Коледа - Нова Година
+18
Кикимора
Admin
mukla
(siccor)
Homan
Boabab
Робърт Боев
komarKo
chocho
Dreamcatcher
Помощ, граждани!
Sonia
Лаик
Логик
nikiforov
сноб
Надя
Таки
22 posters
Страница 12 от 16
Страница 12 от 16 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16
2008 - избрани безобразия
И последното безобразие: колективна снимка на медиапулски възрожденци.
Край на безобразията!
Край на безобразията!
Коледна Елха 2008
Списък на дарителите и техните подаръци
Надя: Топка със злато и диаманти
Лаик: топки със звездички
Таки: една австрийска заплата
Сноб: кристално еленче
Sonia: водка El Che
Dreamcatcher: една секси Снежанка
komarKo: капиталистическо прасе-касичка
Помощ, граждани!: фанелка 'Fuck Authority"
Логик: Гюстав Курбе, "Сън" (фрагмент)
(Българанъ): златна плочка със символа на ДСБ
nikiforov: коледно хлебче и буре с вино
Homan: консерва от Andy Warhol
siccor: златен архар
mukla: мандарин
Логик и Админ: Amanita muscaria, за едни празнични халюцинации
Madicken (Безпризорни): Водка Absolut
Анонимен приятел: венецианска маска
Realistka: плетени ръкавички за малки планинари
Нова Година
Още един поздрав от южната съседка:
Новогодишен Концерт Ела и ми разсей скръбта Манос Хадзидакис Елени Тсаликоглу |
Нова Година
Третият поздрав от Гърция е от една млада звезда на гръцкия фолклор - сладкопойната Арети' Кетиме' , която в допълнение свири хубаво и на сантур. Тя представя музикалната традиция на гърците от Мала Азия, които бяха масово прогонени от своите земи след поражението на Гърция във войната с Турция през 1922 г. - над 1 400 000 бежанци. Същата съдба постигна и 400 000 турци от северна Гърция, които бяха прогонени от там, в резултат на споразуменията за обмяна на населения.
Огромната вълна от бежанци не създаде само проблеми на гръцката държава, но и дългосрочни дивиденти. Заселяването на много от тези бежанци в Северна Гърция промени етническите съотношения в този район, а високата култура, с която се отличаваха големи групи от бежанците (особено тези от турски брегове на Егея) повлия върху развитието на много изостанали гръцки райони.
И така - автентична музика от бившата гръцка Мала Азия, изпълнена от една правнучка на бежанците:
Огромната вълна от бежанци не създаде само проблеми на гръцката държава, но и дългосрочни дивиденти. Заселяването на много от тези бежанци в Северна Гърция промени етническите съотношения в този район, а високата култура, с която се отличаваха големи групи от бежанците (особено тези от турски брегове на Егея) повлия върху развитието на много изостанали гръцки райони.
И така - автентична музика от бившата гръцка Мала Азия, изпълнена от една правнучка на бежанците:
Новогодишен Концерт Малката Хариклия Арети Катиме Глас и соло сантур |
Good evening
Снощната визита на Реалистка бе посрещната с интерес, на какъвто не се е радвал нито един форум (от наблюдаваните от мен) през последните 4 месеца. Днес нещата са по-спокойни, в типичните си съботно-неделни ритми.
Което не ни пречи да се обезпокоим малко от един класик на латино-музиката, в изпълнение на една също така класическа композиция.
Което не ни пречи да се обезпокоим малко от един класик на латино-музиката, в изпълнение на една също така класическа композиция.
Новогодишен Концерт Tito Puente, Celia Cruz Quimbara |
Re: Коледа - Нова Година
Здравей, Ригасе!Таки написа:Снощната визита на Реалистка бе посрещната с интерес, на какъвто не се е радвал нито един форум (от наблюдаваните от мен) през последните 4 месеца. Днес нещата са по-спокойни, в типичните си съботно-неделни ритми.
Приятно ми е да го чуя!
Всеки обича да бъде обичан...
Това е парафраза на заглавието на една глава от книгата " What Do You Say After You Say 'Hello' " ...Четох я преди много години. Заглавието на главата беше: "People Like to Be Liked" ...и оттогава престанах да смятам радостта си от една изказана по мой адрес похвала за грях!
Нещо повече, че добрите думи в нашия живот, в това число и похвалите не са кой знае колко много.
Така че: Благодаря ти!
Realistka-
Брой мнения : 1193
Registration date : 25.12.2008
Реалистке, мога да бъда и по-конкретен.
През последните 4 месеца в наблюдаваната от мен тройка ЕСФ, МпФ и Безпризорни е имало 10 дневни пика с над 100 постинга: 6 при Безпризорните, 3 тук и един в МпФ. Този на 26.12, свързан с твоята поява тук, е рекорд на четиримесечието: 156 постинга.
Знам, че има хора, които се дразнят от подобни статистики, но знам също, че ти не си между тях, а редовно постваш събирателни данни в началото на всеки нов "Кибер" . Защото истината е, че интересен форум означава активност + качество, а не само качество.
Знам, че има хора, които се дразнят от подобни статистики, но знам също, че ти не си между тях, а редовно постваш събирателни данни в началото на всеки нов "Кибер" . Защото истината е, че интересен форум означава активност + качество, а не само качество.
Нова Година
Днешните поздрави ще бъдат български. Модерни и демоде.
Г-жа Вартан сигурно е най-известната поп-българка от края на миналия век.
Нека си спомним нейната "Аз си имам нова рокля, ших си я сама" ..
Г-жа Вартан сигурно е най-известната поп-българка от края на миналия век.
Нека си спомним нейната "Аз си имам нова рокля, ших си я сама" ..
Новогодишен Концерт Sylvie Vartan La plus belle pour aller danser |
Последната промяна е направена от Таки на Нед 28 Дек 2008, 12:49; мнението е било променяно общо 2 пъти
Нова Година
След като ЕСФ е обявен за "шесташки" от тъмносинята кравичка Ани, вече няма смисъл да си кривим шесташката душЪ и не да се насладим на изпълнението на един наш готин колега - сътрудник на службите.
От Витошка (вход откъм Кърниградска) пристигна телеграма, в която се отрича каквато и да е съпричастност на шестака Viktor Studios със служители на ДСБ.
От Витошка (вход откъм Кърниградска) пристигна телеграма, в която се отрича каквато и да е съпричастност на шестака Viktor Studios със служители на ДСБ.
Новогодишен Концерт Тодор Колев Жалба за младост |
Нова Година
А сега на сцената настава тотална лустрация и в нея остават само истинските демократични творци.
Колеги селекционери и досие-хранители, занумеровайте и прошнуровайте с възторг този архивен клип:
Колеги селекционери и досие-хранители, занумеровайте и прошнуровайте с възторг този архивен клип:
Новогодишен Концерт Георги Минчев и Щурците Бяла тишина |
Абе ... започвам да си мисля ...
.. дали пък в крайна сметка колегата Зальцберг не е прав в това, че в САЩ са започнали строителството на комунизма? Защо ли? Ами погледнете картата на посещенията за последните 2 седмици:
Такъв подчертан интерес от страна на САЩ към този болшевишки форум говори в полза на твърдението на Зальцберг. Привет, американские товарищи!
Иначе и нас ни зарадва по комунистически, нашият УС. С негово решение, петък 2.01 и понеделник 5.01 са почивни дни за Центъра. Добавете и вторник (религиозен празник, Водосвет) и се получават цели 6 комунистически почивни дни! При нас няма понятието "доработване" , а един от двата подарени дни ни се пише зорлем като отпуск. Това право на УС - да прави такива компилации с отпуските ( до 3 дена годишно ) му е дадено от нашите профсъюзи, разбира се.
Как е при вас в България, форумни колеги? Разбрах, че и там се оформя някаква по-дългичка ваканция.
Такъв подчертан интерес от страна на САЩ към този болшевишки форум говори в полза на твърдението на Зальцберг. Привет, американские товарищи!
Иначе и нас ни зарадва по комунистически, нашият УС. С негово решение, петък 2.01 и понеделник 5.01 са почивни дни за Центъра. Добавете и вторник (религиозен празник, Водосвет) и се получават цели 6 комунистически почивни дни! При нас няма понятието "доработване" , а един от двата подарени дни ни се пише зорлем като отпуск. Това право на УС - да прави такива компилации с отпуските ( до 3 дена годишно ) му е дадено от нашите профсъюзи, разбира се.
Как е при вас в България, форумни колеги? Разбрах, че и там се оформя някаква по-дългичка ваканция.
Следколедно и предновогодишно
Друга библейска тема няма, та затова да напомня едно предупреждение от Светото писание. Става дума за единия от смъртните грехове - лакомията. Илюстрацията е взета от стената на Клисурския манастир, който ние, група преяли приятели, посетихме вчера:
Ако някой мисли да се оправдае, че надписите не се четат, ето ги изнесени. Богаташът - гурман, бонвиван и плейбой, прогласява своето пагубно верую, вселено му от Сатаната:
Яж, пий, душо, и весели се!
Архангел Михаил обаче не спи, а мучит душу богатаго. Това ви чака, лакомници! Внимавайте с яденето и пиенето по празниците! Включително Таки и семейство тази вечер!
Ако някой мисли да се оправдае, че надписите не се четат, ето ги изнесени. Богаташът - гурман, бонвиван и плейбой, прогласява своето пагубно верую, вселено му от Сатаната:
Яж, пий, душо, и весели се!
Архангел Михаил обаче не спи, а мучит душу богатаго. Това ви чака, лакомници! Внимавайте с яденето и пиенето по празниците! Включително Таки и семейство тази вечер!
Новогодишен музикален поздрав
Преди около час, купувайки някои напитки в местната кава, се запознах с един легендарен съсед, който успява да коландри - в движение - един Ford Firebird от 1950 г. Заговорихме се за нещо друго, но изведнаж се досетих, по начина на говора му и по качеството на мислите му, че трябва да е Той. Беше много радостен да чуе моите искрени комплименти, обясни ми, че успява да съхранява антиката благодарение на помощта на свои роднини в САЩ и ми се оплака, че има проблеми със своята булка, когато тръгват на път. Защото всичко живо, що носело фотоапарат, започвало да ги снима (колата де) , а булката си криела лицето, защото не искала да я снимат "толкова стара" (и двамата са около 80-те).
Като се прибрах, бях вдъхновен от случката, та реших да предприема аналогични мерки, възстановявайки инсталацията за запис на стари LP-та, която беше поразглобена предвид новите добавки към студиото. Оти Ford Firebird от 50-те си немам, но LP-та от 60-те дал Господ.
Следва запис от LP на Мариза Кох, върху поезия на нашия поет-особняк Никос Кавадиас. В своите стихове той е описал живота на моряка на далечните плавания, подобно на младия Вапцаров. Мариза Кох е също една особнячка - "музикален еколог" , който много държи на опазването на традиционната музикална среда на страната. Това си личи от начина, по който пее.
Една снимка на Кавадиас ( 1934 )
Първите стихове на неговото "Пуси" (вид морски вятър)
Пусито спадна към вечерта
корабният фенер е изгорял
и ти дойде ненадейно
да ме посетиш на мостика
Цялата си в бяло и намокрена
оплитам в плитки косите ти
тук, във водите на Port Pegassu
винаги вали по това време
И изпълнението на Мариза Кох:
За техничарите: на записа е наложен само rumble-filtering.
Като се прибрах, бях вдъхновен от случката, та реших да предприема аналогични мерки, възстановявайки инсталацията за запис на стари LP-та, която беше поразглобена предвид новите добавки към студиото. Оти Ford Firebird от 50-те си немам, но LP-та от 60-те дал Господ.
Следва запис от LP на Мариза Кох, върху поезия на нашия поет-особняк Никос Кавадиас. В своите стихове той е описал живота на моряка на далечните плавания, подобно на младия Вапцаров. Мариза Кох е също една особнячка - "музикален еколог" , който много държи на опазването на традиционната музикална среда на страната. Това си личи от начина, по който пее.
Една снимка на Кавадиас ( 1934 )
Първите стихове на неговото "Пуси" (вид морски вятър)
Пусито спадна към вечерта
корабният фенер е изгорял
и ти дойде ненадейно
да ме посетиш на мостика
Цялата си в бяло и намокрена
оплитам в плитки косите ти
тук, във водите на Port Pegassu
винаги вали по това време
И изпълнението на Мариза Кох:
За техничарите: на записа е наложен само rumble-filtering.
Хой, хой, хой!
Аз се запътвам към моята снежна горска обител, където вече бумти камината, виното диша, и където ме чака центърът на света - моето семейство! Пожелавам на всички ви хубави празници, да ви е леко на душата, радостно на сърцето, и сит - стомахът! И така цялата идна година! До година, до амина!
Homan-
Брой мнения : 1228
Registration date : 12.12.2007
Хох - хой , Хоман !
От Искъро по-длибоко нема, но и по-убаво - също!
Но аз продължавам с моите новогодишни поздрави - реставрации на стари записи.
Това LP е на 40 години и за да реставрирам част от него положих сериозен компютърен труд. За сметка на това, вие трудно ще чуете по-добър звук на финала на "Блус в 12" на Милчо Левиев, изпълнен в Зала България през февруари 1968 г. от "Джаз Фокус-65" , освен ако не посетите директно архивите ( с извинение ) на радио София. Напомням състава:
Милчо Левиев - пиано
Симеон Щерев - флейта
Любомир Мицов - контрабас
Петър Славов - барабани
На задната корица на плочата се мъдри едно посвещение на един приятел към друг такъв. Те фигирират с истинските си имена, тъй като това става по времето на комунистическия застой, когато още не е имало интернет, та хората да се радват на анонимност, на артистични никове и театрални изпълнения. Тогава това е била привилегия само на службите и на техните агенти, а днес тя е станала достояние на целия наш трудов народ!
Корицата:
и една от най-добрите ми LP-реставрации:
Но аз продължавам с моите новогодишни поздрави - реставрации на стари записи.
Това LP е на 40 години и за да реставрирам част от него положих сериозен компютърен труд. За сметка на това, вие трудно ще чуете по-добър звук на финала на "Блус в 12" на Милчо Левиев, изпълнен в Зала България през февруари 1968 г. от "Джаз Фокус-65" , освен ако не посетите директно архивите ( с извинение ) на радио София. Напомням състава:
Милчо Левиев - пиано
Симеон Щерев - флейта
Любомир Мицов - контрабас
Петър Славов - барабани
На задната корица на плочата се мъдри едно посвещение на един приятел към друг такъв. Те фигирират с истинските си имена, тъй като това става по времето на комунистическия застой, когато още не е имало интернет, та хората да се радват на анонимност, на артистични никове и театрални изпълнения. Тогава това е била привилегия само на службите и на техните агенти, а днес тя е станала достояние на целия наш трудов народ!
Корицата:
и една от най-добрите ми LP-реставрации:
Я!
Виждам, че службите и техните агенти са отмъквали, а не са правели само копия!Таки написа:Тогава това е била привилегия само на службите и на техните агенти...
Нещата се развиват. Днес същият, нарекъл се "Кулето", подарява на този, когото нарича "Владко", DVD, свалено от Интернет.
За света и неговия център
Очарователна госпожо, от предишни Ваши фотографии се догаждам за уюта, в която ще се потопите. Много ще се зарадвам, ако пуснете няколко нови снимки - от огъня у дома и студа навън. Представям си каква красота е на Балкана! Нека Вашият малък свят пребивава само в щастие и веселба!Homan написа:Аз се запътвам към моята снежна горска обител, където вече бумти камината, виното диша, и където ме чака центърът на света - моето семейство!
Драги приятели от форума, тази година астрономията бе твърде благосклонна към нас. Най-напред ни подари един допълнителен ден. А днес ще ни подари и една допълнителна секунда. Не гледайте на нея с пренебрежение! Светът е създаден за по-малко от милионна част от секундата, така че една секунда е много! За една секунда можете да измислите нещо велико, но за една секунда може и всичко да рухне. Затова изживейте я пълноценно! Това ви пожелавам аз, Логикът, на връх Нова година.
Още една реставрация, барабар с увод
Увод
От безпризорния Нечо научавам следното интересно:
Реставрацията
Това е песен от едно архивно LP на "Балкантон" със шопски напеви, изпълнени от дамски състав на село Бистрица, Софийско. Избрах песента "Ореовка вода гребе" не само защото тя се пее на Васильовден, т.е. утре, а също защото много ми хареса това невероятно име "Ореховка".
От безпризорния Нечо научавам следното интересно:
Всички знаем, че клептоманията е една трудно излечима болест. Особено е тежко усложнението, което се съпровожда с ексхибиционизъм. Тоест, клептомана ужасно го влече не само да открадне, но после и да покаже откраднатото. И, хайде, в пред-интернетната ера ексхибицията можеше да не достигне до знанието на собственика, но ако клептоманът-ексхибиционист има и достъп до интернета, тогава нещата стават много трагични за него...Царица Костадинка, съпругата на Кирил Рашков, известен като Цар Киро от пловдивското село Катунци, е осъдена във Франция на 3 месеца условно за джебчийство, съобщиха вчера френски сайтове. Заедно с царица Костадинка е осъдена и друга ромка - Дафинка Илиева. Присъдата е произнесена на 22 декември. На 19 декември Рашкова и Илиева били заловени от френската полиция на летище "Орли" да обират пътници, чакащи на дългите опашки по гишетата.От двете жени е иззета значителна сума пари, скрити в сутиените им. Царица Костадинка била заловена и с току-що открадната чанта. Тя веднага признала престъплението, като заявила, че е клептоманка, която чува гласове и вижда призраци, които я подкокоросват да краде.
Реставрацията
Това е песен от едно архивно LP на "Балкантон" със шопски напеви, изпълнени от дамски състав на село Бистрица, Софийско. Избрах песента "Ореовка вода гребе" не само защото тя се пее на Васильовден, т.е. утре, а също защото много ми хареса това невероятно име "Ореховка".
Полска реставрация, проше бардзо
Реставрираното LP е от най-старите на архивата, приблизително на 45-годишна възраст. Става дума за LP в по-малък формат ( D = 248 mm ) , издадено от полската фирма "Muza" . В записа са обединени 2 реставрации: в едната пее велможна пани Wanda Warska, в съпровод на известния тогава джазов квартет Somnambulicy ( Moonray, A. Shaw ) , а във втората квартетът изпълнява But Nor For Me на G. Gershwin.
Ако един наш форумен член не беше потънал в не съвсем законосъобразния свят на торенсите, тези записи щяха да му припомнят полските младини.
Ако един наш форумен член не беше потънал в не съвсем законосъобразния свят на торенсите, тези записи щяха да му припомнят полските младини.
Глобализация на клептоманията
Не е трудно излечима, а е нелечима! Съдейки по последните публикации в пресата и Интернетните форуми, тя добива характера на пандемия. Интересно е обаче и продължението на съобщението, което дава Днес.бг:Таки написа:Всички знаем, че клептоманията е една трудно излечима болест.
За да потвърди думите си, тя предоставила медицински свидетелства, заверени от няколко български психиатри.
Дафинка Илиева пък се представила като нейна "болногледачка", която „постоянно се опитва да възпрепятства възрастната Костадинка да не краде, но никак не и се удава да я спре".
Хитро, нали? Не разбирам само защо френският съд не е признал това, бих казал, европейско медицинско освидетелстване.
Ксати говоря о клептомании ..
.. ако ме попиташ как се е оказала плочата - подарък на Кулето за теб - у мен, най-точният отговор - както нерядко се случва - ще бъде нецензурно-плебският "Бах ли я!" .. Наистина бях много учуден да видя задната корица, та затова постнах снимката.
Ще държиш ли да ти бъде реституирана, или ще приемем, че инцидентът е покрит с "давност" ?
Ще държиш ли да ти бъде реституирана, или ще приемем, че инцидентът е покрит с "давност" ?
Кстати о клептомании...
Покрит е с давност! Давността е покрила и една друга плоча, принадлежала някога на Кулето. Нека от нея чуем възхитителния Тайни Тим:Таки написа:Ще държиш ли да ти бъде реституирана, или ще приемем, че инцидентът е покрит с "давност" ?
Хе-хе, Tiny Tim ...
Това е наистина архивна архивност.. На нея бих отвърнал само с една "Пикабу" в денди стил, ако знаех как да я копна..
Re: Коледа - Нова Година
На ВСИЧКИ посетители на този чудесен Форум пожелавам весело посрещане на Новата 2009 година.
Да се сбъднат всичките ви мечти, да сте здрави и щастливи, и да приемате реалните неща в живота с усмивка.
Точно в 12 часа тази вечер ще вдигна чаша с наздравица за всички вас.
Да се сбъднат всичките ви мечти, да сте здрави и щастливи, и да приемате реалните неща в живота с усмивка.
Точно в 12 часа тази вечер ще вдигна чаша с наздравица за всички вас.
Робърт Боев-
Брой мнения : 761
Registration date : 14.01.2008
Страница 12 от 16 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16
Similar topics
» Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1
» Поздравления и покани 2
» Mare Nostrum 6
» Ден за мудурация?
» Галерия "Пластичен взрив"
» Поздравления и покани 2
» Mare Nostrum 6