Теория и практика на виното и други социални стимуланти
5 posters
Страница 1 от 1
Теория и практика на виното и други социални стимуланти
предлагам тук да пренесем дискусията, която започнахме другаде
аз особено бих се зарадвал да видя отново графиката на Таки за релацията цена/качество
също аз мисля да публикувам снимки на това, което съм пробвал (без копи/пейст) заедно с коментар на усещането
аз особено бих се зарадвал да видя отново графиката на Таки за релацията цена/качество
също аз мисля да публикувам снимки на това, което съм пробвал (без копи/пейст) заедно с коментар на усещането
Re: Теория и практика на виното и други социални стимуланти
Помощ, граждани! написа:...заедно с коментар на усещането
Приятен нос. Смола, дъб, бамбук, стърготини. След разклащане, френско грозде, касис, горски плодове. Ефирно тяло. Танини, балансирани. Послевкус: шума, люта чушка, какао, канела, подправки
ВЕЛЗО- Брой мнения : 597
Registration date : 11.03.2010
нз дали знаете в детайли
Станимашкият мавруд в миналото е бил сладко ликьорено черно вино. Оставяли са го до късно да се сбабичаса преди да го оберат, а виното е било съхранявано в заровени в дълбока изба с пясък неглеждосани делви, които дърпат влагата. На следващата година се е доливала преварена гроздова шира на мястото на това, което попивало през стените на делвата.
Не съм сигурен кой ми го разказа. Това, че гроздето е било обирано късно прочетох в статията за мавруда в сайта на Иван Бакалов. Един чужденец ми разказа за подобна практика в Армения, където делвата била някак си запечатвана и не се отваряла. Под ръба се образувал гъст налеп, който се обирал и дегустирал отделно и сам по себе си съдържал алкохол.
Не съм сигурен кой ми го разказа. Това, че гроздето е било обирано късно прочетох в статията за мавруда в сайта на Иван Бакалов. Един чужденец ми разказа за подобна практика в Армения, където делвата била някак си запечатвана и не се отваряла. Под ръба се образувал гъст налеп, който се обирал и дегустирал отделно и сам по себе си съдържал алкохол.
ВЕЛЗО- Брой мнения : 597
Registration date : 11.03.2010
Re: Теория и практика на виното и други социални стимуланти
Пуснато на: Нед Май 02, 2010 11:34 pm Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
Защо ли да му оставам длъжен на оня нафукан копелдак?
Дамянов - радвай се, че иначе толкова рядко ти отговарям...
Само дето половината ти постинги са посветени на мен, дрисльо - в което може да се убеди всеки, който знае азбуката (при@телят ти Никифоров не се брои).
Не знам дали Chenet ти е любимо вино, но го беше заснел гордо на коледната си трапеза - вероятно си мислил, че клоакьорите ще изгинат от завист.
Докато аз пия истински вина и изобщо не ги вадя от Интернет, но съм почти убеден, че ти оттам си вадиш жени - след като не можа да прилъжеш каката (на годините на майка ти), сигурно още си девствен.
И още нещо: понякога се питам какво следваш и изобщо правиш в Германия, след като всеки Божи ден - делник, празник - от сутрин до вечер цвъкаш малки букви при Райгъс. Но ... дето се вика, не ти плащам аз обучението, пък ако не завършиш, ще си останеш ... шофьор, какъвто си и сега - нищо не губиш.
А аз с шофьори не дебатирам, така че - за последен път ти беше.
_________________
Rem tene, verba sequentur
Жалко, че виктор отиде да спи, преди да е отвърнал на ей тъз-цък малка закачка
ВЕЛЗО- Брой мнения : 597
Registration date : 11.03.2010
Re: Теория и практика на виното и други социални стимуланти
и най-скъпото вино не струва пет пари, ако го пиеш сам, вдигайки наздравици с огледалото.
Re: Теория и практика на виното и други социални стимуланти
komarKo написа:и най-скъпото вино не струва пет пари, ако го пиеш сам, вдигайки наздравици с огледалото.
За наздравици с монитора важи ли ?
Трезвеници
Ле-ле, а ние, дето сме без чаша vis-à-vis с монитора, колко ли сме презрени!chocho написа:За наздравици с монитора важи ли ?komarKo написа:и най-скъпото вино не струва пет пари, ако го пиеш сам, вдигайки наздравици с огледалото.
Re: Теория и практика на виното и други социални стимуланти
Логик написа:Ле-ле, а ние, дето сме без чаша vis-а-vis с монитора, колко ли сме презрени!chocho написа:За наздравици с монитора важи ли ?komarKo написа:и най-скъпото вино не струва пет пари, ако го пиеш сам, вдигайки наздравици с огледалото.
Ами съдейки по честотата с която кабинковият мониторен пияч те споменава - изглежда доста презряни...
Пагубна перспектива
Ле-ле, Чочо, от толкоз презрение ще взема да се пропия! Пиян дано аз забравя... Но преди това внимателно ще изчета всичко, писано по форумите за марковите вина. Щот с някое бакалско само ще се изложа, а не дай Боже, с менте може и да се отровя!chocho написа: ... изглежда доста презряни...
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите