Международни новини 3
+25
robust
Homan
malakai
ВЕЛЗО
Боби
Admin
Агата
pheras
jovina
blag009
Sonia
Робърт Боев
chocho
(Бай Вълко)
Boabab
Помощ, граждани!
komarKo
Apostola na Svobodata
nikiforov
Надя
marapepelia6ka
Логик
gigatev
Таки
Реализъм
29 posters
Страница 35 от 40
Страница 35 от 40 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 40
Re: Международни новини 3
признавам, че думите ти ми звучат противоречиво и не разбрах какво всъщност се оказва трудно за теб.
ако е разбирането, че дори и във втората по висок жизнен стандарт ( според Human Development Index (HDI) - 2010 Rankings, както сам казваш) страна природните стихии не са под пълен човешки контрол и създават проблеми -
да, така е.
на този континент понякога климатът не е особено приятен.
и да, животът понякога е труден - както в случая за всички засегнати от наводненията.
аз обаче не бих се тревожила прекалено за тяхното добруване - няма да останат на улицата и въпросът съвсем не е "бедни-богати".
а добрата организация си е факт и е без кавички.
ти например колко пъти си получавал ес-ем-ес от общината, че се очаква силен вятър, или гореща вълна и е обявена степен на готовност еди-коя си? почти всяка седмица, всеки един ози е винаги предупреден и си знае какво да прави.
глезотии, мен ако питаш
ако е разбирането, че дори и във втората по висок жизнен стандарт ( според Human Development Index (HDI) - 2010 Rankings, както сам казваш) страна природните стихии не са под пълен човешки контрол и създават проблеми -
да, така е.
на този континент понякога климатът не е особено приятен.
и да, животът понякога е труден - както в случая за всички засегнати от наводненията.
аз обаче не бих се тревожила прекалено за тяхното добруване - няма да останат на улицата и въпросът съвсем не е "бедни-богати".
а добрата организация си е факт и е без кавички.
ти например колко пъти си получавал ес-ем-ес от общината, че се очаква силен вятър, или гореща вълна и е обявена степен на готовност еди-коя си? почти всяка седмица, всеки един ози е винаги предупреден и си знае какво да прави.
глезотии, мен ако питаш
Агата- Брой мнения : 397
Registration date : 07.01.2009
Трудно ми е да приема, че всичко е ОК и че няма обекти за размисъл, въпреки големия размер на бедствието. Един пример: летището на местната столица е наводнено, и това е ОК ? ? ?признавам, че думите ти ми звучат противоречиво и не разбрах какво всъщност се оказва трудно за теб.
Не съм имал нужда от ес-ем-еси. Във всеки момент мога да знам прогнозата за идната седмица, с точност до 6 часа и за няколкостотин локации в страната. При очаквани "екстемни метеорологични условия" се тиражират и съответни препоръки, фкорс. Ето текущата за вилното му градче:ти например колко пъти си получавал ес-ем-ес от общината, че се очаква силен вятър, или гореща вълна и е обявена степен на готовност еди-коя си? почти всяка седмица, всеки един ози е винаги предупреден и си знае какво да прави.
http://www.meteo.gr/cf.asp?city_id=181
Имаме я и на енгелезки
Последната промяна е направена от Таки на Сря 05 Яну 2011, 16:40; мнението е било променяно общо 1 път
Не съм имал нужда. Във всеки момент мога да знам прогнозата за идната седмица, с точност до 6 часа и за няколкостотин локации в страната.
значи отговорът ти е "не", нали?
прогнозата в нет-а в реално време си я имат и там
Летището на местната столица е наводнено, и това е ОК ? ? ?
е, къде видя да казвам, че е ОК?
в крайна сметка не разбрах защо трябва да търсиш релация "гърция-австралия";
въпросът ми за ес-ем-ес-ите беше само илюстративен, заради твоите запетайки.
а като цяло, дори би трябвало да ти благодаря за интереса към долната страна на света
ти например колко пъти си получавал ес-ем-ес от общината ...
Меа кулпа, Агата. Аз си помислих, че ти говориш за ес-ем-ес от моята ГРЪЦКА община, а то било да получавам ес-ем-ес от Австралия ...в крайна сметка не разбрах защо трябва да търсиш релация "гърция-австралия"
разбира се, че е твоя кулпа, като ми вадиш думите от контекста
запетайки ша ми слага той на австралийската организация
ето един международен (за да съм по темата) начин за приспиване на малки деца.
може да става и с големи, не съм пробвала
запетайки ша ми слага той на австралийската организация
ето един международен (за да съм по темата) начин за приспиване на малки деца.
може да става и с големи, не съм пробвала
Преди да оспорим този американски БигБрадърен почин, нека се огледаме наоколо, дали и къде нас не са се случвали подобни фалшификации на по-стари оригинали, в името на политическата коректност. Например:Американско издателство ще пусне на пазара класическите произведения "Приключенията на Том Сойер" и "Приключенията на Хъкълбери Фин", но в редактиран вариант, в който от текста са премахнати "политически некоректни" думи, съобщи "Асошиейтед Прес". Става дума за изрази "расови обиди" (racial slur), смятани за оскърбителни за читателите. Думи като "негро" и изрази от ХІХ век за работилите по плантациите и домовете на белите господари може да бъдат заменени с думата "роб". http://www.glasove.com/article-11405.php
Стани, стани, юнак балкански,
от сън дълбок се събуди
срещу изедници душмански, (в политически некоректния оригинал - "срещу народа отомански")
ти българите поведи.
И по-нататък - вместо "турски" - "вражи" племена.
В тази тюбка присъстват и двата варианта: хорът пее коректно, а текстът е некоректен. Тоест .. обратното ...
Цялата интересна статияИменно на това станахме свидетели в Тунис. Въстанието, което сложи край на 23-годишното управление на Зин ал Абидин бен Али, разкри това, което западните правителства винаги са знаели, но предпочитаха да забравят. Дори най-стабилните наглед автократи са уязвими от народното недоволство.
Почти до момента, в който Бен Али беше принуден да избяга от Тунис, богатите демокрации заемаха страната на "стабилността" срещу улицата. Бившата колониална господарка на Тунис Франция демонстрира особен цинизъм. Почти всички обаче си затваряха очите, тъй като режимът беше "прозападен".
Отвсякъде се стеле дим, твърдят руски потребители на Twitter, а основните канали - Россия, НТВ, Первый, не предават никаква информация. Пресслужбата на летището казва, че не знае нищо за "атентат".
Преценявам, че крайният брой жертви, на място или по-късно починали, ще надвиши 50.
в 16, 28 е кацнал самолет S7 924 от бургас
Жертвите на терористичната експлозия на летище Домоедово още не са погребани, а някои капиталяги* вече заговориха за вината на руското правителство.
* Нека първо изясня, че терминът "капиталяги" е мой. Той, заедно с братския му термин "американяги", е реакция на класическия термин "комуняги", с който много хора окичват свои противници, нямащи нищо общо с комунизма. Сред тях е и старият ни познат, г-н Иванов, Швеция, който беше нарекъл "комунистическа простакеса" една дама, посветила 20 години от своя живот в служба на СДС и ДСБ.
След горното пояснение, ще цитирам постинга на един много надарен поет, г-н Славимир Генчев:
Би било хубаво, ако имах възможност да поспоря с г-н Генчев относно аршините, с които можем да мерим тероризма. Опитах се да направя това, преди около два месеца, но редица стоманени стожери на идеологическата сплотеност на "Безпризорните" ми показаха, че това не е място за свободни дискусии.
Следователно, аз не дискутирам, а обвинявам г-н Генчев в промоцирането на двоен аршин, при който за терора в Ирак (например) се говори с различна обвинителна реч, отколкото за терора в Русия. Като че ли "поводът да се извършват атентати" в Ирак е лош повод, а този за Русия - по-добър. Като че ли вдовиците в Ирак са по-малко "черни" от тези в Чечния..
Срам!
* Нека първо изясня, че терминът "капиталяги" е мой. Той, заедно с братския му термин "американяги", е реакция на класическия термин "комуняги", с който много хора окичват свои противници, нямащи нищо общо с комунизма. Сред тях е и старият ни познат, г-н Иванов, Швеция, който беше нарекъл "комунистическа простакеса" една дама, посветила 20 години от своя живот в служба на СДС и ДСБ.
След горното пояснение, ще цитирам постинга на един много надарен поет, г-н Славимир Генчев:
http://de-zorata.de/new_forum/index.php?topic=160.msg5097#msg5097Бог да ги прости.
Но никаква прошка за извършителите, вдъхновителите и виновниците за повода да се извършват атентати - руско-съветското самодържавие и неговите кукловоди и марионетки.
Би било хубаво, ако имах възможност да поспоря с г-н Генчев относно аршините, с които можем да мерим тероризма. Опитах се да направя това, преди около два месеца, но редица стоманени стожери на идеологическата сплотеност на "Безпризорните" ми показаха, че това не е място за свободни дискусии.
Следователно, аз не дискутирам, а обвинявам г-н Генчев в промоцирането на двоен аршин, при който за терора в Ирак (например) се говори с различна обвинителна реч, отколкото за терора в Русия. Като че ли "поводът да се извършват атентати" в Ирак е лош повод, а този за Русия - по-добър. Като че ли вдовиците в Ирак са по-малко "черни" от тези в Чечния..
Срам!
Таки, къде всъщност е проблемът с аршина на Славимир Генчев?
по същия начин, по който той обвинява правителството в Москва, съюзниците в Афганистан ( и Ирак, и навсякъде другаде) биват обвинявани за всяка жертва там
по същия начин, по който той обвинява правителството в Москва, съюзниците в Афганистан ( и Ирак, и навсякъде другаде) биват обвинявани за всяка жертва там
Проблемът, Гражданино, не е в това, че различни несериозни хора имат различни аршини.
Проблемът е в необходимостта ЕДИН И СЪЩ сериозен човек да има един, а не два или повече аршина.
Проблемът е в необходимостта ЕДИН И СЪЩ сериозен човек да има един, а не два или повече аршина.
така е, и аз не виждам тук някакъв сериозен проблем
войната в Чечня тече от 1994 г., когато никой не беше чувал за Путин и Русия беше съвсем друга държава
както и да е, да видим дали някоя сериозна институция ще намеси в съпричасността си критики към Руската политика там
войната в Чечня тече от 1994 г., когато никой не беше чувал за Путин и Русия беше съвсем друга държава
както и да е, да видим дали някоя сериозна институция ще намеси в съпричасността си критики към Руската политика там
това беше за 'приликите', сега искам да кажа за 'разликите'
поводът за намесата в Ирак и Афганистан се състои в това, че или държавните институции се разпадат съвсем, или, че те са под котрола на един сатрап
и в двата случая страдат гражданите
в Чечня поводът е съвсем друг: тя обявява независимост, което властите в Русия не желаят да приемат; също както отношенията Сърбия - Косово
и в двата случая последвалите действия са свързани с военни престъпления и целенасочено избиване на цивилни
за Косово това е ясно, но същото се отнася и за Чечня, където руската армия след като дава много жертви в опита си да воюва по афганистански, прибягва до копиране на тактиката на НАТО и САЩ: много авиация
с тази разлика обаче, че руската армия не нанася точни удари, а поразява огромен брой цивилни
поводът за намесата в Ирак и Афганистан се състои в това, че или държавните институции се разпадат съвсем, или, че те са под котрола на един сатрап
и в двата случая страдат гражданите
в Чечня поводът е съвсем друг: тя обявява независимост, което властите в Русия не желаят да приемат; също както отношенията Сърбия - Косово
и в двата случая последвалите действия са свързани с военни престъпления и целенасочено избиване на цивилни
за Косово това е ясно, но същото се отнася и за Чечня, където руската армия след като дава много жертви в опита си да воюва по афганистански, прибягва до копиране на тактиката на НАТО и САЩ: много авиация
с тази разлика обаче, че руската армия не нанася точни удари, а поразява огромен брой цивилни
Аз пък виждам! Да спретват крокодилски "In Memoriam" по повод една руска трагедия, а да игнорират изцяло многобройни иракски трагедии, с жертви обикновено надвишаващи руските снощи - това е едно срамно политическо лицемерие!така е, и аз не виждам тук някакъв сериозен проблем
Причината е ясна: щенка им се да поговорят за вината на Русия в Северен Кавказ, но нямат топки да поговорят за вината на САЩ и компания в Ирак.
нищо чудно и да нямат
обаче това не променя факта, че ситуациите са доста различни
обаче това не променя факта, че ситуациите са доста различни
"Откъде накъде Борисов свързва атентата на московското летище с арабския свят?! С какво основание той внушава, че терористичните заплахи се свързват с арабските страни? Подобно изявление е скандално! Направено от българския премиер, то внушава отношение към цялата държава. Вярно е, че България има традиционно приятелски отношения с повечето арабски страни. Това обаче не дава никакви основания на премиера да злоупотребява с тях. Моля Ви господин премиер, не коментирайте повече деликатни международни теми! Така ще допринесете най-много за сигурността на страната."
Дюнери и борба с тероризма
Кръгла маса с участието на Папандреу, в рамките на Davos 2011 (около 58 минути).
Страница 35 от 40 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 40
Similar topics
» Международни новини 4
» Новини от Италия
» Познай резултата на изборите !
» Новини от България 4
» Поздравления и покани 2
» Новини от Италия
» Познай резултата на изборите !
» Новини от България 4
» Поздравления и покани 2
Страница 35 от 40