Е Д И Н   С В О Б О Д Е Н   Ф О Р У М
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Новини от България 4

+15
Admin
Homan
Робърт Боев
marapepelia6ka
Boabab
jovina
blag009
HEXE
Агата
Надя
komarKo
chocho
Помощ, граждани!
Таки
nikiforov
19 posters

Страница 17 от 44 Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 30 ... 44  Next

Go down

Новини от България 4 - Page 17 Empty Re: Новини от България 4

Писане  marapepelia6ka Пон 27 Дек 2010, 12:45

jovina написа:иначе как ще ги назначи в екипа си, без да е сигурен и спокоен, че са негови хора

Е ти пък сега. Нали графа навремето ясно ти обЯсни за кво иде реч. И как от сърцето на врага, с такава невероятна хъс, въпреки умерзението си от подобна близост, въпросния господин бори остатъците на комунизЪма.... Very Happy
marapepelia6ka
marapepelia6ka

Брой мнения : 1352
Registration date : 15.05.2009

Върнете се в началото Go down

Писане  Таки Пон 27 Дек 2010, 21:22

Казусът "Алексей Петров"
Проф. Милен Семков

Един приятел ме попита: “Ти защо разлая кучетата?”. Новината за създаването на инициативен комитет с координатор Милен Семков за издигане кандидатурата на Алексей Петров за участие в президентските избори предизвика сензация. Буквално минути след това телефонът ми запя. Питаха ме за състава на комитета и дори имам ли връзка с АБВ-то на Първанов. Отговорих им, че аз съм от движението “ГДЕ Граждани за демократично единство”. Започна разтълкуване на шегата ми с тази абревиатура.

“Кучетата” в случая са цяла колекция от журналисти, мои близки, познати и непознати граждани. Новината предизвика и потоп от “свежи” коментари с бивалици и небивалици, че съм бил биограф на Тодор Живков, какъв историк съм и какъв човек. Чувствам се длъжен да отговоря на някои въпроси. Започвам с припомняне на Христовото послание камък да хвърли праведният! Тъй като ние бяхме “страна на съветите”, не си спестявам съвета, преди някой да се наведе за камък, да се наведе над някоя от книжките ми или поне да прочете интервюто ми с Мария Дерменджиева в един столичен седмичник с дата 17 октомври тази година. Озаглавено е “Начело на организираната престъпност в България са политиците” с подзаглавие “Бойко Борисов напомня на Бенито Мусолини”. В интервюто предложих своята оценка за утопиите на българския преход към демокрация и за прехода на утопиите.

Известно е, че преходът, започнал на 10 ноември 1989 г. по сценарий на Кремъл, запази финансовата и икономическата мощ на комунистическата партия, прекръстена в социалистическа. Сценарият, за съжаление, успя със съучастието на “пожелани” марионетки сини и жълти, скупчени наред с червени в появилата се нова политическа класа. Българската демокрация беше дресирана от “герои на нашето време”, “отличниците” Андрей Луканов, Желю Желев, Иван Костов. Преходът ще завърши само с избори за Велико народно събрание и приемането на нова конституция, утвърждаваща ценностите на гражданското общество. На финала на прехода главните дресьори се оказаха Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

За сведение, драги “кучета”, подготвям серия от злободневни закачки, озаглавена “Дресьорите и тълпата”. А до “казуса Алексей Петров” достигнах след петдесет години изследване на проблеми от историята на съвременна Европа и на нейната малка част България. Автор съм на книги по история на съвременни политически идеи и движения (социалдемокрация, болшевизъм, фашизъм, нациоалсоциализъм). През 1987 г. след таен избор от академичното ръководство на Университета в Монреал, Канада, като гост професор в Департамента по политически науки, имах курс от лекции, завършил с изпит, точно по темата “История на съвременните политически идеи и движения”. Изтъквам всичко това, за да обясня изненадата си, когато започна “атаката” на кабинета “Борисов” срещу т.нар. “организирана престъпност” в България и въвеждането в ежедневна употреба на термина-екзотика “Октопод” глава на тази престъпност.

В политологията няма дефиниция за “организирана престъпност”. Всяка страна, според местните си проблеми, породени от престъпления например по линия на финансови измами или разпространение на наркотици, разкрива факти и осъжда престъпници едри или дребни. В България от десет месеца със специално режисирани политически сериали със звук и картина дресьорите набиват на тълпата, че може да спи спокойно, защото за нея се грижат овластени с изборите за Народно събрание архангели. Оказа се, че “Октоподът” бил Алексей Петров.

Драги “кучета”, името му чух за първи път едва преди няколко години от мой колега, женен за тетевенка. Така разбрах, че съм имал известен земляк, роден в същия родилен дом, в който е роден и моят син. Още не мога да си простя, че съм пропуснал да се запозная аз, писалият за Ленин, Сталин, Мусолини, Хитлер и други “велики” престъпници с шеталия в родния ми град Тетевен и в цяла България “Октопод”! “Октоподът” беше многократно обявяван от г-н министъра на вътрешните работи за “опасен престъпник”, причинител на всички струпали се върху главите ни финансовоикономически беди. “Наваксах” пропуска едва преди няколко седмици. Ще издам една тайна: кръстник на идеята да предложа Алексей Петров да се включи в предстоящите догодина изборни битки е Цветан Цветанов. Той превърна Алексей Петров в национално, та дори и международно известна личност. Не аз, а в медиите журналисти, политолози и юристи започнаха да отправят сериозни въпроси към хвърлилите в ареста “Октопода” към управляващите. Те са и мои въпроси.

Драги “кучета”, балонът “Октопод” се спука. Но вие съгласни ли сте да продължавате да живеете в държава, в която полицаи нахлуват в жилища и болници и просват на земята с белезници офицер или бивш министър, на когото освирепял прокурор (!) крещи: “Ти си абсолютен престъпник”, или председател на общинския съвет на третия по големина град в България? Какво ще кажете, когато ще се наложи и вие, и ние да плащаме разноските по делата, с които ще бъде осъдена България в Страсбург? Одобрявате ли престоя в ареста на обвинени без достатъчно доказателства? Съгласни ли сте с непрестанния натиск на Цв. Цветанов над съдебната система и с многогодишните “присъди”, които той раздава публично, изземайки функциите на съда? Одобрявате ли след провала на “доказателствата”, предоставени на съдиите, да се протака внасянето на обвинителни актове и провеждането на съдебно производство? Съгласни ли сте след арестите да се събират нови “доказателства” от специално поръчани “свидетели” дори от криминалния контингент? Одобрявате ли хвърлянето на прах в очите на българските граждани и на ръководителите на Европейския съюз, че в България се води сериозна борба с “организираната престъпност”, когато никой не разследва присвоилите милиарди долари наши бивши “хитри” и почти “интелигентни” управници? Съгласни ли сте да не се разследват случаите на откраднатите милиарди от “интелигентната” приватизация, осъществявана от наши бивши министри? Одобрявате ли правителството на ГЕРБ да прикрива неуспехите си в преодоляването на последиците от предишни управления и от световната финансово-икономическа криза с подобни предизвикващи съжаление действия?

Драги “кучета”, аз не съм съгласен! Не се създава гражданско общество с всяване на страх и нарушаване на основните права и свободи. Не съм съгласен с потъпкването на основните принципи на политическата демокрация разделението и функционирането на властите. Не съм съгласен с авторитарния стил на управление, когато “Аз-ът” дава пенсии, строи магистрали и позира в медиите с величествена осанка на победител. Искам избраните в Народното събрание и с моя глас депутати да се отличават освен с телеса и с мозъци!

За мен “казусът Алексей Петров” дава възможност да се чуе подобно несъгласие, независимо че той е под домашен арест. Алексей Петров хвърли предизвикателство срещу насажданата от властта теза за безалтернативност на кабинета “Борисов”. Всеки ден обаче носи нови разочарования, при това многопосочни, от този кабинет, от социалната, здравната, образователната му политика. Убеден съм, че с “казуса Алексей Петров”, с неговите идеи за националната ни сигурност и за екипното управление от експерти се открива друга посока на обществено-икономическото ни развитие.

Вече е ясно, че задържането на Алексей Петров целеше да прекъсне подобна алтернатива на утвърждаващия се днес едноличен режим. Приетата от Народното събрание промяна в изборния кодекс кандидатите за народни представители, евродепутати и държавен глава да нямат имунитет преди вота, в случай че преди датата на регистрацията си са в ареста без присъда или са привлечени като обвиняеми по някакво (!) престъпление, с основание е наречена “поправка Алексей Петров”!

Господа дресьори, дори и на тълпата търпението се свършва, когато светлите обещания се превръщат в мрачна перспектива с все по-широко отворени врати за глад, нищета и болести за живуркащите пенсионери, за изхвърлените от работа висококвалифицирани специалисти, за млади и не толкова млади граждани, напускащи напоследък с радост границите на Родината. Социолозите вече отразяват тази злощастна равносметка в рейтинга на всички вас от най-горните властови етажи. Вие, страхувайки се, търсите спасение и в нов избирателен кодекс, и в специални съдилища за потенциалните ви съперници в предстоящите политически битки.

Ето защо казусът “Алексей Петров” се превърна в кауза! Ето защо се оказах координатор на комитет, който ще обяви състава си на първия ден от Новата година! Драги мои познати и непознати “кучета”, не желая да живея в страх, както някога, че ще ме подслушват за изразяване на нехаресващо се мнение, не желая да живея във възраждаща се милиционерска репресивна държава, когато милионите за издръжка на “дългите уши” надвишават милионите за наука и култура. Не се страхувайте и вие, не се крийте по ъгли и “тихички места”, в които може да “псувате” безстрашно властта! И накрая, драги всички мои и чужди “кучета”, желая ви весела Коледа и по-щастлива Нова година!
Таки
Таки

Male
Брой мнения : 15728
Registration date : 01.01.2008

http://www.ipta.demokritos.gr/erl/special/special.html

Писане  Таки Вто 28 Дек 2010, 16:20

MBMD - Социално-политически нагласи, декември 2010.

http://mbmd.net/Handler_ResourceEdit_DownloadResource?param=14a9f117872bd70ac0dc891857ca73ebaa9b31e474809ad0

За една година ГЕРБ губи една четвърт от своята електорална сила, а БСП я увеличава с над 50%.
Таки
Таки

Male

Писане  jovina Сря 29 Дек 2010, 23:22

До края на мандата си Първанов няма да получи нито една покана от страните, където е изпратил за посланици агенти на ДС.

Иван Костов: Бойко е най-голямото прецакване на БСП и ДПС!
jovina
jovina

Брой мнения : 1792
Registration date : 18.05.2009

Писане  Таки Чет 06 Яну 2011, 09:08

Какво да каже човек, след като Бойко си го призна без бой по БТВ...

Водещ: Значи вие казвате, че това си е разработка срещу Ваньо Танов и това са СРС-та по тази разработка?
Бойко Борисов: Най-вероятно. Аз за това питам – какво лошо има службите да подслушват вицепремиери, министри, зам.-министри, шефове на агенции?
Водещ: Ако има сериозни съмнения - да, но ако няма сериозни съмнения – е проблем.
Бойко Борисов: А как идват съмненията, според вас?
Водещ: След някакви доказателства.
Бойко Борисов: Да, идва материал в дадена служба ...
Водещ: Вие и МВР сте имали доказателства, основателни, че да започнете да слушате Ваньо Танов, например.
Бойко Борисов: Когато има подозрения в някоя от службата към който и да е, и аз казвам, че ще продължим да слушаме министри, който и да е той, дори по вестника да има сигнал – службите са длъжни да направят така, че да проверяват това дали е така. Не виждам нищо лошо от това да се слушат министри.
Водещ: Колко министри се слушат? Излезе, че шест се слушат.
Бойко Борисов: Това вече не е ваша работа. Колкото трябва - толкова. Корупцията е по висшите етажи на властта.
Водещ: Означава ли това, че имате сериозни съмнения за корупция сред вашите министри, че да ги слушате?
Бойко Борисов: Аз съм мнителен човек и искам да имам контрол върху техните действия.
Водещ: Толкова ли им нямате доверие, че трябва да ги слушате?
Бойко Борисов: Който премиер е имал доверие на всичките си министри, рано или късно е бил подвеждан, така че, не виждам лошо.
Водещ: Министрите да си знаят – слушаме ги.
Бойко Борисов: Разбира се. Те трябва не само да знаят, те трябва да работят така, че все едно са слушани и гледани.

Чудя се само, дали едно управление, което признава, че подслушва своите си хора, би имало някакви задръжки да подслушва и не своите ...
Таки
Таки

Male

Писане  komarKo Чет 06 Яну 2011, 09:38

Таки написа:

Чудя се само, дали едно управление, което признава, че подслушва своите си хора, би имало някакви задръжки да подслушва и не своите ...

За задръжки - няма никакви, ама дали има ресурс да слуша всички? affraid

Иначе, това водевилно милиционерско управление нанася такива огромни вреди на обществото, че трябва един ден да бъде Осъдено, морално, разбира се...

komarKo

Male
Брой мнения : 3798
Registration date : 12.12.2007

http://www.google.bg/

Писане  Таки Чет 06 Яну 2011, 09:43

Иначе, това водевилно милиционерско управление нанася такива огромни вреди на обществото, че трябва един ден да бъде Осъдено, морално, разбира се...
Абе ... един ден може .. Но аз се чудя как стои въпросът днес. Подслушването на един гражданин без определени законни основания не е ли подсъдно? И не са ли признанията на Бойко причина за самосезиране на някои органи?
Таки
Таки

Male

Писане  komarKo Чет 06 Яну 2011, 09:48

Таки написа:
Абе ... един ден може .. Но аз се чудя как стои въпросът днес. Подслушването на един гражданин без определени законни основания не е ли подсъдно? И не са ли признанията на Бойко причина за самосезиране на някои органи?

Бих казал, че си изпил един тон узо рано-рано.... What a Face

komarKo

Male

Писане  Таки Чет 06 Яну 2011, 09:50

Ти ми кажи как е де юре, а де фактото си го знам.. Ха наздрайчката! drunken
Таки
Таки

Male

Писане  komarKo Чет 06 Яну 2011, 09:53

Таки написа:Ти ми кажи как е де юре, а де фактото си го знам.. Ха наздрайчката! drunken

предполагам, че тия извратени милиционери си се слухтят напълно ЗАКОННО един друг....

komarKo

Male

Писане  Таки Чет 06 Яну 2011, 11:01

Не друг, а Танов, верният генерал на Бойко Борисов, който преди две години сам изнесе битката срещу Румен Петков и в края на краищата го свали от министерския пост, та не друг, а този, когото Иван Костов нарече честен офицер с доблест, описва по следния начин Цветан Цветанов – лъжец, който не се спира пред нищо; популист, който е готов да си припише и несъществуващи успехи, а собствените си грешки да стовари на другите; лобист за определени фирми, които служителите на митниците не трябва да закачат, и дори се опитва да дискредитира митничари, които дръзват да пипат фирми, близки до властта – Танов споменава „Лукойл”; ръководител на МВР, който използва службите за дискредитация на неудобни политически противници. Много е показателно свидетелството на Танов, който описва как от ГДБОП и ДАНС правят постановки, за да започнат разработка срещу някого, да почнат да го подслушват и в края на краищата да извъртят думите му от подслушаните разговори, за да го очернят.
Цялата статия на Явор Дачков
Таки
Таки

Male

Писане  komarKo Чет 06 Яну 2011, 11:59

"Ще си позволя да кажа, че днешното незавидно състояние на българското общество не се дължи на разпадането на тоталитарния ред (който сегашната власт се опитва да възстанови, доколкото може), а на неразвитостта на демократичния ред (който сегашната власт се опитва да унищожи). "

Най-добре е всички да са подслушвани, а?

komarKo

Male

Писане  Таки Пон 10 Яну 2011, 11:20

22% за ГЕРБ - това е една както добра, така и очаквана новина. Дано в най-скоро време първата цифра стане от "2" на "1".

Лошата новина е, че според проучването на АССА, недоволните се прехвърлят най-вече в "Партията на гъбарите". Която получава внушителните 50%.

Това неглижиране на съществуващите политически алтернативи не би трябвало да радва никого!

http://www.assa-m.com/research/research961.htm
Таки
Таки

Male

Писане  Таки Пон 10 Яну 2011, 11:37

Преди 67 години са били най-страшните бомбардировки над София

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=7981§ionid=hotnews&id=0000145

Убити са 750 жители на града, ранени са 710. Напълно сринати са 93 обществени и 3211 частни сгради, полуразрушени - общо 427.
.....
Във всички бомбардировки от април 1941 г. до 1 септември 1944 г. в тогавашните граници на България англо-американските въздушни сили атакуват 187 населени места и хвърлят общо 45 265 бомби. Убити са 1828 души и ранени 2372. Над 12 хиляди сгради са разрушени.

Ориентири за снимката долу: червено кръгче над Народното събрание и жълто - над БНБ.

Новини от България 4 - Page 17 Sofia_bombardirovka
Таки
Таки

Male

Писане  Таки Пон 10 Яну 2011, 12:30

More Tsvetanoff and Brothers:

Искра Фидосова: Ало, здравей, удобно ли е?
Ваньо Танов: Да.
И.Ф.: Днеска ли изтичаше срокът там за митницата Лом?
В.Т.: Да.
И.Ф.: Там всичко окей ли е?
В.Т.: Не е окей.
И.Ф.: Що?
В.Т.: Ами щото има, на изпита има 2.90.
И.Ф.: Как има 2.90, бе?
В.Т.: Ами 2.90 има средна оценка.
И.Ф.: Айде стига, това ще стане ебаси скандала! Значи ние тука 20 общини обиколихме.

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=174586&srcpos=1
Таки
Таки

Male

Писане  Таки Пон 10 Яну 2011, 13:19

And now: James Warlick and Brothers!

James Warlick: Ало, здравей, удобно ли е?
Борис Велчев: Да.
J.W.: Днеска ли изтичаше срокът за онея?
Б.В.: Да.
J.W.: Всичко окей ли е?
Б.В.: Не е окей.
J.W.: Що?
Б.В.: Ами щото трябва да ги пускаме.
J.W.: Как ще ги пускате, бе?
Б.В: Ами така е, според закона.
J.W.: Айде стига, това ще стане ебаси скандала! Значи аз тука 20 магистрата обиколих...

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=174589&srcpos=2
Таки
Таки

Male

Писане  chocho Пон 10 Яну 2011, 14:16

Бассси майтапа - няма такава държава - Премиер - Бойко Борисов, Президент - Георги Първанов, Министър на ВР - Цветан Цветанов, водещи фигури в парламента - Цецка и Искра... Да не изброявам останалите знайни и незнайни герои от близката година и нещо...

Чудно ли е тогава, че България изглежда все по-зле от година на година ?

chocho

Male
Брой мнения : 3595
Registration date : 07.11.2007

http://www.mocho.com

Писане  komarKo Пон 10 Яну 2011, 14:23

да ги поразместим, викаш? What a Face

komarKo

Male

Писане  chocho Пон 10 Яну 2011, 14:29

komarKo написа:да ги поразместим, викаш? What a Face

Яко метене е нужно там ... викам Mad

chocho

Male

Писане  Помощ, граждани! Пон 10 Яну 2011, 20:19

абе, ще се каца ли утре в София?
Помощ, граждани!
Помощ, граждани!

Брой мнения : 2675
Registration date : 21.01.2008

http://victoravramov.wordpress.com/

Писане  nikiforov Пон 10 Яну 2011, 20:42

Помощ, граждани! написа:абе, ще се каца ли утре в София?

питай бойко ! Very Happy
вентуално костов Wink

nikiforov
nikiforov

Male
Брой мнения : 3858
Registration date : 13.10.2007

http://www.snikiforov.com

Писане  jovina Пон 10 Яну 2011, 21:52

Помощ, граждани! написа:абе, ще се каца ли утре в София?
Най-вероятно не Evil or Very Mad
jovina
jovina

Брой мнения : 1792
Registration date : 18.05.2009

Писане  Помощ, граждани! Пон 10 Яну 2011, 23:04

значи я солун, я варна.... cheers
Помощ, граждани!
Помощ, граждани!

Писане  chocho Вто 11 Яну 2011, 11:45

Точно, ясно и категорично - къде сме, къде отиваме, и какво трябва да се прави за да не отидем там...

И какво се прави всъщност - и от сегашното, и от предишните правителства - май точно обратното.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Даниел Грос: Имате много тежка комбинация от демографски и образователен проблем

- Периферните държави в еврозоната ги чакат още 7-10 тежки години на реформи

- За всяко българско правителство трябва да са приоритет образованието и демографията

- Инвестирането в АЕЦ остава много рисковано - политически и икономически

- За съжаление изглежда, че България съчетава една от най-тежките демографски тенденции в Европа с една от най-слабите образователни системи. Идните поколения не само ще бъдат по-малобройни, но и ще бъдат по-слабо образовани.

Населението на България вече е с около 10% по-малко в сравнение с преди 20 години. При запазване на сегашната тенденция то ще намалее наполовина към 2050 г. Това е по-зле дори в сравнение с Япония. Нивото на образование пък ще бъде много по-зле в сравнение с останалата част на Европа.

Преобръщането на тези две тенденции би трябвало да бъде приоритет за всяко правителство. За нещастие нито един от двата проблема не може да бъде решен с краткосрочни мерки. И двата изискват ресурси и основни реформи. Докато последните не бъдат приложени, България ще е щастлива, ако се отърве само със стагнация вместо с изоставане.

http://www.dnevnik.bg/intervju/2011/01/10/1022613_daniel_gros_imate_mnogo_tejka_kombinaciia_ot/

chocho

Male

Писане  Помощ, граждани! Вто 11 Яну 2011, 21:44

ех, трудно излизаш, по-трудно се връщаш...
Помощ, граждани!
Помощ, граждани!

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 17 от 44 Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 30 ... 44  Next

Върнете се в началото