Новини от България 4
+15
Admin
Homan
Робърт Боев
marapepelia6ka
Boabab
jovina
blag009
HEXE
Агата
Надя
komarKo
chocho
Помощ, граждани!
Таки
nikiforov
19 posters
Страница 29 от 44
Страница 29 от 44 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 36 ... 44
Re: Новини от България 4
проектобюджетът е качен на сайта на минфин.
бойко преиграва както винаги.
много зле прозвуча днес репликата на новия министър на транспорта на въпрос защо не се спазват сроковете и условията на подписаните договорености с бдж - свободен цитат:
министърът, който е подписал, вече не е министър и мен не ме интересува.....
бойко преиграва както винаги.
много зле прозвуча днес репликата на новия министър на транспорта на въпрос защо не се спазват сроковете и условията на подписаните договорености с бдж - свободен цитат:
министърът, който е подписал, вече не е министър и мен не ме интересува.....
Агата- Брой мнения : 397
Registration date : 07.01.2009
chocho написа:chocho написа:Boabab написа:Какви шменти, бе, Чочо. Ти да не мислиш, че като изкара някоя и друга година в Германия си повече от мен. Има плащане по реформирания дълг на Милен Велчев.
Боабабе, ти да си видял случайно разбивка на дължимите плащания през 2012 - колко, за какво, от къде?
Боабабе, ще ми отговориш ли ?
Това да не ти е форум ?
Защо Десети ноември се отбелязва пиано - пианисимо
Тази важна дата се оказва все по-неудобна за напомняне - а камо ли за отбелязване - за редица политически пространства. Причините не са толкова загадъчни, поне за мен..
1. След 22 години Преход, много от българите, най-вече по-възрастните, живеят в лишения, докато стотици хиляди по-млади са напуснали страната, търсейки шанс в Европа и другаде. "Носталгията по социализма" със сигурност отшумява, но е още по-сигурно, че в съзнанието на много хора, тя не се заменя с привързаност към капитализма, поне към тази негова форма, която днес се е наложила в някои балкански пост-комунистически общества.
2. Политическите сили, активно подкрепили прехода през първите години на промените ( "сините" ), виждат своето влияние да намалява катастрофално. Не им се иска по-младите да сравняват големите митинги и политическия ентусиазъм от онова време с безразличието и песимизма на настоящето. Напълно (или почто напълно) лишени от способността за самокритика и градивен анализ на грешките си, тези пространства не са способни да отговорят на разумните въпроси на по-младите, от типа "как от онова се стигна до това" ..
3. Става все по-трудно вината за днешните проблеми да се стоварва изцяло на плещите на "предишните" - частта на комунистическата номенклатура, организирала Прехода съгласно своите интереси. Все повече хора разбират, че обявяването на бившите служби за всемогъщи регулатори на събитията, случващи се цели две десетилетия, е по-скоро удобен начин за да бъдат прехвърлени нечии днешни неспособности и вини върху чужди плещи.
Тази важна дата се оказва все по-неудобна за напомняне - а камо ли за отбелязване - за редица политически пространства. Причините не са толкова загадъчни, поне за мен..
1. След 22 години Преход, много от българите, най-вече по-възрастните, живеят в лишения, докато стотици хиляди по-млади са напуснали страната, търсейки шанс в Европа и другаде. "Носталгията по социализма" със сигурност отшумява, но е още по-сигурно, че в съзнанието на много хора, тя не се заменя с привързаност към капитализма, поне към тази негова форма, която днес се е наложила в някои балкански пост-комунистически общества.
2. Политическите сили, активно подкрепили прехода през първите години на промените ( "сините" ), виждат своето влияние да намалява катастрофално. Не им се иска по-младите да сравняват големите митинги и политическия ентусиазъм от онова време с безразличието и песимизма на настоящето. Напълно (или почто напълно) лишени от способността за самокритика и градивен анализ на грешките си, тези пространства не са способни да отговорят на разумните въпроси на по-младите, от типа "как от онова се стигна до това" ..
3. Става все по-трудно вината за днешните проблеми да се стоварва изцяло на плещите на "предишните" - частта на комунистическата номенклатура, организирала Прехода съгласно своите интереси. Все повече хора разбират, че обявяването на бившите служби за всемогъщи регулатори на събитията, случващи се цели две десетилетия, е по-скоро удобен начин за да бъдат прехвърлени нечии днешни неспособности и вини върху чужди плещи.
Комар парафразира своя покоен колега Борис Димовски. Но е хубаво да се напомни и "поводът" - стихчето на Радой Ралин:
Сит търбух за наука глух
Сит търбух за наука глух
По време на соца имаше много даровити художници, които се продадоха на комунистите и така се изплезиха, да не кажа нещо друго, над българите...Видяхме какво остана от тях, както популярност, така и като уважение и затова и способност за водачество...Е, това прави и Комарницки. Вчера, днес основната, ужасна и отвратителна провокация е случая Пенгезов-Тракторов-Първанов и съдийката назначена да "съди" Трактора, след като е ясно и тя коя е. И той си мълчи и пак пуска штрихи за Боко и Цвъко, полицая, който потиска свободата му.
Перверзия, предателство към свободата на духа или какво???
...
Последната промяна е направена от Робърт Боев на Пон 14 Яну 2013, 20:03; мнението е било променяно общо 1 път
Робърт Боев-
Брой мнения : 761
Registration date : 14.01.2008
Таки написа:Комар парафразира своя покоен колега Борис Димовски. Но е хубаво да се напомни и "поводът" - стихчето на Радой Ралин:
Сит търбух за наука глух
Таки, много се опасявах, че хората няма да схванат за какво става дума, понеже НЕ ПОМНЯТ....
Другото ми опасение бе, че такова цитатничене може да се тълкува и като творческа немощ.
Но пък 10-ти ноември беше добър повод за равносметка докъде сме стигнали в рециклирането, също и знак за приемственост, напук на бръщолевенията на господстващия лумпен-пролетариат памет ИМА!
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15519306,00.html
Мдаммм....
За пореден път не гласувах... Не можах... Насилвах се.... но просто сърце не ми даде...
Може би именно защото последните години на управление доведоха до безумията, описани в цитираната статия...
Най-фрапантното бе "официалното посещения" на най-голямата кафанска и балканска шаврантия в МС ... това вече ме "закопа" ... Бардоква е ББ, и горко на тези, които му вярват...
Защото свинарят, загърнат в царски плащ е организирал един духовен и интелектуален холокост, за да опустее тази земя и да се превърне в пепел... Ето това е...
Няма да влизам в полемика с който и да е...
Просто един вик...
Мдаммм....
За пореден път не гласувах... Не можах... Насилвах се.... но просто сърце не ми даде...
Може би именно защото последните години на управление доведоха до безумията, описани в цитираната статия...
Най-фрапантното бе "официалното посещения" на най-голямата кафанска и балканска шаврантия в МС ... това вече ме "закопа" ... Бардоква е ББ, и горко на тези, които му вярват...
Защото свинарят, загърнат в царски плащ е организирал един духовен и интелектуален холокост, за да опустее тази земя и да се превърне в пепел... Ето това е...
Няма да влизам в полемика с който и да е...
Просто един вик...
Homan-
Брой мнения : 1228
Registration date : 12.12.2007
Хубаво е да се припомни, че по времето на бай-Тошо само една карикатура за управляващите струваше твърде скъпо на автора й. Какъвто е и случаят с тази на Димовски, която ти "парафразира". Така че в това отношение нещата са силно променени. Макар че мога да си представя, че някои от днешните управници намират начини да се оплачат и/или да санкционират твърде критичните медии.Но пък 10-ти ноември беше добър повод за равносметка докъде сме стигнали ...
Би било интересно да разкажеш за реакциите на различни политици на твои закачки с тях. Предполагам, че има разлики. Но ми е ясно, че е възможно това да не ти е съвсем удобно..
А англонечетящите могат да разгледат това:
Пардю: В България има мръсна симбиоза между медии, бизнес и управление.
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=10540§ionid=hotnews&id=0000130
Пардю: В България има мръсна симбиоза между медии, бизнес и управление.
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=10540§ionid=hotnews&id=0000130
И аз няма да споря с никого, но ала-бала-ала слушам, най-малкото, откакто в 2002 за пръв път прописах по форумите. Много писах, много ум пролях, много ум никой не взе ( включая и аз ), ама и много малко някой някога за 2 пари работа свърши...И затова - всеки е с правото си и възможностите си да види свършена ли е работа за две пари и кога...Мен ме интересува дали 2 пари работа за България е свършене и не ме интересуват личните ми ползи и симпатии.
...
Последната промяна е направена от Робърт Боев на Пон 14 Яну 2013, 20:03; мнението е било променяно общо 1 път
Робърт Боев-
...
Последната промяна е направена от Робърт Боев на Пон 14 Яну 2013, 20:04; мнението е било променяно общо 1 път
Робърт Боев-
Boabab написа:По време на соца имаше много даровити художници, които се продадоха на комунистите и така се изплезиха, да не кажа нещо друго, над българите...Видяхме какво остана от тях, както популярност, така и като уважение и затова и способност за водачество...Е, това прави и Комарницки. Вчера, днес основната, ужасна и отвратителна провокация е случая Пенгезов-Тракторов-Първанов и съдийката назначена да "съди" Трактора, след като е ясно и тя коя е. И той си мълчи и пак пуска штрихи за Боко и Цвъко, полицая, който потиска свободата му.
Венци , извинявай,но по доста /извинявай нох айн мал / тъп начин, си търсиш врагове , само за да ти се "върже " тезата !
Карикатурата не ми харесва , защото прави аналогия , която просто не е верна - няма как тоя, да е като оня - да не слагам /"/на всяка дума - както често някои диярии цитират г-жа никел /бивша / -МНОГО КОМЕНТИРАЛИ - малко разбрали !
СЕГА ЩЕ ПОПИТАМ и г-н Боев .....нещичко
Робърт Боев написа:Засега поне се избягва варианта да попаднем в ситуацията на Гърция или Италия.
Което си е успех откъдето и да го погледнеш.
Г-н Боев , вероятно ,мейби , възможно е , да сте позабравили родния.....но няма как един път да пишеш кът от нюйоркско , а после да "попаднем„"- вземи , та се определи от коя позиция даваш мнение !?!?
пиша това с ясната позиция , че не ми пука от позиционирането на позицията ти , просто ще е по-удобно да позиционирам позицията си
Маестро, не исках да споменавам вече "братчетката" ти, но щом ти го стори, трябва да си повторя ясно позицията.
"Беролинизмът" положи началото на упадъка на МпФ. "Принципът на ненамесата" беше една рецепта за уравниловка между достойните и негодниците, чрез отказ от моралните критерии за оценка на поведения.
В една втора фаза, това доведе до оттеглянето на достойните и превръщането на МпФ в трибуна на мръсници и клеветници. Изчезнаха и беролинистите, след като видяха до какво всъщност са довели техните усилия. Характерно е, обаче, че преди това те не почувстваха нужда да осъдят безобразията на остатъчните "легионери". Може би верни до край на вредния си "принцип на ненамесата".
Така или иначе, мир на праха на стария МпФ. Наистина са прави тези, които настояват да не се занимаваме с неговите одиозни останки. Както правим от много месеци, почти всички тук.
"Беролинизмът" положи началото на упадъка на МпФ. "Принципът на ненамесата" беше една рецепта за уравниловка между достойните и негодниците, чрез отказ от моралните критерии за оценка на поведения.
В една втора фаза, това доведе до оттеглянето на достойните и превръщането на МпФ в трибуна на мръсници и клеветници. Изчезнаха и беролинистите, след като видяха до какво всъщност са довели техните усилия. Характерно е, обаче, че преди това те не почувстваха нужда да осъдят безобразията на остатъчните "легионери". Може би верни до край на вредния си "принцип на ненамесата".
Така или иначе, мир на праха на стария МпФ. Наистина са прави тези, които настояват да не се занимаваме с неговите одиозни останки. Както правим от много месеци, почти всички тук.
Стойчо, тезата ми, дори и в проста плоскост е именно Беролинизма...И за Комара и за Таки, въпреки че нещо не го виждат за себе си, а всъщност са едни от най-ярките му носители.
Бедният Бойко - от две години и кусур "управлява" тази държава и чак сега разбрал че НОИ е пред фалит. Предишните не само не били излезнали да си кажат, ами и крили през цялото това време от него...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Борисов: НОИ е пред фалит. От 2013 г. ще вдигнем най-ниските пенсии с 9 лева
В интервю за в. „Стандарт“ премиерът Борисов призна, че Националният осигурителен институт (НОИ), от който зависят пенсиите на българските пенсионери, е пред фалит. Борисов сравни затъването на НОИ с това на БДЖ и обясни, че истинското състояние на инстуцията се е криело досега.
....................
Очаквано за състоянието на пенсионната система премиерът обвинява предишните правителства, които по думите му не са излезли честно да кажат на хората, че с тази пенсионна възраст не може да се издържа системата.
http://www.glasove.com/borisov-noi-e-pred-falit-ot-2013-g-shte-vdignem-nayniskite-pensii-s-9-leva-17503#
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Борисов: НОИ е пред фалит. От 2013 г. ще вдигнем най-ниските пенсии с 9 лева
В интервю за в. „Стандарт“ премиерът Борисов призна, че Националният осигурителен институт (НОИ), от който зависят пенсиите на българските пенсионери, е пред фалит. Борисов сравни затъването на НОИ с това на БДЖ и обясни, че истинското състояние на инстуцията се е криело досега.
....................
Очаквано за състоянието на пенсионната система премиерът обвинява предишните правителства, които по думите му не са излезли честно да кажат на хората, че с тази пенсионна възраст не може да се издържа системата.
http://www.glasove.com/borisov-noi-e-pred-falit-ot-2013-g-shte-vdignem-nayniskite-pensii-s-9-leva-17503#
поредната бойкова глупост, да не кажа лъжа.
носи вода от разни дерета, като си мисли, че така аргументира исканото увелиение на пенсионната възраст.
дереджето на нои си го знае отдавна, не ми се рови да търся полемиката около уволнението на митрева.
а да вдигаш възрастта за пенсия при растяща безработица е... все нецензурни думи ми идват на езика
носи вода от разни дерета, като си мисли, че така аргументира исканото увелиение на пенсионната възраст.
дереджето на нои си го знае отдавна, не ми се рови да търся полемиката около уволнението на митрева.
а да вдигаш възрастта за пенсия при растяща безработица е... все нецензурни думи ми идват на езика
тукПоследните няколко дни сме свидетели на недопустими изявления на министъра на финансите и вицепремиер на републиката г-н Симеон Дянков за увеличение на пенсионната възраст, като предстоящо намерение, неизвестно лично негово или на цялото правителство.
Ръководството на КНСБ е възмутено от погазването на правилата и нормите на социалното партньорство по въпросите на правото на пенсия, по които след тежки 6-месечни преговори и национална протестна акция на КНСБ, се стигна до споразумяване за премерени и разумни стъпки в посока стабилизиране на пенсионната система и повишаване размерите на пенсиите. Аргументите, които г-н Дянков ни поднася, далеч не са обосновани. Твърдението, че липсва резултат от увеличението на осигурителната вноска е невярно и това може да бъде доказано - като се оцени ефектът от загубените работни места, замразените и някъде намалени доходи от труд, непланираните разходи от увеличени вдовишки добавки, които дори не са осигурително плащане, пренасочените към фондовете около 17 млн. лв. постъпления от осигурителни вноски след решение на Конституционния съд и редица други факти и процеси, които КНСБ самостоятелно ще анализира и представи.
Невярно е твърдението на министъра, че недостигът на средства в пенсионната система може да се компенсира с увеличение на законоустановената пенсионна възраст, това никъде не е се е случвало. И не случайно Европейската комисия препоръчва на България да постигне по-висока „ефективна пенсионна възраст”, което е доста по-различно. Само активното създаване на качествени работни места и прогресивната подоходна политика могат да подобрят баланса на приходи и разходи.
Единственото, което може да се постигне с подобни публични изяви е в оставащото време до края на годината всички придобили права на пенсия да побързат да ги реализират. Това разбира се няма да увеличи приходите на системата, а ще натовари разходите. Такъв ефект беше предизвикан и през 2010 година, отново с личния принос и непремерени изявления на същия министър.
Ръководството на КНСБ категорично се противопоставя с лека ръка да се пропиляват усилия и трудно постигнати съвместни решения за балансирането на пенсионната система и повишаване правата на българските граждани, заради които тя е създадена и съществува.
Считаме, че постъпките на министъра на финансите от последните дни нанасят непоправими щети на доверието между правителството и КНСБ и очакваме лично от Министър-председателя на Република България да чуем държи ли още на подписа си под Националното споразумение за нова стратегия за финансова стабилизация на социално-осигурителната система и усъвършенстване на пенсионното законодателство.
Агата написа:поредната бойкова глупост, да не кажа лъжа.
Ами както изглежда, "аргументите" Бойкови като че ли хващат дикиш
Страница 29 от 44 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 36 ... 44
Similar topics
» Новини от България 4
» Международни новини 4
» Познай резултата на изборите !
» Международни новини 3
» Поздравления и покани 2
» Международни новини 4
» Познай резултата на изборите !
» Международни новини 3
» Поздравления и покани 2