Международни новини 3
+25
robust
Homan
malakai
ВЕЛЗО
Боби
Admin
Агата
pheras
jovina
blag009
Sonia
Робърт Боев
chocho
(Бай Вълко)
Boabab
Помощ, граждани!
komarKo
Apostola na Svobodata
nikiforov
Надя
marapepelia6ka
Логик
gigatev
Таки
Реализъм
29 posters
Страница 6 от 40
Страница 6 от 40 • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40
Re: Международни новини 3
като го няма Логик, да се пробвам ....
ако едно нещо е "менте"...то и АНТИ -то му е менте !?
ако едно нещо е "менте"...то и АНТИ -то му е менте !?
Таки, що не запиташ др. Елисеос ВАГЕНАС дали е получавал две писма от мен по електронната поща и дали е участвал на Международна конференция, заедно с мен в Киев през 2004 год?Таки написа:Гражданино, Соня е доказала по много начини, че не е комунист - менте. За разлика от другите двама. Не е нужно да пишеш ярко неверни неща.докато при Соня само комунизъма е менте, при другите двама - всичко.
Няма нужда да питам Вагенас, 'другарице' .. Соня си има име и презиме, публикувала е снимки и други материали за свои участия в акции на нейната партия, която също е обявена с нейното име и символ. Ти нямаш име и презиме, нямаш лик и нямаш партия. Каква друга, по-добра дефиниция на "менте" ?Таки, що не запиташ др. Елисеос ВАГЕНАС дали е получавал две писма от мен по електронната поща и дали е участвал на Международна конференция, заедно с мен в Киев през 2004 год?
И не забравяй, че "менте" е комплимент, ако се отнася до ченге. Малка разлика от две букви, но огромна по същество.
Аз се чудя, защо гръцкият другар не ми отговаря на писмата, най-вероятно и той като теб не ми вярва, нищо, че само аз от България и той от Гърция притежаваме книгата "Научното наследство на К.Маркс и съвременните социални процеси". Само че аз тази подробност не му бях писала, но за сметка на това си бях написала името и фамилията, както и партията си.Таки написа:Няма нужда да го питам, 'другарице' .. Соня си има име и презиме, публикувала е снимки и други материали за свои участия в акции на нейната партия, която също е обявена с нейното име и символ. Ти нямаш име и презиме, нямаш лик и нямаш партия. Каква друга, по-добра дефиниция на "менте" ?Таки, що не запиташ др. Елисеос ВАГЕНАС дали е получавал две писма от мен по електронната поща и дали е участвал на Международна конференция, заедно с мен в Киев през 2004 год?
И не забравяй, че "менте" е комплимент, ако се отнася до ченге.
Напълно разбирам, че да не ти вярват другарите от братски партии е весьма (за да не кажа "сугубо") нехорошо и обыдно. Но ти разполагаш с една пламенна утеха: че в теб вярват редица другари от ЕСФ. При това положение, ти трябва да се мужаеш и да продължиш борбата!Аз се чудя, защо гръцкият другар не ми отговаря на писмата, най-вероятно и той като теб не ми вярва ...
Аз пък друго не разбирам, защо вярват на ПБК и на КПБ, а на моята партия не вярват твоите сънародници? В Русия и Украйна например ни вярват.Таки написа:Напълно разбирам, че да не ти вярват другарите от братски партии е весьма (за да не кажа "сугубо") нехорошо и обыдно. Но ти разполагаш с една пламенна утеха: че в теб вярват редица другари от ЕСФ. При това положение, ти трябва да се мужаеш и да продължиш борбата!Аз се чудя, защо гръцкият другар не ми отговаря на писмата, най-вероятно и той като теб не ми вярва ...
Това, в което вярвам не е фикция, а нещо напълно осъществимо, а представянето ми не бе фиктивно, за разлика от други съфорумци, аз се запознах с вас с името си и вярата си.Помощ, граждани! написа:едно е да вярваш във фикция, съвсем друго е да се представяш фиктивно
Не стана ясно кое е по-доброто от двете, но нека се опитам да ги сравня...едно е да вярваш във фикция, съвсем друго е да се представяш фиктивно.
Вярата в определени идеи, проповядвани от легални политически организации, е едно основно гражданско право. Дали тези идеи са "фикции" или не или в каква степен са - това решава електоратът. Не бъди сигурен, че днес партията на Соня има по-малка електорална подкрепа (в %) от твоята. В този смисъл може да се окаже, че днес Десебето е по-голяма 'фикция' от Рифондационето..
"Да се представяш фиктивно" по политическа линия едно време се наричаше, пък и днес се нарича "ченге". За мен е голям срам да виждам тук някои да осъждат милиционерските методи преди 1989 г. , а в същото време да понасят или дори да поощряват такива в 2009 г.
На снимката: митинг на 'фикцията' на Соня в Рим:
не виждам какво променят червените байряци на множеството от снимката
милиони хора са вярвали, че комунизма ще им донесе по-добър живот
комунизма им донесе по-лош живот, отколкото този на провъзгласения враг
милиони са били избити, защото са били обявени за "вътрешни врагове"
това, че определени хора още вярват в тази фикция, не означава, че тя трябва да бъде легитимирана
защото по същата логика може да легитимираме и съседната фикция - национал-социализма
той, впрочем, е отговорен за гибелта на по-малко хора
милиони хора са вярвали, че комунизма ще им донесе по-добър живот
комунизма им донесе по-лош живот, отколкото този на провъзгласения враг
милиони са били избити, защото са били обявени за "вътрешни врагове"
това, че определени хора още вярват в тази фикция, не означава, че тя трябва да бъде легитимирана
защото по същата логика може да легитимираме и съседната фикция - национал-социализма
той, впрочем, е отговорен за гибелта на по-малко хора
Не знам какво разбираш под "отказ от легитимиране", но каквото и да разбираш, може да го предложиш най-първом като теза на партията, за която работиш и в която (предполагам) членуваш. Ако ДСБ прегърне подобна теза, може пак да си говорим..това, че определени хора още вярват в тази фикция, не означава, че тя трябва да бъде легитимирана.
Дотогава ще ти предложа едно клипче за дейностите на групата GUE/NGL, в която членуват (и) депутатите на комунистическите партии на Европарламента.
чета една статия и не мога да се сдържа да не препиша нещо от нея тук:
.....In adopting a rational cholce perspective, we must guide against throwing out all that has been achieved by way of criticism of RAT. The last thing sociological theory needs is an intelectual balkanization. ...
.....In adopting a rational cholce perspective, we must guide against throwing out all that has been achieved by way of criticism of RAT. The last thing sociological theory needs is an intelectual balkanization. ...
В интерес на истината, аз не виждам никакъв хумор в моя постинг, камо ли - "безвкусен". Отправих поздравление към оценяващите историческата роля на Октомврийската революция и споделих как бяхме канени да я празнуваме. Какъв ти тук хумор? По-скоро ти се опитваш да се шегуваш безвкусно, нападайки мен, и в мое име - италиански комунисти, които никога не са марширували на 7 ноември, за разлика от теб.Помощ, граждани! написа:Соня, вярвам, че безвкусния ти ком-хумор е далеч под нивото ти и също под нивото на форума
Ние просто се събрахме, домакините (физик и изкуствоведка) подслониха 20 приятели и съмишленици, всеки участваше по своему, ние носехме руска водка и съветски химн и песни, наляхме си глътка водка и под звуците на съветския химн вдигнахме наздравица с вдигнат ляв юмрук. Какъв ти тук хумор? Те вярват, хората, вярват в комунистическите идеали, в историята си, която е много по-различна от твоята и от моята, зад гърба си имат куп социални битки, от които ти просто нямаш представа. Те ( и аз с тях) за разлика от теб, водим всекидневни битки против капитализма, който разпва на кръст ден след ден хиляди работещи и както християните вярват в Христос, независимо милионите жертви на християнството, така те вярват в Маркс и в неговите идеи за едно пo-справедливо общество. Това много хумористично ли ти звучи?
Хайде да се разберем така: ти се бориш за капитализма, аз се боря против него и да си останем amici come prima...
Соня
Соня, я разкажи как тази компания гледа на събитията, случили се преди 20 години. Предполагам, че сте говорили за тях.Ние просто се събрахме, домакините (физик и изкуствоведка) подслониха 20 приятели и съмишленици, всеки участваше по своему, ние носехме руска водка и съветски химн и песни, наляхме си глътка водка и под звуците на съветския химн вдигнахме наздравица с вдигнат ляв юмрук.
Естествено, Наде, аз вярвам, че ти си това, което декларираш. Просто е много трудно да си такъв феноменален артист, пък и защо, с каква цел?Надя написа:Благодаря ти, Бай Вълко. Логик и Соня също биха ме защитили.Бай Вълко написа:Др. Надя не може да е менте.
Отдавна наблюдавам изявите на др. Надя и се възхищавам от нейната борбеност и принципност, които са ярко изразени комунистически добродетели.
Но дори и да не би било така, би имала моите аплодисменти, защото феноменалните артисти са една абсолютна рядкост.
Но аз ти вярвам.
Соня
Не сме говорили много, защото имаме куп други ежедневни теми и проблеми.Таки написа:Соня, я разкажи как тази компания гледа на събитията, случили се преди 20 години. Предполагам, че сте говорили за тях.Ние просто се събрахме, домакините (физик и изкуствоведка) подслониха 20 приятели и съмишленици, всеки участваше по своему, ние носехме руска водка и съветски химн и песни, наляхме си глътка водка и под звуците на съветския химн вдигнахме наздравица с вдигнат ляв юмрук.
Но тази сутрин не се стърпях и се обадих в едно предаване по националното радио, включиха ме веднага като българка и свидетел на годините на комунистически терор.
Попитах водещия, професор в университета в Болоня, защо не се говори за 9 ноември като край на Студената война, победена от западните "демокрации" със съответната военна и пропагандна индустрия, които като победители са написали историята.
Попитах го защо не се говори, че Германия е била оставена разделена по желание на американците, че Сталин е държал на обединена Германия, която да може да се съвземе икономически, за да си плати рeпарациите, които са били изчислени в Ялта на 128 милиарда долара, от които на СССР са изплатени само 5 милиарда, едва една 20-та част, че ДДР е създадена след ГФР, че дори в 1953 Сталин е държал на една обединена Германия.
Попитах го каво му е мнението, а отговорът му беше от серията "едно си баба знае, едно си бае...".
Получих, обаче, поздравление по е-mail от познати, които са чули обаждането ми
Др. Соня,
ти с чест си защитила социалистическия строй. Както се казва, "комплименти".
Истината е, че Рузвелт и Чърчил са държали първоначално на разеделението на Германия и само страхът от възможната победа на социализма вследствие на грандиозните успехи на Съветската армия-освободителка ги е накарал да преосмислят становището си. Така се е стигнало до решението за четирите окупационни зони и по-късното обеденяване на трите западни срещу съветската зона.
Др. Соня, Гръцката комунистическа партия наскоро премина Рубикона, като реабилитира името на основатателя на СССР и победителя над фашизма Й.В.Сталин. Какво е становището на вашата партия по този въпрос?
А за др. Помощ, граждани - той въобще не знае какво е това манифестация и дори комсомол. Как да му се сърди човек.
ти с чест си защитила социалистическия строй. Както се казва, "комплименти".
Истината е, че Рузвелт и Чърчил са държали първоначално на разеделението на Германия и само страхът от възможната победа на социализма вследствие на грандиозните успехи на Съветската армия-освободителка ги е накарал да преосмислят становището си. Така се е стигнало до решението за четирите окупационни зони и по-късното обеденяване на трите западни срещу съветската зона.
Др. Соня, Гръцката комунистическа партия наскоро премина Рубикона, като реабилитира името на основатателя на СССР и победителя над фашизма Й.В.Сталин. Какво е становището на вашата партия по този въпрос?
А за др. Помощ, граждани - той въобще не знае какво е това манифестация и дори комсомол. Как да му се сърди човек.
(Бай Вълко)- Брой мнения : 414
Registration date : 30.06.2009
Sonia написа:В интерес на истината, аз не виждам никакъв хумор в моя постинг, камо ли - "безвкусен". Отправих поздравление към оценяващите историческата роля на Октомврийската революция и споделих как бяхме канени да я празнуваме. Какъв ти тук хумор? По-скоро ти се опитваш да се шегуваш безвкусно, нападайки мен, и в мое име - италиански комунисти, които никога не са марширували на 7 ноември, за разлика от теб.Помощ, граждани! написа:Соня, вярвам, че безвкусния ти ком-хумор е далеч под нивото ти и също под нивото на форума
Ние просто се събрахме, домакините (физик и изкуствоведка) подслониха 20 приятели и съмишленици, всеки участваше по своему, ние носехме руска водка и съветски химн и песни, наляхме си глътка водка и под звуците на съветския химн вдигнахме наздравица с вдигнат ляв юмрук. Какъв ти тук хумор? Те вярват, хората, вярват в комунистическите идеали, в историята си, която е много по-различна от твоята и от моята, зад гърба си имат куп социални битки, от които ти просто нямаш представа. Те ( и аз с тях) за разлика от теб, водим всекидневни битки против капитализма, който разпва на кръст ден след ден хиляди работещи и както християните вярват в Христос, независимо милионите жертви на християнството, така те вярват в Маркс и в неговите идеи за едно пo-справедливо общество. Това много хумористично ли ти звучи?
Хайде да се разберем така: ти се бориш за капитализма, аз се боря против него и да си останем amici come prima...
Соня
Соня,
приеми най-искрените ми извинения
горният текст ме зашемети соткритието, че явно съм те подценявал - нещо, което не правя често
най-сърдечно те поздравявам, теб и твоите съмишленици и ви желая още дълги години крепко да стискате знамето на Световната революция
имаш ли вести от сноб
аз не съм я мяркал от много време
Москва. Създателят на автомата „Калашников” и главен конструктор на стрелково оръжие в концерна „Ижмаш” Михаил Калашников навършва днес 90 години, предава радио „Ехото на Москва”. На открилата се вчера в Ижевск Руска научно-техническа конференция той разказа, как е създавал легендарното оръжие. Автоматът „Калашников” е включен заради популярността си в Книгата на Гинес – той се използва от до 100 млн. души в 55 държави.
Може би не всички знаят, че има едно държавно знаме, окичено с калашников - това на Мозамбик:
Наденька, а каква е позицията на твоята партия по повод годишнината на 10.11.1989?
Позицията на моята партия за 10 ноември е била винаги една. А тя е, че това бе една добре изпипана "нежна" контрареволюция, организирана от хора от тогавашната върхушка, които благодарение на демагогията и неискреността си към Партията и народа, успяха да му внушат, че всъщност промяната е към по-добро, а именно че ще строят т.н. демократичен социализъм. Те дори нямаха смелостта открито и честно да кажат на хората, че става дума за капитализъм, при това пещерен. Разбира се огромна е "заслугата" на М.Горбачов и неговото обкръжение, които пък бяха вече подготвили всичко необходимо за разпадането на СССР.
Аз имах предвид не твой преразказ, а официална публикация на твоята партия. Ако партията ти изпитва финансови затруднения с нейното обнародване, дали не бихте могли да помогнете, като публикувате позицията безплатно във форума на Петьо Камасутрата?
Sonia написа:В интерес на истината, аз не виждам никакъв хумор в моя постинг, камо ли - "безвкусен". Отправих поздравление към оценяващите историческата роля на Октомврийската революция и споделих как бяхме канени да я празнуваме. Какъв ти тук хумор? По-скоро ти се опитваш да се шегуваш безвкусно, нападайки мен, и в мое име - италиански комунисти, които никога не са марширували на 7 ноември, за разлика от теб.Помощ, граждани! написа:Соня, вярвам, че безвкусния ти ком-хумор е далеч под нивото ти и също под нивото на форума
Соня
Тцтцтц ...до края на света!!!
Кибик Блаже
blag009-
Брой мнения : 1172
Registration date : 15.10.2007
Таки имам едно питане?
Знаеш за данданията м/у един премиер и един президент.
Та питам:
Кво ще стане , ако министъра МВнР, изпрати една нота(писмо) до Обама и МУ каже, че нашият посланик в САЩ не се ползва с доверието на ПРАВИТЕЛСТВОТО!
Едно на ръка, че премиера МОЖЕ да привика ПОСЛАНИКА за нещо и т.н.
Кибик Блаже
ПП.Таки питането е кам теб.
Та питам:
Кво ще стане , ако министъра МВнР, изпрати една нота(писмо) до Обама и МУ каже, че нашият посланик в САЩ не се ползва с доверието на ПРАВИТЕЛСТВОТО!
Едно на ръка, че премиера МОЖЕ да привика ПОСЛАНИКА за нещо и т.н.
Кибик Блаже
ПП.Таки питането е кам теб.
Последната промяна е направена от blag009 на Чет 12 Ное 2009, 18:26; мнението е било променяно общо 1 път
blag009-
Таки написа:Аз имах предвид не твой преразказ,....?
Точен както обикновенно.
Кибик Блаже
blag009-
Страница 6 от 40 • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40
Similar topics
» Международни новини 4
» Новини от Италия
» Познай резултата на изборите !
» Новини от България 4
» Поздравления и покани 2