тъпни от виртуалното ...
+21
malakai
Агата
Homan
(Бай Вълко)
blag009
pheras
Робърт Боев
Apostola na Svobodata
blueskies
jovina
Логик
marapepelia6ka
Realistka
nikiforov
Надя
nike
chocho
komarKo
Помощ, граждани!
Таки
Boabab
25 posters
Страница 16 от 40
Страница 16 от 40 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 40
Re: тъпни от виртуалното ...
Разбира се, нали така започнахме вчера. Но аз имам силна склонност към практиката, та се надявам мнението ти да отговаря на повечето от различните въпроси, които се крият под общия ти въпрос. Например:може би искаш да чуеш моето мнение?
- Кое породи конфликта, довел до създаването на Де Зората?
- Кое породи конфликта, поради който бяха създадени "Приятелите"?
И т.н.
Помощ, граждани! написа:
кое тогава поражда това почти садистично удоволствие от кофликтите?
извинявам се, че давам себе си за пример, но някой помни ли кое породи отношението на г-жа Реалистка към мен, на което се радвам в момента?
Ето и някои от въпросите на Гражданина, на които не успяхме да получим отговор.
marapepelia6ka- Брой мнения : 1352
Registration date : 15.05.2009
Едно лирично отклонение, но по темата.
Преди няколко години, по МпФ-времена, една дама, която не пише тук, ме се 'обади' по пощата, за да ми каже, радостна, че Виктор започва работа в централата на ДСБ. Аз се зарадвах двойно, въднаж заради самия Виктор и втори път - заради факта, че новината (тогава още тайна) се споделя с мен, един опонент на тъмносините. От тогава мина много време, с Виктор кръстосвахме шпаги бая пъти, чувствата ми към ДСБ са останали - меко казано - хладни, но не мисля, че някога съм обиждал Виктор по начина, по който са го обиждали редица негови политически съмишленици.
Преди няколко години, по МпФ-времена, една дама, която не пише тук, ме се 'обади' по пощата, за да ми каже, радостна, че Виктор започва работа в централата на ДСБ. Аз се зарадвах двойно, въднаж заради самия Виктор и втори път - заради факта, че новината (тогава още тайна) се споделя с мен, един опонент на тъмносините. От тогава мина много време, с Виктор кръстосвахме шпаги бая пъти, чувствата ми към ДСБ са останали - меко казано - хладни, но не мисля, че някога съм обиждал Виктор по начина, по който са го обиждали редица негови политически съмишленици.
Последната промяна е направена от Таки на Сря 27 Яну 2010, 21:17; мнението е било променяно общо 1 път
Таки написа:Разбира се, нали така започнахме вчера. Но аз имам силна склонност към практиката, та се надявам мнението ти да отговаря на повечето от различните въпроси, които се крият под общия ти въпрос. Например:може би искаш да чуеш моето мнение?
- Кое породи конфликта, довел до създаването на Де Зората?
- Кое породи конфликта, поради който бяха създадени "Приятелите"?
И т.н.
да, прав си - теорията не струва, ако практиката не я потвърждава
накратко, тогава, споделям моите разсъждения
първо, наистина имаме работа с невъзпитани люде
самите ние си позволяваме по форумите език, който надали използваме вкъщи, но в случая става дума за крещяща липса на култура по цивилизовани европейски стандарти
проблемът е, че думите култура, цивилизация, възпитание се припокриват, а са и с много широко значение, затова няма да ги използвам повече
хората, за които говорим, а и повечето българи, нямат опит за социално взаимодействие, витална част от което е способността за дебат
говоря за липса на "социален капитал" - термина го има в google и в редица дебели книги и статии
това е най-простото обяснение на феномена като цяло
разбира се, част от действащите лица - например тройката, която остана в "медияпул" са нещастни хора, които търсят убежище във виртуалното, конструират си виртуалното даже; други пък имат в повече желание за изява, но това са допълнения, които не променят главната картина на нещата
липсата на правила, както е характерно за форумите ни, при липса на "социален капитал" водо до това, което гледахме
горе-долу същото е и в държавата ни, а и в половината свят
Моето 'лирично отклонение' намеква и за друг подход към въпроса на Гражданина: този 'от противното':
Защо ли пък редица хора с различни политически възгледи, които са събрани тук, могат да съжителстват - общо взето - в условия на взаимно уважение и интерес?
Защо ли пък редица хора с различни политически възгледи, които са събрани тук, могат да съжителстват - общо взето - в условия на взаимно уважение и интерес?
Таки написа:
С удоволствие ще чуя твоят отговор. Още повече, че един твой постинг също беше прескочен днес.
Да, Мара, говоря за хора. Но вярвам, че саморегулирането на един форум е много по-важно и резултатно от намесата на Админа. Админът не е модератор, та да омекотява конфликтите и да спретва мирни конференции. Той първо стреля, а после НЕ пита.
Виж, т.н. "гражданско общество" е това, което може (или не може) да разреши кризисни ситуации. Някой се изхвърли, а други пет го поставят на мястото му. Това е проекцията на "реалното" в един форум. Нима когато в една сбирка на приятели и познати възникне (обичаен, а не криминален) скандал, хората бързат да повикат милицията?
Моята теза, Мара, е че трябва да прилагаме най-нормални, обичайни, човешки норми в Интернета.
Таки написа:Едно лирично отклонение, но по темата.
Таки, аз пък ти се чудя как можеш да смяташ ДСБ повече на някой друг отколкото на Виктор. Напротив, ако премерим броя на избирателите за мерител на една или друга позиция съм сигурен, че тази на Виктор ще спечели повече гласове - ще рече ДСБ е повече на Виктор, отколкото на тези, с които ти си в конфронтация. Ще рече - ДСБ за теб трябва да е твърдо приятелска партия.
.
Последната промяна е направена от pheras на Чет 30 Май 2013, 02:49; мнението е било променяно общо 1 път
pheras- Брой мнения : 419
Registration date : 05.01.2009
С удоволствие ще чуя твоя отговор.
Мара, моят кратък отговор е "защото ТОВА е нормалното, което следва от общите понятия за етика на общуването с други хора, които в голяма степен прилагаме и в 'реалното' ". Затова съм бил и съм рязък опонент на теориите за "виртуалността" на форумното общуване, които са създадени не за да обяснят поведенията на някои, а за да оправдаят злоупотребите на някои с мрежовите свободи. Както виждаш, отговорът ми почти съвпада с това мое, което ти цитираш:
Моята теза, Мара, е че трябва да прилагаме най-нормални, обичайни, човешки норми в Интернета.
Таки написа: Както виждаш, отговорът ми почти съвпада с това мое, което ти цитираш:
Всъщност точно затова го цитирах. Защото ти вече беше отговорил.
Боабабе, можех да спомена много други - теб, Мара, Жови, та чак и Апостола (защо не?). Споменах именно Виктор, защото той е единственият наоколо, който не само приказва за, но и работи - всеки ден, 8 часа на ден, 5 дена седмично (понякога и повече) и т.н. - за ДСБ. Това за мен има значение, без да влагам някакъв намек против други дами и господа.Таки, аз пък ти се чудя как можеш да смяташ ДСБ повече на някой друг отколкото на Виктор.
Господин Ферасе, демокрацията на ЕСФ не означава, че писания на нивото на легионерската пасмина са толерирани. Подобни хора са 'репресирани', ако настоявате за този термин. Запознайте се с делата на един от репресираните:В тоя смисъл ЕСФ не е нещо ново, нито различно - това е нов вариант на МПФ с демократични правила за участие. За нещастие създателят му прибягна към демокрацията след като вече беше подкрепил виртуалната "репресия", но никога не е късно.
КРИТИДИС И ЗЮМБЮЛА ИЗВЕСТНА ОЩЕ КАТО РЕАЛИСТКА ПЪРДЯТ В ЕДНО ГЪРНЕ
https://rigas.bulgarianforum.net/forum-f6/topic-t241.htm#46610
.
Последната промяна е направена от pheras на Чет 30 Май 2013, 02:48; мнението е било променяно общо 1 път
Панта реи, но и скрипта манент ...
(Приложение на тезата "Защо да обиждаш един човек, когато можеш да го цитираш?"
http://phorum.neuropol.net/viewtopic.php?t=132&start=0
Що за "Стокхолмски синдром", г-н Ферасе, да членувате във форуми, на които админите са Ви 'репресирали' в миналото?
http://www.de-zorata.de/forum/index.php/topic,1171.msg30739.html#msg30739
Much more Aleph/Pheras и Со за "Простотиите на Милен Радев" - here:Да, и аз прочетох поредната изцепка на загубилия преди години здрав разум Милен Радев (да ни пази Г-спод от жена гедерейка). Сигурно сте обърнали внимание кой му е асистирал в това "геройско" дело - вярното му ловно куче Весо Цукалото. Мисля че "Ода за мен" правилно е характеризирала този лепкав и слузест индивид.
.....
Съмнявам се, че тези опити биха имали резултат, различен от това, да лъсне отново същността на клоун на Милен Радев. Мисля, че той не се е загрижил за това в някакъв форум. По-интересното е, че в тоя опит, ако има такъв, лъсна лицемерната натура на "камертона" Чосич. Това всъщност за теб не е никаква изненада, но за мен беше интересен опит. Наблюдавам сега "архитекта" как се пеняви на умрялото куче.
.....
Какво означава "разюздано държане и обиди"? Какво означава "държеше се като комунистически провокатор"? По какво тогава се различава Милен от един комунист? По това, че е един антикомунист, който се ползва от комунистически методи. Методи, които ти и други одобрявате, но които водят само до това, че заприличвате на тези, срещу които зорлем се борите. (Цитати на Ферас, там писал като "Алеф")
http://phorum.neuropol.net/viewtopic.php?t=132&start=0
Що за "Стокхолмски синдром", г-н Ферасе, да членувате във форуми, на които админите са Ви 'репресирали' в миналото?
http://www.de-zorata.de/forum/index.php/topic,1171.msg30739.html#msg30739
Последната промяна е направена от Таки на Сря 27 Яну 2010, 22:33; мнението е било променяно общо 4 пъти
pheras написа:chocho написа:
Ферасе, надявям се не смяташ, че сегашната "модерация" в МпФ е допринесла положително за състоянието на "форума" ?
А, и още нещо относно завръщането там - дали повечето хора тук биха имали какво да си кажат с пациента Дамянов, подлогата му Рино и Калчев ?
Chocho,
Сегашната модерация е реакция на предшестващите я две модерации. Тя е естественият наследник на това, което беше "сътворено" в МПФ.
Според мен прилагаш много опростенчески подход - защото много наивни са доводите, които привеждаш като причина за възникване на първата модерация. При малко по-различно стечение на обстоятелствата, сегашната модерация ложеше да е първа или втора - дали щеше да има разлика ?
Таки написа:Панта реи, но и скрипта манент ...
Таки, Таки,
Имало е за какво да се застъпва за твоето отстраняване - водиш човек бързо до грешки
Понеже пишеш и живееш във форума на принципа "Кой ми сра в гащите?", необходимо е пишещите да се запознаят какъв изтънчен поет си бил. Нали скрипта манент
ПОЕЗИЯТА НА ТАКИ
Лучше выпить водку литер,
Чем сосать Стоянкин клитор...
Клати се пенис
клитор се вей
анус се пени:
Форум, здравей!
Аз съм скулптур
Ти си ктитур
А пък той - ментенце с клитур.
Позна ли се? Хареса ли се, Таки? Предполагам, че не намираш нищо нередно, нали? Проблемът е в отсъствието на съвест, но в излишък желание да съдиш другите. Добре си си, където си.
Последната промяна е направена от pheras на Сря 27 Яну 2010, 22:40; мнението е било променяно общо 1 път
.
Последната промяна е направена от pheras на Чет 30 Май 2013, 02:48; мнението е било променяно общо 1 път
Това е един от моите най-любими сарказми - реакция на писания на някои в някогашния МпФ. В оригинал се отнасяше за "Кибер".
Клати се пенис
клитор се вей
анус се пени:
Кибер, здравей!
Възможно е да не съм докоснал висините на един Ани Илков ( "плашипутарници" ) , но поне се постарах ..
Клати се пенис
клитор се вей
анус се пени:
Кибер, здравей!
Възможно е да не съм докоснал висините на един Ани Илков ( "плашипутарници" ) , но поне се постарах ..
Чудесен сарказъм, Таки - естетически издържан, фин, нежен.
Не е за порицание, не е за санкция. Въобще ама хич.
Разговорът е излишен. Продължавай да си се самонавиваш и днес, и утре, и вдругиден щом това ти е утехата. От теб на зависи нищо.
Не е за порицание, не е за санкция. Въобще ама хич.
Разговорът е излишен. Продължавай да си се самонавиваш и днес, и утре, и вдругиден щом това ти е утехата. От теб на зависи нищо.
Дали чета?!
Преди малко влязох и прочетох някои неща..
Така беше. Както казва, Алеф!
Така беше. Прав е.
Дали ще се промени нещо?
Не! Мисля, че няма да се промени.
Може да е имало някакъв момент, когато нещата са били обратими. Сега ми се струва, че процесите са преминала тази точка. Вече са необратими.
.
Преди малко влязох и прочетох някои неща..
Така беше. Както казва, Алеф!
Така беше. Прав е.
Дали ще се промени нещо?
Не! Мисля, че няма да се промени.
Може да е имало някакъв момент, когато нещата са били обратими. Сега ми се струва, че процесите са преминала тази точка. Вече са необратими.
.
Realistka-
Брой мнения : 1193
Registration date : 25.12.2008
Четиристишието е забележително и с това, че се извисява над личностите и бичува деянията им. Едно е да наричаш Милен "клоун", жена му "гедерейка" и Чосич "лицемер", а съвсем друго е да критикуваш техни деяния, без да ги обиждаш лично. Разбирам, че не всеки може това..
Г-жа Агата, получихте ли необходимата информация, та да се изкажете на тема "Първа модерация"? Да Ви помогна ли с два конкретни въпроса?
1. Намирате ли, че Една жена е била добър и обективен модератор?
2. Намирате ли, че Ригас е бил в състояние да диктува (или да 'провокира') нейни решения?
Г-жа Агата, получихте ли необходимата информация, та да се изкажете на тема "Първа модерация"? Да Ви помогна ли с два конкретни въпроса?
1. Намирате ли, че Една жена е била добър и обективен модератор?
2. Намирате ли, че Ригас е бил в състояние да диктува (или да 'провокира') нейни решения?
Последната промяна е направена от Таки на Сря 27 Яну 2010, 23:11; мнението е било променяно общо 4 пъти
Реалистке, ти си един от протагонистите при въвеждането на Първата модерация, а Алеф казва, че тя е изиграла фатална роля. "Така ли беше" ? ?Така беше. Както казва, Алеф!
Запазила ли си писмото до Стояна Георгиева, което привържениците на модерацията те бяха помолили да оформиш? Ако да, би ли го постнала тук?
Алеф,
за мен е изненада участието ти тук.Приятна.
И категоричността ти. И искреността ти.
Нещата, които припомняш бяха така. Поне аз така си ги спомням.
Но не смятам, че това ще промени нещо.
Няма.
за мен е изненада участието ти тук.Приятна.
И категоричността ти. И искреността ти.
Нещата, които припомняш бяха така. Поне аз така си ги спомням.
Но не смятам, че това ще промени нещо.
Няма.
Realistka-
Не съм сигурна. Трябва да си видя пощата.Таки написа:Реалистке, ти си един от протагонистите при въвеждането на Първата модерация, а Алеф казва, че тя е изиграла фатална роля. "Така ли беше" ? ?Така беше. Както казва, Алеф!
Запазила ли си писмото до Стояна Георгиева, което привържениците на модерацията те бяха помолили да оформиш? Ако да, би ли го постнала тук?
Аз не съм съчинявала писмото. Писмото беше съставено от Милен. Той ме помоли да го постна аз. Защо не знам.Така и не питах.
Realistka-
Възможно е моята памет да ме лъже. Така или иначе, би било интересно да си припомним писмото.Аз не съм съчинявала писмото. Писмото беше съставено от Милен. Той ме помоли да го постна аз. Защо не знам.Така и не питах.
Страница 16 от 40 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 40
Страница 16 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите