Новини от България 4
+19
Admin
Sonia
malakai
Агата
gigatev
Надя
HEXE
jovina
Homan
chocho
Лаик
Помощ, граждани!
komarKo
(Бай Вълко)
marapepelia6ka
nikiforov
Логик
Таки
Boabab
23 posters
Страница 40 от 40
Страница 40 от 40 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40
Re: Новини от България 4
komarKo написа:
От трите бъдещи нефтопроводи на Черно море: Бургас - Вльора, Констанца - Триест и Бургас - Александруполис приоритетни, ползващи подкрепата на ЕС, са първите два, защото те ползват нефт от Каспийския регион и по този начин намаляват монополната роля на Русия при снабдяване с нефт.
http://www.dsb.bg/?page=press&sub=arch&id=715
абе,май доста обтекаема е позицията на ДСБ-то...
ако нефтът идва от Русия, огромна била екологичната заплаха.
а ако идва от другаде не е ли?
ако не съм забравил съвсем, разликата между двата проекта е, че единият е подкрепен от Русия, другият - от САЩ и явно, от ЕС
не знам какви са техническите особености на Бургас - Вльора ; това може да е от ключово значение за подкрепата или неподкрепата
а политическата страна на въпроса не бих оспорил
Помощ, граждани! написа:посочи ми някой десебар, който твърди, че "Атака" е дясна партия
ако такова разграничение изобщо има смисъл за подобно политическо тяло
е каква да е, щом твърдо подкрепя "дясно-центристко" правителство?
Според мен проектите са идентични, що се касае до терминалите в Бургас, а трасето на БВ през България е няколко пъти по-дълго от това на БА.не знам какви са техническите особености на Бургас - Вльора ; това може да е от ключово значение за подкрепата или неподкрепата.
Аз не виждам начин БВ да се окаже по-добър екологично от БА.
При нас всички медии твърдят, че БА се бави поради възражения на САЩ.
http://www.glasove.com/article-9224.php"Събориха ме на пода и ми сложиха белезници, след което опряха в главата ми пистолет, разказва съпругът, който твърди, че не е оказвал никаква съпротива. Питаха ме за открадната преди половин година кола, спомня си още Сабахтин.
В стаята при баща си се опитала да влезе Ширин, в този момент обаче един от полицаите блъснал вратата, която ударила момичето по главата и то паднало на пода. Гостенинът също бил заставен да легне на земята, но се наложило да му "помогнат", защото не разбирал български. Поради което стъклата на очилата му се счупили.
komarKo написа:
по тази логика БСП, ДПС и НДСВ какво са, като управляваха заедно: социалисти или либерали?
Помощ, граждани! написа:komarKo написа:
по тази логика БСП, ДПС и НДСВ какво са, като управляваха заедно: социалисти или либерали?
Викторе,
язък, че се пишеш "политолог"....
Коалиции между социалисти и либерали не са нещо необичайно.
ако ти наистина вярваш, че тройната коалиция и подкрепата на "Атака" за правителството на ГЕРБ имат нещо общо с всякаква идеология, аз не мога да ти помогна
и виж какво, не знам за теб, но аз съм се сблъсквал с електората на "Атака" на живо многократно - от Бургас до Кула; тези хора не са нито крайно десни, нито дори десни; повечето от тях са анти- всичко, но голяма част са бивши комунисти
и виж какво, не знам за теб, но аз съм се сблъсквал с електората на "Атака" на живо многократно - от Бургас до Кула; тези хора не са нито крайно десни, нито дори десни; повечето от тях са анти- всичко, но голяма част са бивши комунисти
Помощ, граждани! написа:ако ти наистина вярваш, че тройната коалиция и подкрепата на "Атака" за правителството на ГЕРБ имат нещо общо с всякаква идеология, аз не мога да ти помогна
Не съм съгласен. Първо, те са маргинали. Второ - изпаднали маргинали... Трето - те са... пак маргинали.
Електората на Атака трябва да бъде основно проучен, за да се види, какъв етнос съвокуплява българското племе, живеещо по тез географски ширини.
Има един /за мен култов/ филм : "Самодивско хоро". Електората на атака не е мръднал и на йота от визията на тъста, правещ луканка от "... свински ченета..."
mnogodrut6op- Брой мнения : 3
Registration date : 29.06.2010
велзи , би ли натаманил и тъй нареченият "десен " електорат , познат ни /ти / от медияпуля например , а и от дей оновато -накъде "мръдна" ?
по славитрифонов "образец" ми текна една рима ....ама карай ...
по славитрифонов "образец" ми текна една рима ....ама карай ...
Гледах тази сутрин поредното интервю на американския посланик по водеща ТВ-медия и се зачудих отново: няма ли в РБ няколко коментатори с неоспорим авторитет, които да обяснят и на него, и на обществото, че той е минал всякакви граници в недипломатичната намеса във вътрешните работи на страната, в която е акредитиран?
То и френският му колега Етиен дьо Понсен не е цвете в това отношение, но Джеймс Уорлик отдавна го е надминал..
То и френският му колега Етиен дьо Понсен не е цвете в това отношение, но Джеймс Уорлик отдавна го е надминал..
Таки написа:Гледах тази сутрин поредното интервю на американския посланик по водеща ТВ-медия и се зачудих отново: няма ли в РБ няколко коментатори с неоспорим авторитет, ....
Защо пък коментатори?
Това не е ли първо работа на няколко политици с неоспорим авторитет?
Според мен, обществото би проявило по-голямо доверие на хора, които не са обременени с политическа власт. За един политик е по-трудно да критикува представителя на САЩ.Защо пък коментатори? Това не е ли първо работа на няколко политици с неоспорим авторитет?
та "коментатори с неоспорим авторитет", викаш трябвали...
ми, няма.
големите медии така подредиха нещата в последното десетилетие и половина, че "популярните лица", които налагаха, са като носни кърпички - могат да си ги сменят без проблеми - на никого не прави впечатление - днес си "топ-медийна звезда" - утре си пак никой.
ми, няма.
големите медии така подредиха нещата в последното десетилетие и половина, че "популярните лица", които налагаха, са като носни кърпички - могат да си ги сменят без проблеми - на никого не прави впечатление - днес си "топ-медийна звезда" - утре си пак никой.
Ако няма кой - здраве, макар че е много жалко.
Тезата ми е, с други думи, че на пресилвания а ла Уорлик не бива да реагират политици, защото това би било една мултипликация на "уорликовщината". Политическите коментатори са най-подходящи за целта. И доста от тях са го правили, но по отношение на други посланици ...
Тезата ми е, с други думи, че на пресилвания а ла Уорлик не бива да реагират политици, защото това би било една мултипликация на "уорликовщината". Политическите коментатори са най-подходящи за целта. И доста от тях са го правили, но по отношение на други посланици ...
Проектът “Горна Арда” беше започван, спиран. Идеята на този проект е освен като възобновяем източник да се ползва водната енергия, да се предотвратят наводненията, които стават по цялата територия. И това беше едно от питанията, когато бяхме в Турция при г-н Ердоган – какво България ще направи срещу наводненията, които имат на тяхна територия всяка пролет? И ние като добросъседи, разбира се, искаме да решим и техния проблем, каза Бойко Борисов.
“Няма как с проекта “Горна Арда” да се решат проблемите на Турция, тъй като Турция се наводнява от водите на река Тунджа, а Арда се влива в Гърция”, вметна Станишев, недоволен от обясненията от приемника си на “Дондуков” 1 .
Ами .. прав е, Дмитриевич! Арда си влиза в Гърция точно до онзи нов граничен пункт, дето Бойко ще открива с Папандреу след два месеца. Какво от това, че след 30 км тя се влива в Марица, пък после Марица влиза в Турция, за да се "върне" след 10 км отново на своето място - гръцко-турската граница .. ? ?" .... а Арда се влива в Гърция”, вметна Станишев
Аз съм бил на студентска бригада в Капитан Андреево, така че познавам добре региона, другарки и другари !
-------
https://rigas.bulgarianforum.net/viewtopic.forum?t=277
Страница 40 от 40 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40
Similar topics
» Познай резултата на изборите !
» Новини от България 4
» Новини от Италия
» Новини от Египет (ВВС)
» Международни новини 4
» Новини от България 4
» Новини от Италия
» Новини от Египет (ВВС)