Е Д И Н   С В О Б О Д Е Н   Ф О Р У М
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ГЕРБ 2

+20
blag009
(ib)
Лаик
Homan
Admin
Агата
marapepelia6ka
Помощ, граждани!
gigatev
komarKo
nikiforov
Надя
(Бай Вълко)
chocho
ВЕЛЗО
malakai
Логик
Таки
HEXE
Boabab
24 posters

Страница 21 от 37 Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 29 ... 37  Next

Go down

ГЕРБ 2 - Page 21 Empty Re: ГЕРБ 2

Писане  (ib) Пет 02 Юли 2010, 19:32

gigatev написа:Николай Младенов: Външните министри от ЕС не разбират Израел
2 Юли 2010

Външният министър Николай Младенов смята, че европейските външни министри не винаги осъзнават с какво трябва да се справя Израел, а Турция според него реагира "леко пресилено" на случая с флотилията с хуманитарни помощи за ивицата Газа.

В интервю за вестник "Джерузалем пост" на въпроса дали колегите му в Европейския съюз разбират добре срещу какви предизвикателства е изправен Израел, Младенов отговаря: "Не винаги, не. Откровено казано - не. Мисля, че в Европа понякога сме склонни да опростяваме нещата твърде много, може би защото войната, конфронтацията и тероризмът не са ежедневна заплаха за мнозина европейци."

При посещението си в Израел Младенов направи изключително дружелюбни коментари към еврейската държава в момент, в който нормата на поведение към Израел е по-скоро засипване с критики, отбелязва вестникът, цитиран от БТА.

---------------
Много странно! Това българска позиция ли е или лична позиция на министъра?
Защо му трябва да се ангажира с фразата "европейските външни министри не винаги осъзнават... ", чрез което укорява европейските си колеги ? В тяхно отсъствие! Това не се прави !
Защо са тези " изключително дружелюбни коментари" ?

Турция според него реагира "леко пресилено" - това също не се говори! Турция е наш мн важен съсед и не е работа на български външен министър да критикува политиката й към трета страна! Това също не се прави!

Ако Младенов е цитиран коректно, излиза че той се опитва да прокарва небългарски, чужди интереси.

За втори път от 1944 година имаме външен министър, който не прокарва московски интереси чрез провежданата от него политика. И това естествено се набива на очи. Аз лично си имам причини да подкрепя заетата от този Младенов позиция. За 'нарушенията' на дипломатическите норми си мисля, че няма да му дърпат ушите в Европа. В България може това да се случи, защото лобито генериращо външната ни политика има заповед да изпълнява.

(ib)

Брой мнения : 56
Registration date : 29.06.2010

Върнете се в началото Go down

Писане  gigatev Пет 02 Юли 2010, 22:00

За втори път от 1944 година имаме външен министър, който не прокарва московски интереси чрез провежданата от него политика.

Защо "за втори път" ? Не е ли за четвърти?

Аз лично си имам причини да подкрепя заетата от този Младенов позиция

Ако сте евреин, разбирам личните ви причини... Cool

gigatev

Брой мнения : 298
Registration date : 26.01.2009

Писане  (ib) Съб 03 Юли 2010, 12:32

За момент си представете, че докато вечеряте в съседни къщи падат ракети изстреляне от някое софийско гето. Има гета винаги. Даже и в любимия за някой соц-строй имаше гета. И това не се случва веднъж или дваж. А е ежедневие. Съмнявам се да поискате тези от гетото да бъдат снабдявани с ракети, когато им доставят хляб например. Едно време атентатът в църквата Света Неделя беше за някои основание за гордост и преклонение пред подвига на 'хората' извършили това. Днес въпросните някои не мислят така.Тероризмът днес вирее само там, където има 'хора' издигащи терористите в култ.

Виждала съм пораженията от изстреляните от Газа ракети. И не мога да приема да се стои и да се чака ... смъртта да дойде от такава ракета.

(ib)

Писане  gigatev Съб 03 Юли 2010, 21:32

Виждала съм пораженията от изстреляните от Газа ракети. И не мога да приема да се стои и да се чака ... смъртта да дойде от такава ракета.

Не знам какви са тези поражения и дали е възможно да бъдат сравнени с пораженията нанесени от израелската военщина.
Вие кой знае защо намесвате тук атентата в църквата Света Неделя Rolling Eyes и непрокарване на московски интереси Rolling Eyes
Защо?
Но...спорът беше само за интервюто на министър Младенов.
Младенов прокарва политиката на правителството на ГЕРБ, която е проамериканска и от тук и произраелска.
А политиката на ЕС е доста по-различна.
Ннастроенията в България не отговарят на произраелската политика на ГЕРБ.
Тук копирам 2-3 цитата от български форуми, които изразяват тези настроения:

Израелската "държава" (разбирам: държавен апарат, служби, полиции и военни) не е нищо друго освен сбирщина от догматизирани убийци. Не казвам нищо за израелския народ, но за управляващите им е вярно.

Как иначе да си обясним ужасяващия инцидент с 18-годишната американка Рейчъл Кори, смазана умишлено с булдозер докато се е опитвала да предотврати разрушаването на къщата на един палестински лекар?
Да тръгнеш с тежкотоварен булдозер срещу невъоръжен човек, който освен това е 18-годишно момиче, и да го смажеш до смърт?! Как се нарича това?!
ТРЪПКИ МЕ ПОБИВАТ!!! ЗАЩОТО ЗЛОВЕЩО НАПОМНЯ НА НЕМСКИТЕ ЗЛОДЕЯНИЯ В АУШВИЦ И ДРУГИТЕ ЛАГЕРИ!

А на нещастниците които ще гракнат "ама тя какво е правила там" също имам отговор - каквото и да е правила, имало е начин да я махнат без насилие, също както имаше начин да спрат турските кораби без масов разстрел.

------------------
Ционизмът не е нищо друго освен скрит фашизъм, а тези които го проповядват са изпълнени с дълбока омраза към всички не-евреи, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ОСОБЕНО КЪМ ХРИСТИЯНИТЕ! Така че не ми говорете за "юдео-християнски ценности" - Юдеите НЕ ПРИЗНАВАТ Христа, а ако за 2000 години не са могли да проумеят кой и какъв е, то сигурно и за още 2000 няма да разберат!
---------------
Нацизмът и ционизмът имат две фундаментални прилики, а именно, мита за собственото превъзходство (господстваща арийска раса vs богоизбран еврейски народ) и произтичащите от това ексклузивни привилегии в достъпа до ресурси за сметка на останалите раси/народи (Lebensraum vs Обетованата земя).

Всеки, който се опитва да заличи историята на Холокоста, да отрече правото на живот и свобода на евреите или проповядва унищожаването на Израел е опасен психопат. Същото важи за всеки, който си затваря очите за целенасочената и съзнателна кампания на етническо прочистване и грабеж, която ционистите провеждат от десетилетия срещу милиони палестинци.

------------------
Израел е расистка държава, единствена държава в света определяща своята държавност и емиграционна политика по расови принципи. Расистко отношение към неизраелтяните - това е принцип на ционизма.

(болдването е мое)

gigatev

Писане  (ib) Съб 03 Юли 2010, 23:09

Господине,
и Вие ли сте изразител на настроенията, който размножавате в този форум чрез постинга по-горе?

(ib)

Писане  gigatev Нед 04 Юли 2010, 07:43

ib написа:Господине,
и Вие ли сте изразител на настроенията, който размножавате в този форум чрез постинга по-горе?

Да, изразител съм. Особено на следното настроение:
Всеки, който се опитва да заличи историята на Холокоста, да отрече правото на живот и свобода на евреите или проповядва унищожаването на Израел е опасен психопат. Същото важи за всеки, който си затваря очите за целенасочената и съзнателна кампания на етническо прочистване и грабеж, която ционистите провеждат от десетилетия срещу милиони палестинци.

А вие на какво сте изразител?

gigatev

Писане  (ib) Нед 04 Юли 2010, 10:30

Ако човек е грамотен и край своята грамотност се е запознал с историята на религиите появили се в Близкия изток, няма как да не осъзнае следната закономерност:
- всяко една от религиите появили се в Близкия изток минава през период на отричане на всяка друга религия;
-с времето тази тенденция намира все по-малко застъпници;
- най-отдавна появилите се религии днес са най-толерантни към останалите.

Gigatev размножава следното:

Израелската "държава" (разбирам: държавен апарат, служби, полиции и военни) не е нищо друго освен сбирщина от догматизирани убийци. Не казвам нищо за израелския народ, но за управляващите им е вярно.

След което открито застава зад горното:

Да, изразител съм.

За да разкрия демагогията по-горе между народ и държава ще припомня, че израелският народ си избира управниците в демократични избори.

Интересно ми е, има ли в този форум и други имащи същото мнение - като на Gigatev за израелския народ и държава?

Естествено осъзнавам напълно, че това е свободен форум и никой не е задължен да ми отговаря на този въпрос.

(ib)

ГЕРБ 2 - Page 21 Empty Кой е другият външен министър, който не прокарва московски интереси?

Писане  gigatev Нед 04 Юли 2010, 20:13

"За втори път от 1944 година имаме външен министър, който не прокарва московски интереси чрез провежданата от него политика. "

IB, от 1944 г. България е имала 25 външни министри.
Моля отговорете ми: кой е другият външен министър ( единият е Н.Младенов, нали?) за който намеквате? Smile

gigatev

Писане  nikiforov Нед 04 Юли 2010, 21:20

ib написа:

Интересно ми е, има ли в този форум и други имащи същото мнение - като на Gigatev за израелския народ и държава?

Естествено осъзнавам напълно, че това е свободен форум и никой не е задължен да ми отговаря на този въпрос.

да, ибъ , има !
и кво ?
nikiforov
nikiforov

Male
Брой мнения : 3858
Registration date : 13.10.2007

http://www.snikiforov.com

Писане  (ib) Пон 05 Юли 2010, 07:33

Моля отговорете ми: кой е другият външен министър ( единият е Н.Младенов, нали?) за който намеквате? - Gigatev

Соломон Паси.

и кво ? - nikiforov

Статистика. Подкрепящите антисимитите, без да се броят в множеството на проповядващите антисимитизъм са допълнителен, при това доста мощен двигател за генериране на терористична енергия сред по-голямата част от терористите днес.

Класическата демагогия в следното изречение не беше отречена от Gigatev:

(ib)

Писане  gigatev Пон 05 Юли 2010, 10:57

Иб написа:

За втори път от 1944 година имаме външен министър, който не прокарва московски интереси чрез провежданата от него политика. И това естествено се набива на очи.

гигатев:
[quote="ib"]
Моля отговорете ми: кой е другият външен министър ( единият е Н.Младенов, нали?) за който намеквате? - Gigatev
Иб написа
Соломон Паси.

Точно такъв отговор очаквах Very Happy
А не сте ли пропуснала Петко Стайнов ( министър до април 1946 г.)?
А не сте ли пропуснала министрите Любен Беров, Иван Станчов, Стоян Сталев, пък и Над. Михайлова? Нима те "прокарваха московски интереси"?

Относно министър С. Паси:
До 1990 г. той няма дейност в областта на межд. отношения и дипломацията (1984-1994: Научен сътрудник по математическа логика и компютърни науки в СУ "Св. Климент Охридски" и БАН. Д-р Паси е автор на редица публикации във водещи международни журнали за логика и компютърни науки)
По времето на "соца" той е бил винаги на безопастно разстояние от всякакво политическо "инаскомислие", няма участие в дисидентски прояви ( по времето когато се преследваха членове на дисидентски клубове).
Защо Царят ( Rolling Eyes ) си избра ( и избра ли го Той) Соломон Паси за министър - дълга история.
Неговата кариера е много странна. Казват че той напълни м-вото на външните работи с "атлантичета"' от някои от които и днес не могат да се освободят . Но...това е друга тема.

Не смесвайте критиката срещу държавата Израел с понятието "антисемитизъм". Съвсем различни неща!

gigatev

ГЕРБ 2 - Page 21 Empty Антиционизъм не значи антисемитизъм

Писане  gigatev Пон 05 Юли 2010, 11:26

Подкрепящите антисимитите, без да се броят в множеството на проповядващите антисимитизъм са допълнителен, при това доста мощен двигател за генериране на терористична енергия сред по-голямата част от терористите днес.

Ако причината - израелската окупация на Палестина - изчезне, ще изчезне и следствието - ислямският екстремизъм.

Класическата демагогия в следното изречение не беше отречена от Gigatev:

Не виждам тук "класическа демагогия" (напомням ви, че горното не е мое изказване,но е цитат,близък до моето мнение. Аз бих се изказал малко по-предпазливо), Цял един народ не е "сбирщина от догматизирани убийци", но политическия елит ,избран от същия този народ - може й да е. Пример: нацистка Германия. Лидерите на райха бяха нещо като "догматизирани убийци", избрани на свободни избори от немския народ.

gigatev

Писане  (ib) Пон 05 Юли 2010, 13:31

От създаването си, та досега в Израел винаги е имало ясно разделение на властите - изпълнителна, законодателна и съдебна. При Хитлер има сливане на тези власти. Затова и твърдя, че подобно като сравнението по-горе е невъзможно да бъде обективно. Haavoda и Likud-Block често се сменят. И често се налага да правят коалиции с други партии. Това при национал-социалистите не се е случвало.

Някои ще кажат - сред управляващите Израел има военни участвали в битки в които са убивани хора. Ще припомня, че Израел е заобиколена от хора, които не желаят тази държава да съществува. И тези хора са стотина пъти повече от живеещите в Израел. Затова и всеки гражданин на Израел служи в армията на Израел. И проследявайки историята назад се е налагало да защитава страната си от въоръжената агресия на съседите си.

Не смесвайте критиката срещу държавата Израел с понятието "антисемитизъм". Съвсем различни неща!

Не смесвам. Казвам какво дава енергия на антисемитити.

А не сте ли пропуснала министрите Любен Беров, Иван Станчов, Стоян Сталев, пък и Над. Михайлова? Нима те "прокарваха московски интереси"?
Не. Михайлова даже е нямала твърда позиция при предложението да не се пуснат над Българското въздушно пространство руски въоръжени сили край конфликта в Косово-Сърбия. Преди 1944 година пропускам външните министри.

(ib)

Писане  gigatev Пон 05 Юли 2010, 15:20

Г-жо,
вие или не се съобразявате с елементарната логика, или...се подигравате с мен.

Вие правите едно крайно изказване:"За втори път от 1944 година имаме външен министър, който не прокарва московски интереси чрез провежданата от него политика." И заявявате че първият път - това е Соломон Паси

Аз ви питам:

А не сте ли пропуснала Петко Стайнов ( министър до април 1946 г.)?
А не сте ли пропуснала министрите Любен Беров, Иван Станчов, Стоян Сталев, пък и Над. Михайлова? Според мен те не са"прокарвали московски интереси"?

Вие ми отговаряте:

Че не, не сте пропуснали, т.к. Михайлова даже е нямала твърда позиция при предложението да не се пуснат над Българското въздушно пространство руски въоръжени сили край конфликта в Косово-Сърбия. Преди 1944 година пропускам външните министри.[/quote]

Откъде знаете че Н.Михайлова " не е имала твърда позиция"? А и да е имала "мека позиция", значи ли това че "прокарва московски интереси"?

Защо нищо не казахте за министрите Любен Беров, Иван Станчов, Стоян Сталев ???

Не виждам смисъл да разговаряме повече !

gigatev

Писане  (ib) Пон 05 Юли 2010, 18:56

Няма проблем. Всеки с избора си на теми за разговор. Единствено антисемитите с които съм говорила се отказват да говорят с мен, но съм свикнала край тази закономерност.

(ib)

Писане  nikiforov Пон 05 Юли 2010, 20:25

а с обратните как стоят нещата , щот удивително, амъ твърде често ,"препокриването " на "проблема " , е факт Razz

а дъсъто е подробност
nikiforov
nikiforov

Male
Брой мнения : 3858
Registration date : 13.10.2007

http://www.snikiforov.com

Писане  Boabab Пон 05 Юли 2010, 22:38

Току що, разочарован от Риги и Комарко се записах в Медияпул, с надеждата, че Калния Навлек вече го няма и е време да възстановЯ стария стил.
Boabab
Boabab

Male
Брой мнения : 3974
Registration date : 19.11.2007

http://boabab.forumotion.com/index.htm

Писане  Помощ, граждани! Пон 05 Юли 2010, 22:49

там дебатът винаги е на висота...ех

Помощ, граждани!
Помощ, граждани!

Брой мнения : 2675
Registration date : 21.01.2008

http://victoravramov.wordpress.com/

Писане  chocho Вто 06 Юли 2010, 03:32

Boabab написа:Току що, разочарован от Риги и Комарко се записах в Медияпул, с надеждата, че Калния Навлек вече го няма и е време да възстановЯ стария стил.

Good luck, както се казва в такъв случай... Razz Старият стил просто ще заблести между високосмислената дискусия на долния тандем+ щипката мерудия от ... мерудията ... Twisted Evil

Rhinos:
Тъй е като обектЪТ на любофТа се явява рЕдко...плЪтоническата, вкорсе...

Д. Боян:
Голямата му любоф беше искуцтвото.
Но тя му изневери с по-надарени...
Сега кумпенцира с Райгъс и хъхъLъ.

Д. Боян:
btw, не отричам, че е добър преводач (Вочо за мен)
Ще ми се да можех да отвърна на комплимента, но ... бих си изкривил душата - трудно ми е да си представя в коя област на човешката дейност вечният студент Виктор Аврамов би могъл един ден да стане добър.
Освен една , за която обаче пари не дават (освен в определени заведения, обикновено окологарови).

Rhinos:
Това ли имаш предвид:
задникът е важен социален факт, дори доста привлекателен понякога

Д. Боян:
За хората съдя по изявите им - в неговия случай изводите се налагат от само себе си.
До момента е изказвал мнения по две теми (ако изключа лошите батковци от Медияпул): за футбола и за хомосексуализма.
С неговата физика за футболист няма да го вземат...

Rhinos:
По темата за обратните е достигал по-големи висоти.
Факт.

Д. Боян:
Личи си кое е от личен опит и кое - от четене на пресата.
задникът е важен социален факт, дори доста привлекателен понякога
Дори дисертационната дистанцираност на изказа не може напълно да прикрие живия емпиричен интерес.

Bлaдo:
Вочко, комплексарино мамин,
Да беше го преживял най-сетне, а!?
Най-дългото "спирам да се занимавам с МПФ" на света! Само два подобни "феномена" се проточиха по-дълго - ГесХу си "тръгвА" от форума към 4 години, а Ал. Томов от БСП - 9 години... - мъка, та мъка...
И за другото се успокой - дЕдо ти Райгъс НЯМА да ти ... пусне ... мод-права. По-скоро метиловият Велзо (в актуалното си дамско амплоа) ще е админ, а ти - ньЕ
Слушкаш и се натягаш, ама ако знаеше само как ти личи какъв точно инструктаж ти спускат с бележки..., организационен работнико...
Какво разбираш ТИ от модерация и админство, та да оценяваш тукашните...? Все едно месар да коментира кардиохирургия - струвало му се, че е същото
Не, не е.

chocho

Male
Брой мнения : 3595
Registration date : 07.11.2007

http://www.mocho.com

Писане  Таки Вто 06 Юли 2010, 07:47

Току що, разочарован от Риги и Комарко се записах в Медияпул, с надеждата, че Калния Навлек вече го няма и е време да възстановЯ стария стил.
Предварително благодаря за очакваните весели моменти! Поздрави и "гевезистката", ако я мернеш някъде .. Razz
Таки
Таки

Male
Брой мнения : 15728
Registration date : 01.01.2008

http://www.ipta.demokritos.gr/erl/special/special.html

Писане  Boabab Вто 06 Юли 2010, 10:01

Разбира се админи като Гевезистка, Калния Навлек, Риги и Комарко винаги ще ме карат да заявя - това са форумите, където няма да ми стъпи крака.
Boabab
Boabab

Male

Писане  Помощ, граждани! Вто 06 Юли 2010, 11:31

Таки написа:
Предварително благодаря за очакваните весели моменти! Поздрави и "гевезистката", ако я мернеш някъде .. Razz

проблемът е сериозен - щом дори човек като Ник Калчев решава, че тези са безнадеждни, значи драмата е жестока

с което се присъединявам към пожеланията за един весел ден
Помощ, граждани!
Помощ, граждани!

Писане  Помощ, граждани! Вто 06 Юли 2010, 12:42

http://mediapool.bg/show/?storyid=167384&srcpos=1

Боабаб, отивайки в "Медияпул", не забравяй да напомниш на онези неща там как куткудякаха одобрително, когато бате им Бойко каза, че проектът Белене се замразява..
Помощ, граждани!
Помощ, граждани!

Писане  komarKo Вто 06 Юли 2010, 15:56

Boabab написа:Разбира се админи като Гевезистка, Калния Навлек, Риги и Комарко винаги ще ме карат да заявя - това са форумите, където няма да ми стъпи крака.

стига хленчи - една запетайка не съм ти променил, една минута "бан" не си видял от мен.... Cool

komarKo

Male
Брой мнения : 3798
Registration date : 12.12.2007

http://www.google.bg/

Писане  Boabab Сря 07 Юли 2010, 10:09

За да не си футка не е достатъчно да не променяш запетайки.
Boabab
Boabab

Male

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 21 от 37 Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 29 ... 37  Next