Международни новини 3
+25
robust
Homan
malakai
ВЕЛЗО
Боби
Admin
Агата
pheras
jovina
blag009
Sonia
Робърт Боев
chocho
(Бай Вълко)
Boabab
Помощ, граждани!
komarKo
Apostola na Svobodata
nikiforov
Надя
marapepelia6ka
Логик
gigatev
Таки
Реализъм
29 posters
Страница 29 от 40
Страница 29 от 40 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40
Re: Международни новини 3
Случва се и в най-добрите къщи ...
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=576778Отборът на Левски, българските журналисти и официални лица бяха нападнати от озверели фенове на АИК Стокхолм след мача на стадион "Росунда".
Сърдечни поздрави за младите български колеги!
Целият материалБългарският отбор се завръща от Международната олимпиада по информатика с 4 медала, от които два златни, съобщиха от Министерството на образованието, младежта и науката. Румен Христов спечели златен медал и стана втори в света на 22-та Международна олимпиада по информатика, която се проведе от 14 до 20 август във Ватерло, Канада. Той е възпитаник на Природо-математическа гимназия (ПМГ) „Нанчо Попович" - Шумен. В състезанието участваха общо 292 ученика от 84 държави. Златен медал завоюва и Владислав Харалампиев от Софийска математическа гимназия. Със сребърен медал се окичи Антон Анастасов от ПМГ „Акад. Боян Петканчин" - Хасково, а с бронзов - Михаил Ковачев от ПМГ „Нанчо Попович" - Шумен.
Четиримата медалисти са ръководени от главен асистент Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика на БАН и проф. Стоян Капралов от Техническия университет - Габрово.
САЩ - износител на тероризъм ? ?
http://www.wikileaks.org/wiki/CIA_Red_Cell_Memorandum_on_United_States_%22exporting_terrorism%22,_2_Feb_2010
http://file.wikileaks.org/file/us-cia-redcell-exporter-of-terrorism-2010.pdf
http://www.dnevnik.bg/sviat/2010/08/25/951504_wikileaks_pusna_doklad_na_cru_za_iznosa_na_terorizum/Сайтът WikiLeaks разпространи в сряда доклад на ЦРУ от 2 февруари тази година, който анализира опасностите за САЩ, ако светът разбере, че Вашингтон изнася тероризъм.
.....
Документът разглежда множество случаи на износ на тероризъм от САЩ, включително атаки, извършени от постоянно живеещи в страната или финансирани оттам еврейски, мюсюлмански или ирландски националисти.
http://www.wikileaks.org/wiki/CIA_Red_Cell_Memorandum_on_United_States_%22exporting_terrorism%22,_2_Feb_2010
http://file.wikileaks.org/file/us-cia-redcell-exporter-of-terrorism-2010.pdf
http://de-zorata.de/new_forum/index.php?topic=181.msg2688#msg2688Постепенно кампания „анти-Сарацин” позаглъхна, но ето че през последната седмица, трескаво активна, тя набра нова сила. В заклеймяването му (съвсем съзнателно ползвам тази обременена дума) се включиха, наред с логично очакваните Зелени, соцдемократи и разни мигрантофилски сдружения, вече и политици от консервативния ХДС. Те публично призоваха Бундесбанката да го изхвърли от своето ръководство за да не позорял образа на Германия по света. Дори Ангела Меркел намери за нужно чрез своя говорител да се покаже възмутена от „клеветническите и обидни” изказвания на Тило Сарацин.
Изразявам искрено съчувствие към колегата Радев. Когато човек живее в една страна, на която нито една от водещите партии не разпознава като своя, той трябва или да избере политическата пасивност, или да се радикализира, в посока на маргинални решения. Последното е по-лесно за младежи, но не толкова лесно за хора около 50-те ...
[quote="Таки"]
Изразявам искрено съчувствие към колегата Радев. /quote]
и аз - без да чета "обясненията "
Изразявам искрено съчувствие към колегата Радев. /quote]
и аз - без да чета "обясненията "
Не съм чел написаното, а само негови преразкази. От преразказите излиза, че е прекалил с някои квалификации. Ще се постарая да попрочета от оригинала.chocho написа:Таки, не разбрах ти какво мислиш за написаното от Сарацин.
Избрани цитати на Thilo Sarrazin
http://www.spiegel.de/fotostrecke/fotostrecke-58751.html
1. Имам усещането за една "буря в чаша вода", или, хайде, един "ураган в селско корито" .. Подобни възражения, опасения и отвращения са изказани от много други хора в много други европейски страни.
2. Сарацин докосва пределите на "политическата коректност" (които не са, сами по себе си, 'Божи Заповеди' ..), но не ги прекрачва особено. Той е явно умен човек..
3. Приказките за "гените" са анти-цивилизационни, защото историята учи, че не гените, а културите побеждават и обединяват. Примери безброй - от древните култури та чак до 'мултигенните' САЩ и ЕС.
4. Ако нещо пречи на мюсюлманите да се интегрират в едно западноевропейско общество, това не са "гените им", а тяхната религия, техният "опиум", както прекрасно се е изразил Маркс през 1844 г.
5. Но тъй като свободата на вероизповеданиято е една Святая Святых на европейската демокрация, желаещите да се борят с религиозното мракобесие на радикалния Ислям са с попривързани ръце.
6. В условията на свободен пазар, никой не би останал задълго в една страна, в която не намира работа. Мюсюлманите на Германия (и другаде) са там поради това, че Германия (и други страни) се нуждят от техния труд. Който не навсякъде се заплаща според Закона.
http://www.spiegel.de/fotostrecke/fotostrecke-58751.html
Моите първи впечатления, Herr Chocho, от горните и много други Сарацинови цитати:- The Turks are taking over Germany exactly as the Kosovars took over Kosovo: via a higher birth rate. I wouldn't mind if it were Jews from Eastern Europe with a 15 percent higher IQ than the German population.
- I don't have to respect anybody who lives off welfare but rejects the state, doesn't do enough for his children's education and constantly produces little girls in headscarves.
- All Jews share a certain gene, all Basques have certain genes that make them different from other people.
1. Имам усещането за една "буря в чаша вода", или, хайде, един "ураган в селско корито" .. Подобни възражения, опасения и отвращения са изказани от много други хора в много други европейски страни.
2. Сарацин докосва пределите на "политическата коректност" (които не са, сами по себе си, 'Божи Заповеди' ..), но не ги прекрачва особено. Той е явно умен човек..
3. Приказките за "гените" са анти-цивилизационни, защото историята учи, че не гените, а културите побеждават и обединяват. Примери безброй - от древните култури та чак до 'мултигенните' САЩ и ЕС.
4. Ако нещо пречи на мюсюлманите да се интегрират в едно западноевропейско общество, това не са "гените им", а тяхната религия, техният "опиум", както прекрасно се е изразил Маркс през 1844 г.
5. Но тъй като свободата на вероизповеданиято е една Святая Святых на европейската демокрация, желаещите да се борят с религиозното мракобесие на радикалния Ислям са с попривързани ръце.
6. В условията на свободен пазар, никой не би останал задълго в една страна, в която не намира работа. Мюсюлманите на Германия (и другаде) са там поради това, че Германия (и други страни) се нуждят от техния труд. Който не навсякъде се заплаща според Закона.
Хубави снимки от церемонията на закриването на Младежката Олимпиада в Сингапур (26 август т.г.) :
http://www.naftemporiki.gr/photos/slideshow.asp?id=28776
http://www.naftemporiki.gr/photos/slideshow.asp?id=28776
Всичко ми е ясно, само не разбирам защо тези юнаци си тропкат хорото в нощна доба. Дано оторът ми го изясни..
Всъщност, не ми е ясно още нещо: как може една уж сериозна фирма да се вързва на един мейл - майтап и нейният представител да разява мейла по медийте...
Всъщност, не ми е ясно още нещо: как може една уж сериозна фирма да се вързва на един мейл - майтап и нейният представител да разява мейла по медийте...
кофти баланс на бялото...част от рисковете на включването в "последната минута"Таки написа:Всичко ми е ясно, само не разбирам защо тези юнаци си тропкат хорото в нощна доба. Дано оторът ми го изясни..
....
Аз пък си помислих, че ти е свършила бялата хартия и си минал на синя .. Да ти оправя ли баланса, поне за ЕСФ-варианта?komarKo написа:кофти баланс на бялото...част от рисковете на включването в "последната минута"Таки написа:Всичко ми е ясно, само не разбирам защо тези юнаци си тропкат хорото в нощна доба. Дано оторът ми го изясни..
....
Да ти оправя ли баланса, поне за ЕСФ-варианта?
абе, и така става - "бой на негри в тъмна нощ", както викахме в едно не особено полит-коректно време
Две снимки от днешното тържество, посветено на 130 години дипломатически отношения между България и Гърция. Участието е било на най-високо държавно ниво и от двете страни: президенти, зам-МП, министри. Май съзирам и пловдивския митрополит Николай.
.
.
http://www.focus-news.net/?id=n1439680След преброяването на всички бюлетини от референдума относно конституционните промени, който се проведе в неделя в Турция, първите неофициални резултати сочат, че 58% от гласувалите са подкрепили исканите от управлението поправки. 42% от гласовете са с отрицателен вот. Избирателната активност е била 77,4%.
Същността на законодателните промени е да разформирова участието на военната прослойка в съдебното управление, с която правителството на управляващата „Партия на справедливостта и развитието” е във влошени отношения. Реформата на конституцията ще даде повече власт в ръцете на управляващия ислямо-консерваторски режим пред светската опозиция и армията.
След обявяване на предварителните резултати Европейската комисия приветства одобрението на конституционните промени, като го нарече стъпка в правилната посока. „Тези реформи са стъпка в правилната посока, тъй като се отнасят до редица дългосрочни приоритети в опитите на Турция за пълно спазване на критериите за членство в ЕС, заяви комисарят по разширяването на ЕС Щефан Фюле.
Американският президент Барак Обама също приветства Турция с „енергичността на турската демокрация”, след като почти 80% от имащите право на глас се явиха пред урните. Обама е признал енергичността на турската демокрация, която се отразява в избирателната активност на референдума, заявиха по този повод от Белия дом.
Оти дека съм малко прост, да запитам:
Думата "режим" променила ли си е значението през последните години? Щото значението, което аз познавам, е силно отрицателно. Ерго, да подкрепят ЕК и Обама повече власт за един "режим" е нещо поне странно.
Предполагам, че по-скоро някой редактор на "Фокус" се е събудил твърде рано тази сутрин, та сънливо недогледал разликата между "управление" и "режим" ...
Под топлите, влажни, кравешки погледи на остатъчните медиапулски добичета, една слуз се опитва да ме убеди, че българският термин "режим" съвпадал по съдържание с английския "regime" = "a form of government".
Т.е. , било е съвсем легитимно да кажем, че "режимът на Костов, 1997-2001 г. , е бил най-добрият режим след началото на промените" .
Нищо, че никога досега не сме го виждали и не сме го казвали така ... Отсега нататък ще го казваме: ....
Т.е. , било е съвсем легитимно да кажем, че "режимът на Костов, 1997-2001 г. , е бил най-добрият режим след началото на промените" .
Нищо, че никога досега не сме го виждали и не сме го казвали така ... Отсега нататък ще го казваме: ....
„една слуз„ е точно .
ама “Под топлите, влажни, кравешки погледи на остатъчните медиапулски добичета„ не е съвсем - че те са двама !
но ако погледнем теУретично двама са множество , нъл ?
ама “Под топлите, влажни, кравешки погледи на остатъчните медиапулски добичета„ не е съвсем - че те са двама !
Абе .. повече са. И теУретично, и прОктично ...nikiforov написа: ама “Под топлите, влажни, кравешки погледи на остатъчните медиапулски добичета не е съвсем - че те са двама !
А пропо, виж как Стефчо е изписал "à propos" ... Ще се върне Боянчо и ще се изприщи, оти силно алергичен към подобни правописни .. прояви.
http://www.cross-bg.net/nauka-i-kultura-cross/58-izkustva/1154804-plasido-domingo-s-titlata-qchovek-na-godinataqЛатиноамериканската академия за музикално изкуство и наука е присъдило на знаменития тенор Пласидо Доминго титлата „Човек на годината". Почетната премия ще бъде връчена на 69-годишният певец на тържествена церемония в Лас Вегас на 10 ноември в навечерието на раздаването на латиноамериканските музикални награди „Грами". Според представител на Академията, чрез тази награда те са искали да отбележат професионалните и благотворителни постижения на Доминго. С титлата „Човек на годината" са удостоени и Глория Естефан, Хулио Иглесиас, Рики Мартин и Карлос Сантана.
Абе, кажете нещо "смислено" ( ) по темата "цигани и ЕС" .. От мен - един смислен документален филм, за тези, които не са го гледали.
Абе, кажете нещо "смислено" ( ) по темата "цигани и ЕС" .. От мен - един смислен документален филм, за тези, които не са го гледали.
...Когато дойдоха за комунистите,
аз не казах нищо,
защото не бях комунист...
Страница 29 от 40 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40
Similar topics
» Международни новини 4
» Новини от Италия
» Познай резултата на изборите !
» Новини от България 4
» Поздравления и покани 2
» Новини от Италия
» Познай резултата на изборите !