ГЕРБ 2
+20
blag009
(ib)
Лаик
Homan
Admin
Агата
marapepelia6ka
Помощ, граждани!
gigatev
komarKo
nikiforov
Надя
(Бай Вълко)
chocho
ВЕЛЗО
malakai
Логик
Таки
HEXE
Boabab
24 posters
Страница 14 от 37
Страница 14 от 37 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 25 ... 37
Re: ГЕРБ 2
Агата написа:боабабе, гледам, че все още караш на първа - мини на друга предавка, бе човеко
Агата, при тоз матреал се радвам, че не съм минал на задна.
Днес Мартин Димитров обади защо Бойко и Дянков не са открили 8 месеца номера с дефицита...На възлови места продължават да стоят ръководни елементи на тройката. Даже спомена и някакво турско име....Мартин настоява, че още в началото тези вредни елементи и саботьори е трябвало да бъдат сменени...Ако пък ги бяха сменили кой знай какъв вой биха надали...Включая и тукашните ми опоненти, които и така и инак все ще са недоволни..Е, поне докато не си получат пак Доган в комплект с Първанов...че да се стабилизира страната.
Бойко Борисов: Нека ви обясня икономиката
От Лора Филева
Всички статии на автора
Последна промяна в 16:53 на 13 апр 2010, 11012 прочитания, 263 коментара версия за печатуголемяване на текстсмаляване на текст
12Фотограф: Цветелина Ангелова
[Капитал]
12Фотограф: Георги Кожухаров
Цветанов предложи информацията от службите да се използва при назначенията на магистрати - 13 апр
София ще има четири големи музея - 10 фев
Фотогалерия: Българският Лувър - 12 яну
Българският Лувър - 12 яну
Правителството ще прави национален музеен комплекс - 30 дек
"Нека малко да ви обясня икономиката, защото явно слушате едни експерти, които се изказват всеки ден. Ние инвестираме в индустрия, с тези пари, които влагаме сега, те ще се върнат и мултиплицират." Това заяви премиерът Бойко Борисов на въпроса на "Дневник" дали не е по-добре по време на криза да се замразят проекти като изграждането на т.нар. Български Лувър, за който към момента са заделени 15 млн. лв. от бюджета.
"Министър Рашидов не случайно обясни, че 40 млн. души посещават Флоренция и остават по 100 евро за билетчета. Тези пари в условия на криза са инвестиция, която донася пари", заяви още премиерът.
В неделя в интервю за Нова телевизия премиерът Борисов отложи реформите в държавата за времето, когато бюджетът разполага с пари. "Първата антикризисна мярка, която съм обещал и с колегите от МВР и ДАНС правим, е да уплътним бездънната каца, да не изтичат средствата на държавата. На втората, на третата, на четвъртата година тя ще започне да се пълни... Тогава ще можем да свършим и тези неща, които, за съжаление, сега без пари не можем да свършим", каза Борисов в предаването "На четири очи".
Борисов и Рашидов направиха символична първа копка на новия музеен център, който ще се намира в сградата на бившето МЕИ и Галерията за чуждестранно изкуство. В края на декември правителството реши да изгради музейния комплекс, като задели в бюджета близо 20 млн. лв. За ремонта на сградите ще бъдат използвани и около 2.5 млн. лв. от оперативна програма "Регионално развитие".
Борисов предвиди музейният комплекс да е готов "с метрото, със завода за битови отпадъци... средата на 2012 г. трябва да успеем". Той разчете сметките така : "2.5 млн. лв. имаме европейски пари, с които работим, около 15 млн. лв. заложени в бюджета – за тази годна и до средата на следващата спокойно ще могат да ги изразходват. И после ще додадем, каквото остава", обеща премиерът.
По повод първата копка Борисов подари на бъдещия музей три картини.
"Днес господин премиерът подари графика на Пикасо. Ако това ви радва, аз съм много щастлив от този факт. Не е купена скъпо, успяхме от близки хора да го вземем, почти без пари, на ръба на дарението, ако мога да кажа", каза министърът на културата Вежди Рашидов, без да конкретизира дали става въпрос за български или чужд колекционер. Той уточни, че покупката е струвала 5 хил. лв. и попита "дали това са пари за оригинал на Пикасо". По-късно от пресцентъра на Министерския съвет обясниха, че картините, които премиерът е подарил на бъдещия музей, са купени с пари от бюджета. Цените на другите две не бяха съобщени официално, като от културното министерство заявиха, че всяка е под 5 хил. лв.
"Да хвърлим първата кофа, да разчистим малко и да започне изграждането на хубав истински музей. Всички знаем, че има криза, но каквато и криза – една 13-та заплата са тези пари, които ще се инвестират, но ще имаме музей завинаги", заяви Рашидов.
От два дни в сградите на бившето МЕИ се разчистват, като парите се осигуряват от бюджета на министерството на културата, обясниха оттам. Предстои да бъде обявен конкурс за идеен проект и друга обществена поръчка. Разчистването по договор трябва да приключи след 50 дни, заявиха още от културното министерство.
"Ако днес седят фигурите на братя Христо и Евлоги Георгиев пред университета, аз ще се радвам на хората, които са изградили българския музей. Знаете тук се опитваха да бъде хотел турски, ту нещо друго да бъде, ту нямаш пари за друго. Аз съм много щастлив, че аз като министър със съдействието на правителството и премиера най-после да направим заслужен музей на България", заяви още министърът на културата. Той заяви, че понятието за културен туризъм ще бъде възстановено.
"Защото вижте, приятели, когато отидете във Флоренция, за какво отиват туристите – 40 млн. на година. Отиват, за да снимат пет обекта, аз съм ги изброил... и тези фотоапарати остават по 100 евро минимум, 40 млн. за 30 дена. Направете сметка Флоренция,колко получава от туризъм", обясни Рашидов и завърши: "Оттук нататък това ще бъде цялостен музей – вече сме в Европа, няма да казваме чуждестранно, а европейско изуство."
Музеите са индустрия!!!
Борисов ходи по мачове с правителствения самолет
12.04.2010 г. 16:05 ч.
Бойко Борисов е използвал правителствения самолет, за да пътува до Испания за футболната среща между "Реал" (Мадрид) и "Барселона", която се проведе в събота вечер в испанската столица. Това става ясно в публикация в днешния брой на в. "Труд". Според публикацията пътуването на премиера до Мадрид е било на разноски на партията му, което означава, че ГЕРБ е заплатил горивото за цял самолет, вместо да подари на лидера си билет за гражданската авиация.
Според "Труд" видният фен на "Реал" е провел редица важни срещи докато е гледал мача. На стадиона той се видял с бившия испански премиер Хосе Мария Аснар, който му казал, че бил много разочарован от Иван Костов и Симеон Сакскобургготски. Пред "Труд" Борисов споделил за огромния диполоматически успех, който е постигнал при разговора си с Аснар, като казал: “Аснар е добър мой приятел, обеща да дойде в България, ще чете лекции, ще подкрепи новата българска десница, ще ни даде надежда”.
Докато са гледали мача, Аснар и Борисов са се концентрирали върху разговорите около усвояването на еврофондовете, като по думите на българския премиер Аснар е споделил с него опита си в изграждането на инфраструктура, на магистрали и естакади с европейски пари.
Другата плодотворна среща, проведена на стадиона, е била с лидера на испанската десница Мариано Рахой. Според прессъобщение на ГЕРБ в разгара на голямото дерби на Испания Рахой и Борисов са провели работна среща, на която са обсъдили финансовата криза и ролята на Испания като председателстваща Европейския съюз.
По време на задълбочения разговор Рахой е изразил своето задоволство и похвалил правителството на България, че успява да държи най-нисък бюджетен дефицит в разгара на финансовата криза в европейски и световен мащаб.
От своя страна Бойко Борисов обявил, че след преговори с големите браншови организации, синдикатите, работодателите правителството е изработило пакет от мерки за спаряване с кризата.
На раздяла премиерът поканил Рахой на работно посещение в България, което, ако се съди по стила на Бойко Борисов, вероятно ще се случи на стадион "Васил Левски" през есента, когато ще бъде следващата среща между Левски и ЦСКА.
Гледането на мача е излязло без пари на Бойко Борисов, който освен че е пътувал за сметка на държавната субсидия на партията си, е влязал във ВИП ложата на "Сантяго Бернабеу" заедно с охраната си и българския посланик в Испания за сметка на президента на “Реал” (Мадрид).
ИСТИНА
Гръцкият премиер предупреди своите сънародници, че ако не са съгласни с антикризисните мерки на правителството ги чака съдбата на България: Нима каза той вие искате да получавате български заплати, където въобще не са чували за великденски и коледни премии, а какво остава за 14-та заплата? Нима- обърна се той към пенсионерите вие искате да получавате пенсии от по 50-100 евро вместо сегашните 6-700 ? Нима искате да си плащате изцяло цената на лекарствата, а не както досега само 25%? Нима искате да живеете като в лунно бунище защото точно на това прилича България с нейните дупки и боклуци, разхвърляни навсякъде от претендиращите за по-висока интелигентност българи? Нима искате децата ви да пушат, пият и вземат наркотици под зоркия поглед на полицията? Това ли искате? Аз знам, че ние винаги сме били по-цивилизована нация от нашите северни съседи и винаги сме успявали да се обединим в трудни моменти. Затова и сега съм убеден, че в този труден момент ще застанем един до друг, ще прежалим трийсетте процента от допълнителните възнаграждения, които получаваме и след няколко години, ще можем отново да се наредим сред страните с най-добър жизнен стандарт, докато българите ще си останат на положението в което са и сега. Защото нашата нация е изградена на основите на православната вяра и християнските добродетели, а българите са учени атеисти, сменящи на всеки четири години политическото си верую. Но намират ли там там спасение? Нека да се стегнем и да не позволим нашата младеж да напусне страната, така както българите напускат своята? И ще видите, че след 50 години, ние все още ще сме тука, а за българите ще се носят само легенди. Аз много се смях, когато разбрах, че управляващите в България плашат народа си, че щели да стигнат до нашето положение ако не вземат мерки! Та те нашето ниво могат само да го сънуват! Жалко за българите, че се оставят така лесно да ги манипулират, за да могат да ги грабят безпрепятствено! Но това си е техен проблем. Нека ние да решим нашите, пък те да се утешават, че не са ни стигнали. Кое е по-страшно Гръцката криза или Българската стабилност?
Гръцкият премиер предупреди своите сънародници, че ако не са съгласни с антикризисните мерки на правителството ги чака съдбата на България: Нима каза той вие искате да получавате български заплати, където въобще не са чували за великденски и коледни премии, а какво остава за 14-та заплата? Нима- обърна се той към пенсионерите вие искате да получавате пенсии от по 50-100 евро вместо сегашните 6-700 ? Нима искате да си плащате изцяло цената на лекарствата, а не както досега само 25%? Нима искате да живеете като в лунно бунище защото точно на това прилича България с нейните дупки и боклуци, разхвърляни навсякъде от претендиращите за по-висока интелигентност българи? Нима искате децата ви да пушат, пият и вземат наркотици под зоркия поглед на полицията? Това ли искате? Аз знам, че ние винаги сме били по-цивилизована нация от нашите северни съседи и винаги сме успявали да се обединим в трудни моменти. Затова и сега съм убеден, че в този труден момент ще застанем един до друг, ще прежалим трийсетте процента от допълнителните възнаграждения, които получаваме и след няколко години, ще можем отново да се наредим сред страните с най-добър жизнен стандарт, докато българите ще си останат на положението в което са и сега. Защото нашата нация е изградена на основите на православната вяра и християнските добродетели, а българите са учени атеисти, сменящи на всеки четири години политическото си верую. Но намират ли там там спасение? Нека да се стегнем и да не позволим нашата младеж да напусне страната, така както българите напускат своята? И ще видите, че след 50 години, ние все още ще сме тука, а за българите ще се носят само легенди. Аз много се смях, когато разбрах, че управляващите в България плашат народа си, че щели да стигнат до нашето положение ако не вземат мерки! Та те нашето ниво могат само да го сънуват! Жалко за българите, че се оставят така лесно да ги манипулират, за да могат да ги грабят безпрепятствено! Но това си е техен проблем. Нека ние да решим нашите, пък те да се утешават, че не са ни стигнали. Кое е по-страшно Гръцката криза или Българската стабилност?
не знам ,кое е по-досадно - скорошната "практика" на Бабича или това ....постване на чаршафи
единствено
единствено
Чаршафите поне са написани грамотно.Не чети щом не ти харесваnikiforov написа:не знам ,кое е по-досадно - скорошната "практика" на Бабича или това ....постване на чаршафи
единствено
нещо смешно ли си написала ,че си пльоснала усмихнат емотикон ?
да не би, ТИ, да си ги написала тия грамотни статии ?
nikiforov написа:нещо смешно ли си написала ,че си пльоснала усмихнат емотикон ?
Има кой да ги напише.Да ти приличат на глупостите на герб маниака ?
Имат си.Нарочно го изтрих.nikiforov написа:двата последни поста дори нямат АВТОР , скъпа ...
http://neverojatno.wordpress.com/2010/03/30/garci/
Всичко написано на тази страница е художествена измислица и не отговаря на действителността.
Всичко написано на тази страница е художествена измислица и не отговаря на действителността.
Ако на някой не му хареса истината ,веднага се лови за автора .Затова го изтрих .Таки написа: http://neverojatno.wordpress.com/2010/03/30/garci/
nikiforov написа:нещо смешно ли си написала ,че си пльоснала усмихнат емотикон ?
Остави я те са такива във форума на Сега. Тъпи, но със самочувствие... Сега ще започне за правописа, щото не й стига акъля за друго, а за пълния член - не... Лошото е обаче че не чете...Ако четеше може пък някой ден да й поувреше главата и тогава да започне да ги пооткрехва онези там.
Какъв форум ,какви 5 лева Объркал си нещо.А и друго-научи се ти ,като четеш и да разбираш ,защото ставаш смешенBoabab написа:nikiforov написа:нещо смешно ли си написала ,че си пльоснала усмихнат емотикон ?
Остави я те са такива във форума на Сега. Тъпи, но със самочувствие... Сега ще започне за правописа, щото не й стига акъля за друго, а за пълния член - не... Лошото е обаче че не чете...Ако четеше може пък някой ден да й поувреше главата и тогава да започне да ги пооткрехва онези там.
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=5586§ionid=5&id=0001201
Вярно, че не ми мязаш на онази Хексе, ама, кой знае...
Ти, моето дете, като дойде в този форум, защо първо не поседя, не попочете, ами направо в дълбокото...Хем ни приказваш неща, които сме си ги изяснили тук още преди 5 години, хем не четеш, хем претенции...
"По друг начин освен в интернет няма как да се събере такъв интелектуален потенциал и такова количество информация", обобщава Die Hexe. Тя е майка на две деца, едното е само на пет месеца, но е един от активните организатори на протестите по площадите. Едновременно е член и на форума на мамите. Казва, че във форума на "Сега" е трупана информация по проблема, а във форума на мамите се научила как конкретно се прави организация на протест. Die Hexe съжалява, че не са й стигнали силите да се включи и в другия протест, зародил се също в интернет - срещу промените в закона за научните степени и звания.
Ти, моето дете, като дойде в този форум, защо първо не поседя, не попочете, ами направо в дълбокото...Хем ни приказваш неща, които сме си ги изяснили тук още преди 5 години, хем не четеш, хем претенции...
Боабабе, "твоето дете" е член на форума от 06.11.2007. Тя е сред първите 10 записали се, та е седяла и чела 2 години и 5 месеца..Ти, моето дете, като дойде в този форум, защо първо не поседя, не попочете, ами направо в дълбокото...
Това не е поверителна информация, а се вижда от всички в листата "Потребители", при подредба по дата на регистрация.
Таки написа:Боабабе, "твоето дете" е член на форума от 06.11.2007. Тя е сред първите 10 записали се, та е седяла и чела 2 години и 5 месеца..Ти, моето дете, като дойде в този форум, защо първо не поседя, не попочете, ами направо в дълбокото...
Това не е поверителна информация, а се вижда от всички в листата "Потребители", при подредба по дата на регистрация.
Сигурно само теб те е чела. Много патка се влюбва в теб, Таки, а после виж докъде стигат. Коя остана!?
Е тази може да е HEXE ,но не съм аз . Форума на мамите дори не чета.Нямам претенции бе човек,ама как да се съглася с тълкованието ти на очевадното. Ти като четеш мисли между другото.Boabab написа:http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=5586§ionid=5&id=0001201"По друг начин освен в интернет няма как да се събере такъв интелектуален потенциал и такова количество информация", обобщава Die Hexe. Тя е майка на две деца, едното е само на пет месеца, но е един от активните организатори на протестите по площадите. Едновременно е член и на форума на мамите. Казва, че във форума на "Сега" е трупана информация по проблема, а във форума на мамите се научила как конкретно се прави организация на протест. Die Hexe съжалява, че не са й стигнали силите да се включи и в другия протест, зародил се също в интернет - срещу промените в закона за научните степени и звания.
Боабабе, защо пишеш простотии, в името на Бойко Борисов? Нали той ще си отиде, а простотиите ти ще останат ..Сигурно само теб те е чела. Много патка се влюбва в теб, Таки, а после виж докъде стигат. Коя остана!?
Е това се нарича безсилие .Boabab написа:Таки написа:Боабабе, "твоето дете" е член на форума от 06.11.2007. Тя е сред първите 10 записали се, та е седяла и чела 2 години и 5 месеца..Ти, моето дете, като дойде в този форум, защо първо не поседя, не попочете, ами направо в дълбокото...
Сигурно само теб те е чела. Много патка се влюбва в теб, Таки, а после виж докъде стигат. Коя остана!?
Приятелски съвет
Почитаема HЕХЕ, позволявам си да Ви обърна внимание, че е доста некоректно да помествате измислено "изявление" на гръцкия премиер без всякакви първоаприлски индикации. Естествено аз още от втората дума усетих, че това не може да бъде действително изказване на гръцки държавник, освен ако Гърция не е в състояние на война с България. Следващото нещо, което се канех да направя, бе да потърся източника, но видях, че Таки го е направил преди мен. Скромното ми мнение е, че истината не може да бъде оправдание за начина, по който я поднасяме.
Политическите и икономическите анализи на "Сега" постепенно започват да се придвижват към обективността:
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=5611§ionid=5&id=0000901
Да видим какво ли ще бъде д карикатурната рубрика.
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=5611§ionid=5&id=0000901
Да видим какво ли ще бъде д карикатурната рубрика.
Ето, увират им главите, че толкова тулупа във ВСС няма какво да ми цоцат. Трима стигат.
Магистрат призна, че ВСС обслужва партии
14 април 2010 / Nеws.dir.bg
Прав е вицепремиерът Цветанов, че трябва да се реформира Висшият съдебен съвет (ВСС), призна високопоставен прокурор.
http://dnes.dir.bg/news.php?id=6204281
Магистрат призна, че ВСС обслужва партии
14 април 2010 / Nеws.dir.bg
Прав е вицепремиерът Цветанов, че трябва да се реформира Висшият съдебен съвет (ВСС), призна високопоставен прокурор.
http://dnes.dir.bg/news.php?id=6204281
Мижава акция в подкрепа на кабинета
14.04.2010, 09:37 (обновена 14.04.2010, 10:02)
Диляна Панайотова
Коментари (37)
Седем души се събраха пред сградата на парламента до МС, за да изразят подкрепата си към правителството. Инициатори са участниците във групата във Фейсбук „Справедливост за всичко".
Групата, създадена с цел да изгради подкрепата към премиера Бойко Борисов и цялото правителство, носеше плакати с надпис "Спорна работа, госпожи и господа министри".
Инициаторите искат управляващите да знаят, че мнозинството българи не са ехидни мърморковци, че българите вярват в намеренията на кабинета.
Ние не можем един без друг, точно както министър-председателят, председателят на НС, министърът на вътрешните работи, министърът на финансите, председателят на ДАНС, главният прокурор, председателят на ВАС, нямаше да постигнат всичко това без взаимно да се подкрепят. Това е записано в листовките, раздавани от групата.
Отново е „време разделно", надеждата трябва да се раздели с думите и да се срещне с конкретните дела, смятат още от групата.
На стената на групата във Фейсбук всеки може да сподели своя опит от държавни служители, които не спазват правилата и законите.
Всели месец в кабинета на премиера ще бъде подавана информация за състава на групата с надеждата, че разрастването й ще е мощен стимул, за да може Бойко Борисов да продължи с успешната си работа.
Към 13 април групата включва 529 души, а инициаторите се настояват тя да продължи да нараства.
Инициаторите заявиха своите намерения всяка сряда да идват тук, за да подкрепят управляващите.
Двама полицаи се грижиха за мирното протичане на проявата.
Страница 14 от 37 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 25 ... 37
Similar topics
» Зверствата на комунизма
» Герб ще вкара България в голяма рецесия
» Герб не ще коалиция със сините
» 100 дни управление на ГЕРБ - Анкета
» Новини от България 4
» Герб ще вкара България в голяма рецесия
» Герб не ще коалиция със сините
» 100 дни управление на ГЕРБ - Анкета
» Новини от България 4
Страница 14 от 37