ЧЕНГЕСАРИАДА

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Go down

ЧЕНГЕСАРИАДА

Писане  (Натали) on Съб 11 Окт 2008, 16:15

“... ако някои от нас, наближаващите петдесетте, не са в списъците, то е защото не са ни ,,поканили”.

Коментар от: free listener | октомври 9, 2008, 21:20

Из личния блог на ДС агента Иво Инджев

Инджев, ти, разбира се, си опасен човек. Една многоглава хидра, при която на мястото на всяка отсечена глава порастват нови три. Такива като теб има много, и кой знае защо, всички те бяха внедрени именно в демократичните ни редици. Но много по-опасни са онези, които пишат под "мъжкарските" ти самооблажавания по-горе. Това са вечно блеещите "осанна" овце, заради които и до днес България е управлявана от червени кланове.

Не си ми интересен. През тези години видях какви ли не като теб. Преживях катарзисите на ченгета от всякакъв вид и калибър. Сополите на ченгето Коритаров. Десетките предателства на близки до мен хора, които смятах за съмишленици и приятели. Ще преживея и твоите поредни самооблажителни гърчове.

Знаеш ли какво обаче. Много повече от катарзисите на пъчещото се "ченге-мъжкар" ме интересуват тези, които не са имали дългия списък на твоите назначения. Чийто глас не се чува и до днес заради гласовитости като теб. Да се криеш зад гърба на децата си е срамно и гнусно, техните гърбове са прекалено тесни за тази цел. Коритаров и той така умилостивяваше тълпите навремето.

О, назначени геройо и борецо срещу лошите комунисти, нека закичат с медали гърдите ти като тези на Леонид Брежнев. Ние, които нямаме нито твоето минало, нито твоите постове, ще продължим да мълчим, защото от такива наглеци като теб нашето време по тези сатурнови български земи никога няма да дойде. Но нали си се поразмножил като селски бик, има кой да ти плаща един ден греховете. Бъди спокоен, няма да ви се размине.

Коментарът ми е публикуван.

.........................................

(Този мой коментар не беше допуснат от ченгето Иво Инджев в блога му. Със сигурност има защо. Не е изненада, че се е сврял като в миша дупка в собствения си блог и като Цербер пази там да не се промъкне много-много отрицателна информация за него. Препоствам го тук, за да се види истинското лице на ченгетата и техният плъхов "героизъм").

Няколко от многото митове на ченгетата, с които се манипулира обществеността днес:

1. Ченге съм, но професионалист. Никакъв професионализъм, добит като ченге, не може да бъде това, за което иска да се представи. Професионалистът е преди всичко независим човек, а едно ченге си остава до края на живота си зависимо от миналото и господарите си.

2. Признах си предварително, че съм ченге, това ме оневинява. Едно признание може да смекчи донякъде вината, когато става дума за даване на смъртна или доживотна присъда. Но ни най-малко не може да оправдае едно кариеристично минало, постигнато с лъжа. Особено когато всичко това довежда до колапса на организациите, в които си се внедрил посредством тази лъжа. Виж за справка днешното българско “Дясно”.

3. Нашият народ бързо прощава. Не, не прощава нито бързо, нито лесно. Българският народ, колкото и някому да не се харесва това, е народ на моралните решения. Последните 20 години красноречиво доказват това. Липсата му пред избирателните урни показа, че той не е готов на копромиси. И иска чисти политици и медии, с ясно настояще и минало.

4. Криенето зад гърбовете на собствените деца умилостивява тълпата. Само донякъде я умилостивява. И предимно баби с внучета и млади мамички. За професионалиста такъв аргумент е нищожен.

5. Преданото служене на десните сили след Десети ноември 1989 г. измива позора от миналото. Не, не го измива ни най-малко. Напротив, засилва усещането за отвратителен цинизъм. Особено когато предишната ти кариера се дължи на срамен факт като служене на терора и насилието, а последвалата – на скриването на този факт. Когато става дума за проява на милост към грешника, е едно, а когато тази милост му осигурява кариеристичен възход за сметка на други, които не са носители на неговия позор, е съвсем друго. Второто се нарича кадесарска свинщина.

Който иска, може да продължи. Аз бях дотук.


..............................................

Какво има да говорим, гутенберг бей, когато ченгето Иво Инджев по стар кадесарски навик пресява информацията тук, като оставя само положителната за себе си. Знам, че и този ми постинг няма да бъде пуснат.

Нямай грижа за мен, аз съм далече от мръсните ви и с неизрязани нокти лапи. Достатъчно е, че съсипахте семейството ми в концлагерна България. Да, тъкмо тези, на които тук безмерно се възхищавате.

А постингът ми ще види все пак бял свят, разбира се, с коментар, че е изтрит от блога на ченгето Иво Инджев. Те са специалисти в обработката на информация в тяхна изгода, добре са обучени на тези хватки "професионалистите".

Вашият коментар чака да бъде одобрен.

........................................

Вечна му памет и на това ченге! Щом само панагерици пуска за себе си, трябва отдавна да е умряло. Блогът му прилича на току-що намазана с перкетин танцова площадка.
Колко много си приличат наемниците: Калчевци, Коритаровци, Дамяновци, Инджевци, Лисичевци, Хиеновци и техният възторжен овчи слугинаж. Мисля дори, че повечето вазелинени коментари в блога си Инджев си ги пише сам. Те винаги са били и са ЦАРЕ НА МАНИПУЛАЦИЯТА!


Последната промяна е направена от Натали на Съб 11 Окт 2008, 19:46; мнението е било променяно общо 1 път

(Натали)

Брой мнения : 766
Registration date : 17.04.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: ЧЕНГЕСАРИАДА

Писане  (Натали) on Съб 11 Окт 2008, 18:36

От написаното там, а и под другите самооблажителни пъчения на агента на ДС следват обаче няколко ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНИ извода за обществото ни:

1. Всички сме еднакво виновни, защото и ние сме били чавдарчета, пионерчета, комсомолчета и пр.

Без да се прави разлика, че такива сме ставали автоматично и без право на избор. Но с агентурното минало в ДС и членството в БСП (тези две членства по правило се взаимоизключваха!, не можеше да си едновременно и господар, и наемен слуга) човек се сдобиваше САМО И ЕДИНСТВЕНО по личен избор и поради доказани качества и склонности на характера.

2. Никой не е извън кюпа, защото е живял в комунистическа България и не е протестирал.

Едно е да не протестираш от страх за живота и хляба си и да отстъпваш на манипулаторите, СЪВСЕМ друго е да принадлежиш към репресивния апарат на онези, заради които всички останали са лишени от достоен човешки избор в живота си.

3. “Ако някои от нас, наближаващите петдесетте, не са в списъците, то е защото не са ни ,,поканили”.”

Това, разбира се, е отвратителна лъжа. В ДС бяха канени само онези, за които се знаеше, че могат да се поддадат на подобен вид обработка. Това бяха все беозгледни кариеристи, завършени егоисти, алчни хора с опетнени с доносничество биографии, склонни да пренебрегват човечността заради добруването си. Такива с доказано отсъствие на етика в себе си и проявена системна слабохарактерност. Имаше и изключения, разбира се, никоя система не е безгрешна. Но тези, на които е предлагано сътрудничество, трябва сериозно да се замислят защо това е станало и поради точно какви техни “качества”. ДС никога не би си позволила да си губи времето с хора, за които се знае, че не могат да бъдат манипулирани и притежават чувство за собствени чест и достойнство.

4. Не са виновни ченгетата, а онези, които са издавали заповедите им.

Нищо подобно. В случая на ДС и БКП става дума за организми, намиращи се в абсолютна симбиоза, всеки от които не може да преживее нито миг самостоятелно. Няма тоталитарна партия без репресивен апарат и няма репресивен апарат без ръководеща го партия от тоталитарен тип.

5. Ченгета като Инджев, Коритаров, Иванов и пр. са професионалисти.

За какъв професионализъм може да става дума в случая?! Ясно е, че каквато и информация да е била подавана от такива като Инджев, до аудиторията тя е достигала във вида, удобен на управляващата тоталитарна партия. Дали си журналист-международник или кореспондент на многотиражка беше все едно, на едни и същи идеологически ограничения си бил подложен и в двата случая. Тогава какво оправдава продажността на такива като Инджев, които след подписването на декларация за сътрудничесво с ДС са имали същите професионални права и свободи, като един кореспондент на многотиражка в селска община от градски тип?
Разликата е била само в едно: във ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕТО. Предателството в несвободното общество се заплаща винаги ОТЛИЧНО, за разлика от обикновеното, недекларирано и често принудително служене под идеологически хомот.

(Натали)

Брой мнения : 766
Registration date : 17.04.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Няма бивше ченге!

Писане  (Натали) on Съб 11 Окт 2008, 19:30

Както и предполагах, последният ми коментар, разкриващ манипулацията в блога на Инджев, също не беше публикуван. Нищо, експериментът си заслужаваше усилието.

НЯМА БИВШЕ ЧЕНГЕ!

(Натали)

Брой мнения : 766
Registration date : 17.04.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Последно за допълване

Писане  (Натали) on Нед 12 Окт 2008, 00:08

6. Има "добри" и "лоши" ченгета.

Добри и лоши хора има, разбира се, но това не е критерий, по който тъкмо ченгетата могат да се класифицират, защото в случая не става дума за морални категории, а за служебна дейност. Тя може да се върши добре или зле, но самият факт, че е извършвана от определени хора, говори в техен ущърб. Дори ако Инджев не е писал доноси, той със сигурност е допринесъл с дейността си за закрепването на една диктатура. За неравнопоставеността на гражданите на нашата държава пред законите, като е осигурявал тила на номенклатурата за сметка на беззащитието на обикновените й поданици. Самата му служба след Десети ноември като шеф на БТА поставя под голямо съмнение коректността му, защото БТА е такова възлово място, откъдето става преразпределянето на информацията към другите звена на медийната система. Известно е, че който държи БТА, той държи информацията. А който държи информацията, той държи страната. Самото допускане на човек, обвързан със Службите, на такъв отговорен пост, вече говори за липса на добра политическа воля у управляващите. Неприетият закон за лустрацията доведе до това България днес наистина да се превърне в троянски кон на Русия в ЕС.

7. ДС е избирала най-способните сред нас, за да ги включи в редиците си. Това е причината те да дойдат на власт след "Промяната".

Това твърдение също не е вярно. Най-добрите сред професионалистите си оставаха именно в своята професия. Те не разполагаха нито със сили, нито с време, за да вършат дивотиите на ДС, нито имаха онази необходима криминална енергия, за да репресират различните. Знае се, че дарбата е щедрост, тя раздава онова, което й е дадено на самата нея. За ДС агенти се избираха хора посредствени, но кариеристи, които не могат да направят кариера с почтени средства. Между тях има и по-способни, и по-малко, но всичко се движи винаги около средната линия. Изключенията са малко и само доказват правилото. Освен това никакъв професионализъм не може да оправдае идването на власт на подобни хора в условията на демокрацията, за които те нямат никаква вътрешна подготовка.
Пък на власт те дойдоха чрез кражба и грабеж, не чрез способности.


8. ДС агентите знаят повече от нас, били са вътре в нещата и затова трябва да управляват страната по време на Прехода, докато останалите хора се научат на демокрация.

Това е едно от най-големите безумия, разпространявани под сурдинка тук и там, и винаги анонимно, разбира се. На ченгената не им е специалност да управляват демократичните процеси, тяхната специалност е да им пречат всячески и да ги задържат. Те само това са учили и само това знаят.

9. Тези, които съсипаха страната, те трябва да я изправят.

Виж за справка точка 8. Страна не се изправя с терор. Не се изправя с грабеж. Не се изправя с лъжа и прикриване на истината. Ако беше възможно, сега България щеше да е процъфтяваща държава. Да оставим факта, че за едно ченге мисълта да гради нещо чуждо е непоносима мисъл, защото то е научено да служи единствено на себе си и на системата, която подпомага това. Тъкмо такива са основните характеристики, поради което то е било разпознато и вербувано от водещия си офицер навремето."

10. На хората не им трябва истина, а хляб.

Човечеството има един изключително лош навик. Веднага като си осигури хляби, да започва да рови за истината. От този навик е трудно да бъде отучено, освен в случаите на предприемане на недемократични мерки спрямо подобен навик. Това беше възможно в миналото за сраснати с държавата структури като ДС, но днес е приоритет само на мафията, срещу която държавата нормално трябва да се бори с всички сили и средства.

(Натали)

Брой мнения : 766
Registration date : 17.04.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Малко история за размисъл в неделния ден.

Писане  (Натали) on Нед 12 Окт 2008, 13:13

Повечето автори, които изследват структурите и делата на Държавна сигурност в управлението на страната, започват винаги от създаването на Шести отдел в Шесто управление, или така наречената политическа полиция, през 1967 г., защото смятат, че тя е причината за повечето репресии в България. Всъщност Живков е използвал цялата структура на Държавна сигурност за личните си цели. Още от 1944 г. репресивните органи лягат в основата на цялата постройка на тоталитарната държава. Мнозина все още си спомнят за лагерите и терора на ДС до 1960 г. Изграждането на репресивния апарат, подчинен единствено и само на Тодор Живков, наистина започва след решението на ЦК на БКП от 18 декември 1966 г. за борба с идеологическата диверсия на противника. Година по-късно със заповед 3728 от 17 ноември 1967 г. Шесто управление става факт като част от Комитета за държавна сигурност. Това е реакцията на Тодор Живков срещу зачестилите брожения срещу властта му. Още през 1960 г. седмина антифашисти и членове на БКП пишат писмо до Централния комитет, в което критикуват политиката на Тодор Живков. Групата на седемте е разбита и изключена от партията. Пет години по-късно следва заговорът на Иван Тодоров-Горуня, чиято цел е свалянето на Живков. След разкриването му Горуня се самоубива, а останалите участници в него - ген. Цвятко Анев, ген. Любен Динов, Цоло Кръстев са арестувани. Според съветника на Тодор Живков Нико Яхиел “важно събитие в процеса на укрепването на едноличната власт на Тодор Живков е заговорът, организиран от Горуня... Това е най-силната организирана съпротива срещу него и личната власт в цялата му политическа кариера. Тя му предостави удобен повод да се избави от редица отговорни дейци, критично настроени към него, и да направи кадрови промени, които да улеснят засилването на връзките между партийните органи и органите на Министерството на вътрешните работи и Комитета за държавна сигурност”. След заговора на Горуня през 1968 г. възниква втори заговор, оглавяван от журналистите Борис Темков и Михаил Докторов.

Политическата полиция, или 6-и отдел на Шесто управление, е трансформираният 13-и отдел на Второ главно управление в Държавна сигурност (контраразузнаването), който се е занимавал с “борба с идеологическата диверсия , контрареволюционни, националистически и др. прояви”.
“Трийсет и пет години Тодор Живков работеше еднолично и на никого не позволяваше да надникне в работата на армията и на органите за сигурност, пише в книгата си “Вторият етаж” Костадин Чакъров. Хората, които крепяха тази система и ръководеха нейния въоръжен юмрук, бяха армейски генерал Добри Джуров, генерал-полковник Велко Палин и Мирчо Спасов. Те разгромиха вече коментирания заговор и изгониха от МВР стотици офицери през 1966-67 г. В органите на МВР почти 20 години Мирчо Спасов беше зам.-министър. Нему беше поверена оперативно-агентурната дейност и той се отчиташе лично на Тодор Живков. Мирчо Спасов всъщност беше човекът, който сменяше министрите на вътрешните работи и притежаваше целия контрол над министерството.”

За мрачната роля на Мирчо Спасов - заместник-министър на МВР от 1957 г. до 1983 г., когато се пенсионира като първи зам.-министър на вътрешните работи, се изписаха много неща. Вече е известна ролята му за лагерите през 50-те и 60-те години. Но малко е известно, че той играе основна роля в ликвидирането на заговора на Горуня. Според свидетели навремето Мирчо Спасов дълги години е главен екзекутор на системата. На него Живков поверява всички операции, свързани с разгрома на политическите си противници, и дела с по-особен характер.

Източник

(Натали)

Брой мнения : 766
Registration date : 17.04.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Людмил Стайков

Писане  Таки on Нед 12 Окт 2008, 17:42

Режисьорът Людмил Стайков отрече да е бил агент на бившата Държавна сигурност. Преди няколко дни комисията по досиетата обяви, че създателят на филмите “Хан Аспарух” и “Време разделно” и настоящ член на СЕМ е сътрудничил на бившите тайни служби с псевдоним Василев. Според изнесените данни Стайков е бил вербуван през 1985 г. и е снет от оперативен отчет две години по-късно.

“Болката от случилото се през последните дни е много силна заради тревогите ми от възможното огорчение, което тази шокираща новина може да причини на хората, които са ми вярвали, които носят вълнение и спомен от общуването с мен и творбите ми. Искам да ги уверя, че нямат основание да са разочаровани. Никога, въпреки правените през годините опити, не съм дал писмено или устно съгласие за това, за което сега съм обвиняван”, се казва в изявление на акад. Людмил Стайков.
http://www.vsekiden.com/?p=39670
Таки
Таки

Male
Брой мнения : 15728
Age : 73
Location : Athens
Registration date : 01.01.2008

Вижте профила на потребителя http://www.ipta.demokritos.gr/erl/special/special.html

Върнете се в началото Go down

Re: ЧЕНГЕСАРИАДА

Писане  Sonia on Нед 12 Окт 2008, 18:04

[quote="Таки"]
Режисьорът Людмил Стайков отрече да е бил агент на бившата Държавна сигурност. Преди няколко дни комисията по досиетата обяви, че създателят на филмите “Хан Аспарух” и “Време разделно” и настоящ член на СЕМ е сътрудничил на бившите тайни служби с псевдоним Василев.
Направил е тези хубави филми, защото е бил агент?
Дали ако не беше агент, нямаше да ги направи още по-хубави?
Sonia
Sonia

Female
Брой мнения : 1244
Age : 67
Registration date : 10.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.Bulgaria-Italia.com

Върнете се в началото Go down

Направил е тези хубави филми, защото е бил агент?

Писане  Таки on Нед 12 Окт 2008, 18:41

А дали е бил? Той отрича. Не намирам логика от една страна да се заклеймяват безприкословно бившите служби, а от друга страна аз да вярвам на някой си о. р. Николай Златков, който може би е искал да отчете "бройка" , изопачавайки фактите в своите писания.

Продължавам да отричам уравниловката в тези случаи, като, за разлика от Наталия, аз съм убеден, че има огромен диапазон от вини сред посочваните като агенти на бившите служби и че - ако аз съм прав - меренето с един единствен аршин очевидно е в изгода на най-виновните. И в ущърб на най-невинните, вкл. и напълно невинните.
Таки
Таки

Male
Брой мнения : 15728
Age : 73
Location : Athens
Registration date : 01.01.2008

Вижте профила на потребителя http://www.ipta.demokritos.gr/erl/special/special.html

Върнете се в началото Go down

Re: ЧЕНГЕСАРИАДА

Писане  (Натали) on Нед 12 Окт 2008, 21:10

Ригас, много ли ще те натъжа, ако ти напомня, че истината в България е съвсем друга. Тези хора имаха най-добрите постове в миналото. Днес имат още по-добри. Имаха всичките пари на държавата. Още ги имат, сега дори лично. Позволяваха им всякакви волности, за които другите гниеха по затворите и концлагерите. Горкичките, днес им навредили на имиджа, като разкрили миналото им. Но парите им никой не поиска обратно. В затвора не ги вкараха за престъпленията им. Дори не ги накараха да млъкнат, а още се сополявят по личния си печат и дори се правят на герои. Ние, разбира се, сме неудачници и непрофесионалисти, защото с грабеж и чужди пари лесно се постига всичко, но речеш ли сам да си ги изкарваш, баирът е висок и безкраен.

Не ме натъжавай повече, че ми е меко сърцето и току-виж съм се разплакала за горките ченгета. Wink

Ако съм написала някоя ругатня, на цяла чаша бургундско съм. Било здравословно и удължавало живота, това е извинението ми.

Утре ще ти кажа нещо за нашата дружка Меркел и Байерн. Нали знаеш, че аз гласувам само за нейната партия, ако ще тези гадни капиталисти да ми вземат и чергите под краката. Razz

(Натали)

Брой мнения : 766
Registration date : 17.04.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Ригас, много ли ще те натъжа, ако ...

Писане  Таки on Нед 12 Окт 2008, 21:20

Не, Наталия. Мисля, че тук трябва всеки да уважава мнението на другите, без да се натъжава, когато то не съвпада с неговото.

на цяла чаша бургундско съм
Колкото и да е голяма чашата, това не е довод. След петата чаша можем да обсъдим проблема. Ако не пребиваваш вече в обятията на Морфея .. Wink
Таки
Таки

Male
Брой мнения : 15728
Age : 73
Location : Athens
Registration date : 01.01.2008

Вижте профила на потребителя http://www.ipta.demokritos.gr/erl/special/special.html

Върнете се в началото Go down

Re: ЧЕНГЕСАРИАДА

Писане  (Натали) on Нед 12 Окт 2008, 21:37

Таки написа:След петата чаша можем да обсъдим проблема. Ако не пребиваваш вече в обятията на Морфея .. Wink

Не дърпай сега Велзевулчо за опашката. След петата чаша ще бъдеш твърде ангажиран с писане на моята епитафия. Държа да е в строга сонетна форма, по модела на римуване АББА Very Happy

(Натали)

Брой мнения : 766
Registration date : 17.04.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: ЧЕНГЕСАРИАДА

Писане  komarKo on Пет 03 Апр 2009, 11:32

днес получих това:ето така

komarKo

Male
Брой мнения : 3798
Age : 54
Registration date : 12.12.2007

Вижте профила на потребителя http://www.google.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: ЧЕНГЕСАРИАДА

Писане  Sonia on Пет 03 Апр 2009, 11:36

komarKo написа:днес получих това:


А имал ли си връзки и контакти с такива? Някой от приятелите ти, от роднините ти, например?
Sonia
Sonia

Female
Брой мнения : 1244
Age : 67
Registration date : 10.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.Bulgaria-Italia.com

Върнете се в началото Go down

Re: ЧЕНГЕСАРИАДА

Писане  Помощ, граждани! on Пет 03 Апр 2009, 11:47

Соня, защо и ти не си подадеш една молба?
Помощ, граждани!
Помощ, граждани!

Брой мнения : 2675
Age : 40
Registration date : 21.01.2008

Вижте профила на потребителя http://victoravramov.wordpress.com/

Върнете се в началото Go down

Re: ЧЕНГЕСАРИАДА

Писане  komarKo on Пет 03 Апр 2009, 11:57

Sonia написа:

А имал ли си връзки и контакти с такива? Някой от приятелите ти, от роднините ти, например?


разбира се, че съм имал "контакти" - само че явно нищо няма запазено... Twisted Evil


аз затова не съм доволен от работата на Комисията, макар че всъщност те нямат вина...


ето така

komarKo

Male
Брой мнения : 3798
Age : 54
Registration date : 12.12.2007

Вижте профила на потребителя http://www.google.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: ЧЕНГЕСАРИАДА

Писане  Sonia on Пет 03 Апр 2009, 12:00

Помощ, граждани! написа:Соня, защо и ти не си подадеш една молба?
Ти мислиш, че някой от сините "демократи" не го е направил вече, познавайки всичките ми данни?
И не знае, че отговорът е същият, като на Комарко?
Sonia
Sonia

Female
Брой мнения : 1244
Age : 67
Registration date : 10.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.Bulgaria-Italia.com

Върнете се в началото Go down

Re: ЧЕНГЕСАРИАДА

Писане  komarKo on Пет 03 Апр 2009, 12:05

Sonia написа:
И не знае, че отговорът е същият, като на Комарко?


мдамммм...

с мен чакаше и една госпожа, на която дадоха същия отговор - НЯМА ДАННИ

и тя не повярва... Twisted Evil


ето така

komarKo

Male
Брой мнения : 3798
Age : 54
Registration date : 12.12.2007

Вижте профила на потребителя http://www.google.bg/

Върнете се в началото Go down

Важно съобщение

Писане  Admin on Пет 03 Апр 2009, 12:05

Всеки форумен член е длъжен до 1 седмица да представи нотариално заверено фотокопие на валидно свидетелство за съдимост.

Отказалите да го сторят ще бъдат изключени от форума.

Админът

1.04.2009


CONCORDIA CIVIUM MURUS URBIUM
Admin
Admin
Admin

Male
Брой мнения : 838
Location : European Union
Registration date : 10.10.2007

Вижте профила на потребителя http://rigas.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

ей туй мъ оби ...

Писане  nikiforov on Пет 03 Апр 2009, 12:23

nikiforov
nikiforov

Male
Брой мнения : 3858
Age : 69
Registration date : 13.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.snikiforov.com

Върнете се в началото Go down

КРДОПБГДСРСБНА

Писане  Таки on Пет 03 Апр 2009, 12:43

Ааа, няма да останем по-назад ... :

КРКЕПССФРМТСЗОО

Комисия за Разкриване на Криминални Елементи, Проникнали в Средите на Свободния Форум и за Резултатни Мерки за Тяхното Сурово Заклеймяване и Окончателно Отстраняване.
Таки
Таки

Male
Брой мнения : 15728
Age : 73
Location : Athens
Registration date : 01.01.2008

Вижте профила на потребителя http://www.ipta.demokritos.gr/erl/special/special.html

Върнете се в началото Go down

Re: ЧЕНГЕСАРИАДА

Писане  Sonia on Пет 03 Апр 2009, 12:46

komarKo написа:
Sonia написа:
И не знае, че отговорът е същият, като на Комарко?


мдамммм...

с мен чакаше и една госпожа, на която дадоха същия отговор - НЯМА ДАННИ

и тя не повярва... Twisted Evil
За когото е създадена комисията, той си вярва. Утробата на вярващите пребоядисани е винаги захранена. И както гласи католицизма, там, където липсват отговори, там започва вярата:
Sonia
Sonia

Female
Брой мнения : 1244
Age : 67
Registration date : 10.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.Bulgaria-Italia.com

Върнете се в началото Go down

едно информативно мнение:

Писане  Помощ, граждани! on Пон 06 Апр 2009, 16:22

Проектът "Яне" е предпазна клауза за десницата

Нявгашният земеделски трибун, а понастоящем консерватор замести проваления "идеалист" Гамизов в операцията по ликвидиране на старите десни партии
Галя Горанова

Галя Горанова
Едва ли консерватизмът е най-удобната идеологическа стряха за човек, свикнал да хвърля димки и позиви в най-добрите революционни традиции. Но Яне не е от претенциозните. Каквото му заповядат менторите, все е добре. Днес е земеделец, утре - партньор на "одименото" лично от него СДС, на последния парламентарен вот - съюзник на "българските лейбъристи" от ОБТ, най-подир тачърист. И всяка кауза брани с неизменен патос. Разните му самоличности се активират според политическите нужди. Веднъж трябва да се имплантира в ОДС, друг път - да опропасти коалиционното си другарче Пламен Юруков, трети път - да развее идеите на почетния си патрон Георги Марков за конституционна реформа, четвърти - да създаде алтернатива на обединената десница и прочее.

От две седмици е пръв приятел на торите и личен френд с началника им Дейвид Камерън. Съдбовната им среща намери съмнително обилна разгласа из приближената до ДПС преса. За определени политически кръгове и тайното им задкулисие бе важно Янето да се сдобие официално с европейска легитимация. Паспортът вече е задължителен за всяка българска партия с претенции за сериозност.

Очевидно

менторите на трибуна внимателно са проучили международната конюнктура

и са подбрали момента. Британските консерватори, които доскоро бяха съставна част на ЕНП в Европейския парламент, ще участват самостоятелно на предстоящия евровот под етикета "Съюз на европейските консерватори и реформатори". За целта обаче трябва да имат регистрирани предизборни листи във всички 27 страни членки. Първоначално за партньор в България си бяха харесали СДС с лидер Пламен Юруков. Към Лондон се заточи върволица от сини депутати, които преминаха всякакъв род семинари и обучения за принципите на консерватизма. Това сближаване обаче не се хареса някому и последва поредната "димка" на Яне. Срещу Юруков бе подета организирана злостна кампания, целеща да го компрометира като трафикант, данъчен измамник, а защо не и като сътрудник на спецслужбите. Обвиненията останаха недоказани, но съмненията му изядоха главата. И ето че към днешна дата мястото му в сърцето на английския консерватизъм е заето не от друг, а от самия Яне.

С европейски паспорт и почти сглобена нова парламентарна група - странен карашик между хора на Софиянски, ренегатстващи костовисти и натирени от "Атака" ченгета, Янев е на път да осъществи замисъла за "алтернативна дирижирана десница". Впрочем мисията първоначално бе поверена на политиканстващия шарлатанин от същата порода - Стефан Гамизов и прилежащия му кръг от социални антрополози и психопатолози. Но след провала на "идеалиста" задачата бе прехвърлена на доказания провокатор Яне. Изковано му бе безупречно реноме на "борец срещу корупцията" покрай "разкритията" за аферите в НАП и периодичното размятане на колосални цифри от митнически измами. Хора в ДАНС му подшушнаха поверителна информация. После се намериха социолози, които го подредиха в първата десетка на най-популярните български политици. Намериха се и пари за офис на партията му "Ред, законност, справедливост" на пъпа на София, както и присъдружни организации като изтупаното от нафталина формирование "НИЕ" на някогашния царски отцепник Никола Николов. През 2003 г. при подобен опит за омаломощаване, тогава на НДСВ, той напусна парламентарната група и създаде своя. Според публикация в сп. "Тема" на новия "десен" месия бабуват и депутатите от "Защита" Петър Берон, Йордан Величков и Станчо Тодоров, които влязоха в сегашния парламент през коалиция "Атака". Любопитна подробност е, че и тримата са работили за Държавна сигурност.

Засега е трудно да се очертае профилът на кукловода

в този пореден политически водевил. Но е видно, че за проекта "Яне" работят много хора на различни нива в държавните институции. Целта също изглежда очевидна - да се създаде втори център вдясно, който да засмуче част от десния електорат. Ударът недвусмислено е насочен срещу обединените СДС и ДСБ.

Процесът по-скоро се дирижира от лобита в различни партии, чиито интерес схожда. Реваншисти в ДПС имат да си връщат за несъстоялия се син лидер Пламен Юруков, считан за близък до кръга "Христо Бисеров". Вероятността от завръщане на Костов във властта със сигурност плаши натирените някога Цонев и Бисеров. Отделно хората на Доган нямат интерес от силна дясна коалиция като евентуален партньор на основния им враг Бойко Борисов. Неудовлетворени кариеристи в СДС, лобисти на синята оригархия и противници на сегашния лидер Мартин Димитров също на драго сърце биха работили за провала на коалицията с Костов. Още повече че бившият премиер вече отправи някои непредпазливи закани за бъдеща разправа със сините олигарси. Яне намира гостоприемна трибуна и у ренегатстващите бардове на костовизма в медиите. За БСП ползите от сриването на старата десница са очевидни.

При стройно оркестрираната операция нищо чудно Яне да се озове в следващия парламент, което ще даде още един лост в ръцете на тайната власт за политическо маневриране. Съобразно с нуждите новата формация ще може да накланя везните в една или друга посока при сформирането на бъдещия кабинет. Но дори и да не сполучи, ще подрони сериозно основите на крехкото дясно обединение. На практика проектът "Яне" е своеобразна предпазна клауза за десницата, чрез която ще й бъде наложен постоянен мониторинг до изборите.

При това положение опасността ГЕРБ да се озове без съюзници в следващия парламент е съвсем реална. А безизходицата е идеалният фон за политическо изнудване и шантаж.


http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=3526&sectionid=5&id=0000901
Помощ, граждани!
Помощ, граждани!

Брой мнения : 2675
Age : 40
Registration date : 21.01.2008

Вижте профила на потребителя http://victoravramov.wordpress.com/

Върнете се в началото Go down

От както се помня, все същото настава преди избори .....

Писане  Таки on Пон 06 Апр 2009, 18:13

Седнала на прага мъничка десничка
колко й приляга - плете коалицка.
Сините оплита, жълтите разплита
изборната сметка - все излиза редка..
Трябва да се бърза - хайде, демократи!
изборите идат, трябват ни мандати!


До тук добре.. Но ето на: отново се намират някои политически опоненти, които да пречат.. И на предишните избори е било така: пречат бе, пречат ... Sad

С европейски паспорт и почти сглобена нова парламентарна група - странен карашик между хора на Софиянски, ренегатстващи костовисти и натирени от "Атака" ченгета, Янев е на път да осъществи замисъла за "алтернативна дирижирана десница". Впрочем мисията първоначално бе поверена на политиканстващия шарлатанин от същата порода - Стефан Гамизов и прилежащия му кръг от социални антрополози и психопатолози. Но след провала на "идеалиста" задачата бе прехвърлена на доказания провокатор Яне. Изковано му бе безупречно реноме на "борец срещу корупцията" покрай "разкритията" за аферите в НАП и периодичното размятане на колосални цифри от митнически измами. Хора в ДАНС му подшушнаха поверителна информация. После се намериха социолози, които .... бла - бла - бла ...
Таки
Таки

Male
Брой мнения : 15728
Age : 73
Location : Athens
Registration date : 01.01.2008

Вижте профила на потребителя http://www.ipta.demokritos.gr/erl/special/special.html

Върнете се в началото Go down

още един информативен поглед отвън:

Писане  Помощ, граждани! on Вто 07 Апр 2009, 12:38

Poor physical state of Sofia is symbolic of a deeper malaise


FOUR YEARS is a long time in the life of presidents. In 2005 President Georgi Parvanov of Bulgarian visited Dublin, partly to lobby on behalf of his country’s entry to the EU as there was a lot of talk at the time that Bulgaria’s accession should be delayed. As it was Ireland supported Bulgaria’s entry in 2007. There was possibly another reason he came, to find the recipe for Ireland economic success.

Then last week President Mary McAleese repayed the compliment and visited Bulgaria. But instead of being the representative of the EU success story, she was thanking Bulgaria for its support in allaying Irish concerns over the Lisbon Treaty. She even pointed out, when opening an academic conference in Sofia University, that she had taken a voluntary 10 per cent pay cut, reflecting the economic disaster that is Ireland today.

It was not long ago the Bulgarians looked to Ireland as a role model; and why not? Ireland, like Bulgaria, was a small country on Europe’s periphery. Both were former colonies, Ireland colonised by England and Bulgaria by the Ottoman Turks. Ireland had been EU’s poorest member and had become an economic miracle, and a recipient of all those structural funds.

Once it was known you were from Ireland, Bulgarians would ask how the economic boom happened and what were the chance of it happening in Bulgaria. In fact there was no doubt at all, it was going to happen, Bulgaria would simply replicate Ireland.

So how has Bulgaria fared? Well, Sofia itself has not changed much and in terms of its appearance might have got worse since it joined the EU.

The designer shops are still on Vitosha Boulevard, though there are possibly less of them. There are cool bars and restaurants but there are also the peeling walls, buildings being propped up by temporary and very dodgy looking scaffolding, pavements that are a jigsaw of cracked and broken paving that click and shift underfoot as you walk.

Street furniture such as traffic lights, traffic signs and bollards are broken and rusty. Manholes and other coverings are lethal. The roads are a mess of huge potholes that fill with ice, water or mud, depending on the season. Old apartment blocks have water stains and often missing balconies.

There are inexplicable lumps of metal sticking out of the pavements that once presumably held up signs or had some other function, but are now waiting to impale the unwary. money paid in.

President McAleese probably did not notice from her car, but there is a huge amount of rubbish around the streets, a symbol, one might have thought, of the failure of the high profile mayor of Sofia, Boiko Borisov, whose new right wing party, the Citizens for a European Development of Bulgaria, or Gerb in its Bulgarian acronym, is, inexplicably, expected to do well in forthcoming elections.

But the physical state of Sofia is probably just symbolic of a deeper malaise, which it has not, or has been unable, to address: corruption and mafia-based crime.

When it was an accession country, Bulgaria was warned that measures had to be taken to address corruption within the public service and especially the judiciary as well bring mafia to justice. According to EU monitoring, that has not happened and now the country is facing EU sanctions, with EU funds being withheld.

This has led to farmers’ demonstrations and the sight of unfinished EU projects, including a prestige motorway that was to link Sofia to the Black Sea coast. That motorway lies unfinished.

In the bars of Sofia frequented by the expat community, business people talk of the amount of money paid in bribes, while, at the same time, the number of people convicted of taking bribes is low.

Meanwhile Transparency International, the anti-corruption NGO, ranks Bulgaria as the most corrupt country in Europe and says it is concerned at the level of organised crime, with cause. Gang killings and assassinations go undetected, while criminals are seen driving around Sofia in 4X4s with tinted windows.

But Brussels’ decision to withhold funds has hardly diminished the Bulgarian enthusiasm for Europe. One seasoned observer suggested the Bulgarian people know that if anything is to be done, it will be due to pressure from Brussels.

But the other question being asked is: was it a mistake to take Bulgaria into membership? When Bulgaria was an accession country and its crime and corruption was leading some to question whether it would ever be ready for membership, one political scientist in Sofia suggested Bulgaria could become a “mafiocracy”, a society where crime rather than government rules. That is still a long way off.

But there is another argument being suggested. The West owes Bulgaria. Bulgarian was one of the few Balkan countries not to lapse into war with the collapse of communism. Despite its current state, it was a centre of stability in a region with little of that. Its support of western policies towards the countries of former Yugoslavia, especially sanctions against its neighbour Serbia, was no doubt a contributory factor in the growth of the Bulgarian mafia.

How Bulgaria develops will impact on the European ambitions of other countries of eastern and southeastern countries. If we don’t get Bulgaria right, the future of eastern and southeastern Europe looks grim. The consequences of a mafiocracy on the EU’s border are equally appalling for us.

http://www.irishtimes.com/newspaper/world/2009/0402/1224243854451.html
Помощ, граждани!
Помощ, граждани!

Брой мнения : 2675
Age : 40
Registration date : 21.01.2008

Вижте профила на потребителя http://victoravramov.wordpress.com/

Върнете се в началото Go down

Re: ЧЕНГЕСАРИАДА

Писане  дечо on Вто 07 Апр 2009, 13:03

komarKo написа:днес получих това:

Едно име не може да изпише този Орхан Исмаилов без да го сгреши!( Комарницки--...."уважаеми господин Комарнитски Laughing
Коскоджами ти зам председател гиби.....вероятно в турската азбука "Ц"="ТС" Laughing

дечо

Брой мнения : 109
Registration date : 30.01.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: ЧЕНГЕСАРИАДА

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите