.2007

Вижте профила на потребителя http://boabab.forumotion.com/index.htm

Върнете се в началото Go down

Re: Политиката на правителството на Станишев

Писане  Boabab on Пет 29 Авг 2008, 15:25

Много са симпатични братушките, но от държавната им машина няма да се отървем:

http://www.kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=4646288
Boabab
Boabab

Male
Брой мнения : 3974
Age : 61
Registration date : 19.11.2007

Вижте профила на потребителя http://boabab.forumotion.com/index.htm

Върнете се в началото Go down

Re: Политиката на правителството на Станишев

Писане  Лаик on Пон 08 Сеп 2008, 14:06

http://www.azsumevropeec.eu/home
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

http://www.azsumevropeec.eu/home

Писане  chocho on Пон 08 Сеп 2008, 14:16

Нефелна работа е това - само 2400+ души са подписали

chocho

Male
Брой мнения : 3595
Age : 50
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.mocho.com

Върнете се в началото Go down

Re: Политиката на правителството на Станишев

Писане  Лаик on Пон 08 Сеп 2008, 14:32

chocho написа:Нефелна работа е това - само 2400+ души са подписали

явно е от скоро, а и бяха 1,500 сутринта...

и не мрънкай, а шервай с контакт листа си...
Laughing
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Крайно време е ..

Писане  Таки on Пон 08 Сеп 2008, 14:36

.. някои политически пространства да престанат да узюрпират квалификации, които не са тяхна екзклюзивна собственост.

Като "гражданско общество" , "демократ" или "европеец".

Всички български граждани са европейци.

Е, ако не толкова, колкото гусин Костов, то поне толкова, колкото гусин Борисов .. What a Face
Таки
Таки

Male
Брой мнения : 15728
Age : 73
Location : Athens
Registration date : 01.01.2008

Вижте профила на потребителя http://www.ipta.demokritos.gr/erl/special/special.html

Върнете се в началото Go down

Re: Политиката на правителството на Станишев

Писане  Лаик on Пон 08 Сеп 2008, 14:43

Таки написа:.. някои политически пространства да престанат да узюрпират квалификации, които не са тяхна екзклюзивна собственост.

Като "гражданско общество" , "демократ" или "европеец".

Всички български граждани са европейци.

Е, ако не толкова, колкото гусин Костов, то поне толкова, колкото гусин Борисов .. What a Face

подписката е открита за сите заинтересовани европейци, вкл. и за вас професоре Rolling Eyes
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Политиката на правителството на Станишев

Писане  chocho on Пон 08 Сеп 2008, 14:54

Таки написа:.. някои политически пространства да престанат да узюрпират квалификации, които не са тяхна екзклюзивна собственост.

Като "гражданско общество" , "демократ" или "европеец".

Всички български граждани са европейци.

Е, ако не толкова, колкото гусин Костов, то поне толкова, колкото гусин Борисов .. What a Face


Бе доста ми е трудно да сложа в графата "европеец" човек като Доган и доста от заобикалящата го пасмина....

chocho

Male
Брой мнения : 3595
Age : 50
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.mocho.com

Върнете се в началото Go down

Re: Политиката на правителството на Станишев

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите