Новини от България 4
+15
Admin
Homan
Робърт Боев
marapepelia6ka
Boabab
jovina
blag009
HEXE
Агата
Надя
komarKo
chocho
Помощ, граждани!
Таки
nikiforov
19 posters
Страница 12 от 44
Страница 12 от 44 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 28 ... 44
Цветелина Бориславова не одобрява показността на МВР
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=7773§ionid=hotnews&id=0000130
Re: Новини от България 4
Цялата интересна статияПрез годините имаше и политици, които не се вземаха чак толкова насериозно, независимо че не бяха несериозни хора, търсеха оригиналите на "своите карикатури" и ги получаваха. Няма политически лидер, който да не е бил, и то неведнъж герой на Комарницки. Джеймс Уорлик пък е единственият посланик, присъствал в карикатура на страница "После", и пожела да се сдобие с оригинала.
Настоящият управляващ елит е уникален в много отношения. Включително и с факта, че в него никой не се шегува. Шегуването е изключително право на лидера. Бойко Борисов не е чужд на хумора, но не крие, че се дразни, меко казано, от карикатурите на Комарницки.
Цялата интересна статияТаки написа:
Настоящият управляващ елит е уникален в много отношения. Включително и с факта, че в него никой не се шегува. Шегуването е изключително право на лидера. Бойко Борисов не е чужд на хумора, но не крие, че се дразни, меко казано, от карикатурите на Комарницки.
Поздравления още веднъж! За първи път виждам САМО положителлни коментари под статия и ми стана драго. браво Продължавай все така, Комар
jovina- Брой мнения : 1792
Registration date : 18.05.2009
Цялата интересна статия
Любимецът на гилдията Комарко е най-яркото и най-мълчаливото явление на "Сега". Но е много добър слушател
Това хич не ми е трудно да го повярвам
Поздравления и от мен, Комарко ( с ударение на първата сричка :-) - малко на патерици.
И аз снощи му честитих под статията, но тук ще кажа, че Комарко е нашата гордост.
А знаете ли каква ми е мечтата, един ден, ако му остане време, да ми направи карикатура с автограф? Ще се радвам от сърце.
И знаете ли защо? Защото според осведомени съм била човек на един друг човек, който бил карикатурист на себе си и на комунизма..
Кой това?Надя написа:И знаете ли защо? Защото според осведомени съм била човек на един друг човек, който бил карикатурист на себе си и на комунизма..
jovina- Брой мнения : 1792
Registration date : 18.05.2009
Как не те е срам, да биеш карикатуристи ...Защото според осведомени съм била човек на един друг човек, който бил карикатурист на себе си и на комунизма..
Обърнаха ми внимание на това, че в репортажа на БНТ не се споменава къде работи Комарницки.. Защо ли? Май се прикриват зад една съмнителна "политическа коректност" - да не се правила "реклама на медии". А всъщност, може би ги е страх от другар господин Борисов..?
http://bnt.bg/bg/news/view/42770/dvama_bylgari_otlicheni_s_nagradi_v_svetovnija_den_za_pravata_na_choveka
http://bnt.bg/bg/news/view/42770/dvama_bylgari_otlicheni_s_nagradi_v_svetovnija_den_za_pravata_na_choveka
Лидерът на партията, в която членувам, който за съжаление вече не е между живите.jovina написа:Кой това?Надя написа:И знаете ли защо? Защото според осведомени съм била човек на един друг човек, който бил карикатурист на себе си и на комунизма..
Едно лесно за разбиране обяснение на една от поредните популистки глупости на Борисов - това с магистралите и спортните зали. Само че колко ли ше го прочтат....
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Държавно финансираните инфраструктурни проекти могат да досъсипят икономиката
13.12.2010 г. 12:01 ч.
Петър Якимов
http://www.glasove.com/article-11150.php
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Държавно финансираните инфраструктурни проекти могат да досъсипят икономиката
13.12.2010 г. 12:01 ч.
Петър Якимов
http://www.glasove.com/article-11150.php
Диагноза - точна, ясна и безпощадна - направиха ни на калинки
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Сигурна съм, че и това ще отмине. Но защо трябва да правим всичко по най-бавния начин, за да се разбере, че не може в държавната администрация да има полуграмотни с фалшиви дипломи. Управляващите смятат дипломата за формална предпоставка, а не че трябва да изберат хора, които могат да им вършат работа. Случаят с тази Калинка е показателен в много посоки. Можеш ли да пратиш 25-годишното си дете да става голям началник току-що завършило. Че на Калинка й е толкоз акълът, не е чудно. А средата, в която е възпитана? Затова не са чудни и доносите й до ОЛАФ, след като нейният баща като шеф на градската пожарна пишеше същите доноси за своите началници. Искам да кажа, че има много неща за мислене по всичките тези случаи с калинките и изфабрикуваните дипломи. Не е въпросът само да замерим Калинка с камъни. Това, че тя е недоучена и неподготвена за някакъв пост, не попречи нито на най-близките й да я тикат там, нито на министъра на земеделието и на министър-председателя да я назначат. Ама чакайте, държавната администрация не е за роднинините на всички пожарникари или утре, ако вифаджия ни стане министър-председател – за роднининте на всички вифаджии. В държавната администрация трябва да работят подготвени хора с познания. Може би това не е толкова очевидно при една развита нация, когато средното ниво хора има добра квалификация и не можеш лесно да отделиш истински талантливите от средните занаятчии. Но какво да кажем за нас, когато вече и средните занаятчии ги смятаме за Айнщайн! Кадровият подбор на неподходящи хора без абсолютно никакви качества и подготовка застрашава ключови дейности. Ако и ръководството на АЕЦ „Козлудуй” е такова, представяте ли си какво може да ни сполети? И като си помислим, че една такава калинка сме избрали да ръководи държавата и че има още няколко калинки в МС, просто Калина Илиева е малката беда. Тя просто е провалила едни милиарди и един цял изключително важен бранш. Както и човешки съдби, разбира се. Страшното обаче са калинките във висшето ръководство на държавата."
http://www.glasove.com/article-11111.php
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Сигурна съм, че и това ще отмине. Но защо трябва да правим всичко по най-бавния начин, за да се разбере, че не може в държавната администрация да има полуграмотни с фалшиви дипломи. Управляващите смятат дипломата за формална предпоставка, а не че трябва да изберат хора, които могат да им вършат работа. Случаят с тази Калинка е показателен в много посоки. Можеш ли да пратиш 25-годишното си дете да става голям началник току-що завършило. Че на Калинка й е толкоз акълът, не е чудно. А средата, в която е възпитана? Затова не са чудни и доносите й до ОЛАФ, след като нейният баща като шеф на градската пожарна пишеше същите доноси за своите началници. Искам да кажа, че има много неща за мислене по всичките тези случаи с калинките и изфабрикуваните дипломи. Не е въпросът само да замерим Калинка с камъни. Това, че тя е недоучена и неподготвена за някакъв пост, не попречи нито на най-близките й да я тикат там, нито на министъра на земеделието и на министър-председателя да я назначат. Ама чакайте, държавната администрация не е за роднинините на всички пожарникари или утре, ако вифаджия ни стане министър-председател – за роднининте на всички вифаджии. В държавната администрация трябва да работят подготвени хора с познания. Може би това не е толкова очевидно при една развита нация, когато средното ниво хора има добра квалификация и не можеш лесно да отделиш истински талантливите от средните занаятчии. Но какво да кажем за нас, когато вече и средните занаятчии ги смятаме за Айнщайн! Кадровият подбор на неподходящи хора без абсолютно никакви качества и подготовка застрашава ключови дейности. Ако и ръководството на АЕЦ „Козлудуй” е такова, представяте ли си какво може да ни сполети? И като си помислим, че една такава калинка сме избрали да ръководи държавата и че има още няколко калинки в МС, просто Калина Илиева е малката беда. Тя просто е провалила едни милиарди и един цял изключително важен бранш. Както и човешки съдби, разбира се. Страшното обаче са калинките във висшето ръководство на държавата."
http://www.glasove.com/article-11111.php
chocho,
пак там пише:
пак там пише:
"Тези хора се събират по себеподобство, те нямат задръжки, интересуват се единствено от това да властват. И властват по начина, по който съм чувала, че в казармата старите войници властват над младите, като ги бият и издевателстват над тях по всевъзможни начини. Смятам, че ние може да имаме различни убеждения – леви или десни, но нямаме никакъв интерес да живеем в една казарма с психиката на млади войници, които очакват от старите да им сервират всякакви гадости през тази нощ, включително да им пъхнат клечки между пръстите и да ги запалят. Убедена съм, че на това можем и трябва да дадем заедно отпор. Това не би било предателство нито към синята, нито към червената, нито към някоя друга идея. И си мисля, че след като това ни е сполетяло, можем да гледаме на него и откъм хубавата страна. Че ни дава възможност в крайна сметка да определим кои сме ние, какви сме, какво от това, което искахме, ни се случи, какво бихме искали да отстраним и загърбим. Недопустимо е да се оправдаваме с други хора и да твърдим, че ние нищо не можем да направим, защото нищо не зависи от нас. Най-лошите неща, които са сполетявали човечеството, са резултат от малодушието, примиренчеството и опортюнизма на голямата маса хора, които казват „това мен лично не ме засяга”. Затова мисля, че в случая е по-добре да се обединим и да дадем отпор, от наш общ интерес е."
komarKo написа:chocho,
пак там пише:"Тези хора се събират по себеподобство, те нямат задръжки, интересуват се единствено от това да властват. И властват по начина, по който съм чувала, че в казармата старите войници властват над младите, като ги бият и издевателстват над тях по всевъзможни начини. Смятам, че ние може да имаме различни убеждения – леви или десни, но нямаме никакъв интерес да живеем в една казарма с психиката на млади войници, които очакват от старите да им сервират всякакви гадости през тази нощ, включително да им пъхнат клечки между пръстите и да ги запалят. Убедена съм, че на това можем и трябва да дадем заедно отпор. Това не би било предателство нито към синята, нито към червената, нито към някоя друга идея. И си мисля, че след като това ни е сполетяло, можем да гледаме на него и откъм хубавата страна. Че ни дава възможност в крайна сметка да определим кои сме ние, какви сме, какво от това, което искахме, ни се случи, какво бихме искали да отстраним и загърбим. Недопустимо е да се оправдаваме с други хора и да твърдим, че ние нищо не можем да направим, защото нищо не зависи от нас. Най-лошите неща, които са сполетявали човечеството, са резултат от малодушието, примиренчеството и опортюнизма на голямата маса хора, които казват „това мен лично не ме засяга”. Затова мисля, че в случая е по-добре да се обединим и да дадем отпор, от наш общ интерес е."
Видях. И сега като си го цитирал, логическият въпрос е - какво да се прави ?
chocho написа:
ми не знам, трябва да си припомня к`во правех в казармата
мале, това за инфраструктурата е пълно с глупости...
но като знам кой финансира екипа им...
Помощ, граждани! написа:мале, това за инфраструктурата е пълно с глупости...
Кое по-точно ?
komarKo написа:chocho написа:
ми не знам, трябва да си припомня к`во правех в казармата
Ми бързай, че времето - тик-ток...
Примери могат да се намерят в достатъчно държави от ЕС – в Холандия или Ирландия няма нито една магистрала, но затова пък тези две държави не страдат от липса на чуждестранен инвеститорски интерес.
Помощ, граждани! написа:Примери могат да се намерят в достатъчно държави от ЕС – в Холандия или Ирландия няма нито една магистрала, но затова пък тези две държави не страдат от липса на чуждестранен инвеститорски интерес.
Викторе, смяташ ли че ако БГ имаше пътна мрежа, подобна на тази в Холандия, при сегашната стопанска, правна и политическа система у нас, сериозни инвеститори щяха да се редят на опашка ?
смятам, че ако България имаше адекватна инфраструктура, щеше да бъде нормална държава
всички нормални държави имат нормална инфраструктура, въпреки че това си е проблем навскяъде
но тук нищо не е нормално, нито държавата, нито инфраструктурата, нито "колумнистите"
но ме кефи клипчето, което са поставили в сайта на "Гласове"
явно четат един друг форум...
всички нормални държави имат нормална инфраструктура, въпреки че това си е проблем навскяъде
но тук нищо не е нормално, нито държавата, нито инфраструктурата, нито "колумнистите"
но ме кефи клипчето, което са поставили в сайта на "Гласове"
явно четат един друг форум...
Помощ, граждани! написа:смятам, че ако България имаше адекватна инфраструктура, щеше да бъде нормална държава
.....
По тази причинно-следствена връзка, следва ли, че с построяването на магситрали - незавсимо от цената - България би станала по-нормална държава ?
Страница 12 от 44 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 28 ... 44
Similar topics
» Новини от България 4
» Международни новини 4
» Познай резултата на изборите !
» Международни новини 3
» Поздравления и покани 2
» Международни новини 4
» Познай резултата на изборите !
» Международни новини 3
» Поздравления и покани 2
Страница 12 от 44