Mare Nostrum 5
+15
(ib)
blag009
Admin
Boabab
marapepelia6ka
(Бай Вълко)
chocho
nikiforov
komarKo
ВЕЛЗО
Помощ, граждани!
Надя
HEXE
Таки
Homan
19 posters
Страница 1 от 29
Страница 1 от 29 • 1, 2, 3 ... 15 ... 29
Mare Nostrum 5
За ценителите на ароматната напитка
Homan-
Брой мнения : 1228
Registration date : 12.12.2007
Re: Mare Nostrum 5
Добро утро, Хоман.
Аз тръгвам на пазар на цветя, по желание на домашната цветарка. Ще си взема и фотоапарата, за да заснема някои екземпляри. До лейтър.
Аз тръгвам на пазар на цветя, по желание на домашната цветарка. Ще си взема и фотоапарата, за да заснема някои екземпляри. До лейтър.
Цветя...
Таки написа:Добро утро, Хоман.
Чудя се дали все още мога да бодна някоя и друга луковица лалета из цветните ми лехи по това време. Моя колежка от Брюксел идва идущата седмица, и ми каза, че е откопала доста от нейните, тъй като ги е разреждала... Понеже се оказа, че и двете сме маниачки на тема лалета, очаквам подаръка с нетърпение... Та - моля за съвети от майстори-градинари, тъй като аз съм все още в обучителен период
ПП Благодаря на Агата за прекраните цветя от крайбрежието - удивителни са!
Homan-
Homan ,лалетата се засаждат през есента .Мисля ,че луковиците които получиш трябва да съхраниш до тогава ,на сухо и проветриво место.
Две цветенца от многото, закупени от булката за проекта "Лехи 2010 - 2". В проекта "Лехи 2010 - 1" е участвал и Логик, с редица цветя (луковици), донесени от България.
...
...
HEXE написа:Homan ,лалетата се засаждат през есента .Мисля ,че луковиците които получиш трябва да съхраниш до тогава ,на сухо и проветриво место.
Абе и аз четох нещо такова... В пясък... Имало и друг вариант - да ги забода в пръстта сега, пък те ако изкарат листа - ще се захранят, и следваща пролет могат да цъфнат.... Вероятно ще пробвам втория вариант, защото имах едни луковици от Холандия миналата година - мухлясаха - явно не съм грижовна достатъчно, че да ги съхранявам... Е, ще чакам и инструкции от приносителя на новите ми лалета. Благодаря HEXE
Homan-
Аз съм в очакване на активен цъфтеж прец Май - при нас в планината тогава основно се разлиства всичко, сега всъщност имам само едни ранни лалета, зюмбюл, маргаритки - от тези дребните, и японска дюла... Нарцисите също все още цъфтят... Нямам снимки обаче...
Иначе съм си разсадила едно цвете, подобно на жълтото, което си снимал, Таки. Мисля, че тази година ще цъфти около юни... Грамофончета съм ръснала пред един от прозорците, като ги пускам по опъната тел да се увиват и катерят, става много хубава гледка
Иначе съм си разсадила едно цвете, подобно на жълтото, което си снимал, Таки. Мисля, че тази година ще цъфти около юни... Грамофончета съм ръснала пред един от прозорците, като ги пускам по опъната тел да се увиват и катерят, става много хубава гледка
Homan-
Ние досега имахме тромпетчета, та решихме да завъдим и грамофончета.
А дали съществуват и тромбончета?
А дали съществуват и тромбончета?
Признати грехове...
Признавам си - повечето цветя в моята градина са .... крадени От съседски запустели дворове съм мъкнала какво ли не - така се захванаха хортензиите ми, две вишни, , люляк - два броя, туфа незабравки - тип Слонско ухо, и ... тлъсти перуники... Много ги харесвам, само дето са ми един цвят - като този, който си постнал. Сега се оглеждам за бели, а има и едни с цвят на мед... Дали по вашия край се въдят такива? Че да взема да отскоча с бела и да си откопая нещо по късни доби Инак - като купувам - трудно ми се хваща Грабеж си е майката и тва е! Мераклисала съм се да опоскам една панчаревска градина, ама ще видим кога ..... За сега се чудя от къде да намеря земекопна техника, защото ми трябва японска вишна - има ги пред Синода и пред библиотеката Св.Св. Кирил и Методий
Homan-
Ще проверя, и то подробно. Защото може да има бели перуники, но и зъл пес, който се разхожда край тях ..Сега се оглеждам за бели, а има и едни с цвят на мед... Дали по вашия край се въдят такива? Че да взема да отскоча с бела и да си откопая нещо по късни доби.
Засега - още две розички на съседката Мария.
...
Бели перуники може да нямаме, но с бяла буганвилия се сдобихме скоро. Засега се гледа като писано яйце в саксия.
24 години след ядрената трагедия на Чернобил
По този повод предлагам колекцията от слайди, съпровождали моята лекция във ФзФ на СУ преди две години.
Поуки от Чернобил
По този повод предлагам колекцията от слайди, съпровождали моята лекция във ФзФ на СУ преди две години.
Поуки от Чернобил
По повод на предишния ми постинг - две снимки от NCSR "Demokritos", на който се падна най-голямата част от тежестта, свързана с последствията от Чернобилското замърсяване в Гърция.
На първата се вижда детайл от преносима система за гама-спектрометрия с висока разделителна способност ( high-resolution gamma spectrometry ) , която е един от основните инструменти на нашата лаборатория за изясняване на вида и степента на радиоактивното замърсяване на даден район. Основната част е дюарът с течен азот (-196 °C), необходим за охлаждането на детектора от свръхчист германий (HpGe), зад него са блоковете с електрониката (многоканален анализатор и захранване), а най-долу се вижда част от облицовката на самия детектор и началото на големия трипод, който носи цялата система.
На втората се вижда част от короната на една декоративно дръвче, посадено пред нашата кантина. Надяваме се, че дни като тези преди 24 години няма да се повторят, така че да можем да се радваме на красотата на дръвчетата, а не да им мерим радиоактивното замърсяване..
На първата се вижда детайл от преносима система за гама-спектрометрия с висока разделителна способност ( high-resolution gamma spectrometry ) , която е един от основните инструменти на нашата лаборатория за изясняване на вида и степента на радиоактивното замърсяване на даден район. Основната част е дюарът с течен азот (-196 °C), необходим за охлаждането на детектора от свръхчист германий (HpGe), зад него са блоковете с електрониката (многоканален анализатор и захранване), а най-долу се вижда част от облицовката на самия детектор и началото на големия трипод, който носи цялата система.
На втората се вижда част от короната на една декоративно дръвче, посадено пред нашата кантина. Надяваме се, че дни като тези преди 24 години няма да се повторят, така че да можем да се радваме на красотата на дръвчетата, а не да им мерим радиоактивното замърсяване..
Още две снимки от моята лаборатория.
На първата се вижда основната ни система за измерване на свръхниски концентрации на различни химически елементи. Базира се на анализ на поглъщането на светлина от атомите на пробата, доведена до газово състояние (Atomic absorption spectroscopy).
На втората се вижда (част от) система за сортиране на атмосферен аерозол по размери (Cascade Impactor). Сортирането се базира на различните траектории на микрочастиците при промяна на посоката на въздушния поток, в зависимост от тяхната маса.
На първата се вижда основната ни система за измерване на свръхниски концентрации на различни химически елементи. Базира се на анализ на поглъщането на светлина от атомите на пробата, доведена до газово състояние (Atomic absorption spectroscopy).
На втората се вижда (част от) система за сортиране на атмосферен аерозол по размери (Cascade Impactor). Сортирането се базира на различните траектории на микрочастиците при промяна на посоката на въздушния поток, в зависимост от тяхната маса.
Това е община - част от "Голяма Атина".Не знаех, че имате град New Philadelphia.
Имаме си и "Неа Анхиалос", основана през 1907 от бивши жители на Поморие. Тя е на 14 км югозападно от гр. Волос.
Имаме и "Созополис", в северозападната част на Халкидики. За произхода на жителите й вече се сещаш.
И "Неа Месимврия" , разбира се, край Солун. Както по-горе...
Завърших експериментите с един заглушител на вятърния шум за Сонито DSC-HX1 и публикувах резултатите.
Таки написа:Това е община - част от "Голяма Атина".Не знаех, че имате град New Philadelphia.
Имаме си и "Неа Анхиалос", основана през 1907 от бивши жители на Поморие. Тя е на 14 км югозападно от гр. Волос.
Имаме и "Созополис", в северозападната част на Халкидики. За произхода на жителите й вече се сещаш.
И "Неа Месимврия" , разбира се, край Солун. Както по-горе...
Аха. Благодаря.
Страница 1 от 29 • 1, 2, 3 ... 15 ... 29
Страница 1 от 29
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите