Ханчето на бачо Никола 3
+18
ВЕЛЗО
Агата
Логик
malakai
komarKo
blag009
(Бай Вълко)
Радомир
Надя
Apostola na Svobodata
pheras
Помощ, граждани!
marapepelia6ka
jovina
chocho
Таки
nikiforov
Boabab
22 posters
Страница 9 от 38
Страница 9 от 38 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 23 ... 38
Re: Ханчето на бачо Никола 3
Е то бива по добре късно отколкото никога, обаче 17 години да ти тежи нещо на съвестта и да не се замислиш какво си причинил на "жертвата" на доносите ти. Яко хумор е това. И като капак, някой друг да трябва да ти каже какво да направиш...
И сега друга визия за нещата, ами ако сега се появи "спеца" и си поиска прошка за неговите дела, да му простим и на него? Има градация за престъпленията разбира се, но няма градация по скала виновен или невинен.
И сега друга визия за нещата, ами ако сега се появи "спеца" и си поиска прошка за неговите дела, да му простим и на него? Има градация за престъпленията разбира се, но няма градация по скала виновен или невинен.
malakai- Брой мнения : 144
Registration date : 24.02.2010
Много точно казано!
Добра формула! Същото важи и за бременността.malakai написа:Има градация за престъпленията,разбира се, но няма градация по скала виновен или невинен.
Отдавна не бях попадала на такава боза ... Листопад направо праха да им дишатТаки написа:Благ, открих материалите тук:
http://de-zorata.de/forum/index.php/topic,1186.msg31261.html#msg31261
Много са интересни реакциите на основния постинг - изповед.
А г-нът има късмет, че потърпевшият на деянията му съвойник не е бил Стефчо Краев ... щото тогава нямаше да има прегръдки, целувки и пълен багажник с армагани, бас държа!
jovina- Брой мнения : 1792
Registration date : 18.05.2009
щот не съм догматик
Таки написа:
Догматичните отговори са отдавна известни:
Аз винаги съм правил разлика – едно е да плювкаш колеги и приятели ,
съвсем друго да да работиш за разузнаване
, военно , научно техническо , за контраразузнаване също ...
а всичките сълзи , сополи ,които ще последват след подобно становище ,
че тогава държавата била бкп , член незнам си кой, сателит , блок и т.н са безпредметни –
щом съществува държава, има и ще има разузнаване , агентура и всичко ,което се “полага”.
Не обичам чаршафите , та затова "извезах" едно мильо на тема мильовци
Все пак трябва да признаем, че ако човек е тъпанар, по-лесно се спасява от апарата. Не си дават много-много зор да ги вербуват...Пък и са нужни обекти, които да могат да бъдат разузнавани...Моя милост е от тъпанарите-обекти. В казармата направиха само един, според мен, плах опит, след като ме бяха избичили около 20 дни през ден на пост, да ме вербуват, но "непрестореното" ми поведение на паднал от небето ги отчая....
Виж, Доган още от детската градина са го вербували, защото си е личало че е надарен и способен чиляк.
Виж, Доган още от детската градина са го вербували, защото си е личало че е надарен и способен чиляк.
Все пак трябва да признаем, че ако човек е тъпанар, по-лесно се спасява от апарата. Не си дават много-много зор да ги вербуват...Пък и са нужни обекти, които да могат да бъдат разузнавани...Моя милост е от тъпанарите-обекти. В казармата направиха само един, според мен, плах опит, след като ме бяха избичили около 20 дни през ден на пост, да ме вербуват, но "непрестореното" ми поведение на паднал от небето ги отчая....
nikiforov написа:
Аз винаги съм правил разлика – едно е да плювкаш колеги и приятели ,
а всичките сълзи , сополи ,които ще последват след подобно становище ,
че тогава държавата била бкп , член незнам си кой, сателит , блок и т.н са безпредметни –
щом съществува държава, има и ще има разузнаване , агентура и всичко ,което се “полага”.
Не обичам чаршафите , та затова "извезах" едно мильо на тема мильовци
Маестро,
и така да е - като си загубил войната - не може да си Победител, бе....
Освен да перефразирам:
I can most highly recommend the State Security to everyone.
И отново ще повторя, че познавам двама души, които ги накараха да сътрудничат на НТР, при техни командировки на Запад. Няма да казвам имена (това едва ли би било от полза, защото тук са непознати) , но мога да кажа, че единият случай е много сходен с този на Венко Бешков, директор на Институт при БАН, някогашен съфорумец от МпФ, който беше активен седесар и, по-късно десебар, избран за председател на ДСБ Средец. Името му беше оповестено най-напред във връзка с това, че е бил зам-министър на околната среда, в едно от първите правителства на прехода, а по-късно и с "реколтата на БАН".
Прилагайки формулата "виновен", без да бъде убедена от неговите подробни разяснения (тогава те бяха публикувани тук-там), ДСБ Средец зачеркна неговия принос към партията и "каузата" и го лиши не само от поста, на който го беше избрала, но и от членството в ДСБ. Още повече, информацията за него е била заличена, по класически Биг Брадърски начин, от сайта на ДСБ Средец:
http://forums.dsb-sredec.com/index.php?showuser=3 . Нето человека, нет проблемы!
Подобието между този случай и единия от познатите ми е поразително. И познатият ми от първите дни след 10.11.89 до днес си е убеден и активен седесар-десебар. Той не заема някакви постове, но със сигурност би бил оплют от някои свои съмишленици, ако при някакви бъдещи проверки името му се появи сред "съпричастните".
Ела тук колежке Реалистке, да ми опонираш на тема "Бешков" ! Щото виж какво чета тук ...
http://forum.mediapool.bg/viewtopic.php?p=202879&highlight=%C1%E5%F8%EA%EE%E2#202879
Прилагайки формулата "виновен", без да бъде убедена от неговите подробни разяснения (тогава те бяха публикувани тук-там), ДСБ Средец зачеркна неговия принос към партията и "каузата" и го лиши не само от поста, на който го беше избрала, но и от членството в ДСБ. Още повече, информацията за него е била заличена, по класически Биг Брадърски начин, от сайта на ДСБ Средец:
http://forums.dsb-sredec.com/index.php?showuser=3 . Нето человека, нет проблемы!
Подобието между този случай и единия от познатите ми е поразително. И познатият ми от първите дни след 10.11.89 до днес си е убеден и активен седесар-десебар. Той не заема някакви постове, но със сигурност би бил оплют от някои свои съмишленици, ако при някакви бъдещи проверки името му се появи сред "съпричастните".
Ела тук колежке Реалистке, да ми опонираш на тема "Бешков" ! Щото виж какво чета тук ...
http://forum.mediapool.bg/viewtopic.php?p=202879&highlight=%C1%E5%F8%EA%EE%E2#202879
О, здравей демократе Боян Д. Здравей, младежо!
Ти знаеш ли къде гласува твоят приятел - ченгето Венко Бешков ?
Нали ти пишеше, че той бил много демократ (макар и ченге)...
Вярвам ти...
Никога "десните" а и изобщо някакви "групи" в България, с изключение на Бойковата, но само съвсем спорадично и ефирно, не са се опитвали да намерят премереният, европейски път към истината...Впрочем Венко не беше тъпанар и аз бих желал фин подход към него като агент,и но когато се основаваше ДСБ изигра изключително попарваща роля срещу "революционерите" всред основателите. Може и да е случайно, може и не, но най вероятно нивото му, което му е позволило да направи компромис в името на ходене на Запад, му е и подсказало, че революционерите при основаването не са свят.
Мини-носталгия
- Каква е тази хубава музика дето се носи отвън, Вълко?
- Концерт на Рахманинов, Победо.
- Да не би кметицата да е открила културен дом до нас?
- Не, Победо, една мутра е открила луксозен бардак.
- Ах че интересно.. Помня, че и ние се любихме за първи път под звуците на струнен квартет.
- Да, но след туй ти не ми поиска 500 лева..
- Ауу, толкова ли е скочила услугата?
- Това е базовата цена, Победо. Плус още 200 лева, ако искаш да ти шепнат subtle meanings.
- Каква е тази хубава музика дето се носи отвън, Вълко?
- Концерт на Рахманинов, Победо.
- Да не би кметицата да е открила културен дом до нас?
- Не, Победо, една мутра е открила луксозен бардак.
- Ах че интересно.. Помня, че и ние се любихме за първи път под звуците на струнен квартет.
- Да, но след туй ти не ми поиска 500 лева..
- Ауу, толкова ли е скочила услугата?
- Това е базовата цена, Победо. Плус още 200 лева, ако искаш да ти шепнат subtle meanings.
Още сълзи, но от радост
Вчера, както вече споделих, се разплаках от умиление пред чистосърдечието на доносника, който след двадесет години отишъл при обекта на своята разработка, както вероятно е точният израз, паднал на колене и го попитал колко му е навредил. Онзи обаче го целунал и на нашенеца му олекнало. Толкова, че вече можел да разкрие пред света изчистената си съвест, което и направил в един от най-четените форуми. С покаянието си доносникът стопли сърцата дори на закоравелите съдници, които почти никому не прощават подобни прегрешения. Е, щом е "почти", значи не са съвсем закоравели, както се убедихме. Аз обаче, като се огледах за подобни случаи, още повече ми просветна пред очите. Съгледах например агента Гоце и си рекох: "Човекът, заради когото Георги Първанов е бил прекръстен на Гоце, е пишел книга. Тази книга е получила допълнителна научна тежест заради компетентната помощ на един професионален историк, наречен за краткост "Гоце". Разработваното лице е спечелило не само авторитет, но сигурно и пари. Е добре, рекох си аз, щом приветстваме като герои доносници, от които никой не е пострадал, то толкова повече трябва да величаем доносниците, от които някой е спечелил!" И в този момент от очите ми рукнаха сълзите на радост и опрощение, които още не са изсъхнали.
Горе долу същите мисли и чувства ме налегнаха и мен, когато прочетох изповедта на господина и коментарите под нея, но не успях да ги изразя така добре като теб, Логико ...Логик написа:Вчера, както вече споделих, се разплаках от умиление пред чистосърдечието на доносника, който след двадесет години отишъл при обекта на своята разработка, както вероятно е точният израз, паднал на колене и го попитал колко му е навредил. Онзи обаче го целунал и на нашенеца му олекнало. Толкова, че вече можел да разкрие пред света изчистената си съвест, което и направил в един от най-четените форуми. С покаянието си доносникът стопли сърцата дори на закоравелите съдници, които почти никому не прощават подобни прегрешения. Е, щом е "почти", значи не са съвсем закоравели, както се убедихме. Аз обаче, като се огледах за подобни случаи, още повече ми просветна пред очите. Съгледах например агента Гоце и си рекох: "Човекът, заради когото Георги Първанов е бил прекръстен на Гоце, е пишел книга. Тази книга е получила допълнителна научна тежест заради компетентната помощ на един професионален историк, наречен за краткост "Гоце". Разработваното лице е спечелило не само авторитет, но сигурно и пари. Е добре, рекох си аз, щом приветстваме като герои доносници, от които никой не е пострадал, то толкова повече трябва да величаем доносниците, от които някой е спечелил!" И в този момент от очите ми рукнаха сълзите на радост и опрощение, които още не са изсъхнали.
Само че на мен първо ми се сгади, после се просълзих от умиление, виждайки стоплените сърца на съмишлениците му и после ми се сгади още 3 пъти!
На бутилка
Жовинке, щом ми прочете поздравите, аз да си повторя предложението. Дай по-добре да ни се сгади от отвратителната 80-градусова кайсиева ракия, отколкото от текстове! Айде, другата седмица може след твоето работно време и преди моето да те чакам в кварталната градинка с едно бутилче от лимоната. Ще взема от супера и буркан корнишони - ех, пей сърце!
Приемам приемам приемам!!! Подробностите в лични, да не вземе да разбере някой навлек и да се довлачи, че да ни пренасочи сгадванката от кайсиеватаЛогик написа:Жовинке, щом ми прочете поздравите, аз да си повторя предложението. Дай по-добре да ни се сгади от отвратителната 80-градусова кайсиева ракия, отколкото от текстове! Айде, другата седмица може след твоето работно време и преди моето да те чакам в кварталната градинка с едно бутилче от лимоната. Ще взема от супера и буркан корнишони - ех, пей сърце!
Логик написа:Жовинке, щом ми прочете поздравите, аз да си повторя предложението. Дай по-добре да ни се сгади от отвратителната 80-градусова кайсиева ракия, отколкото от текстове! Айде, другата седмица може след твоето работно време и преди моето да те чакам в кварталната градинка с едно бутилче от лимоната. Ще взема от супера и буркан корнишони - ех, пей сърце!
Драги Логик, гледкам нещо по трасето ми се загубила едно мое питане до теб.Но яяяя упорит чиляк и тикаааа....
Да приемеме по същество, че разлика, кеф ти морална, юродическа и т.н. между Инквизицията през Средновековието и репресивният апарат на болшевиките от разни страни като ЧК,ЩАЗИ, ДС и т.н. НЯМА.
Та премерчето ми е:
-Ако приемеме, че Галилей е живял в България и е дочакал десети ноември, то ЩЕ ШЕ ЛИ да е най, ама най гулемият агент на ДС??? Ще ше ли да е оплюван по разни форуми, че се Е отказал от своите разбирания и е приел тия на ДС?
Заб. Без "АКО" и "АМА" той е казал и т.н.!!!!
Кибик Блаже
blag009-
Брой мнения : 1172
Registration date : 15.10.2007
Сега и Галилей, ле-лей!
Драги Блаже, не съм разбрал, че въпросът ти за Галилей е отправен към мен. Защо точно към мен, не е много ясно - нито съм от Иинквизицията, нито от ДС, но както и да е. Ще ти отговоря стриктно исторически: веднага след отричането си Галилей е изрекъл: "И все пак тя се върти!" (Впрочем, ако трябва да бъдем точни, той е изрекъл "E pur si muоve!") Не ми е известно обаче някой на излизане от Държавна сигурност да се е провикнал: "И все пак комунизмът ще се срине!" или нещо подобно. Затова твоите паралели ми изглеждат антинаучни и спекулативни. Нито Инквизицията, нито Държавна сигурност са гледали с добро око на такива спекулации!blag009 написа:Драги Логик, гледкам нещо по трасето ми се загубила едно мое питане до теб.
Логик написа:Драги Блаже, не съм разбрал, че въпросът ти за Галилей е отправен към мен. Защо точно към мен, не е много ясно - нито съм от Иинквизицията, нито от ДС, но както и да е. Ще ти отговоря стриктно исторически: веднага след отричането си Галилей е изрекъл: "И все пак тя се върти!" (Впрочем, ако трябва да бъдем точни, той е изрекъл "E pur si muоve!") Не ми е известно обаче някой на излизане от Държавна сигурност да се е провикнал: "И все пак комунизмът ще се срине!" или нещо подобно. Затова твоите паралели ми изглеждат антинаучни и спекулативни. Нито Инквизицията, нито Държавна сигурност са гледали с добро око на такива спекулации!blag009 написа:Драги Логик, гледкам нещо по трасето ми се загубила едно мое питане до теб.
Мдаааа, от тук следва ли че и след ОЩЕ 30 год. ДС ще ни е виновна?
Защо позволяваме под формата за "борба" с льошите ченгета още 30 г. да ни ограбват?
Винаги СЪМ изразявал мнението, че предпочитам моите внуци да ровят архивите на ДС!
Да вземе например ЩАЗИ и Мелен, който (поне така пише) е УВЕДОМИЛ федералните власти за своето минало, и въпреки всичко работи като преводач в Германия!
Доколкото е стигнало до моето уше, ИСТЕРИЯТА(особено по време на избори) която е в България по архивите на ДС, я няма там.
Пък и в интерес на истината, като изключа ФОРУМИТЕ в живота тоя въпрос не стои!?!? Познавам лично и се срещам с поне едно 500 души на седмица и НА никой не му пука за тия архиви. Казват "Бог забавя, но не забравя"! И че под формата за борба с тия ченгета, ГРАБЯТ ТАКА КАТО НЕ СА И МЕЧТАЛИ ПРИ БАЙ ТОШО и т.н. доводи да искаш!
Колкото до ДС и тем подобни братски служби в "Децата на Арабат", имаше една реплика на майката "Др.Сталин ТРИ пъти е бягал от каторга, колко за избягали от каторгата на др.Сталин"?
Тива е драги Логик. Питам теб, защото ТИ си Логик на форума иии...без формална логика, владея Я не по зле от теб, въпреки че съм огняр!!!!
Кибик Блаже
blag009-
Брой мнения : 1172
Registration date : 15.10.2007
Лелеее ... как Реалистка е емнала Ринката ..
С една немаловажна забележка, колежке Михайлова: математика са завършили много люде, вкл. и колегата Чосич, но малко от тях са станали университетски преподаватели по математика ...
http://forum.mediapool.bg/viewtopic.php?p=208627#208627А бе, глупако нещастен,
ти не се ли сещаш, че някой с повече от два грама мозък може да чете дивотиите ти...и да му писне?!
Щото на мен ми писна!
Какво се изказваш за всеки и за всичко?!
Специалист - всичколог!
Не може да спре...като се засили. По всички форуми, седянки, сбирки, събрания...
Аз си спомням, че ти ме помоли и аз те заведох на някакво събрание на ДСБ ( когато още бях член на тази организация) щото не знаеше пътя за там, а на следващия път вече те видях измъдрен в президиума (неизвестно за какво)...
Поспри се малко. На Сотиров ти му идваш до под кръста (в духовен смисъл...) Само това, че е завършил математика, нещо, което би било непостижимо геройство за теб...
С една немаловажна забележка, колежке Михайлова: математика са завършили много люде, вкл. и колегата Чосич, но малко от тях са станали университетски преподаватели по математика ...
Аз си спомням, че ти ме помоли и аз те заведох на някакво събрание на ДСБ ( когато още бях член на тази организация) щото не знаеше пътя за там, а на следващия път вече те видях измъдрен в президиума (неизвестно за какво)...
Ей, Ринката съвсем се провали. Щом се оказа, че не е знаел пътя, пък после вместо от трибунта да благодари на Реалистка, само се мъдри там.
Иначе и моя препоръка - да не се занимава с Логик, но не заради математиката...щото да си нещо повече в едно, не значи че си повече в сбора. , а защото просто малко ще се претовари.
Ха-ха-ха, Боабабе, погледнах линка на Таки по-горе, и прочетох следният - пореден - шедьовър на трибуквеното човече:
За бога, та има ли някой друг от форумните ни познайници, който да отговаря по-добре на това описание от "приятелят" в тройката - тълмача на сегашният президент на републиката ?
Добро попадение !
СРХ
...манталитет на
замогнала се слугиня-еснафско благополучие, балканска самодоволност, отблъскваща парвенющина, цинично превъзходство над останалите клоакьори, или що?
За бога, та има ли някой друг от форумните ни познайници, който да отговаря по-добре на това описание от "приятелят" в тройката - тълмача на сегашният президент на републиката ?
Добро попадение !
Само дето ринката е такъв гьон сурат, че едва ли ще има някакъв ефект от емването ... само игнор на подобно дебелокожоТаки написа:Лелеее ... как Реалистка е емнала Ринката ..
.
Таки написа:
и това не е кой знае колко важно петдесет института - двеста преподаватели ...
други неща са важни , а ако те се вземат за мерило ,
то всяка възможност за сравнение между тия двамата и Логик, е за тема "смях" .
Слава Богу, в света отдавна е настанало едно значително разделение на труда, поради което какво е важно в една област се определя от едни, а не от други. И то не на базата "колко института - колко преподаватели".и това не е кой знае колко важно петдесет института - двеста преподаватели ...
Слава Богу , че не си прав , защото изявлението ти обезсмисля хилядите поста за политика /тук няма професионални политици/ а ако се съглася с него , бе трябвало всеки тук, да си говори сам ....оценявайки себе си
в поста ми имаше нюанс , който явно не си почувствал
в поста ми имаше нюанс , който явно не си почувствал
Страница 9 от 38 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 23 ... 38
Страница 9 от 38
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите