Новини от Италия
+17
Boabab
(Натали)
Помощ, граждани!
komarKo
(Ivan)
Таки
Логик
Надя
сноб
chocho
Admin
(Българанъ)
Лаик
(TiUG)
blag009
nikiforov
Sonia
21 posters
Страница 19 от 19
Страница 19 от 19 • 1 ... 11 ... 17, 18, 19
Re: Новини от Италия
Sonia написа:Grazie, Таки ! На музикален поздрав - с музикален поздрав.
Свирихме на Папата по случай навършване на 5 години от мандата му. Концертът се състоя в лятната му резиденция.
Виждах го през цялото време и не заспа, остана буден и бодър до края. За разлика от разните вярващи, на мен този Папа не ми е антипатичен. Може би ми е просто безразличен.
Ааа, Соня, видях те, много за малко. Поздравления, щом си стигнала до Папата, няма начин да не свириш и на Наполитано. Но неговият юбилей е минал в края на юни. Той всъщност как ли се справя на тази възраст като президент?
Надя написа:
Ааа, Соня, видях те, много за малко. Поздравления, щом си стигнала до Папата, няма начин да не свириш и на Наполитано. Но неговият юбилей е минал в края на юни. Той всъщност как ли се справя на тази възраст като президент?
Наде, казано между нас, ако трябваше да избирам, бих предпочела да свиря на Папата, отколкото на един бивш комунист...
Тук вече ме шашна. Впрочем, знае ли човек, дали пък не съм ти оказала "благотворно" влияние, докато сме беседвали през годините?Sonia написа:Надя написа:
Наде, казано между нас, ако трябваше да избирам, бих предпочела да свиря на Папата, отколкото на един бивш комунист...
Наде, мисля, че нашите истории са много различни - аз станах комунистка на стари години, в българското ми минало бях политически безразлична, битките, които водех бяха в личен план, който после, кой знае защо, се разширяваше...Надя написа:Тук вече ме шашна. Впрочем, знае ли човек, дали пък не съм ти оказала "благотворно" влияние, докато сме беседвали през годините?Sonia написа:
И всеки път се изненадвам, когато някой бивш съученик или колега си спомня и ми разказва някой детайл от тези мои битки.
Нашият комунизъм ( моя и на мъжа ми) е плод на анализ на два свята, които доста добре познаваме и на които сме потърпевши. Мисля, че твоята история е доста по-различнa.
А другата доста съществена разлика е, че независимо, че свиря и на Папата, аз съм атеистка. И все по атеистка ставам, като гледам накъде религиите водят този объркан свят...
А колкото до италианските бивши комунисти, разликите на са големи с българските, но разлики има. Ако те интересува...
Ясно, а да не се опитваш да ми кажеш, че нашите бивши са малко по-свестни от италианските бивши или обратното, щом казваш, че има някаква разлика между едните и другите?Sonia написа:Наде, мисля, че нашите истории са много различни - аз станах комунистка на стари години, в българското ми минало бях политически безразлична, битките, които водех бяха в личен план, който после, кой знае защо, се разширяваше...Надя написа:Тук вече ме шашна. Впрочем, знае ли човек, дали пък не съм ти оказала "благотворно" влияние, докато сме беседвали през годините?Sonia написа:
И всеки път се изненадвам, когато някой бивш съученик или колега си спомня и ми разказва някой детайл от тези мои битки.
Нашият комунизъм ( моя и на мъжа ми) е плод на анализ на два свята, които доста добре познаваме и на които сме потърпевши. Мисля, че твоята история е доста по-различнa.
А другата доста съществена разлика е, че независимо, че свиря и на Папата, аз съм атеистка. И все по атеистка ставам, като гледам накъде религиите водят този объркан свят...
А колкото до италианските бивши комунисти, разликите на са големи с българските, но разлики има. Ако те интересува...
Наде, не помня дали вече го бях писала, но констатирах, че италианският комунизъм е повече антифашизъм, отколкото антикапитализъм, както го знаем ние.Надя написа:
Ясно, а да не се опитваш да ми кажеш, че нашите бивши са малко по-свестни от италианските бивши или обратното, щом казваш, че има някаква разлика между едните и другите?
Всъщност, в годините са се борили за права и социални справедливости, но са съжителствали, и съжителстват, доста добре с капитализма, като изключим екстремизми от рода на Brigate Rosse .
Ние сме им служили, за да вземат дистанции от нас и да се бият в гърдите колко са по-истински комунисти от нас. Някои от тях продължават да го мислят, други отричат да са го мислели, трети, отричат да са били комунисти - това са италианските "бесепари", а останалите "истински" комунисти се делят на троцкисти, сталинисти, ленинисти и разни други.
Процентите намаляват, за съжаление... и общо взето думата "комунист" в Италия започва да звучи лошо...както "социалист" в Америка.
Но ние не се отказваме...и освен на Папата, свирим и тук:
Аз се чудя защо ни позабрави тук, а тя наистина програмата ти е била запълнена. Радвам се, че сте намерили време да свирите и пред привърженици на вашата партия, но интересно ми е останалите ви колеги от оркестъра как са се съгласили да свирят пред такава публика или и те са със същите убеждения? Колкото до различните -исти, вече по нищо не се отличаваме от италианските. И тук се срещат вече всякакви, а то това е и целта, колкото по-разединени, толкова повече успехът на десните сили е гарантиран.Sonia написа:Наде, не помня дали вече го бях писала, но констатирах, че италианският комунизъм е повече антифашизъм, отколкото антикапитализъм, както го знаем ние.Надя написа:
Ясно, а да не се опитваш да ми кажеш, че нашите бивши са малко по-свестни от италианските бивши или обратното, щом казваш, че има някаква разлика между едните и другите?
Всъщност, в годините са се борили за права и социални справедливости, но са съжителствали, и съжителстват, доста добре с капитализма, като изключим екстремизми от рода на Brigate Rosse .
Ние сме им служили, за да вземат дистанции от нас и да се бият в гърдите колко са по-истински комунисти от нас. Някои от тях продължават да го мислят, други отричат да са го мислели, трети, отричат да са били комунисти - това са италианските "бесепари", а останалите "истински" комунисти се делят на троцкисти, сталинисти, ленинисти и разни други.
Процентите намаляват, за съжаление... и общо взето думата "комунист" в Италия започва да звучи лошо...както "социалист" в Америка.
Но ние не се отказваме...и освен на Папата, свирим и тук:
Освен това, Сонче, и нашите "леви" тук си съжителстват доста добре с капитализма, дори някои от тях вече не искат и да чуят за комунизъм.
Нещо певече, увериха се вече напълно в "предимствата" на капитализма. Това социална справедливост, мир, права на трудещите се, са понятия смешни и изтъркани за тях.
Нещо певече, увериха се вече напълно в "предимствата" на капитализма. Това социална справедливост, мир, права на трудещите се, са понятия смешни и изтъркани за тях.
Дъщеричката на Сончето жъне успехи.
http://www.fondazione-toscanini.it/it/20110207486/filarmonica-arturo-toscanini/sala-stampa/tutti-per-uno-costea-e-borissova-in-trionfo/menu-id-36.html
http://www.fondazione-toscanini.it/it/20110207486/filarmonica-arturo-toscanini/sala-stampa/tutti-per-uno-costea-e-borissova-in-trionfo/menu-id-36.html
Страница 19 от 19 • 1 ... 11 ... 17, 18, 19
Similar topics
» Новини от България 4
» Познай резултата на изборите !
» Международни новини 3
» Новини от България 4
» Поздравления и покани 2
» Познай резултата на изборите !
» Международни новини 3
» Новини от България 4
» Поздравления и покани 2
Страница 19 от 19