Истината и само истината - 2
+18
marapepelia6ka
(Бай Вълко)
jovina
дечо
(Стоян Христов)
Apostola na Svobodata
Boabab
(Apostol na Svobodata)
Робърт Боев
Помощ, граждани!
Admin
Realistka
Sonia
Логик
Таки
komarKo
nikiforov
Надя
22 posters
Страница 16 от 22
Страница 16 от 22 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 22
Re: Истината и само истината - 2
Според мен, Дяков е доста напреднал. Я виж какво ти ачка на красивото комунистическо личице:
Манджа, Наденька, манджа! ( От "Сало" на Пазолини ).Нека си припомним това, което висеше на прага й в добрите стари времена: ...
- Комунистическият режим е престъпен, а мимикриите му трябва да бъдат разкривани, като продължение на пъклената му същност;
- Само пълното разкриване на досиетата може да постави основата да се започне на чисто в нашето общество и да се научи истината за нашата най-близка история.
- Достойната гражданска позиция е съпротивата срещу комуноидния и фашизоидния манталитет, неговите провокации и тровенето на живота на свободното гражданско общество.
- Антикомунизмът е единствената смислена позиция, докато червените открито манифестират своята нагла природа и идеология.
Стрелба по ниска цел?
С вдигане на мерника:Таки написа:Та ... какъв е интелектуалният и нравствен ръст на Петър Дяков, според формулата на Велко Вълканов ?
Таки написа:Според мен, Дяков е доста напреднал. Я виж какво ти ачка на красивото комунистическо личице:Манджа, Наденька, манджа! ( От "Сало" на Пазолини ).Нека си припомним това, което висеше на прага й в добрите стари времена: ...
- Комунистическият режим е престъпен, а мимикриите му трябва да бъдат разкривани, като продължение на пъклената му същност;
- Само пълното разкриване на досиетата може да постави основата да се започне на чисто в нашето общество и да се научи истината за нашата най-близка история.
- Достойната гражданска позиция е съпротивата срещу комуноидния и фашизоидния манталитет, неговите провокации и тровенето на живота на свободното гражданско общество.
- Антикомунизмът е единствената смислена позиция, докато червените открито манифестират своята нагла природа и идеология.
Нека дадем думата на бай Вълко, да видим той какво ще каже по въпроса.
Надявам се най-първом да ти каже:Нека дадем думата на бай Вълко, да видим той какво ще каже по въпроса.
- Др. Надя, бягай да си измиеш оаканото лице, че да не се излагаме пред слугите на капитализма!
Това са общи приказки, Таки, свидетели сме на най-обикновен антикомунизъм.Таки написа:Надявам се, че първото, което ще каже, ще бъде:Нека дадем думата на бай Вълко, да видим той какво ще каже по въпроса.
- Др. Надя, бягай да си измиеш оаканото лице, че да не се излагаме пред слугите на капитализма!
Ами и аз съвсем спокойно мога да кажа, че пък капиталистичският режим е престъпен. Всеки човек по различен начин вижда нещата.
Надя написа:Таки написа:Според мен, Дяков е доста напреднал. Я виж какво ти ачка на красивото комунистическо личице:Манджа, Наденька, манджа! ( От "Сало" на Пазолини ).Нека си припомним това, което висеше на прага й в добрите стари времена: ...
Нека дадем думата на бай Вълко, да видим той какво ще каже по въпроса.
Др. Надя, тъжно е да наблюдаваш човек, когото смяташ за другар, да се опитва да те оплете в някакви мрежи.
Ако др. Таки се интересува от мнението на този др. Дяков, или както там се нарича, нека да го попита сам.
Останалото са волни интрепретации - кой какво за кого мислел.
Аз например, смятам, че всеки има право на мнение, пък нека останалите да го оборят диалектически.
(Бай Вълко)- Брой мнения : 414
Registration date : 30.06.2009
Нисък демекНадя написа:Ами да речем поизостанал еТаки написа:Та ... какъв е интелектуалният и нравствен ръст на Петър Дяков, според формулата на Велко Вълканов ?
jovina- Брой мнения : 1792
Registration date : 18.05.2009
Още в първата си книга с разкази вие се обръщате към една тема, която постепенно ще обсеби цялото ви творчество - темата за злото и насилието над човека и у човека.
Вероятно имате предвид темата за Голи оток - ужасния концлагер на Адриатика, престъпната корона на Титовия режим. Подобни страшни теми, които се основават на историята, на исторически събития винаги са вдъхновяващи за писателя. Всяка война, всяка революция, всеки концлагер - са изключително инспиративни. Трябва да кажа обаче, че когато работих върху документалните си книги, имах предвид, че в нашата историография, публицистика, в нашия обществен живот се бяха натрупали твърде много лъжи по този въпрос. В българската литература има един случай, който се нарича Ганчо Савов - един литератор и преводач от сръбски език, който е поддържал известни литературни и културни контакти с колеги от тогавашна Югославия. Той е арестуван, изправен на съд и осъден на дългогодишен затвор само защото е имал приятели в сръбската и хърватската литература. Би могло да се каже, че подобен е случаят и с Голи оток, въпреки че тук имаше и хора, които упорито отстояваха своите политически възгледи. Но имаше и огромен брой хора, които бяха почитатели на руската култура, които не хранеха омраза към руснаците, българите и другите славянски народи. За конфликта между Сталин и Тито, който избухна през 1948 година, известен у нас като Резолюцията на Информбюро, се появиха различни мнения и хората, които не споделяха официалното становище за политиката на Йосип Броз, бяха събрани и изпратени в този ужасен концлагер. Той беше до такава степен ужасен, че е немислимо да се опише. Това би било по силата единствено на един Достоевски и на никой друг. В своя роман “Когато цъфтяха тиквите” аз споменах за арестите, но дори тогава нямах представа, че един ден ще се заема с всичко това. За първи път названието Голи оток се споменава в моята драма “Когато цъфтяха тиквите” и доколкото ми е известно, това е първото споменаване на това понятие в тогавашна Югославия изобщо. Но казвам, че нямах намерение да пиша за това чак до средата на 70-те години, когато видях, че за нашите страдания и нашата смърт ще пишат единствено нашите палачи. И тогава взех решение, че именно аз трябва да свърша това, което извърши Солженицин, и че именно по документален, публицистичен начин трябва да се опитам да разкрия истина. А после, после да продължа своя път по-нататък. Мислех, че ще свърша всичко за кратко време, но то ми отне двадесет години. И ето така, така стана. Публикувах за Голи оток около 3 000 страници - три огромни документални книги, една историографска книжка, в която изложих сбито целия този историографски проблем и две белетристични.
http://www.slovo.bg/old/litvestnik/112/dm1.htm
Вероятно имате предвид темата за Голи оток - ужасния концлагер на Адриатика, престъпната корона на Титовия режим. Подобни страшни теми, които се основават на историята, на исторически събития винаги са вдъхновяващи за писателя. Всяка война, всяка революция, всеки концлагер - са изключително инспиративни. Трябва да кажа обаче, че когато работих върху документалните си книги, имах предвид, че в нашата историография, публицистика, в нашия обществен живот се бяха натрупали твърде много лъжи по този въпрос. В българската литература има един случай, който се нарича Ганчо Савов - един литератор и преводач от сръбски език, който е поддържал известни литературни и културни контакти с колеги от тогавашна Югославия. Той е арестуван, изправен на съд и осъден на дългогодишен затвор само защото е имал приятели в сръбската и хърватската литература. Би могло да се каже, че подобен е случаят и с Голи оток, въпреки че тук имаше и хора, които упорито отстояваха своите политически възгледи. Но имаше и огромен брой хора, които бяха почитатели на руската култура, които не хранеха омраза към руснаците, българите и другите славянски народи. За конфликта между Сталин и Тито, който избухна през 1948 година, известен у нас като Резолюцията на Информбюро, се появиха различни мнения и хората, които не споделяха официалното становище за политиката на Йосип Броз, бяха събрани и изпратени в този ужасен концлагер. Той беше до такава степен ужасен, че е немислимо да се опише. Това би било по силата единствено на един Достоевски и на никой друг. В своя роман “Когато цъфтяха тиквите” аз споменах за арестите, но дори тогава нямах представа, че един ден ще се заема с всичко това. За първи път названието Голи оток се споменава в моята драма “Когато цъфтяха тиквите” и доколкото ми е известно, това е първото споменаване на това понятие в тогавашна Югославия изобщо. Но казвам, че нямах намерение да пиша за това чак до средата на 70-те години, когато видях, че за нашите страдания и нашата смърт ще пишат единствено нашите палачи. И тогава взех решение, че именно аз трябва да свърша това, което извърши Солженицин, и че именно по документален, публицистичен начин трябва да се опитам да разкрия истина. А после, после да продължа своя път по-нататък. Мислех, че ще свърша всичко за кратко време, но то ми отне двадесет години. И ето така, така стана. Публикувах за Голи оток около 3 000 страници - три огромни документални книги, една историографска книжка, в която изложих сбито целия този историографски проблем и две белетристични.
http://www.slovo.bg/old/litvestnik/112/dm1.htm
Благодаря ти, Комарко, от теб научих неприятната новина. Помислих си че това е поредната шега, защото той - др.Спасов- предсеадател на ЦК на моята партия от нищо не се е оплаквал. Никога не е било да не отворя пощата си(електронната) поне 5 пъти през деня, но на 21.10.09 не я отворих. А още сутринта в 9.часа синът му ми е съобщил лошата новина. Обадих му се да проверя, дали това е истина. Оказа се за съжаление, че наистина другарят Спасов ни е напуснал завинаги. От две години аз му бях сърдита и не се чувахме по телефона, Но той ми пишеше редовно писма и ми ги изпращаше заедно с двата наши вестника . Отиде си един честен и верен на идеята другар. Поклон пред светлата му памет. Нека се радват сега враговете му, които никак не бяха малко.
Мъката ми е огромна, сега никога няма да си простя, че не му се обадих да се чуем за последно. А той винаги завършваше писмата си така: " Вярвам Ви, обичам Ви, желая Ви успех!." И това към цялото мое семейство.
In memoriam Владимир Спасов
Съжалявам, че по този тъжен повод най-накрая научихме името на твоята партия, Наде! Познавах Вл. Спасов от няколко случайни срещи и, разбира се, от телевизията. Колоритна личност беше! Едва ли очакваш аз да съм прегърнал идеите му, но за едно той беше абсолютно прав: откъде накъде изведнъж се пръкна Българската созциалистическа партия, обяви се за наследник на Българската комунистическа партия, отрече се от нейните (т. е. от своите) "грешки и извращения", но не се отказа от имотите на БКП! А Българската комунистическа партия остана без нищо!Надя написа:... др.Спасов - председател на ЦК на моята партия...
БСП въобще не е наследник на БКП, защото БКП не е била регистрината, уважаеми Логик, тя си е била една нелегитимна партия преди 1989 год. Просто не е останало време да я регистрират, другарите.Логик написа:Съжалявам, че по този тъжен повод най-накрая научихме името на твоята партия, Наде! Познавах Вл. Спасов от няколко случайни срещи и, разбира се, от телевизията. Колоритна личност беше! Едва ли очакваш аз да съм прегърнал идеите му, но за едно той беше абсолютно прав: откъде накъде изведнъж се пръкна Българската созциалистическа партия, обяви се за наследник на Българската комунистическа партия, отрече се от нейните (т. е. от своите) "грешки и извращения", но не се отказа от имотите на БКП! А Българската комунистическа партия остана без нищо!Надя написа:... др.Спасов - председател на ЦК на моята партия...
Формалности!
Регистрирана - нерегистрирана, това са формалности! БСП 100-годишна партия ли е? Е! БСП взе ли помещенията на БКП? Взе ги! БСП грабна ли електората на БКП? Грабна го!Надя написа:БСП въобще не е наследник на БКП, защото БКП не е била регистрината...
Глас на зложелател от залата: БСП пропиля ли политическия актив на БКП? Пропиля го!
Отговор от трибуната: Дори да е така, пропилели са нещо, което са наследили!
И тъй след промените дефакто за да регистрират БСП е било необходимо първо да регистрират БРП(К) и БКП тъй като според Съда до този моменет” не могат да се направят ниакави преки изводи, свързани с юридическото съществуване на БРП(к) и БКП»
Затова «С решение № 1/10.04.1990 г. по ф.д. № 1969/90 г. СГС – фирмено отделение, е регистрирал промяна в наименованието на Българска работническа партия (комунисти) на Българска комунистическа партия и промяна в наименованието на Бъл¬гарска комунистическа партия на Българска социалистическа партия, както и Председателс¬твото на Висшия съвет»
БКП ка¬то со¬ци¬а¬л¬на да¬де¬ност не е съ¬щес¬т¬ву¬ва¬ла след Пе¬тия кон¬г¬рес на БРП(к)
В дейс¬т¬ви¬тел¬ност по¬ра¬ди лип¬са¬та на юри¬ди¬чес¬ки ре¬ле¬ван¬т¬на про¬мя¬на от БРП(к) в БКП, БСП не ста¬ва пра¬воп¬ри¬е¬м¬ник на БКП, тъй ка¬то в прав¬ния мир не е съ¬щес¬т¬ву¬ва¬ло юри¬ди¬чес¬ко ли¬це БКП и ре¬ше¬ни¬е¬то вли¬за в си¬ла ед¬нов¬ре¬мен¬но и за две¬те про¬ме¬ни
По дейс¬т¬ву¬ва¬що¬то до 10.04.1990 г. за¬ко¬но¬да¬тел¬с¬т¬во Бъл¬гар¬с¬ка ко¬му¬нис¬ти¬чес¬ка пар¬тия, чий¬то юри¬ди¬чес¬ки пра¬воп¬ри¬е¬м¬ник пре¬тен¬ди¬ра да е Бъл¬гар¬с¬ка со¬ци¬а¬лис¬ти¬чес¬ка пар¬тия, НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛА ка¬то ле¬ги¬тим¬но юри¬ди¬чес¬ко ли¬це – сдру¬же¬ние с нес¬то¬пан¬с¬ка цел, пар¬тия, на ос¬но¬ва¬ние чл. 97, ал. 1 от Граж¬дан¬с¬ко-про¬це¬су¬а¬л¬ния ко¬декс на Ре¬пуб¬ли¬ка Бъл¬га¬рия.
Затова «С решение № 1/10.04.1990 г. по ф.д. № 1969/90 г. СГС – фирмено отделение, е регистрирал промяна в наименованието на Българска работническа партия (комунисти) на Българска комунистическа партия и промяна в наименованието на Бъл¬гарска комунистическа партия на Българска социалистическа партия, както и Председателс¬твото на Висшия съвет»
БКП ка¬то со¬ци¬а¬л¬на да¬де¬ност не е съ¬щес¬т¬ву¬ва¬ла след Пе¬тия кон¬г¬рес на БРП(к)
В дейс¬т¬ви¬тел¬ност по¬ра¬ди лип¬са¬та на юри¬ди¬чес¬ки ре¬ле¬ван¬т¬на про¬мя¬на от БРП(к) в БКП, БСП не ста¬ва пра¬воп¬ри¬е¬м¬ник на БКП, тъй ка¬то в прав¬ния мир не е съ¬щес¬т¬ву¬ва¬ло юри¬ди¬чес¬ко ли¬це БКП и ре¬ше¬ни¬е¬то вли¬за в си¬ла ед¬нов¬ре¬мен¬но и за две¬те про¬ме¬ни
По дейс¬т¬ву¬ва¬що¬то до 10.04.1990 г. за¬ко¬но¬да¬тел¬с¬т¬во Бъл¬гар¬с¬ка ко¬му¬нис¬ти¬чес¬ка пар¬тия, чий¬то юри¬ди¬чес¬ки пра¬воп¬ри¬е¬м¬ник пре¬тен¬ди¬ра да е Бъл¬гар¬с¬ка со¬ци¬а¬лис¬ти¬чес¬ка пар¬тия, НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛА ка¬то ле¬ги¬тим¬но юри¬ди¬чес¬ко ли¬це – сдру¬же¬ние с нес¬то¬пан¬с¬ка цел, пар¬тия, на ос¬но¬ва¬ние чл. 97, ал. 1 от Граж¬дан¬с¬ко-про¬це¬су¬а¬л¬ния ко¬декс на Ре¬пуб¬ли¬ка Бъл¬га¬рия.
Логик, ти поне можеш да смяташ, оказва се, че не само БСП, но и БКП , не е с повече от 100-годишна история. Смятай от 1919 до 1938, и от 1990 до настоящия момент- де юре.Логик написа:Регистрирана - нерегистрирана, това са формалности! БСП 100-годишна партия ли е? Е! БСП взе ли помещенията на БКП? Взе ги! БСП грабна ли електората на БКП? Грабна го!Надя написа:БСП въобще не е наследник на БКП, защото БКП не е била регистрината...
Глас на зложелател от залата: БСП пропиля ли политическия актив на БКП? Пропиля го!
Отговор от трибуната: Дори да е така, пропилели са нещо, което са наследили!
Партийни шифри
Разшифровай го, Надя! Независимо от всичко БСП взе наследството, нали? Победителите не ги съдят!Надя написа:...... ре¬ше¬ни¬е¬то вли¬за в си¬ла ед¬нов¬ре¬мен¬но и за две¬те про¬ме¬ни...
Така е, дефакто!Логик написа:Разшифровай го, Надя! Независимо от всичко БСП взе наследството, нали? Победителите не ги съдят!Надя написа:...... ре¬ше¬ни¬е¬то вли¬за в си¬ла ед¬нов¬ре¬мен¬но и за две¬те про¬ме¬ни...
Ние наследихме идеята, на другите всичко останало. На нас имоти не ни трябват, Логик, искахме само по едно клубче да имаме във всеки град, но тъй като не сме парламентарнопредставена партия, нямахме право и на това. Ако си платим по 25 лв. на час, ще ползваме клуб, ако ли не-на поляната, на чист въздух. но намирахме му лесното.
И там не е лошо, ама зимата не става. Но всяка година около 2 август нашите хора се събират на върха.Логик написа:На Бузлуджа, Наде!Надя написа:...на поляната, на чист въздух.
Да повярваш в заблудата
http://www.duma.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0002&n=4755&g=Повече от петнадесет години не е имало нито една картаджийско-ракиена сбирка във входа. Сигурно ще се намерят и ракия, и салати, но желание като че ли нямат. Потиснати са, обезверени, отчаяни, чувстват се излъгани, дори измамени. Бяха повярвали в заблудата.(Иво Атанасов)
Политически коректната форумна левица бележи крупни успехи.
За Виктория Данева (Българска комунистическа партия) са гласували 204 софиянци или 0.08 %. Това е партията на другарката Надя, но не е ясно, дали е также на другаря Вълко. Може би той е предпочел да дари гласа си на другаря Венцислав Кърпачев (Българска
работническо-селска партия), получил 93 гласа или 0.04 процента.
Напълно разбирам, че най-важно е човек да се чувства сред свои. Или, както пеят бившите съветски колхозницы:
Как хорошо в краю родном
где пахнет травкой, да говном!
За Виктория Данева (Българска комунистическа партия) са гласували 204 софиянци или 0.08 %. Това е партията на другарката Надя, но не е ясно, дали е также на другаря Вълко. Може би той е предпочел да дари гласа си на другаря Венцислав Кърпачев (Българска
Напълно разбирам, че най-важно е човек да се чувства сред свои. Или, както пеят бившите съветски колхозницы:
Как хорошо в краю родном
Че това е много добър успех за другарката В. Данева, щом е успяла да победи представителя на БРСП, на БРСоц.партия, само БРП(к) ни изпреварва с 53 гласа, но пък те са били подкрепяни от СКБ, и ПБК. Е, това се искаше от нас, ние повече не щем.Таки написа:Политически коректната форумна левица бележи крупни успехи.
Как хорошо в краю родном
Таки написа:
Бай Вълко не отдава такова значение на буржоазната демокрация, др. Таки.
Експлоататорските класи отдавна се мъчат да отвлекат вниманието на пролетариата с подобни залъгалки.
Борба на трудещите се за техните права и подготвяне на революционна ситуация - това е задължението на една уважаваща себе си комунистическа партия.
Др. Таки ,отбелязвам 107-то изкензване на др.вълко във форумът, Ти !
мисля да продължавам
мисля да продължавам
Страница 16 от 22 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 22
Similar topics
» тъпни от виртуалното ...
» Сказки по логика
» ОТ ИСТИНАТА БОЛИ... редактирано от ВЕЛЗО в знак на добра воля
» Познай резултата на изборите !
» Сказки по логика
» ОТ ИСТИНАТА БОЛИ... редактирано от ВЕЛЗО в знак на добра воля
» Познай резултата на изборите !
Страница 16 от 22