Гражданско движение - покана за участие
+10
(TiUG)
chocho
(Българанъ)
Таки
Admin
Homan
komarKo
nikiforov
Лаик
Boabab
14 posters
Страница 1 от 5
Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Гражданско движение - покана за участие
За обсъждане, корекции и допълнения:
I
Целта на нашата организация е Гражданско движение с плоска структура и ефикасна система на гласуване, чиито решения се прилагат от избран демократично широк ЕКИП.
II
Целта на Гражданското движение е създаването на политическа сила, която да изповядва следния организационен и морален кодекс:
III
Кодекс - автор
инж. Чавдар Каменаров
1. Всеки, който бъде издигнат и избран за лидер на районна и градската партийна организация, ДА НЯМА ПРАВО ДА БЪДЕ ИЗБИРАН за общински съветник, кмет и кандидат за депутат на Народното събрание.
2. Всеки кандидат за лидер, задължително трябва да предложи на избиращите го собствена визия, концепция или програма, какво възнамерява да прави и как ще осъществява организационната дейност? Какви механизми смята да приложи за пресичане на клиентелизма, за пропагандиране ценностите на XXX сред гражданското общество и изобщо какво възнамерява да прави като лидер и то задължително без общи площадни и митингаджийски приказки и декларации, а нещо конкретно?
3. Въвеждане на правило и принцип, задължително всички общински съветници и кметове,вклюючително и депутати в Народното събрание, издигнати от XXX и избрани на избори, да се отчитат на всяко партийно събрание, какво са свършили от предложената от тях самите предизборна програма, какво не са успяли да свършат и защо?
4. Всички новоизбрани лидери се задължават след местните избори, да канят всички общински съветници и кметове издигнати от XXX за отчет за свършена работа, съгласно предизборните обещания.
5. При проявено желание на някои от избраните лидери за участие на местни и парламентарни избори, същите трябва да си подадат оставка не по-малко от 6 месеца преди провеждане на вота. По този начин тези лидери няма да могат да използват позицията си в партията за заемане на челни места в изборната листа. Освен това същите ще имат достатъчно време около ½ година да се подготвят за изборите. По този начин не се ограничават правата на същите лидери. Дава им се право на изборно състезание, но наравно с другите.
6. При номиниране на кандидати за общински съветници, кметове и депутати, всеки кандидат задължително трябва да предложи собствена разработена визия, концепция и програма, какво възнамерява да прави, за какво ще се бори и какво ше отстоява.
При въвеждане на такива правила автоматично се пресичат всякакви опити за използване на партийната власт за лично, користно облагодетелстване, търсене на престижни постове и най-вече след като са вече избрани, същите предварително ще знаят, че не могат да бъдат издигани на обществени изборни длъжности с листата на XXX. Този момент не е предвиден в досегашния устав на XXX, но не е и противоуставенн. Просто, това е въпрос на личен морал.
Предимства на Предложението:
1. От това предложение е видно, че става въпрос за едно бъдещо разделение на властите, отказ от съвместяване на длъжностите, т.е. имаме разделяне на партийната от държавната власт.
2. Дава се шанс на обикновените членове, симпатизанти, а защо не и на граждани за участие с разработени тяхни виждания в изборната надпревара. Този, който представи най-добра програма, той да бъде номиниран и издигнат, независимо дали е член, симпатизант или гражданин. Точно този момент би довел до мощен стимул сред гражданите и би допринесло до усешането, че XXX е ВСЕНАРОДНО ДВИЖЕНИЕ .
По отношение на т. 1-ва, предлагам на Вашето внимание за обсъждане, дали да се ограничат правата на действащите лидери, като за сметка на това се даде шанс на обикновените членове, симпатизанти и граждани с оригинални идеи, концепции и програми да се издигат чрез листата на XXX или
IV
Целта на партията XXX e нормализиране на обществото, демокрация, законност, равнопоставеност, прозрачност, обществена съпричастност, пазар, производителност...
V
Управлението на горния проект се осъществява от ЕКИП, който ще следи] за изпълнението на плана по постигане на целите и спазването на кодексите. Екипът е ядрото на Гражданското движение.
I
Целта на нашата организация е Гражданско движение с плоска структура и ефикасна система на гласуване, чиито решения се прилагат от избран демократично широк ЕКИП.
II
Целта на Гражданското движение е създаването на политическа сила, която да изповядва следния организационен и морален кодекс:
III
Кодекс - автор
инж. Чавдар Каменаров
1. Всеки, който бъде издигнат и избран за лидер на районна и градската партийна организация, ДА НЯМА ПРАВО ДА БЪДЕ ИЗБИРАН за общински съветник, кмет и кандидат за депутат на Народното събрание.
2. Всеки кандидат за лидер, задължително трябва да предложи на избиращите го собствена визия, концепция или програма, какво възнамерява да прави и как ще осъществява организационната дейност? Какви механизми смята да приложи за пресичане на клиентелизма, за пропагандиране ценностите на XXX сред гражданското общество и изобщо какво възнамерява да прави като лидер и то задължително без общи площадни и митингаджийски приказки и декларации, а нещо конкретно?
3. Въвеждане на правило и принцип, задължително всички общински съветници и кметове,вклюючително и депутати в Народното събрание, издигнати от XXX и избрани на избори, да се отчитат на всяко партийно събрание, какво са свършили от предложената от тях самите предизборна програма, какво не са успяли да свършат и защо?
4. Всички новоизбрани лидери се задължават след местните избори, да канят всички общински съветници и кметове издигнати от XXX за отчет за свършена работа, съгласно предизборните обещания.
5. При проявено желание на някои от избраните лидери за участие на местни и парламентарни избори, същите трябва да си подадат оставка не по-малко от 6 месеца преди провеждане на вота. По този начин тези лидери няма да могат да използват позицията си в партията за заемане на челни места в изборната листа. Освен това същите ще имат достатъчно време около ½ година да се подготвят за изборите. По този начин не се ограничават правата на същите лидери. Дава им се право на изборно състезание, но наравно с другите.
6. При номиниране на кандидати за общински съветници, кметове и депутати, всеки кандидат задължително трябва да предложи собствена разработена визия, концепция и програма, какво възнамерява да прави, за какво ще се бори и какво ше отстоява.
При въвеждане на такива правила автоматично се пресичат всякакви опити за използване на партийната власт за лично, користно облагодетелстване, търсене на престижни постове и най-вече след като са вече избрани, същите предварително ще знаят, че не могат да бъдат издигани на обществени изборни длъжности с листата на XXX. Този момент не е предвиден в досегашния устав на XXX, но не е и противоуставенн. Просто, това е въпрос на личен морал.
Предимства на Предложението:
1. От това предложение е видно, че става въпрос за едно бъдещо разделение на властите, отказ от съвместяване на длъжностите, т.е. имаме разделяне на партийната от държавната власт.
2. Дава се шанс на обикновените членове, симпатизанти, а защо не и на граждани за участие с разработени тяхни виждания в изборната надпревара. Този, който представи най-добра програма, той да бъде номиниран и издигнат, независимо дали е член, симпатизант или гражданин. Точно този момент би довел до мощен стимул сред гражданите и би допринесло до усешането, че XXX е ВСЕНАРОДНО ДВИЖЕНИЕ .
По отношение на т. 1-ва, предлагам на Вашето внимание за обсъждане, дали да се ограничат правата на действащите лидери, като за сметка на това се даде шанс на обикновените членове, симпатизанти и граждани с оригинални идеи, концепции и програми да се издигат чрез листата на XXX или
IV
Целта на партията XXX e нормализиране на обществото, демокрация, законност, равнопоставеност, прозрачност, обществена съпричастност, пазар, производителност...
V
Управлението на горния проект се осъществява от ЕКИП, който ще следи] за изпълнението на плана по постигане на целите и спазването на кодексите. Екипът е ядрото на Гражданското движение.
Re: Гражданско движение - покана за участие
четох но не разбрах , за КОЯ партия става въпрос!???- това "ххх "може да се отнесе и за винената ...
nikiforov написа:четох но не разбрах , за КОЯ партия става въпрос!???- това "ххх "може да се отнесе и за винената ...
ми нема лошо- обществена съпричастност, пазар, производителност...
nikiforov написа:и кофти телевизия ...Велзи
Юлиан Вучков напуска "Скат"
Легендарният господин "Размисли и страсти" отива в "ТВ2"
02.01.2008
След 5 години, прекарани в "Скат" и с над 100 предавания там, Юлиан Вучков реши да смени медията и да стане част от екипа на "ТВ2".
На 26 януари, пет дни преди да навърши 72 години, ексцентричният професор започва ново предаване с работно заглавие "Светът и човекът". То ще се излъчва на живо всяка събота от 21,00 часа до полунощ.
"Приех предложението на "ТВ2", защото и аз искам да се развивам. Впечатлен съм от екипа на новата телевизия, от техниката и визията им.
Напускам "Скат" с най-добри чувства
Тя ще остане скъпа част от моята житейска биография. Работил съм много и съм направил много за нейния висок рейтинг, но и тя ми даде възможността да се развивам такъв какъвто съм, без никакви цензурни внушения, нито във връзка с моя остро-критичен коментар, нито във връзка с подбора на гостите ми.
В "ТВ2" ще имам същата свобода и ще продължавам да съм такъв какъвто съм - истински", споделя професорът.
Новият му проект ще запази формата си за основа - коментар на водещия, диалог със зрителите и гости в студиото, но ще изненада с нови елементи и модерна визия.
В предаването "Размисли и страсти", което се излъчваше всяка неделя, се обаждаха средно по 50 зрители от всички краища на България, както и от чужбина.
"Направихме доста сериозни проучвания на рейтинга и профила на аудиторията на Вучков, така че идването му при нас не е спонтанно, а плод на сериозни изследвания, които показаха, че
зрителят има нужда именно от такова предаване
гарантиращо свободна трибуна и възможност да се чуе гласът на обикновения човек, което съвпада с концепцията на "ТВ2", обясни Огнян Димов, изпълнителен директор на медията.
Проф. Юлиан Вучков има дългогодишен телевизионен опит. Първото му появяване на екрана е през далечната 1959 г. в БНТ и от тогава не слиза от него.
Има участия в над 1000 тв предавания, над 2000 публикации в печата - студии, статии, интервюта и рецензии, автор е на 23 книги, има 22 награди, като 10 от тях са едни от най-високите национални.
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1143184
Лаик написа:Ми да дадат сутрешния блок на Дамянов Б.
има и други достойни - четиримата танкисти и кучето
nikiforov написа:в тая тв2 само п...различни ГИ събраха ...
отворили са широко трансферния прозорец
komarKo написа:nikiforov написа:в тая тв2 само п...различни ГИ събраха ...
отворили са широко трансферния прозорец
щели да си сменят и седалището
ВЕЛЗЕВУЛЪ написа:Лаик написа:Мислех, че напоследък се намира работа и за инджинери...
Рязка промяна в температурата и изглежда гласовете се включват
Не е единственият. Вчера имах, хм... подобен експириънс с един подобен идиот. Също иска да прави "ново, истинско обединение"
Мърльо, и ти ли почна да класифицираш. Докъде докарахме и тоз форум.
Впрочем виждам, че най-сетне има хляб за доста амплоа. Хляб, тка пагубно затрит в Медиапула.
това на оправдание ми прилича ...
нямаш проблем -но ще "шракна " и нещо "оттам "...
нямаш проблем -но ще "шракна " и нещо "оттам "...
Красота и повод да се регестрирам при безпризорните.
Знаеш ли, не съм била права, поне по отношение на теб ... ставаше дума за Новогодишните пожелания
Хипер-емоционален си... Само че влагаш не там, където има смисъл ....
Homan-
Брой мнения : 1228
Registration date : 12.12.2007
предлагам на модератора да даде 3 дни болничен на велзевулъ
при нужда съм готов да съдействам с каквото мога
при нужда съм готов да съдействам с каквото мога
Гост- Гост
Болнични
Темата е на Боабаб. Мисля, че е добра идея авторите на темите да предлагат мерки на администратора, в случаите, когато се чувстват засегнати.
предлагам на модератора да даде 3 дни болничен на велзевулъ
Беролини
Туй звучи като 'Детелини' на кака Лили.. Ако намеря тюбка, ще я добавя.
Те я. Пее се: 'Беролини, Беролини, Беролиниии, аз ви търсих по безкрайната Земя .. '
Те я. Пее се: 'Беролини, Беролини, Беролиниии, аз ви търсих по безкрайната Земя .. '
Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Познай резултата на изборите !
» Ден за мудурация?
» Гражданско общество
» Предложение за нов модераторски екип в Медияпул
» тъпни от виртуалното ...
» Ден за мудурация?
» Гражданско общество
» Предложение за нов модераторски екип в Медияпул
» тъпни от виртуалното ...
Страница 1 от 5