Стачката на българските учители
+2
сноб
Admin
6 posters
Страница 1 от 3
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Какво мислите за стачката?
Re: Стачката на българските учители
толкова им е сбъркана говорителката, че ще е цяло чудо, ако мирно се стигне до изход.... някакъв
докато висшето образование пуска неграмотници за учители, ще има и глупави, неграмотни хора зад учителската катедра...на които и тези пари ще са много!
докато висшето образование пуска неграмотници за учители, ще има и глупави, неграмотни хора зад учителската катедра...на които и тези пари ще са много!
Ригас хвърлих едно оче на линка http://www.mediapool.bg/show/?storyid=132803&srcpos=10#msgs ! И моя отговор:
Един боклук ми дава акъл.Само две изречения:
-"е дали тези хора наистина подготвят хора "
Защо казвам че е боклук???Тоя идиот нещастен не знае ли че за да получи 20 лв. в/у заплатата първо трябва да ПОЗНАЕ" от двайсет учебника правилният на чиновника от МОН.
Второ към тия пари, трябва да отговаря на едни критерии изписани на 18 листа???
Трето , като се пише такъв гулем бизнисмен , как мисли ако първо фирмата която шъ косултипа попълни един поивеник от 18 листа ... СЛЕД КОЛКО ВРЕМЕ ШЪ ХОДИ ГЛАДЕН!!!!
Четвърто, идиотче както виждаш ДЪРЖАВАТА не си е свършила работата и прехвърля топката на учителите!!!!
-"Със сигурност има и учители в огромната маса, които отговарят на строгото определение либерално образование. Но те са много малко и се губят в нея."
Според мен само един ДЕБИЛ може да измъдри горното изречение????
АЗЪ-БЛАЖЕ казвам има скапани даскали но те наистина се губят сред добрите учители които твърдя са над 95 %, като сложа и 3 % изклучителни талантливи учители остават мижавите 2 % !!!! Е, всяко стадо си има мърша, както и горно пишещият!!!Да чета по надолу не си струва!!!
Кибик Блаже
Един боклук ми дава акъл.Само две изречения:
-"е дали тези хора наистина подготвят хора "
Защо казвам че е боклук???Тоя идиот нещастен не знае ли че за да получи 20 лв. в/у заплатата първо трябва да ПОЗНАЕ" от двайсет учебника правилният на чиновника от МОН.
Второ към тия пари, трябва да отговаря на едни критерии изписани на 18 листа???
Трето , като се пише такъв гулем бизнисмен , как мисли ако първо фирмата която шъ косултипа попълни един поивеник от 18 листа ... СЛЕД КОЛКО ВРЕМЕ ШЪ ХОДИ ГЛАДЕН!!!!
Четвърто, идиотче както виждаш ДЪРЖАВАТА не си е свършила работата и прехвърля топката на учителите!!!!
-"Със сигурност има и учители в огромната маса, които отговарят на строгото определение либерално образование. Но те са много малко и се губят в нея."
Според мен само един ДЕБИЛ може да измъдри горното изречение????
АЗЪ-БЛАЖЕ казвам има скапани даскали но те наистина се губят сред добрите учители които твърдя са над 95 %, като сложа и 3 % изклучителни талантливи учители остават мижавите 2 % !!!! Е, всяко стадо си има мърша, както и горно пишещият!!!Да чета по надолу не си струва!!!
Кибик Блаже
blag009-
Брой мнения : 1172
Registration date : 15.10.2007
http://www.focus-news.net/?id=f7584Започва „Коритаров LIVE”. Ще обере ли БСП негативи заради учителската стачка? Наш гост е Румен Овчаров, председател на софийската организация на БСП. Добро утро и добре дошли.
Гост- Гост
Според синдикатите 78 000 са протестиращите на площад "Независимост"
http://www.focus-news.net/
Не случайно на друго място постнах някои оценки за 'капацитета' на определени софийски площади. Горното твърдение ме кара да постна нови, касаещи пространството пред и около Парламента. Напомням, че една реалистична СРЕДНА плътност на хората в един митинг е двама души на m2, а една твърде 'оптимистична' (за организаторите) - трима на m2. И така:
Пространство ................................................. m2 .. реалистичен брой хора - 'оптимистичен' брой хора
Пред парламента (целият площад) ............... 6000 m2 .. 12000 - 18000
От двете страни и отзад на парламента ........ 5000 m2 .. 10000 - 15000
Цар Освободител - от Парл. до СУ ............... 3000 m2 .... 6000 - 9000
Цар освободител - от Парл. до Воен. клуб .... 3000 m2 .... 6000 - 9000
ВСИЧКО това горе ..................................... 17000 m2 .. 34000 - 51000
Така че ако не видя една снимка, в която всички посочени пространства + още 50% от тях да бъдат ПЛЪТНО пълни с хора, аз няма да повярвам, че учителите са успяли да спретнат митинг от 78000 души.
http://www.focus-news.net/
Не случайно на друго място постнах някои оценки за 'капацитета' на определени софийски площади. Горното твърдение ме кара да постна нови, касаещи пространството пред и около Парламента. Напомням, че една реалистична СРЕДНА плътност на хората в един митинг е двама души на m2, а една твърде 'оптимистична' (за организаторите) - трима на m2. И така:
Пространство ................................................. m2 .. реалистичен брой хора - 'оптимистичен' брой хора
Пред парламента (целият площад) ............... 6000 m2 .. 12000 - 18000
От двете страни и отзад на парламента ........ 5000 m2 .. 10000 - 15000
Цар Освободител - от Парл. до СУ ............... 3000 m2 .... 6000 - 9000
Цар освободител - от Парл. до Воен. клуб .... 3000 m2 .... 6000 - 9000
ВСИЧКО това горе ..................................... 17000 m2 .. 34000 - 51000
Така че ако не видя една снимка, в която всички посочени пространства + още 50% от тях да бъдат ПЛЪТНО пълни с хора, аз няма да повярвам, че учителите са успяли да спретнат митинг от 78000 души.
Гост- Гост
Това е снимка от първия национален митинг на учителите. Ако те заемат и цялото ларго до ЦУМ и Шератон (с корекция за недостъпната част, свързана с метрото), антропометрията ми дава 30 - 35000 души.
Други снимки:
Първият митинг: http://netinfo.bg/index.phtml?tid=20&oid=4750&mgdi=12201
Вторият митинг: http://netinfo.bg/index.phtml?tid=20&oid=4750&mgdi=12361
Като е станало дума, Соня, за какво ще демонстрирате в Рим?
Други снимки:
Първият митинг: http://netinfo.bg/index.phtml?tid=20&oid=4750&mgdi=12201
Вторият митинг: http://netinfo.bg/index.phtml?tid=20&oid=4750&mgdi=12361
Като е станало дума, Соня, за какво ще демонстрирате в Рим?
Гост- Гост
Нашата не е стачка, става въпрос за демонстрация на радикалната левица (на път да се обедини), която не е против правителството, в което участва, както някой се мъчат да представят, а е за натиск върху правителството да бъде изпълнена предизборната програма, в която беше предвидено да бъдат премахнати многократно повтарящите се временни договори ( вчера и Папата ни даде едно рамо ), да се запази възрастовата граница за работещите тежък труд без ограничение на бройката, против премахването на данъците върху извънредния труд и др.
Предвидени са 13 специални влака, 350 автобуса, един кораб от Сардиния за "другарите" , с които ще се намерим в Рим утре. С много червени знамена и символи, разбира се.
След формирането на новата Демократична партия ( бивши комунисти + бивши християндемократи), радикалната левица има нужда да манифестира собствената си идентичност.
Тръгваме утре в 6.30, ще се върнем през нощта, в понеделник ще постна снимки.
Предвидени са 13 специални влака, 350 автобуса, един кораб от Сардиния за "другарите" , с които ще се намерим в Рим утре. С много червени знамена и символи, разбира се.
След формирането на новата Демократична партия ( бивши комунисти + бивши християндемократи), радикалната левица има нужда да манифестира собствената си идентичност.
Тръгваме утре в 6.30, ще се върнем през нощта, в понеделник ще постна снимки.
Гледам Вота на недоверие...
До този момент не чух изказване с предложение за справяне с тази ситуация...
Но пък чух колко ни е цветуща икономиката, че образованието е приоритет на настоящото и предишното правителство, че реформи ще има....................има, имало е...... Чух го от министърът ориентирал видимо приоритетите си към информиране (достъп до информация) на българското общество, който в един коридор каза "не е нужно българите да знаят толкова много, не си давайте зор да ги обучавате, трябват ни цифри за пред ЕС, толкова"
До този момент не чух изказване с предложение за справяне с тази ситуация...
Но пък чух колко ни е цветуща икономиката, че образованието е приоритет на настоящото и предишното правителство, че реформи ще има....................има, имало е...... Чух го от министърът ориентирал видимо приоритетите си към информиране (достъп до информация) на българското общество, който в един коридор каза "не е нужно българите да знаят толкова много, не си давайте зор да ги обучавате, трябват ни цифри за пред ЕС, толкова"
Здравей, Поли. И аз следя приказките в Парламента чрез
http://www.bgtelevizor.net/index.php?show=watchtv&cid=3&q=2
http://www.bgtelevizor.net/index.php?show=watchtv&cid=3&q=2
Гост- Гост
Не разбирам как висшето образование остава в сянка?!
От там пускат за учители, които не могат да изпишат правилно името на университета си, активният им речник не надхвърля 300 думи... и те стават учители, те са в класните стаи срещу децата.....
Мисля си, че реформата трябва да започне от педагогическите специалности в университетите.. Има малко за пипане в съдържанието, но в логистиката - на входа и на изхода от университета трябва сериозна промяна...
Не го знаех този сайт, тенкс
От там пускат за учители, които не могат да изпишат правилно името на университета си, активният им речник не надхвърля 300 думи... и те стават учители, те са в класните стаи срещу децата.....
Мисля си, че реформата трябва да започне от педагогическите специалности в университетите.. Има малко за пипане в съдържанието, но в логистиката - на входа и на изхода от университета трябва сериозна промяна...
Не го знаех този сайт, тенкс
Поли,
Понеже снаха ми е преподавател по педагогика в СУ, аз се въздържам от коментари, като не 'неутрална страна'.
Мога само да ти кажа, че снахата и моя колежка по СУ е на високо ниво и не заслужава унизително отношение.
Понеже снаха ми е преподавател по педагогика в СУ, аз се въздържам от коментари, като не 'неутрална страна'.
Мога само да ти кажа, че снахата и моя колежка по СУ е на високо ниво и не заслужава унизително отношение.
Гост- Гост
Сигурна съм и както виждаш не генерализирам. Но, трябва да има строг контрол на входа и на изхода на тези специалности. Защото съм свидетел как пълни неграмотници завършват българска филология и получават правото да преподават на ученици в средната степен....
За щастие не са всички, но процентът на тези, за които говоря, е твърде висок.
Ако входът и изходът си вдигнат сериозно летвата, нещата много ще се обърнат..
Пъвро, ще намалеят дипломиращите се преподаватели, което е оправдано, тъй като има сериозен излишък.
Второ, качеството на дипломираните ще е чувствително по-високо. То ще се отрази в училищата, на децата, на вече порасналите деца... и след повечко години - ефективно на цялата ни страна.
За щастие не са всички, но процентът на тези, за които говоря, е твърде висок.
Ако входът и изходът си вдигнат сериозно летвата, нещата много ще се обърнат..
Пъвро, ще намалеят дипломиращите се преподаватели, което е оправдано, тъй като има сериозен излишък.
Второ, качеството на дипломираните ще е чувствително по-високо. То ще се отрази в училищата, на децата, на вече порасналите деца... и след повечко години - ефективно на цялата ни страна.
Поли, сигурен съм, че има учители, които не заслужават дори днешните мизерни заплати.
Но за мен е по-важно да подкрепя безусловно една голяма гражданска акция, в която виждам не само усилие за лични изгоди за една голяма и важна част на българското общество ( в която цел трябва да свикнем да не виждаме нищо лошо, както ни внушават враговете на гражданското общество, маскирани като негови 'представители' партайгеносета) , но и пример за събуждане на един позаспал социум, смачкан от проблемите на ежедневието, пасивен, дезинтересиран и отчаян.
Но за мен е по-важно да подкрепя безусловно една голяма гражданска акция, в която виждам не само усилие за лични изгоди за една голяма и важна част на българското общество ( в която цел трябва да свикнем да не виждаме нищо лошо, както ни внушават враговете на гражданското общество, маскирани като негови 'представители' партайгеносета) , но и пример за събуждане на един позаспал социум, смачкан от проблемите на ежедневието, пасивен, дезинтересиран и отчаян.
Последната промяна е направена от на Пон 22 Окт 2007, 12:52; мнението е било променяно общо 1 път
Гост- Гост
Твоето "но" ме кара да си мисля, че си решил, че не подкрепям стачката. Подкрепям я, с уговорки, както гласувах в анкетата.
А уговорките са - реформи във висшите учебни заведения.
сноб написа:Твоето "но" ме кара да си мисля, че си решил, че не подкрепям стачката. Подкрепям я, с уговорки, както гласувах в анкетата.
снобе, че те май не участват в стачката ВУЗ-овете, де...
Guess wh- Гост
Guess who написа:сноб написа:Твоето "но" ме кара да си мисля, че си решил, че не подкрепям стачката. Подкрепям я, с уговорки, както гласувах в анкетата.
снобе, че те май не участват в стачката ВУЗ-овете, де...
като говорят за "реформи" в българското образование, не ги споменават, това ме дразни
говорят само за бази и един-два пъти споменаха "тежко, обемисто съдържание"... като че проблемът е само в обема и тежестта... то си е тъкмо в съдържанието..........
Масови учителски оставки в Добрич???
мислех, че по-сложно не може да стане..
мислех, че по-сложно не може да стане..
абе... дано не ескалира повече, оптимисте
като се опитвам да си го представя, докъде може да стигне, разбирам, че съм гледала много новини и филми с кръв..
като се опитвам да си го представя, докъде може да стигне, разбирам, че съм гледала много новини и филми с кръв..
сноб написа:Guess who написа:мозе, мозе...
вярно било..........
и още мозе,
питай дядо Коледа
Guess wh- Гост
Излиза от релси... мен ме плаши
говорих с класната си преди малко: блокирането на магистрали май не е само за добрич
къде ще свърши това?
говорих с класната си преди малко: блокирането на магистрали май не е само за добрич
къде ще свърши това?
Почнах да си мисля, че учителите НЕ ИСКАТ решение...... каквото и да е от стачковата ситуация..
http://www.focus-news.net/?id=n810477
http://www.focus-news.net/?id=n810477
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Страница 1 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите