Стачката на българските учители
+2
сноб
Admin
6 posters
Страница 2 от 3
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Какво мислите за стачката?
Re: Стачката на българските учители
не мога да схвана има ли споразумение или не?
което искаха ли е, или друго?
което искаха ли е, или друго?
Разбирам, че учителите и правителството са стигнали до споразумение.
Такива или онакива, учителите преподадоха един добър урок на цялата България на Прехода. Те имат моето уважение.
...
Такива или онакива, учителите преподадоха един добър урок на цялата България на Прехода. Те имат моето уважение.
...
Гост- Гост
- Увеличете ни заплатите!
- Няма!
- Защо?!
- Няма пари.
....
- Стига вече, прибирайте се в класните стаи!
- Няма! Увеличете ни заплатите!
- Няма!
- Защо?! Защото сте глупави и не заслужавате. Иначе има пари..
- Няма!
- Защо?!
- Няма пари.
....
- Стига вече, прибирайте се в класните стаи!
- Няма! Увеличете ни заплатите!
- Няма!
- Защо?! Защото сте глупави и не заслужавате. Иначе има пари..
http://www.focus-news.net/?id=n814659Букурещ. Румънският министър на образованието Кристиан Адомицей обяви вчера, че до края на 2008 г. заплатите на учителите ще нараснат двойно, пише днес букурещкият вестник „Гъндул”. По време на дебатите в парламентарната комисия по образование около бюджета за следващата година Адомицей увери, че правителството ще изпълни обещанието си и до декември 2008 г. ще удвои възнагражденията на преподавателите. ....... Агенция „Фокус” припомня, че последното увеличение на учителските заплати в Румъния е от 1 октомври 2007 г. От тази дата минималната заплата на квалифициран педагог е 893 леи (около 534 лева), а максималната – 1889 леи (около 1133 лева).
А агенция "Ригас" припомня, че Румъния и България са две страни с много близък стандарт на живот:
http://hdr.undp.org/en/media/table%201%20hdr%202006.pdf
Гост- Гост
Моето мнение за стачката на учителите !!!!
-Оакахме се , окензахме се като бурци против експлоататорите т.е. държавата, т.е. феодалният социализъм!!!!!! Да живее най-авентичният ГООООЛ на ком.парт., банда от кариеристи , не идеалисти !!!! NO PASRAN !!!!!
Не ВИ минава номера гуспода комунисти, постсоциалисти !!!!!
Кибик Блаже
-Оакахме се , окензахме се като бурци против експлоататорите т.е. държавата, т.е. феодалният социализъм!!!!!! Да живее най-авентичният ГООООЛ на ком.парт., банда от кариеристи , не идеалисти !!!! NO PASRAN !!!!!
Не ВИ минава номера гуспода комунисти, постсоциалисти !!!!!
Кибик Блаже
blag009-
Брой мнения : 1172
Registration date : 15.10.2007
Родители от София се оплакаха от дискриминация заради учителската стачка
15:52
Комисията за защита от дискриминация ще решава дали с учителската стачка родители и ученици са подложени на пряка дискриминация. Сигналът е внесен от група родители от София, които смятат, че с учителската стачка са нарушени правата им по признак образование, обществено положение и имуществено състояние. Това съобщи Зора Генчева от Комисията по защита от дискриминация.
Оплакалите се шестима родители смятат, че с прекъсването на учебните занимания по време на стачката има "неблагоприятно третиране на деца, посещаващи държавни и общински учебни заведения, детски градини и училища". Родителите имат предвид, че учениците в държавните и частните училища се явяват в неравнопоставено положение, поясни Генчева.
Родителите настояват комисията да наложи глоби и санкции на ръководството на стачкуващите синдикални организации. Сред аргументите си те посочват, че по време на стачните преговори са поставени нереализуеми за кратък срок искания, в резултат на което диалогът между управляващите и стачкуващите не е бил от позицията на добра воля и конструктивност.
Антидискриманационната комисия ще разгледа казуса и ще се произнесе дали учениците от държавните и общински училища са били дискриминирани със стачката.
http://www.zagrada.bg/show.php?storyid=402257
15:52
Комисията за защита от дискриминация ще решава дали с учителската стачка родители и ученици са подложени на пряка дискриминация. Сигналът е внесен от група родители от София, които смятат, че с учителската стачка са нарушени правата им по признак образование, обществено положение и имуществено състояние. Това съобщи Зора Генчева от Комисията по защита от дискриминация.
Оплакалите се шестима родители смятат, че с прекъсването на учебните занимания по време на стачката има "неблагоприятно третиране на деца, посещаващи държавни и общински учебни заведения, детски градини и училища". Родителите имат предвид, че учениците в държавните и частните училища се явяват в неравнопоставено положение, поясни Генчева.
Родителите настояват комисията да наложи глоби и санкции на ръководството на стачкуващите синдикални организации. Сред аргументите си те посочват, че по време на стачните преговори са поставени нереализуеми за кратък срок искания, в резултат на което диалогът между управляващите и стачкуващите не е бил от позицията на добра воля и конструктивност.
Антидискриманационната комисия ще разгледа казуса и ще се произнесе дали учениците от държавните и общински училища са били дискриминирани със стачката.
http://www.zagrada.bg/show.php?storyid=402257
Лаик , не знам доколко си запознат , но преди десети ИМАШЕ УЧЕНИЧЕСКИ И СТУДЕНСКИ БРИГАДИ ДО 15.Х. , т.е. до колкото траеше стачката!!!
Тика , че какви пет лева , каква дискриминация !!!!
Кибик Блаже
Тика , че какви пет лева , каква дискриминация !!!!
Кибик Блаже
blag009-
Брой мнения : 1172
Registration date : 15.10.2007
В 4 клас децата са образовани, в 8-и - неграмотни
България отстъпи 12 места назад в класацията за знанията на 15-годишните
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2826§ionid=16&id=0000101
Лаик написа:В 4 клас децата са образовани, в 8-и - неграмотни
Яко ги друса хормонът тез пубери... То мозъкът му изтекъл, те искат образованост и култура
Homan- Гост
Homan написа:Лаик написа:В 4 клас децата са образовани, в 8-и - неграмотни
Яко ги друса хормонът тез пубери... То мозъкът му изтекъл, те искат образованост и култура
и нас ни друсаше, но май не бяхме чак толкова тъпоъгълни или всяко поколение си го мисли за следващото...
Лаик написа:Homan написа:Лаик написа:В 4 клас децата са образовани, в 8-и - неграмотни
и нас ни друсаше, но май не бяхме чак толкова тъпоъгълни или всяко поколение си го мисли за следващото...
Ние откривахме топлата вода, Братчед! А те я имат вече наготово - ей тва е разликата... А, ... нямаше и интернет
Homan- Гост
Homan написа:Лаик написа:Homan написа:Лаик написа:В 4 клас децата са образовани, в 8-и - неграмотни
Ние откривахме топлата вода, Братчед! А те я имат вече наготово - ей тва е разликата... А, ... нямаше и интернет
то телевизия като хората нямаше, а к'ат се сетя за трогателните сбирки за гледане на видео...
Лаик написа:Homan написа:Лаик написа:Homan написа:Лаик написа:В 4 клас децата са образовани, в 8-и - неграмотни
то телевизия като хората нямаше, а к'ат се сетя за трогателните сбирки за гледане на видео...
Бас ловя обаче, че не си сварил пиратките с отчайващ превод и един глас - обикновено женски - четящ репликите на всички актьори
Айдеее, ударихме го носталгично Кат се сетя за Бета-Макса и ми се доревава - Пинк Флойд, Помпей и Бета-Мах, класика
Homan- Гост
Homan написа:Айдеее, ударихме го носталгично Кат се сетя за Бета-Макса и ми се доревава - Пинк Флойд, Помпей и Бета-Мах, класика
К'ва ти носталгия - то беше отчайващо - ама пЪ бЕхме млади
chocho написа:Homan написа:Айдеее, ударихме го носталгично Кат се сетя за Бета-Макса и ми се доревава - Пинк Флойд, Помпей и Бета-Мах, класика
К'ва ти носталгия - то беше отчайващо - ама пЪ бЕхме млади
Е да де, за ЕГН-то говорех
Homan- Гост
Приятно ми е да отбележа, че не мога да ви вляза в носталгичния мууд
сноб написа:Приятно ми е да отбележа, че не мога да ви вляза в носталгичния мууд
Поне кажи че за Пинк Флойд си чувала Не се стряскай, и теб ще те стигне
Homan- Гост
Homan написа:сноб написа:Приятно ми е да отбележа, че не мога да ви вляза в носталгичния мууд
тях ги обожавам !!
Спомних си, като бях луд пубер.. Когато се разсърдех на майка си, си пусках силно я Флой, я Доорс - да я дразни.
Нали е фен на цигулката, мислех, че й причинявам тормоз... Докато един ден - прибирам се у дома, звучи Доорс, майка ми си чете нещо.. Ти .. как така си си пуснала това? А тя спокойно ми отговаря - Ти какво си мислиш? Майка ти никога не е била млада? Появила се е на този свят стара и досадна?.. И, за твоя информация, тази група е от моите млади години..
отиде ми оръдието ба тормозене...
Нали е фен на цигулката, мислех, че й причинявам тормоз... Докато един ден - прибирам се у дома, звучи Доорс, майка ми си чете нещо.. Ти .. как така си си пуснала това? А тя спокойно ми отговаря - Ти какво си мислиш? Майка ти никога не е била млада? Появила се е на този свят стара и досадна?.. И, за твоя информация, тази група е от моите млади години..
отиде ми оръдието ба тормозене...
сноб написа:Homan написа:сноб написа:Приятно ми е да отбележа, че не мога да ви вляза в носталгичния мууд
тях ги обожавам !!
Е, то за това аз така ... с някаква слабост към теб подхождам...
Homan- Гост
chocho написа:Лаик написа:Homan написа:Лаик написа:Homan написа:Лаик написа:В 4 клас децата са образовани, в 8-и - неграмотни
Бас ловя обаче, че не си сварил пиратките с отчайващ превод и един глас - обикновено женски - четящ репликите на всички актьори
Bruce Lee
сноб написа:Спомних си, като бях луд пубер..
............
някой случайно да е бил на Foreigner снощи?
Guess wh- Гост
Guess who написа:сноб написа:Спомних си, като бях луд пубер..
............
някой случайно да е бил на Foreigner снощи?
Подарих си билета, но колегите, дето са били снощи са много доволни!
И изненадани, че имало жица
сноб написа:Homan написа:сноб написа:Приятно ми е да отбележа, че не мога да ви вляза в носталгичния мууд
тях ги обожавам !!
и е по темата:
https://www.youtube.com/watch?v=M_bvT-DGcWw
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Страница 2 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите