Материя - часовници
+3
Таки
chocho
(pheras)
7 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Материя - часовници
Хрумна ми да материализирам в тема моята часовникарска слабост.
Отварям с една разходка из IWC.
IWC - португалска линия.
Часовникът е известен с това, че е поръчан в IWC от португалци,кото искали джобен часовник да бъде присбособен за ръчен поради точността на механизма. оттам бива наричан и "португалец".
Отварям с една разходка из IWC.
IWC - португалска линия.
Часовникът е известен с това, че е поръчан в IWC от португалци,кото искали джобен часовник да бъде присбособен за ръчен поради точността на механизма. оттам бива наричан и "португалец".
Re: Материя - часовници
IWC и неговият "инженер". "Инженерът" е отговор на Ролекс Милгаус и е презназначен за работа в условия на високо напрежение или силни магнитни полета. За целта механизмът е поставен в един вътрешен, допълнителен корпус от мека стомана.
Omega също предизвика революция с т.н. ко-аксиален механизъм на часовникаря George Daniels, който почти елиминира необходимостта от редовното на 2 /IWC/ или 5 /Rolex/ години смазване на механизма на часовника.
Ето един легендарен модел за любителите на гмуркането, който е известен и от филмите с героя Джеймс Бонд.
Omega Seamaster Planet Ocean
Ето един легендарен модел за любителите на гмуркането, който е известен и от филмите с героя Джеймс Бонд.
Omega Seamaster Planet Ocean
Преди Джеймс Бонд да "яхне" Omega Seamaster Planet Ocean на мода беше друг подвоничарски конкурент - Rolex Submariner, любимият часовник на другаря Фидел и другаря Че
Rolex Submariner
Rolex Submariner
chocho написа:"Португалците" от Ролексите
Че Гевара и Кастро не мислят като теб
Да, наистина като дизайн "португалците" са ненадминати, но като качество не могат да се преборят с ролексите. IWC изкупува части от ETA, както впрочем и Omega, а Rolex e манифактура - т.е. сама произвежда части с много високо качество и ги сглобява в часовниците си. Това правят много малко фирми в бранша.
Впрочем, за да не обвиним др. Кастро и Че в порочна любов към един от символите на империализма, трябва да се каже, че и класовите им врагове си падат по тази марка, макар и в други, малко по-луксозни модели.
Линдън Бен Джонсън с Rolex Day Date (The President's Watch)
И мосю Жак Ширак с Rolex Daytona.
Линдън Бен Джонсън с Rolex Day Date (The President's Watch)
И мосю Жак Ширак с Rolex Daytona.
chocho написа:На мен този ми харесва:
http://www.ewatches.com/SwissArmy/24589.html#
Ееееее, дигни летвата
Ето нещо, което е достойно за една ръка - Breguet, часовникът, предпочитан от руските царе и Чърчил /нетърпимо сравнение в някои форуми/.
Ееееее, дигни летвата
Младежо , за мен часовникът е предмет, имащ една проста функция - да показва часа, а ако може - и датата . И щом върши тази работа добре, а и не дразни ръката - ок
А, и напразно наливаш масло в огИня
chocho написа:Младежо , за мен часовникът е предмет, имащ една проста функция - да показва часа, а ако може - и датата . И щом върши тази работа добре, а и не дразни ръката - ок
Хмммм,
Не се заричай, чичо
Съгласен съм с теб относно form follows function, но известна естетика и преклонение пред феномена на измерване на времето трябва да се проявява. Не върви, когато си поканен Фашинг бала на компанията в Дюселдорф и се появиш там в смокинг или фрак, под маншета да се покаже Swiss Army Watch. Туй ще да е все едно да си сложиш сандали към смокинга
pheras написа:chocho написа:Младежо , за мен часовникът е предмет, имащ една проста функция - да показва часа, а ако може - и датата . И щом върши тази работа добре, а и не дразни ръката - ок
Хмммм,
Не се заричай, чичо
Съгласен съм с теб относно form follows function, но известна естетика и преклонение пред феномена на измерване на времето трябва да се проявява. Не върви, когато си поканен Фашинг бала на компанията в Дюселдорф и се появиш там в смокинг или фрак, под маншета да се покаже Swiss Army Watch. Туй ще да е все едно да си сложиш сандали към смокинга
Виж сега, скоро гледах ей това нещо - това е мнооого по-впечатляващо от едно часовниче ... май...
http://www.golfbidder.co.uk/players/118/Thongchai_Jaidee.html#
А това е нещо, което наистина човек не би могъл да подмине с лека ръка:
http://www.nicklaus-golf.com/premium08/drivers.php
http://www.nicklaus-golf.com/premium08/drivers.php
nikiforov написа:никога не съм НОСИЛ ,часовник и пръстен - тежат !
Маестро - друго е когато тежат... класно
Таки написа:.. да не ти го фрасне Чочо с Nicklaus-a ..
Таки,
Това не е проблем тук - Nicklaus-и удрят часовници, часовници удрят Nicklaus-и. Ти какво искаш на мястото на тази галерия? Галерията "Социализма в снимки" в 35 стр. ?
Нека поне тук човек си вземе дъх от "вечната" медиапулска тема.
Ти какво искаш на мястото на тази галерия?
Нямам никакъв проблем с галерията.
Като е станало дума за социализма в 35 стр. , знае ли се какъв часовник е носил Ленин? А Сталин?
Като е станало дума за социализма в 35 стр. , знае ли се какъв часовник е носил Ленин? А Сталин?
pheras написа:Таки написа:.. да не ти го фрасне Чочо с Nicklaus-a ..
Таки,
Това не е проблем тук - Nicklaus-и удрят часовници, часовници удрят Nicklaus-и. Ти какво искаш на мястото на тази галерия? Галерията "Социализма в снимки" в 35 стр. ?
Нека поне тук човек си вземе дъх от "вечната" медиапулска тема.
Не се фраскат... А всъщност - май да - щото като ще дам сума ти долара за часовник, предпочитам да ги дам за Nicklaus
Таки написа:Нямам никакъв проблем с галерията.
Нямам представа. А ти?
Страница 1 от 2 • 1, 2
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите