Новини от Италия
+17
Boabab
(Натали)
Помощ, граждани!
komarKo
(Ivan)
Таки
Логик
Надя
сноб
chocho
Admin
(Българанъ)
Лаик
(TiUG)
blag009
nikiforov
Sonia
21 posters
Страница 1 от 19
Страница 1 от 19 • 1, 2, 3 ... 10 ... 19
Новини от Италия
Mалко снимки от вчерашната манифестация. Бяхме един милион, което бе голяма изненада за всички.И голяма емоция за нас.
1.Начална точка:
2.Жоро с двете знамена:
3.Манифестацията на път за Piazza San Giovanni:
4.Зад този лозунг сме и ние, в средата са двама професори от Университета в Падуа
5.Piazza San Giovanni, аз с моето знаме:
6. Piazza San Giovanni, Жоро с неговото знамето:
1.Начална точка:
2.Жоро с двете знамена:
3.Манифестацията на път за Piazza San Giovanni:
4.Зад този лозунг сме и ние, в средата са двама професори от Университета в Падуа
5.Piazza San Giovanni, аз с моето знаме:
6. Piazza San Giovanni, Жоро с неговото знамето:
Re: Новини от Италия
Здравей, Соня. Към твоите хубави снимки добавям и следните, от същото събитие:
http://www.repubblica.it/2006/05/gallerie/politica/corteo-giordano/1.html
А за единия милион, нали знаеш: аз съм труден в антропометрията. Ако не видя снимки...
http://www.repubblica.it/2006/05/gallerie/politica/corteo-giordano/1.html
А за единия милион, нали знаеш: аз съм труден в антропометрията. Ако не видя снимки...
Гост- Гост
За един милион говорят и телевизиите на Берлускони.
Естествено, имат интерес да представят, че милионът е манифестирал против правителството, но това не е така, във всички предавания - директни и записани - се повтаряше непрекъснато, че се манифестира, за да се разреши въпроса с безработните и с нестабилността на работещите.
Левицата даде един много силен сигнал за съществуването си - без нея нямаше да го има това правителство и това не бива да се забравя. Затова би трябвало да бъде слушана, особено когато касае такъв сериозен проблем.
Естествено, имат интерес да представят, че милионът е манифестирал против правителството, но това не е така, във всички предавания - директни и записани - се повтаряше непрекъснато, че се манифестира, за да се разреши въпроса с безработните и с нестабилността на работещите.
Левицата даде един много силен сигнал за съществуването си - без нея нямаше да го има това правителство и това не бива да се забравя. Затова би трябвало да бъде слушана, особено когато касае такъв сериозен проблем.
Какво иницира този голям протест? Някакво намерение на правителството, свързано с трудовото законодателство?
Гост- Гост
В Италия според закон н.645 от 1952 апологията на фашизма е престъпление. Депутатът на UDC, Лука Волонтè, бивш християндемократ, предствя предложение да бъде счетена за престъпление и апологията на комунизма.
Предложение в Парламент с две комунистически партии, с Президент на Камарата - комунист, с Президент на Републиката - бивш комунист.
Реакция на друг бивш християндемократ, Ротонди: "Няма комунизъм, има много Комунистически партии. Италианският комунизъм не ни лиши от свобода, а допринесе за нея с кръвта на много партизани"...
I love Italy !
Предложение в Парламент с две комунистически партии, с Президент на Камарата - комунист, с Президент на Републиката - бивш комунист.
Реакция на друг бивш християндемократ, Ротонди: "Няма комунизъм, има много Комунистически партии. Италианският комунизъм не ни лиши от свобода, а допринесе за нея с кръвта на много партизани"...
I love Italy !
Уравниловката 'комунизъм=фашизъм' обслужва много повече криптоапологетите на фашизма, отколкото демократите.
Гост- Гост
Соня , това ,че комунизмът не можа да си покаже "прелестите" в Италия , е манна небесна , май - тия "биФши ",по-добре да си мълчат !
Италианските комунисти нямат от какво да се срамуват. Участвали са в написването на новата Конституция, която е подписана от комуниста Терачини. Затова са горди с историята си и с идеологията си, която са нямали възможност да опорочат.nikiforov написа:Соня , това ,че комунизмът не можа да си покаже "прелестите" в Италия , е манна небесна , май - тия "биФши ",по-добре да си мълчат !
Затова I LOVE ITALY
В момента сме свидетели на "лов на румънските вещици". Италия открива в себе си расистки синдром. Радикалната левица е на щрек.
За обикновения италианец "ром" и "rumeno" (румънец) е едно и също. Не бих искала в тези дни да съм румънка...
За обикновения италианец "ром" и "rumeno" (румънец) е едно и също. Не бих искала в тези дни да съм румънка...
Не се предавайте, Соня! Праскаш едно 'BVLGARI' отпред и ксенофобът е в тъч! Така де, няма да си обиждат баш-фрагранса..За обикновения италианец "ром" и "rumeno" (румънец) е едно и също. Не бих искала в тези дни да съм румънка...
Гост- Гост
Оливиеро Дилиберто, секретар на Партията на Италианските комунисти:
"Ако Путин иска да се отърве от мумията на Ленин, ние ще я вземем в Рим"
http://www.rainews24.rai.it/notizia.asp?newsID=75495
http://www.rainews24.rai.it/notizia.asp?newsID=75495
[quote="Sonia"]Оливиеро Дилиберто, секретар на Партията на Италианските комунисти:
http://www.rainews24.rai.it/notizia.asp?newsID=75495[/quote]
Соня чакам един отговор, обещан от теб в "Медиапоол", наистина ли през 70-те год. с помоща на италианската левица е даден патента за производство на "Жигули" ??? За което има сведения , че руснаците са снесли между 5-10 млн. доларес на италианската ком.партия????
Питам за протокола ... чадо !!!!!!
ПП.Самата Вие казахте че Вашият съпруг работи във " ФИАТ " !!!!
http://www.rainews24.rai.it/notizia.asp?newsID=75495[/quote]
Соня чакам един отговор, обещан от теб в "Медиапоол", наистина ли през 70-те год. с помоща на италианската левица е даден патента за производство на "Жигули" ??? За което има сведения , че руснаците са снесли между 5-10 млн. доларес на италианската ком.партия????
blag009-
Брой мнения : 1172
Registration date : 15.10.2007
blag009 написа:
Не мисля, че парите, с които руснаците са финансирали италиaнската ком.партия имат общо с FIAT. FIAT е най-голямата италианска индустрия и с нейните интереси се съобразяват по-скоро правителствата, отколкото обратно. В онези години на власт бяха християндемократите. FIAT е многократно спасяван от многогодишните правителства на християндемократите. Спасяван, за да финансира СССР?
Нещо не звучи, Благ. Капиталистите следват интересите си, идеологията им е печалбата, гледай как се надпреварват да инвестират в комунистически Китай. Правят го, за да финансират китайската комунистическа партия? Не вярвам...
Sonia написа:В момента сме свидетели на "лов на румънските вещици". Италия открива в себе си расистки синдром. Радикалната левица е на щрек.
ама и румънците не падат по-долу...
техният премиер казал, че италианското правителство трябвало да осигури работа на сънародниците му...
Guess wh- Гост
Тук непрекъснато се твърди ( на най-високо ниво), че Итлия има нужда от имигранти, които да вършат работите, които италианците не искат да работят. По-расистко заявление от това?Guess who написа:Sonia написа:В момента сме свидетели на "лов на румънските вещици". Италия открива в себе си расистки синдром. Радикалната левица е на щрек.
ама и румънците не падат по-долу...
техният премиер казал, че италианското правителство трябвало да осигури работа на сънародниците му...
Въпросът е, че такива работи има, но са на черно - в италианския ( а и не само италиански ) капитализъм, свободата да експлоатираш е неприкосновена. Въпросът е дали го правиш законно или на черно. Предполагам, че румънският Премиер е имал предвид това - закони и легалност от страна и на италианските власти, а не само реакция върху последствията, без да се търси радикално решение на проблема. Който е РАБОТА. Навсякъде по света, нали?
Въпрос
Интересно,защо всеки мисли ,че света започва от него и завършва с него?
Всеки разумен човек има мнение по въпрос свързан с неговото верюю.Силовото натрапване на идеология е възможно само на тоталитарен режим-да се огледаме !
Всеки разумен човек има мнение по въпрос свързан с неговото верюю.Силовото натрапване на идеология е възможно само на тоталитарен режим-да се огледаме !
И аз това се питам...Като започнеш от Църквата...TiUG написа:Интересно,защо всеки мисли ,че света започва от него и завършва с него?
nikiforov написа:аз пък мисля ,че всичко започва с едно здравейте , например ....
Здравейте!
Guess wh- Гост
Guess who написа:nikiforov написа:аз пък мисля ,че всичко започва с едно здравейте , например ....
Здравейте!
не знам какво си правил миналото лято ама Здрасти !
Sonia написа:Една футболна неделя в Италия. И това е демокрация:
демокрацията е виновна зер
ВЕЛЗЕВУЛЪ написа:Лаик написа:Sonia написа:Една футболна неделя в Италия. И това е демокрация:
демокрацията е виновна зер
Има си хас - не е народна и не милее за футбола
тя ако беше народна бая народ да е изтрепала вече, снимки йок, а Лацио с постановление преименуван на Алпи...
Лаик написа:
тя ако беше народна бая народ да е изтрепала вече, снимки йок, а Лацио с постановление преименуван на Алпи...
Долни Алпи?
Guess wh- Гост
Guess who написа:Лаик написа:
Долни Алпи?
не им знам географията, може и на някой от хълмовете...
Страница 1 от 19 • 1, 2, 3 ... 10 ... 19
Similar topics
» Новини от България 4
» Познай резултата на изборите !
» Международни новини 3
» Новини от България 4
» Поздравления и покани 2
» Познай резултата на изборите !
» Международни новини 3
» Новини от България 4
» Поздравления и покани 2
Страница 1 от 19