Икономика

Страница 1 от 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

Икономика

Писане  Boabab on Нед 25 Ное 2007, 11:09

Ето един предвкус за темата:

http://www.omda.bg/institut/finlandsko_chudo_bg.htm
Boabab
Boabab

Male
Брой мнения : 3974
Age : 61
Registration date : 19.11.2007

Вижте профила на потребителя http://boabab.forumotion.com/index.htm

Върнете се в началото Go down

Re: Икономика

Писане  Лаик on Чет 29 Ное 2007, 12:18

Валутен пазар
Вчера доларът поевтиня спрямо еврото след като коментарите на официални представители на ФЕД и ключовият икономически доклад, наречен “Бежовата книга”, потвърдиха очакванията за ново намаляване на лихвата в САЩ. Заместник председателят на Федералния Резерв Доналд Кон заяви, че подновената криза на финансовите пазари може да забави растежа на американската икономика повече, отколкото са очакванията. Изявлението напълно съвпадна с данните от доклада на ФЕД “Бежовата книга”, в който се отбелязва, че растежът на щатската икономика за периода октомври – средата на ноември е значително по-нисък, отколкото през предишния период. В доклада също така е споменато, че търсенето на жилища е “силно свито”. Всички тези факти вече силно увеличават възможноста за понижение на лихвата в САЩ през декември тази година и още веднъж в началото на следващата. Въпреки че слабият долар е от полза за износа на САЩ, това не може да подпомогне икономиката като цяло. Изнесените вчера данни за поръчките на стоки с дълготрайна употреба отчетоха спад за трети пореден месец като понижението този път е в размер на 0.4%.
Британският паунд отново поскъпна значително по отношение на зелените пари и еврото. Противно на очакваното от инвеститорите намаление на лихвите на Острова, представител на Bank of England намекна, че намирането на баланс между контрола върху инфлацията и стимулирането на икономическия растеж е много трудно и че банката все още не е взела окончателно решение за бъдещите си действия при провеждането на монетарната си политика по отношение на лихвените проценти.
Американският долар поскъпна силно спрямо йената, след като по време на вчерашната сесия фондовите пазари в САЩ, а след тях рано сутринта днес и тези в Азия, отчетоха повишение.
Днес от Германия ще бъдат изнесени данните за безработицата в страната за месец ноември (11:00), а от Великобритания данните за потребителските кредити (11:30). От САЩ ще бъдат оповестени първоначалните данни за БВП за третото тримесечие на тази година, данните за PCE индекса и седмичните молби за помощи за безработица (15:30).
Към 09.30 ч. днес EUR/USD се търгуваше около 1.4810, като нивата на подкрепа за днес са: 1.4775; 1.4735 и 1.4715, а тези на съпротива: 1.4870; 1.4910 и 1.4965.
Ето и останалите основни валутни двойки: USD/JPY- 110.10; GBP/USD- 2,0725 USD/CHF- 1.1125.
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Икономика

Писане  Лаик on Пет 30 Ное 2007, 12:39

Валутен пазар
Американският долар поскъпна по време на вчерашната търговия, след като коментара на председателя на Федералния резерв Бен Бернанке направи вече сигурни предстоящите намаления на лихвените проценти в САЩ, с които ФЕД се надява да помогне на икономиката да преодолее кризата, в която изпадна, вследствие на проблемите на пазара на ипотечни кредити и жилищния сектор. Изнесената новина, че американското правителство и финансовите институции в САЩ обсъждат план за предоговаряне на регулируеми лихви по ипотечните кредити също оказа много силна подкрепа на зелените пари. Много инвеститори обаче признават, че по-никсите лихви обикновено правят деноминираните в долари активи по-малко привлекателни, намаляват търсенето на валутата и до скоро това е била една от главните причини за масовите разпродажби на долари. Въпреки това, пазарните участници започват да се обединяват около мнението, че пониженитето на основната лихва в САЩ ще помогне за преодоляването на кризата и че щатската валута ще се стабилизира в близките месеци, което ще е резултат от нарастване на търсенето на долари от американските инвестиционни банки и фондове, които ще трябва да покрият паричните изисквания, свързани с приключването на месеца и годината. Независимо от тези твърдения обаче, повишението на LIBOR показва, че банките избягват да си отпускат кредити една на друга, което изправя световните финансови пазари пред нова криза, която би могла да бъде причинена от трудната достъпност на капитали.
Британският паунд вчера бе силно продаван спрямо еврото и долара, което в комбинация с негативните новини от Острова може да продължи тази тенденция. Цените на жилищата във Великобритания отчетоха силен спад и породиха опасения за намаляване и на потребителското доверие и потреблението.
Денят днес е богат откъм очаквани икономически данни. От Еврозоната ще бъдат изнесени новините за потребителското доверие за ноември и данните за БВП за третото тримесечие на годината (12:00). От Великобритания също се очакват данните за потребителското доверие за месеца (12:30), а от САЩ ще бъдат публикувани данните за PCE индекса и личните доходи и потребление (15:30) и индекса Chicago PMI (16:45).
Към 09.30 ч. днес EUR/USD се търгуваше около 1.4750 като нивата на подкрепа за днес са: 1.4725; 1.4710 и 1.4685, а тези на съпротива: 1.4780; 1.4815 и 1.4855.
Ето и останалите основни валутни двойки: USD/JPY- 110.30; GBP/USD- 2,0645 USD/CHF- 1.1185.
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Икономика

Писане  Boabab on Пет 30 Ное 2007, 16:04

Балончето на българските недвижими имоти:

http://dnes.dir.bg/2007/11/30/news2394234.html

Все пак не са отчетени няколко доста важни факта:

1.Цената, сравнена с централно европейската е все още ниска.

2.България е, все пак, доста ниско населена, с относително запазена прирада и добър климат.

3.Няма добра инфраструктура, но в перспектива ще я има, което ще влияе задържащо за цените.

4.Големите населени места, като място където има работа, ще продължат да са под натиска на миграции.
Boabab
Boabab

Male
Брой мнения : 3974
Age : 61
Registration date : 19.11.2007

Вижте профила на потребителя http://boabab.forumotion.com/index.htm

Върнете се в началото Go down

Re: Икономика

Писане  Homan on Пет 30 Ное 2007, 16:10

Прочетох някъде, че хотел Щастливеца са го разкостили .... Ще строят големи работи с пет звезди на Алеко, май? Аман от супер-курорти и супер-строежи, и супер-звездни цени Evil or Very Mad

Homan
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Икономика

Писане  nikiforov on Пет 30 Ное 2007, 16:18

сега ,като се "срутят" цените ще си купя един СПЯ център да си хъркам от 1до 3 alien
nikiforov
nikiforov

Male
Брой мнения : 3858
Age : 69
Registration date : 13.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.snikiforov.com

Върнете се в началото Go down

Re: Икономика

Писане  Лаик on Вто 04 Дек 2007, 15:54

Едно интересно мнение:

Неясно бъдеще с носталгия по Станишев
в. Класа
Доц. Чавдар НИКОЛОВ
Всичко се познава в сравнение, от лошото има и по-лошо
Програмата на ГЕРБ в настоящия й вид свидетелства еднозначно за въпиеща липса на европейска нормалност в нашето общество. Политическото пространство в България се е превърнало в някакво криво огледало, в което всички изглеждаме, най-меко казано, уродливо. Така наличната ненормалност, разбира се, е всеобща, съвкупна и комплексна, но ние ще ограничим разглеждането й до три ключови сфери: партийният живот, образованието и медиите.
Въвеждането на плосък данък от БСП за пореден път разбърка всякакви тукашни, едва започнали да улягат представи за ляво и дясно. А това, което у нас се мисли за автентична партийна десница, волю-неволю бе направо натикано в сферата на икономическия сюрреализъм и трансцедентност. Нормалната европейска ляво-дясна дискусия в контекста би следвало да се развива по линията "прогресивна скала на облагане - умерено прогресивна скала за облагане на доходите". Вместо нея обаче имаме спор "плосък данък без или със и ако със, тогава с колко, необлагаем минимум".
Какви икономически знания се предлагат у нас?
Появата на авансцената на икономисти с капацитета на експертите на ГЕРБ говори от своя страна за качествата на образованието. Това, че магистърската степен, надградена над неикономическо бакалавърство, относително рядко прави един човек пълноценен икономист, е едно на ръка. Икономическите знания, които у нас се предлагат, са предимно теоретични. Те са почерпани главно от американски, в най-добрия случай - от британски учебници. Макрокономическата и финансовата практика в Европейския съюз, където доминираща е все пак континенталната, а не англосаксонската наука и култура, се познава слабо от преподавателите и естествено нито достатъчно се преподава, нито се анализира. На студентите не се обяснява дори и фактът, че между хубаво звучащите теории и държавническата практика са налице редица съществени разлики. Иновационният процес зад океана съвсем не е оставен на собствените закони на пазара, а бива последователно финансиран и насърчаван посредством държавните военни поръчки.
България като европейски рекордьор в данъчното облагане
Прост пример - в колко от учебниците по публични финанси у нас се разяснява подробно регресивното действие и социалната проблематичност на косвените данъци? Защо след като ГЕРБ предлага данъчната ни система да остане да се крепи единствено върху данъка добавена стойност и акцизите, никой от "авторитетите" не реагира адекватно? Държавата, която се явява пример за всеки грамотен либерал - САЩ, гради данъчната си система почти изключително на прякото данъчно облагане, коефициентът на съотношение между приходите от косвени и преки данъци в бюджета там е 0,42. В многоцитираната Ирландия пък има относително равновесие между косвените и преките налози - коефициент 0,97. Българският коефициент понастоящем възлиза на около 3,0 в полза на косвените данъци, което е "девиативен" рекорд в Евросъюза. Ако обаче се реализират възгледите, заложени в програмата на ГЕРБ, същият коефициент ще клони към безкрайност. Следователно подобно неевропейско, а африканско измерение ще придобие и социалната данъчна несправедливост в България.
В подобна абсолютно ненормална партийна и образователна среда да се очаква разумно поведение на медиите е в рамките на нищожните вероятности. По телевизии и радиа, както и по големите вестници, бива толерирай и насърчаван единствено примитивният балкански либерализъм. Обичайното състезание е кой да застане "още по-" и кой "най-" в дясно. Ежеминутно налаганото обяснение е колко хубаво и смислено се явява именно това дясно, а всичко останало е повече от глупаво и незаслужаващо каквото и да е внимание.
Черни дни очакват пенсионерите
Затова в настъпващата суматоха така и никой не обяснява, че предлаганото от ГЕРБ вещае катастрофа, подобна на тази с "реституцията на бащината земя в реални граници", но със значително по-голям социален обхват. Рискът, при приватизация на Националния осигурителен институт и на Националната здравноосигурителна каса, хората да останат без пенсии и всички да се окажем без достъпно здравеопазване, е неприемливо голям.
Безогледното орязване на бюджетните разходи в съкратени срокове вещае от своя страна невиждана досега криза в образованието, при която отминалата учителска стачка ще ни изглежда като не повече от "подробност от пейзажа".
Но за да не излезе, че плашим хората с празни приказки, ще дадем отново показателен пример от световната практика. Когато фалира гигантът "Енрон", той затри активи за около 70 милиарда долара. Но по оценка на експерти това не бе най-страшното. С компанията изчезна и пенсионният й фонд, и нейните служители, а и още много други лица изведнъж загубиха пенсиите, на които разчитаха.
Ролята на държавно организираните пенсионни институции е да гарантират макар и малки, но все пак пенсии. В това отношение, разбира се, може още много да се желае за работата и на Националния осигурителен институт, и на НЗОК, но все пак фактът, че ги има, е положителен. Частните пенсионни и здравни фондове биха могли да изпълняват изключително допълваща роля. Единствената държава в света само с частни пенсионни фондове е Чили и тя в момента усилено мисли за срочно възстановяване на системата на държавното пенсионно осигуряване. Защото във въпросната сфера пазарът демонстрира един от своите така наречени "провали", сиреч качества, които следва да се коригират от държавата. Оставени сами на себе си, въпросните качества дават социално неприемливи резултати.
Престъпни глутници от недообразовани икономисти застрашават страната
Сега с голяма доза сигурност се прогнозира, че даже сегашното откровено бездарно държавно управление още в недалечно бъдеще ще породи носталгични настроения, съпоставено с евентуално властимащата и властуправляваща партия ГЕРБ.
Сънят на разума раждал чудовища. Възгледите са си възгледи, но раздаваните без основателни знания дипломи продължават да раждат глутници напористи некадърници със самочувствие. А заради "плодотворната" им дейност страната ни може да загуби и малкото, което досега е постигнала и съхранила.
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Икономика

Писане  Лаик on Сря 05 Дек 2007, 11:12

Инвестиции, ценни книжа и цигулки

от Георги Стоянов [242 прочитания]

04 декември, 21:32


Цигулките могат да предложат на инвеститорите стабилна възвращаемост в дългосрочен план. Според икономически анализатори от лондонския Център за икономически изследвания (ЦИИ), инвестициите в цигулки осигуряват 3 до 4 процента дългосрочна възвращаемост след като се приспадне инфлацията, съобщава Ройтерс.

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=404297

юруш на цигулките Laughing
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Икономика

Писане  Guess wh on Сря 05 Дек 2007, 11:14

Лаик написа:Инвестиции, ценни книжа и цигулки

от Георги Стоянов [242 прочитания]

04 декември, 21:32


Цигулките могат да предложат на инвеститорите стабилна възвращаемост в дългосрочен план. Според икономически анализатори от лондонския Център за икономически изследвания (ЦИИ), инвестициите в цигулки осигуряват 3 до 4 процента дългосрочна възвращаемост след като се приспадне инфлацията, съобщава Ройтерс.

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=404297

юруш на цигулките Laughing

подозирах аз, че Sonia е прикрит капиталист, крупен инвеститор-изедник.... Cool

Guess wh
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Икономика

Писане  Sonia on Сря 05 Дек 2007, 11:24

Нали съм комунистка, имам една доста тъжна история, свързана с цигулка...и с много пари...не ми се разказва...
Sonia
Sonia

Female
Брой мнения : 1244
Age : 67
Registration date : 10.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.Bulgaria-Italia.com

Върнете се в началото Go down

Re: Икономика

Писане  Лаик on Сря 05 Дек 2007, 11:24

Guess who написа:
Лаик написа:Инвестиции, ценни книжа и цигулки

от Георги Стоянов [242 прочитания]

04 декември, 21:32


Цигулките могат да предложат на инвеститорите стабилна възвращаемост в дългосрочен план. Според икономически анализатори от лондонския Център за икономически изследвания (ЦИИ), инвестициите в цигулки осигуряват 3 до 4 процента дългосрочна възвращаемост след като се приспадне инфлацията, съобщава Ройтерс.

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=404297

юруш на цигулките Laughing

подозирах аз, че Sonia е прикрит капиталист, крупен инвеститор-изедник.... Cool

едва ли, не вярвам да е инвестирала в цигулки суми съпоставими с бюджета на централно-африканска държава...
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Икономика

Писане  Sonia on Сря 05 Дек 2007, 11:31

Правилно, инвестирам в апартаменти.
Sonia
Sonia

Female
Брой мнения : 1244
Age : 67
Registration date : 10.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.Bulgaria-Italia.com

Върнете се в началото Go down

Re: Икономика

Писане  Гост on Сря 05 Дек 2007, 12:35

Sonia написа:Правилно, инвестирам в апартаменти.

грешка Wink

http://www.arystoteles.pl/kiosaki.en.php

Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Икономика

Писане  Sonia on Сря 05 Дек 2007, 15:57

Мая написа:
Sonia написа:Правилно, инвестирам в апартаменти.

грешка Wink

http://www.arystoteles.pl/kiosaki.en.php
Зависи от момента на инвестицията. Ние случихме...
Sonia
Sonia

Female
Брой мнения : 1244
Age : 67
Registration date : 10.10.2007

Вижте профила на потребителя http://www.Bulgaria-Italia.com

Върнете се в началото Go down

Re: Икономика

Писане  Гост on Сря 05 Дек 2007, 17:37

не от момента - зависи от други неща.
приложила съм линк, но предупреждавам - някои откъси да се четат с чувство за хумор

Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Икономика

Писане  Лаик on Чет 06 Дек 2007, 15:57

Станишев: Милиони ще има за всички
News.dir.bg - 06 Декември 2007, 12:44
Няма сектор, който да е пренебрегнат, каза премиерът Сергей Станишев на специална пресконференция, посветена на непланираното изразходване на 1.2 млрд. лв. от бюджетния излишък. Той обясни, че голямото преизпълнение се дължи на известно презастраховане във връзка с понижаването на корпоративния данък и ефектите върху ДДС от присъединяването към ЕС. Постъпленията от ДДС първите три месеца бяха трагични, подчерта премиерът.
Впоследствие по-доброто изпълнение на приходите позволи да бъдат заделени допълнителни 200 млн. лв., за да могат пенсионерите да посрещнат натиска на цените. Освен това те ще получат коледни добавки от 100 лв., което е повече от сумите през предишните години (2005 - 25 лв., 2006 - 50 лв.)
Две са основните направления на изразходване на средствата от бюджетния излишък, надхвърлящи предвидените 3%. Първо, пари ще бъдат насочени в направления, където могат ефективно да бъдат усвоени още тази година. Такъв е случаят със строителната програма. Най-много средства – 247,5 млн. лв., ще се отпуснат на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура“ за ремонт, модернизация и проектиране на пътища в страната. Тази година са построени над 2000 км, каза Станишев. На второ място се постарахме да облекчим разходите на редица сектори през следващите години, обясни той. Предварително ще се извърши разходът за допълване на изискваните от ЕС нефтени запаси догодина (89 млн. лв.) , а други 25 млн. лв. са за възстановяване на заеми за горива, закупени през 2006 г. Друг приоритет е системата на спешни повиквания, за която са заделени 48 млн. лв., които са разпределени между МВР, МЗ, ДАИТ и министерството по безствия и аварии. За екологичната програма - пречиствателни станции, канализационни мрежи и пр. ще отидат 82 млн. лв. Предвидени са изпреварващи плащания за армията - за въртолетите Кугър (51 млн. лв.), за ремонт на МИГ-ове и за ремонт на съоръжения и техника на армията. МВР ще получи 46 млн. , в т.ч. за противопожарни автомобили (около 10 млн. лв.) и системата за видеонаблюдение в София. Други 29 млн. лв. са предвидени за отработеното ядрено гориво. За медицинска апаратура и оборудване са заделени 25 млн. лв. За инженерна инфраструктура с цел ограничаване на свлачища са заделени 47 млн. лв., за БДЖ - 39 млн. лв., за жп инфраструктура - 40 млн. лв., за столичното метро - 25 млн. лв.
За първи път са предвидени 5 млн. лв. за строителство и ремонт на храмове и манастири. СУ Климент Охридски ще получи 5 млн. лв. за строеж на спортна зала, за ремонти и прочие, допълнителна субсидия е предвидена и за останалите университети. Общата сума за тях е 40 млн. лв. а българският спорт ще получи над 8 млн. лв.
Ако останат пари, те ще бъдат насочени към сребърния фонд, където вече има 200 млн. лв.
pig

някой да има идея за "сребърния фонд"
Question
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Икономика

Писане  Guess wh on Чет 06 Дек 2007, 16:00

Лаик написа:
....
някой да има идея за "сребърния фонд"
Question


то, идеи има бол, ама фонд - не знам... Razz


С.Станишев:" В момента в Сребърния фонд са акумулирани над 200 млн. лева."

Guess wh
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Икономика

Писане  Лаик on Чет 06 Дек 2007, 16:07

Guess who написа:
Лаик написа:
....
някой да има идея за "сребърния фонд"
Question


то, идеи има бол, ама фонд - не знам... Razz


С.Станишев:" В момента в Сребърния фонд са акумулирани над 200 млн. лева."

и аз харчим бързо тия дни, но питах що за чудо е Surprised
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Икономика

Писане  Guess wh on Чет 06 Дек 2007, 16:09

Лаик написа:
и аз харчим бързо тия дни, но питах що за чудо е Surprised

това е от юли 2006:


Тази седмица беше предприета и друга стъпка по повод пенсионната система в страната. Беше приет от Народното събрание специален проектозакон за създаването и управлението на “Сребърен фонд”, в който ще се заделят средства от приватизация и от фискалния резерв на страната. Сребърният фонд ще служи за подпомагане на пенсионната система в частта и държавно осигуряване.

Guess wh
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Икономика

Писане  Лаик on Вто 11 Дек 2007, 13:09

Ако бях журналист от Александър БОЖКОВ [260 прочитания]

10 декември, 18:50
Ако бях опозиционен депутат или журналист от централна медия, не бих пропуснал да си закача над бюрото приложението към член 1 от постановлението на Министерския съвет (бел. ред. - за изхарчването на над 1 млрд. лв. от излишъка). След точно един месец, тъкмо като отминат празниците, веднага след Атанасовден, от него мога да започна да си вадя интересни и много актуални въпросчета.
Например:

· Уважаема госпожо Етем, колко от 175-те милиона похарчихте през декември "за осигуряване на задължителни запаси от нефт и нефтопродукти в съответствие с Директива на Съвета на Европа 2006-67-ЕС от 24 юли 2006 г., глава "Енергетика", на основание на кои проведени търгове, кои са доставчиците на тези горива и колко точно горива на какви цени закупихте?

· Уважаеми господин Чакъров, бихте ли представили списък на обектите за "изграждане на пречиствателни станции за отпадни води и канализационни колектори, изграждане на канализационни мрежи...", както и конкурсните документации, на основание на които са избрани изпълнителите, конкретните суми, които сте изплатили през декември от 100-те милиона, предвидени по постановлението, по обекти и по изпълнители, както и документацията за приетите извършени работи по тези обекти през декември?

· Уважаеми господин Близнаков, бихте ли представили отчет за "доставка на специални автомобили, екипировка и оборудване за Българската армия", извършени през декември, откъде ги купихте, по силата на кои договори и колко от 110-те милиона отидоха за тези доставки?

· Уважаеми господа съпредседатели на фонд "Републиканска пътна инфраструктура" (Гагаузов, Мутафчиев, Орешарски), бихте ли дали подробен отчет кои стари неразплатени пътностроителни работи и новоизпълнени пътни строежи (през удобния за пътно строителство месец декември) струват 275 млн. лв. и от кои точно пари щяхте да ги разплатите, ако не беше натрупан такъв голям излишък в бюджета?
Подобни въпроси ще могат да бъдат зададени на всички получатели на коледни подаръци от излишъка, подробно описани в приложението към член 1 на постановлението. Сигурно депутатите от опозицията и журналистите, които следят други конкретни теми, като например БДЖ или Столичната община, или пък новата Агенция по горите, ще могат да задават още по интересни и трудни за отговор въпроси...

Александър Божков, http://albosh.blog.bg/
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=406117
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Икономика

Писане  Boabab on Вто 11 Дек 2007, 16:23

Те могат да зададат, но аз ако съм на мястото на тези министри още сега ще накарам Народното събрание да ми гласува такава сложна схема, че да не може да се зададе канкретен въпрос. Или ако се зададе конкретен въпрос, да не може да се пусне конкретен отговор. А ако може да се пусне конкретен отговор - просто няма да го пусна и никой НИ МОЖИ МИ НАКРИВИ КЕПИТУ.
Boabab
Boabab

Male
Брой мнения : 3974
Age : 61
Registration date : 19.11.2007

Вижте профила на потребителя http://boabab.forumotion.com/index.htm

Върнете се в началото Go down

Re: Икономика

Писане  chocho on Пет 14 Дек 2007, 12:30

Бум на заплатите в Източна Европа
Profit.BG - 14 Декември 2007, 10:27
Според оповестените данни заплащането в новоприетите страни членки на ЕС се е повишило с до 30 на сто през третото тримесечие


http://banks.dir.bg/2007/12/14/news2447039.html


Наблюдава ли се същото в България ?

chocho

Male
Брой мнения : 3595
Age : 50
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.mocho.com

Върнете се в началото Go down

Re: Икономика

Писане  komarKo on Пет 14 Дек 2007, 12:41

chocho написа:Бум на заплатите в Източна Европа
Profit.BG - 14 Декември 2007, 10:27
Според оповестените данни заплащането в новоприетите страни членки на ЕС се е повишило с до 30 на сто през третото тримесечие


http://banks.dir.bg/2007/12/14/news2447039.html


Наблюдава ли се същото в България ?

да, голям БУМ на заплатите има и тук!

БУМММ! Cool

komarKo

Male
Брой мнения : 3798
Age : 54
Registration date : 12.12.2007

Вижте профила на потребителя http://www.google.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Икономика

Писане  chocho on Пет 14 Дек 2007, 12:50

komarKo написа:
chocho написа:Бум на заплатите в Източна Европа
Profit.BG - 14 Декември 2007, 10:27
Според оповестените данни заплащането в новоприетите страни членки на ЕС се е повишило с до 30 на сто през третото тримесечие


http://banks.dir.bg/2007/12/14/news2447039.html


Наблюдава ли се същото в България ?

да, голям БУМ на заплатите има и тук!

БУМММ! Cool

Бе повече ме интересуваха полетата дет' са Лаик и Хоман, ма нейсе

chocho

Male
Брой мнения : 3595
Age : 50
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.mocho.com

Върнете се в началото Go down

Re: Икономика

Писане  Лаик on Сря 19 Дек 2007, 15:47

chocho написа:
komarKo написа:
chocho написа:Бум на заплатите в Източна Европа
Profit.BG - 14 Декември 2007, 10:27
Според оповестените данни заплащането в новоприетите страни членки на ЕС се е повишило с до 30 на сто през третото тримесечие


http://banks.dir.bg/2007/12/14/news2447039.html


Наблюдава ли се същото в България ?

да, голям БУМ на заплатите има и тук!

БУМММ! Cool

Бе повече ме интересуваха полетата дет' са Лаик и Хоман, ма нейсе

30% абсурд, меродавна статистика няма, а частните случаи са за маса...
Лаик
Лаик

Male
Брой мнения : 884
Age : 47
Registration date : 07.11.2007

Вижте профила на потребителя http://www.toto.bg/

Върнете се в началото Go down

Re: Икономика

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите