Новини от България 4
+15
Admin
Homan
Робърт Боев
marapepelia6ka
Boabab
jovina
blag009
HEXE
Агата
Надя
komarKo
chocho
Помощ, граждани!
Таки
nikiforov
19 posters
Страница 8 от 44
Страница 8 от 44 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 26 ... 44
Re: Новини от България 4
как би завършила?
единственото, което крепи досега Станишев, според мен, е липсата на сериозна алтернатива
единственото, което крепи досега Станишев, според мен, е липсата на сериозна алтернатива
Алтернатива на самия Станишев, или на Бойко? Щото разликата е огромна.единственото, което крепи досега Станишев, според мен, е липсата на сериозна алтернатива
на Станишев вътре в партията имам предвид
иначе, това за Бойко също е валидно по определен начин..
иначе, това за Бойко също е валидно по определен начин..
Е, това си е тяхна, бесепарска грижа. БСП е по-малко "лидерска партия" от другите (или бъркам?), та смяната на Станишев с друг едва ли ще доведе до особени сътресения.на Станишев вътре в партията имам предвид
Виж, алтернативата за Бойко и за ГЕРБ е една по-тъжна история. Дано не се появи някакъв нов Месия, който би попречил (отново) на процесите в рамките на съществуващите партии, както и на появата на нови такива. Това, че една управляваща коалиция получи неодобрението на електората, не означава, че идеята за коалиционни управления е порочна. Така се управляват доста развити европейски страни.
не означава, разбира се
в кампанията миналта година, Синята коалиция казваше, че би била гарант в едно общо управление с ГЕРБ
естествено, това не стана и една евнетуална интерпретация би била именно в полза на коалициите
но тези коалиции, които са прозрачни и отговорни, а не кашата, която е в момента
в кампанията миналта година, Синята коалиция казваше, че би била гарант в едно общо управление с ГЕРБ
естествено, това не стана и една евнетуална интерпретация би била именно в полза на коалициите
но тези коалиции, които са прозрачни и отговорни, а не кашата, която е в момента
Както една коалиция на партии се гради върху взаимни компромиси, така и едно коалиционно управление е управление с компромиси. Когато се окаже, че такива компромиси са вече невъзможни, коалицията, било управляваща или не, се разпада.
Не знам какво точно наричаш "прозрачни и отговорни коалиции".
Не знам какво точно наричаш "прозрачни и отговорни коалиции".
"прозрачни коалиции" са онези, в които се знае кой участва, защо и какви са му отговорностите, задълженията и какви са правилата на коалиционното взаимодействие
Според мен, най-важното изискване към една коалиция е да се обръща към обществото с единен политически глас.
Ако това се окаже невъзможно, тя губи политически престиж.
Ако това се окаже невъзможно, тя губи политически престиж.
Форумни колеги, какво мислите за мощите на Св. Йоан Кръстител?
Аз отдавна съм заявил, че съм позитивен атеист, т.е. атеист, който уважава религиозните чувства на верующите и се интересува от християнството, смятайки го за неотделима част от европейската цивилизация.
Йоан Кръстител е един от най-почитаните християнски мъченици. Без съмнение, наличието на негови мощи в България е събитие от най-първа важност за българските християни. БПЦ очевидно приема този факт, но не знам, дали останалите Църкви го приемат и дали такъв консенсус е някакво необходимо условие.
Що се касае до научната страна на въпроса, там със сигурност имат (и ще имат) думата световните археолози, пред които българските им колеги ще представят своите доводи.
Аз отдавна съм заявил, че съм позитивен атеист, т.е. атеист, който уважава религиозните чувства на верующите и се интересува от християнството, смятайки го за неотделима част от европейската цивилизация.
Йоан Кръстител е един от най-почитаните християнски мъченици. Без съмнение, наличието на негови мощи в България е събитие от най-първа важност за българските християни. БПЦ очевидно приема този факт, но не знам, дали останалите Църкви го приемат и дали такъв консенсус е някакво необходимо условие.
Що се касае до научната страна на въпроса, там със сигурност имат (и ще имат) думата световните археолози, пред които българските им колеги ще представят своите доводи.
Те ви, булки, Спасов ден ...
В унисон с което ... Премиерът против импийчмънта на Първанов
Френският посланик изказа ли се по въпроса, или e вече off duty?
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=172447"Всички политически позиции трябва да бъдат чути и на хората в България трябва да се представят алтернативни идеи", коментира в петък американският посланик Джеймс Уорлик по повод обявената от президента Георги Първанов преди ден гражданска инициатива АБВ .
В унисон с което ... Премиерът против импийчмънта на Първанов
Френският посланик изказа ли се по въпроса, или e вече off duty?
Повече нямам какво да кажа.Какъв свят ни предлага Първанов?
Свят без политически идеи. Деидеологизиран и фризиран по последна мода
Ако някой иска да прочете целия материал, моля.
http://alexsimov.blogspot.com/2010/11/blog-post_9040.html
Надя написа:Ако някой иска да прочете целия материал, моля.
а каква е позицията на истинските комунисти?
Истинските комунисти ще си кажат. Според мен, главният въпрос е дали това, което прави Първанов, е в рамките на позволеното от Конституцията на РБ. Ако то е, думата ще имат българските избиратели, когато АБВ се появи пред тях, в една или друга форма, на избори. А дотогава, разбира се, и всички граждани, коментиращи начинанието.а каква е позицията на истинските комунисти?
Официална позиция още няма, но като излезе, ще ви я препиша от вестника. Що се касае до моята лична позиция, мен това т.н. гражданско надпартийно движение не ме дразни, нека пък се появи новия ОФ, не случайно фамилията на Президента завършвала вече на - оф.komarKo написа:Надя написа:Ако някой иска да прочете целия материал, моля.
а каква е позицията на истинските комунисти?
Може пък като се обединят всички, за които идеологията не значи нищо, да се получи голяма сила, по-голяма от тази на ГЕРБ и Атака взети заедно. Макар че някак не мога да повярвам, тъй като ДПС е свикнало да си играе самостоятелно. Така че местният вот при всички положения няма да бъде в полза на Гражданското и на БСП, но пък за сметка на това има голяма вероятност да спечелят президентските избори, но това ще зависи отново от ДПС.
Жалко. По този повод се сещам за онзи стар познат GanTREE, който се държеше много обидно с мен, но аз му признавам голям талант при фоторепортажите. Но не и политическа далновидност.
И на Милен Радев му признавам хубавите видеорепортажи. Гледах с голям интерес последния - разговора с Дани Чакалова.
И на Милен Радев му признавам хубавите видеорепортажи. Гледах с голям интерес последния - разговора с Дани Чакалова.
Четох с интерес критиките по повод отсъствието на Бойко Борисов и много други министри при обсъждането на Бюджет 2011. Напълно е прав Иван Костов, когато говори за пренебрежение към една парламентарна традиция, която иска приемането на бюджета да бъде един върховен законодателен акт, уважаван от управляващи и опозиция. Костов свърза това и с изказването на Борисов за Живков (прословутата "една стотна"), по повод годишнината на 10.11.89, което нарече "реабилитация" на Живков.
Аз не мисля, че глупавото изказване на Борисов може да се приеме като цялостна "реабилитация", защото то касаеше само обема на икономиката при Живков, а не и тоталитарната политическа система, гражданските свободи или типа на икономиката преди 1989 г. Но и като такова, то е неудачно, особено с неговата хиперболичност ( една стотна ! ! ).
Аз не мисля, че глупавото изказване на Борисов може да се приеме като цялостна "реабилитация", защото то касаеше само обема на икономиката при Живков, а не и тоталитарната политическа система, гражданските свободи или типа на икономиката преди 1989 г. Но и като такова, то е неудачно, особено с неговата хиперболичност ( една стотна ! ! ).
Десетина протестиращи срещу визитата на Владимир Путин има към момента на Орлов мост.
http://www.focus-news.net/?id=n1460640
Според данни, които са събрали от фейсбук, те очакват да дойдат към 250 души, към момента обаче са значително по-малко. Един от младежите излезе със защитен костюм и противогаз.
Жови, защо не прескочиш за едно фоторепортажче?
http://www.focus-news.net/?id=n1460640
Според данни, които са събрали от фейсбук, те очакват да дойдат към 250 души, към момента обаче са значително по-малко. Един от младежите излезе със защитен костюм и противогаз.
Жови, защо не прескочиш за едно фоторепортажче?
Интересни данни на Желю Добрев, председател на Управителния съвет на Българо-Руска търговско-промишлена палата, за загубата на руския пазар.
http://www.focus-news.net/?id=n1460635
http://www.focus-news.net/?id=n1460635
Вторият фактор, посочен от Добрев, за мен е малко странен, поне в някои свои компоненти. Какво им стана на ябълките, например, че преди 1989 г. се изнасяли 70000 тона годишно, а днес 0 ? Толкова ли са зле днес българските цигари, че износът им за Русия е анулиран, а преди е бил 65 000 тона годишно ?По думите му – загубата на руския пазар се дължи основно на два фактора. Първият главен фактор според мен е, че в годините на прехода се политизираха и търговско-икономическите отношения, нямаше далновидна политика във всички управляващи, които са досега на власт. Втората главна причина е голямата илюзия на българските производители и износители, че руският пазар е такъв, какъвто беше по времената на Съветския съюз и че руският гражданин може да приема и купува продукция с качество от съветско време, каза той.
Таки написа:
.........................
Вторият фактор, посочен от Добрев, за мен е малко странен, поне в някои свои компоненти. Какво им стана на ябълките, например, че преди 1989 г. се изнасяли 70000 тона годишно, а днес 0 ?
....
Как какво им стана - вече не се произвеждат ябълки в България, ако не ти е известно
Ако е така, естествено е да не се изнасят, след като не се произвеждат. Въпросът е каква е причината? Загубата на руския пазар? И дали тази загуба е била резултат от лошото качество на ябълките или от нещо друго?chocho написа: Как какво им стана - вече не се произвеждат ябълки в България, ако не ти е известно
Таки написа:Ако е така, естествено е да не се изнасят, след като не се произвеждат. Въпросът е каква е причината? Загубата на руския пазар? И дали тази загуба е била резултат от лошото качество на ябълките или от нещо друго?chocho написа: Как какво им стана - вече не се произвеждат ябълки в България, ако не ти е известно
Таки, по-сложно е от това. След раздържавяването и връщането на земята в началото на 90-те години, концентрираните овощни масиви в голямата си част бяха унищожени. От друга страна, основният сорт ябълки, произвеждани у нас - Златна Превъзходна - не бяха конкуретни на международните пазари.
Страница 8 от 44 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 26 ... 44
Similar topics
» Новини от България 4
» Международни новини 4
» Познай резултата на изборите !
» Международни новини 3
» Поздравления и покани 2
» Международни новини 4
» Познай резултата на изборите !
» Международни новини 3
» Поздравления и покани 2
Страница 8 от 44