Дискусии по повод изяви на медии, журналисти, общественици и
+23
jovina
HEXE
Admin
gigatev
Realistka
(anika-1)
Sonia
(TiUG)
Надя
(Иван)
Таки
Помощ, граждани!
(Натали)
Логик
komarKo
Homan
chocho
blag009
nikiforov
Лаик
(Българанъ)
сноб
Boabab
27 posters
Страница 8 от 32
Страница 8 от 32 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 20 ... 32
Re: Дискусии по повод изяви на медии, журналисти, общественици и
Sonia написа:A какво трябва да направи според теб ? Какво трябва да направят тези, с които бях във Верона?
Какво трябва да направят няколкото милионa италиански комунисти? Да се изселят някъде? В Корея, Куба ? Ми то доста медиапулско започна да става...
Ами, няма никаква нужда да ви изселват, докато има зоологически градини. Това е добър бизнес и не трябва да се изпуска.
Все пак има едно нещо, което комунистите могат да направят за света (освен присъствието си в зоопарка). Да престанат да ни тровят по форумите с нагледните си агитации. А, и още нещо, да спрат да ни манипулират, цитирайки информацията в нета според изгодата си. Защото Айнщайн, освен
За мене религията на евреите, както и всички останали, е въплъщение на най-детските суеверия.
е казал и:
Науката без религията е саката, а религията без наука е сляпа.
И това също го има в книги-нюз, но статиите трябва да се четат докрай, колкото и некомунистически да изглежда някому този навик.
(Натали)- Брой мнения : 766
Registration date : 17.04.2008
Никой не те банва за политически идеи, за простащтини - да.Надя написа:
Ти се опитай да пишеш в някой италиански демократичен форум, пък тогава ще те питам!
Като ги наречеш с точното им има - нацифашисти - ще разбереш не страха им, а демократичността им...Ще стане като моята работа във форума на Атака, обаче най-интересното е, че там хора-демократи като Нио например, нямаха нищо против да пиша, за разлика от националистите. От какво ли се страхуваха?
отново предлага на вниманието на форумните комунистки термина "бушизъм"
Аз отначало ги приемах като родолюбци, но те мен не ме приемаха като патриот, още тогава разбрах, че по нищо не се различават от другите десни, с изключение на левите лозунги, с които и спечелиха 21 депутатски места.
не съм го чувала и Гугъла не помогна, има будизъм!Помощ, граждани! написа:отново предлага на вниманието на форумните комунистки термина "бушизъм"
Да, и звучи много добре, защото религията е история, при което науката без история би била саката. А че религията е сляпа без наука го доказват кладите и инквизицията на всеки свободомислещ човек във вековете...Натали написа:
Ами, няма никаква нужда да ви изселват, докато има зоологически градини. Това е добър бизнес и не трябва да се изпуска.
Все пак има едно нещо, което комунистите могат да направят за света (освен присъствието си в зоопарка). Да престанат да ни тровят по форумите с нагледните си агитации. А, и още нещо, да спрат да ни манипулират, цитирайки информацията в нета според изгодата си. Защото Айнщайн, освенЗа мене религията на евреите, както и всички останали, е въплъщение на най-детските суеверия.
е казал и:Науката без религията е саката, а религията без наука е сляпа.
И това също го има в книги-нюз, но статиите трябва да се четат докрай, колкото и некомунистически да изглежда някому този навик.
Не разбрах какво общо има италианската комунистическа партия с Айнщайн и със зоопарковете, но важното е не теб да ти е ясно...
Пролетарските героини,
само не се взимайте толкоз насериозно, това дразни най-много
Че кой тук се е взел насериозно?komarKo написа:Пролетарските героини,
Не виждаш ли, че се шшшегуваме?
Всъщност ти, Натали, твърдиш, че съм манипулирала статията за Айнщайн и религията.Натали написа:
А, и още нещо, да спрат да ни манипулират, цитирайки информацията в нета според изгодата си.
Би ли ми припомнила какво по-точно съм манипулирала, при положение, че съм цитирала източника на статията и новото в нея - това, че Айнщайн не е бил вярващ.
Или ти мислиш, че един вярваш би написал нещо подобно :” Думата „бог” за мен не е повече от дума и продукт на човешката слабост. Библията е колекция на достойни, но и примитивни легенди, които ми звучат доста детински.”.
"3а мене религията на евреите, както и всички останали, е въплъщение на най0детските суеверия. А еврейският народ, към когото имам честта да принадлежа и към чиито начин на мислене аз изпитвам дълбоко уважение, за мен с нищо не е по-добър от другите народи. Според мен, евреите по нищо не се отличават от останалите народи, освен по това, че те са защитени от повечето бедствия от своята слабост”..." ???
Sonia написа:А ти - интерпретацията на "демокрация" и после ще си говорим...chocho написа:Трябва да си опресниш интерпретацията на "експлоатация" според ком-теорията, май
В социологията, политиката, историята, икономиката, експлоатацията се свързва с използването на определена група хора, с цел извличане на различни видове печалба. Често те са третирани несправедливо, дори жестоко.
Терминът се изпозва най-вече в смисъл на икономическа експлоатация.
Взето от „http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F“.
Пролетарскa героиня n.2
Като те дразни, просто не ме чети...така аз ще се забавлявам, а ти няма да се дразниш и amici come primakomarKo написа:Пролетарските героини,
Пролетарскa героиня n.2
Sonia написа:Като те дразни, просто не ме чети...така аз ще се забавлявам, а ти няма да се дразниш и amici come primakomarKo написа:Пролетарските героини,
Пролетарскa героиня n.2
въпросът е, не може ли да пишете нормално, човешки?
представям си, примерно, някой в ежедневието ежедневно да ми развява знамена и лозунги
komarKo написа:
не
защото и за двете комунизма е поза
Сонче, Комарко много добре ги разбира нещата и мисля, че е политически правилно ориентиран.
Можеш ли да провериш във Wikipedia как се казва, когато си икономически добре, не си експлоатиран, но забелязваш, протестираш и се бориш против експлоатацията спрямо други.chocho написа:Sonia написа:А ти - интерпретацията на "демокрация" и после ще си говорим...chocho написа:Трябва да си опресниш интерпретацията на "експлоатация" според ком-теорията, май
В социологията, политиката, историята, икономиката, експлоатацията се свързва с използването на определена група хора, с цел извличане на различни видове печалба. Често те са третирани несправедливо, дори жестоко.
Терминът се изпозва най-вече в смисъл на икономическа експлоатация.
Взето от „http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F“.
Благодаря ти предварително !
И така, Соня ...
.. представата за "истински" социалистически, консервативни или либерални партии, която се предлага от г-н Шрамайер, е една фикция. Да вземем само социалистическите партии и да ги сравним по два актуални пункта:
1. Изпращане на войска в Ирак.
Испанските социалисти върнаха войниците си от Ирак, немските социалдемократи въобще не са пращали, а българските социалисти са пратили и пращат. Кое от трите поведения е най-близко до това на една "истинска" социалистическа партия?
2. Плосък ДОД от 10%.
Въвели са го българските социалисти (в коалиция с две либерални партии) . Колко бе този данък в Германия, когато я управляваха социалдемократите, дали бе плосък и кой вид и размер данък е най-близък до икономическата политика на една "истинска" социалистическа партия?
Испанските социалисти върнаха войниците си от Ирак, немските социалдемократи въобще не са пращали, а българските социалисти са пратили и пращат. Кое от трите поведения е най-близко до това на една "истинска" социалистическа партия?
2. Плосък ДОД от 10%.
Въвели са го българските социалисти (в коалиция с две либерални партии) . Колко бе този данък в Германия, когато я управляваха социалдемократите, дали бе плосък и кой вид и размер данък е най-близък до икономическата политика на една "истинска" социалистическа партия?
Ако знаеш как се забавляваме с мъжа ми!komarKo написа:
представям си, примерно, някой в ежедневието ежедневно да ми развява знамена и лозунги
Надявам се един ден да се срещнем, за да видиш как се смеем non stop...На работа съм една от най-зевзеците...със и без знаме...
когато си икономически добре, не си експлоатиран
Хайде де - не сте били - нима чорбаджийте на мъжа ти не извличат печалба от неговите оръдия на труда ?
обади ми се по телефона неотдавна една докторица, младо момиче, пита ме: "откъде мога да си купувам вашия вестник, прочетох един брой- изключително интересен "Помощ, граждани! написа:komarKo написа:
не
защото и за двете комунизма е поза
Отначало си помислих, че се шегува, чак пък изключително! Казах й къде да иде, оказа се сериозно момиче, при това с леви убеждения и вчера е ходила да си купи втори брой комунистически вестник. Това може само да ме радва.
И така, Таки...
Това се и питах, Таки: какво й е социалистическото на БСП-то? И констатираx отговора с тъга...Таки написа:.. представата за "истински" социалистически, консервативни или либерални партии, която се предлага от г-н Шрамайер, е една фикция. Да вземем само социалистическите партии и да ги сравним по два актуални пункта:
2. Плосък ДОД от 10%.
П.С. Само че след като цяла сутрин съм пред компютъра и съм с цигулка в ръка, за да се заблуждавам, че и свиря, сега ще трябва да ви оставя.
Благодаря на всички за компанията...
Случаят с мъжа ми е малко по-особен: касае се за една по-добре заплатена експлоатация, която в съчетание с удовлетвореност от това, което вършиш, се понася по-леко.chocho написа:Хайде де - не сте били - нима чорбаджийте на мъжа ти не извличат печалба от неговите оръдия на труда ?
Което няма общо с политическите идеи - в случая не става въпрос за "битието определя съзнанието", а за "съзнанието надхвърля битието".
Cлед което би трябвало да цитирам Маяковски, но това е нова серия...
Това се и питах, Таки: какво й е социалистическото на БСП-то?
А моят отговор беше по същество контра-въпрос: какво е туй "социалистическото" днес ?
И какво е туй "дясното" днес ? След като "десни" с "тапия" ( = членство в ЕНП ) се оказват и ГЕРБ, и ДСБ ? ?
Според мен, многообразието на страните, икономиките и културите днес прави "общите знаменатели" все по-малки от числителите, а дефиницията на "истинската партия" от даден спектър все по-еластична.
И какво е туй "дясното" днес ? След като "десни" с "тапия" ( = членство в ЕНП ) се оказват и ГЕРБ, и ДСБ ? ?
Според мен, многообразието на страните, икономиките и културите днес прави "общите знаменатели" все по-малки от числителите, а дефиницията на "истинската партия" от даден спектър все по-еластична.
касае се за една по-добре заплатена експлоатация
ще рече - експлоатация може да има, стига да е добре заплатена, а ?
Страница 8 от 32 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 20 ... 32
Similar topics
» Гражданско движение - покана за участие
» Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1
» Международни новини 3
» ПП АТАКА
» Годината на мишока
» Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1
» Международни новини 3
» ПП АТАКА
» Годината на мишока
Страница 8 от 32