Mare Nostrum 6
+10
Admin
Помощ, граждани!
chocho
nikiforov
komarKo
Надя
marapepelia6ka
HEXE
jovina
Таки
14 posters
Страница 35 от 40
Страница 35 от 40 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 40
Re: Mare Nostrum 6
Някои прави думи от амвона..
Презвитер Новак казва нещата както му се "полага" да ги каже. Подобно на г-н Иванов - Упсала, той настоява на един единствен "полюс на злото" - този на комунизма. Поради което одарява с "комунистически" свойства лица, които нямат нищо общо с лявата идеология, а са идеологически наследници на съюзниците и сътрудниците на Хитлерова Германия.
След тази важна забележка, аз мога да се подпиша под последното изречение на Презвитера. Да, проблемите на дясното пространство са предимно негови собствени, а не привнесени. Липсата на самокритичен анализ е вопиюща, а перманентното търсене на външни виновници се превръща в скучна (но и вредна) политическа сапунка.
Поздрав и за остроумното мото: "Πο-δοβρε де-зориран, отколкото дезориентиран".
На което отвръщам: А още πο-δοβρε - просто ориентиран!
http://de-zorata.de/new_forum/index.php?topic=297.msg6080#msg6080Винаги (съм твърдял) и продължавам да го твърдя, че на Иван Костов най-сериозния проблем са костовистите, а не комунистите. Костовисти-те, както всякакви други исти са комунисти облечени в други най-често сини дрехи. А за собствената неспособност за каквото и да било или за собствените неуспехи е добре човек първо да погледне дали не е пък в него проблема, а след това да търси вината винаги и предимно в другите ... - противните бивши... например. (Михаил)
Презвитер Новак казва нещата както му се "полага" да ги каже. Подобно на г-н Иванов - Упсала, той настоява на един единствен "полюс на злото" - този на комунизма. Поради което одарява с "комунистически" свойства лица, които нямат нищо общо с лявата идеология, а са идеологически наследници на съюзниците и сътрудниците на Хитлерова Германия.
След тази важна забележка, аз мога да се подпиша под последното изречение на Презвитера. Да, проблемите на дясното пространство са предимно негови собствени, а не привнесени. Липсата на самокритичен анализ е вопиюща, а перманентното търсене на външни виновници се превръща в скучна (но и вредна) политическа сапунка.
Поздрав и за остроумното мото: "Πο-δοβρε де-зориран, отколкото дезориентиран".
На което отвръщам: А още πο-δοβρε - просто ориентиран!
"Галъп" - Електорални нагласи в началото на април
Формация ........... абс% ...... глас% ..... депут
ГЕРБ ............... 24.6 ...... 39.7 ....... 101
БСП ................ 20.5 ...... 33.0 ........ 84
ДПС ................. 6.2 ...... 10.0 ........ 25
Синята коалиция ..... 4.3 ....... 6.9 ........ 17
Атака ............... 3.0 ....... 4.9 ........ 13
Други ............... 3.4 ....... 5.5
Няма да гласуват ... 38.0
Ако горната оценка е реалистична, то ГЕРБ се смъква на нивото на Избори 2009 (а се бе изкачила на нива над 50%), а БСП се връща на нивото на Избори 2005.
Формация ........... абс% ...... глас% ..... депут
ГЕРБ ............... 24.6 ...... 39.7 ....... 101
БСП ................ 20.5 ...... 33.0 ........ 84
ДПС ................. 6.2 ...... 10.0 ........ 25
Синята коалиция ..... 4.3 ....... 6.9 ........ 17
Атака ............... 3.0 ....... 4.9 ........ 13
Други ............... 3.4 ....... 5.5
Няма да гласуват ... 38.0
Ако горната оценка е реалистична, то ГЕРБ се смъква на нивото на Избори 2009 (а се бе изкачила на нива над 50%), а БСП се връща на нивото на Избори 2005.
Носталгия по социализъма (110415)
Синьото Цунами
- Бабо, в младежкия клуб създадохме наш блог!
- Оу! И как се нарича вашият блог?
- "Синьото Цунами", бабо!
- Не е ли малко пресилено, пиленце?
- Защо бе, бабо..? Ще пометем всички комуняги!
- Като преди това ги съберете в концлагер?
- Какви ги говориш, бабо?
- Ами .. аз знам, че комунягите и капиталягите живеят бая смесено ..
- И какво от това?
- Как какво.. Като помете цунамито комунягите, ще пострадат и бая капиталяги..
- Това ще бъдат колатерални загуби, бабо.. Но ние ще се стараем да бъдем максимално точни!
- Тоест?
- Тоест, прицелваме се в някоя червена община от крайбрежието ..
- Така..
- И след цунамито регистрираме 20% наши и 80% вражески загуби!
- Между "нашите" не се съдържат хора от блога, I presume..
- Разбира се, бабо! Щабът наблюдава и командва от безопасна височина!
- Нейсе.. Да не я мисля поне внучката.. А по-далеч от морето, какво ще правите?
- Ааа, за там готвим втори блог: "Синята Фукушима"!
- Е, това вече ще огрее стотици хиляди самотни сини сърца..
- Да, бабо! Особено в граничните райони!
- Тоест?
- Тоест в тези, в които ще ударим и с Цунами, и с Фукушима!
- Да бе, как не се сетих.. Там ще настане двойна радост..! Само че..
- Само че какво?
- Буренце, блогът хич не е на мода ..
- Какво говориш, бабо?
- Той беше лансиран преди 3-4 години, в едно усилие на демократите да се преборят с "бригадите" по форумите.
- Какви "бригади"?
- Сега няма значение.. Та, опарцалиха форумите, разритаха хората, създавайки блогове.
- Защо?
- За да цитират после блогърите по демократичните медии. Като ReTV (Бог да го прости, тук живот и здраве).
- А защо не ги цитираха от форумите?
- Защото трябваше да цитират и техните опоненти, а това не им допадаше..
- А защо блоговете вече не са на мода?
- Ами .. поради подобни причини, пиленце. Гледаш, едно блогърче читаво, интелигентно, с виенски финес - Herr Kraev.
- И какво?
- Ами.. изведнъж той се обръща срещу г-н Костов..
- Какъв ужас, бабо! Има ли нещо по-срамно от това човек да критикува г-н Костов?!
- Има, но нека не сменяме темата.. Та, затуй сега е на мода Фейсът!
- Защуй затуй?
- Защуйто е невидим за външния свят и се базира на "приятелски кръгове".
- При което?
- При което колективът от приятели налага своята болшевишка воля и изолира съгрешилия меншевик!
- А той?
- На съгрешилия му остава правото да туитне две дузини слова..
- Толкова му се пада, на комунягата! И много са му!
Синьото Цунами
- Бабо, в младежкия клуб създадохме наш блог!
- Оу! И как се нарича вашият блог?
- "Синьото Цунами", бабо!
- Не е ли малко пресилено, пиленце?
- Защо бе, бабо..? Ще пометем всички комуняги!
- Като преди това ги съберете в концлагер?
- Какви ги говориш, бабо?
- Ами .. аз знам, че комунягите и капиталягите живеят бая смесено ..
- И какво от това?
- Как какво.. Като помете цунамито комунягите, ще пострадат и бая капиталяги..
- Това ще бъдат колатерални загуби, бабо.. Но ние ще се стараем да бъдем максимално точни!
- Тоест?
- Тоест, прицелваме се в някоя червена община от крайбрежието ..
- Така..
- И след цунамито регистрираме 20% наши и 80% вражески загуби!
- Между "нашите" не се съдържат хора от блога, I presume..
- Разбира се, бабо! Щабът наблюдава и командва от безопасна височина!
- Нейсе.. Да не я мисля поне внучката.. А по-далеч от морето, какво ще правите?
- Ааа, за там готвим втори блог: "Синята Фукушима"!
- Е, това вече ще огрее стотици хиляди самотни сини сърца..
- Да, бабо! Особено в граничните райони!
- Тоест?
- Тоест в тези, в които ще ударим и с Цунами, и с Фукушима!
- Да бе, как не се сетих.. Там ще настане двойна радост..! Само че..
- Само че какво?
- Буренце, блогът хич не е на мода ..
- Какво говориш, бабо?
- Той беше лансиран преди 3-4 години, в едно усилие на демократите да се преборят с "бригадите" по форумите.
- Какви "бригади"?
- Сега няма значение.. Та, опарцалиха форумите, разритаха хората, създавайки блогове.
- Защо?
- За да цитират после блогърите по демократичните медии. Като ReTV (Бог да го прости, тук живот и здраве).
- А защо не ги цитираха от форумите?
- Защото трябваше да цитират и техните опоненти, а това не им допадаше..
- А защо блоговете вече не са на мода?
- Ами .. поради подобни причини, пиленце. Гледаш, едно блогърче читаво, интелигентно, с виенски финес - Herr Kraev.
- И какво?
- Ами.. изведнъж той се обръща срещу г-н Костов..
- Какъв ужас, бабо! Има ли нещо по-срамно от това човек да критикува г-н Костов?!
- Има, но нека не сменяме темата.. Та, затуй сега е на мода Фейсът!
- Защуй затуй?
- Защуйто е невидим за външния свят и се базира на "приятелски кръгове".
- При което?
- При което колективът от приятели налага своята болшевишка воля и изолира съгрешилия меншевик!
- А той?
- На съгрешилия му остава правото да туитне две дузини слова..
- Толкова му се пада, на комунягата! И много са му!
Хайде на море йе йе!
Днес в ранни зори шофирах до Пирей и качих една моя българска племеница на кораба "Свети Георги", с дестинация - о-в Фолегандрос. Тя е работила там през целия сезон миналата година, шефът останал доволен и й предложил работа и през този сезон, с месечна заплата 800 Евро.
Фолегандрос е един от най-малките туристически острови на Гърция. Намира се в южната част на Цикладите. Гръцките острови са много разнообразни по природа, архитектура и обичаи. И са толкова много, че са съвсем малко хората, които могат да кажат, че ги познават всичките. Аз, например, съм бил само на 12 от тях, без да броя случаите, при които съм ги виждал от палубата на кораб (транзитно), които са още десетина на брой. А колко заслужават да бъдат видяни? Поне 100.
Фолегандрос е особен с това, че предлага (срещу никак не ниски цени) едно уникално съчетание от прилични хотели и бългала и максимално възможно девствена природа, без навалици по плажовете и без шумни светски паради и дискотечни трясъци в малката столица.
По този повод - няколко снимки от острова. На първата се вижда манастирът "Света Богородица" - едно типично цикладско творение.
На втората е заснета част от столицата при пълнолуние. Столицата завършва на север при една 200-метрова пропаст над морето.
На третата снимка се вижда заведението, в което бих прекарал с приятна компания доста часове, край бутилки ледено бяло вино + подходящи морски мезета.
Днес в ранни зори шофирах до Пирей и качих една моя българска племеница на кораба "Свети Георги", с дестинация - о-в Фолегандрос. Тя е работила там през целия сезон миналата година, шефът останал доволен и й предложил работа и през този сезон, с месечна заплата 800 Евро.
Фолегандрос е един от най-малките туристически острови на Гърция. Намира се в южната част на Цикладите. Гръцките острови са много разнообразни по природа, архитектура и обичаи. И са толкова много, че са съвсем малко хората, които могат да кажат, че ги познават всичките. Аз, например, съм бил само на 12 от тях, без да броя случаите, при които съм ги виждал от палубата на кораб (транзитно), които са още десетина на брой. А колко заслужават да бъдат видяни? Поне 100.
Фолегандрос е особен с това, че предлага (срещу никак не ниски цени) едно уникално съчетание от прилични хотели и бългала и максимално възможно девствена природа, без навалици по плажовете и без шумни светски паради и дискотечни трясъци в малката столица.
По този повод - няколко снимки от острова. На първата се вижда манастирът "Света Богородица" - едно типично цикладско творение.
На втората е заснета част от столицата при пълнолуние. Столицата завършва на север при една 200-метрова пропаст над морето.
На третата снимка се вижда заведението, в което бих прекарал с приятна компания доста часове, край бутилки ледено бяло вино + подходящи морски мезета.
Таки написа:
]
невероятно,Ле Корбюзие може да си изгризе кутрето !,
Здрасти, Маестро.
И аз много се впечатлих - не бях виждал този манастир. Ама и папарачото е майстор, избрал е хубав ракурс и чудесен момент на денонощието ... Част от манастира се вижда и на втората снимка - най-лявата сграда горе, над пропастта.
Ето още една снимка на "Света Богородица", този път във вид на фон за някои по-светски дейности. Вижда се, че до нея се стига след изкачването на бая стъпала. Но монасите си имат и магаренца..
И аз много се впечатлих - не бях виждал този манастир. Ама и папарачото е майстор, избрал е хубав ракурс и чудесен момент на денонощието ... Част от манастира се вижда и на втората снимка - най-лявата сграда горе, над пропастта.
Ето още една снимка на "Света Богородица", този път във вид на фон за някои по-светски дейности. Вижда се, че до нея се стига след изкачването на бая стъпала. Но монасите си имат и магаренца..
Последната промяна е направена от Таки на Нед 17 Апр 2011, 16:19; мнението е било променяно общо 1 път
Весело настроение на Цветница с гръцка музика!
https://www.youtube.com/watch?v=XSdan2myYzo&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=XSdan2myYzo&feature=related
Честит имен ден на многобройните цветя - дами и цветя - господа!
И едно предложение от мен - позитивния атеист:
Като отдавате кесаревото Кесарю, а Божието Богу, скатайте нещо и за себе си, за да не останете голи, боси и гладни ..
Осана на Цецка Цачева и на Цветан Цветанов, макар че до "Разпни ги" им остава повече време, отколкото на Христос.
Нищо, по-добре късно, отколкото никога.
И едно предложение от мен - позитивния атеист:
Като отдавате кесаревото Кесарю, а Божието Богу, скатайте нещо и за себе си, за да не останете голи, боси и гладни ..
Осана на Цецка Цачева и на Цветан Цветанов, макар че до "Разпни ги" им остава повече време, отколкото на Христос.
Нищо, по-добре късно, отколкото никога.
Какво ще кажете за становищата на Веселин Ангелов относно сътрудничеството на Доган и Първанов с ДС преди 1989 г. ?
Според документите, Ахмед Доган сътворява най-голямата агентура в историята на Държавна сигурност, каза още експертът. Доган е работил срещу комунистическите управници, които са измислили тази голяма глупост - Възродителен процес, заяви Веселин Ангелов. Той е играл двойна игра вътре в самата ДС, категоричен е експертът.
.....
Експертът беше категоричен, че президентът Георги Първанов не е бил доносник, а само консултант на книгата на Методи Димов, подчерта Ангелов. Първанов не е би агент на Държавна сигурност – политиците го направиха "агент". Той не е вписван в регистрационните дневници. Основното доказателство дали някой е агент са т.нар. регистрационни дневници – там грешка няма, заяви още експертът.
http://dnes.dir.bg/news/ahmed-dogan-kasim-dal-komisia-dosietata-8442448?nt=4
Според документите, Ахмед Доган сътворява най-голямата агентура в историята на Държавна сигурност, каза още експертът. Доган е работил срещу комунистическите управници, които са измислили тази голяма глупост - Възродителен процес, заяви Веселин Ангелов. Той е играл двойна игра вътре в самата ДС, категоричен е експертът.
.....
Експертът беше категоричен, че президентът Георги Първанов не е бил доносник, а само консултант на книгата на Методи Димов, подчерта Ангелов. Първанов не е би агент на Държавна сигурност – политиците го направиха "агент". Той не е вписван в регистрационните дневници. Основното доказателство дали някой е агент са т.нар. регистрационни дневници – там грешка няма, заяви още експертът.
http://dnes.dir.bg/news/ahmed-dogan-kasim-dal-komisia-dosietata-8442448?nt=4
Великден 2011
Великденските яйца са безкрайно разнообразни, но тези на словенския майстор Франк Гром са уникални. Гром изпразва яйцето, след което го украсява с най-различни отвърствия, пробити с малка бормашина. В лявата част на черупката се виждат предварително начертаните водещи линии.
Накрая яйцето се насажда - чрез по-голяма дупка на основата - върху светещ диод, при което се получава ефектът, видим и на снимката долу.
Не искам да си представя как се чувства г-н Гром, ако към края на някое свое яйцетворение, той счупи по невнимание творбата ...
Великденските яйца са безкрайно разнообразни, но тези на словенския майстор Франк Гром са уникални. Гром изпразва яйцето, след което го украсява с най-различни отвърствия, пробити с малка бормашина. В лявата част на черупката се виждат предварително начертаните водещи линии.
Накрая яйцето се насажда - чрез по-голяма дупка на основата - върху светещ диод, при което се получава ефектът, видим и на снимката долу.
Не искам да си представя как се чувства г-н Гром, ако към края на някое свое яйцетворение, той счупи по невнимание творбата ...
Време е да си сменя фотоапарата...
Оптичен зум х30, качествен сумарен зум - над 100 . С 16 мегапиксела това не е трудно.
Оптичен зум х30, качествен сумарен зум - над 100 . С 16 мегапиксела това не е трудно.
Google Analytics
Форумни данни за последните 30 дни
Посещения .......... 4620
Видяни страници ... 20500
Страните с най-много посетители на ЕСФ
Страна ............... %
България ........... 72.2
САЩ и Канада ........ 8.0
Гърция .............. 4.4
Сингапур ............ 3.6
Швеция .............. 3.2
Германия ............ 1.8
Българските градове с най-много посетители на ЕСФ
Град ................. % върху световното цяло
София .............. 46.1
Варна ............... 8.0
Казанлък ............ 2.9
Габрово ............. 2.8
Бургас .............. 2.6
Пловдив ............. 2.1
Враца ............... 1.3
Ямбол ............... 1.0
Форумни данни за последните 30 дни
Посещения .......... 4620
Видяни страници ... 20500
Страните с най-много посетители на ЕСФ
Страна ............... %
България ........... 72.2
САЩ и Канада ........ 8.0
Гърция .............. 4.4
Сингапур ............ 3.6
Швеция .............. 3.2
Германия ............ 1.8
Българските градове с най-много посетители на ЕСФ
Град ................. % върху световното цяло
София .............. 46.1
Варна ............... 8.0
Казанлък ............ 2.9
Габрово ............. 2.8
Бургас .............. 2.6
Пловдив ............. 2.1
Враца ............... 1.3
Ямбол ............... 1.0
Таки написа:Великден 2011
marapepelia6ka- Брой мнения : 1352
Registration date : 15.05.2009
Светли и мирни празници на всички от ЕСФ!
Днес се отдавам на разходка. Яйцата свАрих да боядисам снощи - нямам снимки, но се надявам да оцелеят при превозването им към вилата Не мога да замеся козунак, но уханието, което се разнася от близката пекарна Софи ме накара да хлътна вътре и да си поръчам това пухкаво и ароматно чудо След изключително натоварени два месеца, изпълнени с непрекъснато пътуване, едва вчера усетих сетивата си в някакво що годе нормално състояние и осъзнах, че ми липсва нормалният човешки контакт. Превръщам се в социопат, а това никак, ама никак не ми харесва
И понеже не искам да мрънкам, ще се похваля, че довечера отивам да видя и чуя една японска група, съчетаваща традиционна флейта и музикални фолклорни фрази с твърд рок. Не зная до колко е подходящо занимание за Разпети Петък, но пък правя първа стъпка в насока - малко повече позитивност, развлечение и културно разнообразие Нещо напоследък Изтока ме влече... Че от "европейски практики" и белгийски шоколад байгънясах Затова и с радост присъствам на чайна церемония (изпълнявана от дъщеря ми), сгъвам оригами, слушам jrock и уча думички и изречения. Признавам си, че капацитет да уча канджита нямам. Но пък гледах nihon drama, а десктопа ми е окичен с акварел с цвят на sakura - тъй като не мога да си окича стената
Е, спирам се, пожелавам ви отново слънчев Великден, добро настроение и .... suki desu
Днес се отдавам на разходка. Яйцата свАрих да боядисам снощи - нямам снимки, но се надявам да оцелеят при превозването им към вилата Не мога да замеся козунак, но уханието, което се разнася от близката пекарна Софи ме накара да хлътна вътре и да си поръчам това пухкаво и ароматно чудо След изключително натоварени два месеца, изпълнени с непрекъснато пътуване, едва вчера усетих сетивата си в някакво що годе нормално състояние и осъзнах, че ми липсва нормалният човешки контакт. Превръщам се в социопат, а това никак, ама никак не ми харесва
И понеже не искам да мрънкам, ще се похваля, че довечера отивам да видя и чуя една японска група, съчетаваща традиционна флейта и музикални фолклорни фрази с твърд рок. Не зная до колко е подходящо занимание за Разпети Петък, но пък правя първа стъпка в насока - малко повече позитивност, развлечение и културно разнообразие Нещо напоследък Изтока ме влече... Че от "европейски практики" и белгийски шоколад байгънясах Затова и с радост присъствам на чайна церемония (изпълнявана от дъщеря ми), сгъвам оригами, слушам jrock и уча думички и изречения. Признавам си, че капацитет да уча канджита нямам. Но пък гледах nihon drama, а десктопа ми е окичен с акварел с цвят на sakura - тъй като не мога да си окича стената
Е, спирам се, пожелавам ви отново слънчев Великден, добро настроение и .... suki desu
Homan-
Брой мнения : 1228
Registration date : 12.12.2007
Великден 2011
"Добро Възкресение" и на теб, Хоман. Виждам, че живееш в квартал, свързан с мои най-мили младежки спомени: бях силно влюбен в една девойка от "Неофит Рилски" ...
Що се касае до козунака, това е един от легендарните специалитети на пекарна "Мери", лансиран с търговското име "чурек". Като ветеран на НТР ( ), няма как да не рапортувам няколко елемента от строго пазената фирмена тайна:
- Локум, нарязан на малки кубчета.
- Стрити кристали от хиоска мастика (сакъз).
- Рендосана лимонена кора.
Ето и един от дизайните на булката:
"Добро Възкресение" и на теб, Хоман. Виждам, че живееш в квартал, свързан с мои най-мили младежки спомени: бях силно влюбен в една девойка от "Неофит Рилски" ...
Що се касае до козунака, това е един от легендарните специалитети на пекарна "Мери", лансиран с търговското име "чурек". Като ветеран на НТР ( ), няма как да не рапортувам няколко елемента от строго пазената фирмена тайна:
- Локум, нарязан на малки кубчета.
- Стрити кристали от хиоска мастика (сакъз).
- Рендосана лимонена кора.
Ето и един от дизайните на булката:
Носталгия по социализЪма (110424)
Воскресение в семейство Вълкови
- Христос Воскресе, дядо!
- Я да проверим първо, дали воскресе, възкресе или е възкресъл. И дали во истина или наистина..
- Нима това има значение?
- По принцип няма, но ако искаш да продадеш демократична мутра на някой спонсор ..
- Какви ги говориш, дядо..?
- .. то трябва да избереш форма най-далечна от руската, нищо че е стара българска.
- Дядо, Христос е възкресъл, независимо от езиковата форма!
- Дано да е така, Буренце. Но не съм много сигурен.
- То не е въпрос на сигурност, а на вяра!
- Щом е така, не вярвам да е възкресъл..
- Дядо, Той е нашият спасител!
- Мога да приема, че е искал да ни спаси. Но..
- Но какво?
- Като гледам какво безправие и жестокост царуват по света след 20 века, не съм сигурен, че е успял.
- А имаш ли представа какъв би бил светът без Христовото Слово?
- Да, това е въпрос със сериозен резон.
- И какъв е отговорът?
- Моят отговор е, че религията предлага утеха на много хора.
- Това не е ли чудесно?
- Утеха предлагат и наркотиците, но това не е чудесно.
- Ахааа .. Отново комунистически тези..
- Тезата не е само комунистическа.
- Тоест?
- Тоест с определението на Маркс са съгласни и много противници на комунизма.
- Какво говориш, дядо?!?
- Това, което чуваш. На шир и длъж управници, които нямат нищо общо с комунизма, използват религията като опиум за народа, при това напълно съзнателно.
- Дядо, не те ли е страх, че ще отидеш в Ада?
- Не, пиленце. Който не вярва в Рая, не вярва и в Ада.
- Христос Воскресе, Буренце, Христос Воскресе, Вълко!
- Хайде, Буренце, продължете дискусията с баба ти, позитивната атеистка..
- Как без теб, бе дядо?
- Ами .. аз не съм го пращал на кръста, Христос!
- Воистина Воскресе, бабо! Тази свещ .. с Благодатен огън ли е?
- Разбира се, пиленце! Със 100% гаранция от вносителя, патриарх Теофил Трети!
- Бабо, защо Йерусалимската църква има монопол върху вноса?
- Ами .. как да кажа .. Вълко, я отговори на въпроса на внучката ти..
- Така ли? На теистични проблеми ще ви отговаря атеист..? Решавайте си ги сами и ме оставете на мира!
- Бабо, според мен, Господ би трябвало да спуска огъня на много места по Света!
- Във всяка църква, може би?
- Ами да! Нима това е проблем за Всесилния и везде присуствующия?
- Сигурно не е. Но така може би се избягват имитации и фалшификации.
- Какво говориш, бабо??
- Как какво? Ще се учудиш ли, ако утре получиш Благодатен огън Made in China?
- Ужас!! Хем менте, хем комунистическо!
- И на половин цена..
- Бабо, ще ядем ли нашата традиционна магерица?
- Разбира се, Буренце. Но не гарантирам, че ще е изцяло наша, българска.
- Защо бе, бабо?
- Ами .. с турски дробчета, сръбски лук и румънски марули ..
- Е, нали поне водата е наша..
- Все-още. И копърът също.
Воскресение в семейство Вълкови
- Христос Воскресе, дядо!
- Я да проверим първо, дали воскресе, възкресе или е възкресъл. И дали во истина или наистина..
- Нима това има значение?
- По принцип няма, но ако искаш да продадеш демократична мутра на някой спонсор ..
- Какви ги говориш, дядо..?
- .. то трябва да избереш форма най-далечна от руската, нищо че е стара българска.
- Дядо, Христос е възкресъл, независимо от езиковата форма!
- Дано да е така, Буренце. Но не съм много сигурен.
- То не е въпрос на сигурност, а на вяра!
- Щом е така, не вярвам да е възкресъл..
- Дядо, Той е нашият спасител!
- Мога да приема, че е искал да ни спаси. Но..
- Но какво?
- Като гледам какво безправие и жестокост царуват по света след 20 века, не съм сигурен, че е успял.
- А имаш ли представа какъв би бил светът без Христовото Слово?
- Да, това е въпрос със сериозен резон.
- И какъв е отговорът?
- Моят отговор е, че религията предлага утеха на много хора.
- Това не е ли чудесно?
- Утеха предлагат и наркотиците, но това не е чудесно.
- Ахааа .. Отново комунистически тези..
- Тезата не е само комунистическа.
- Тоест?
- Тоест с определението на Маркс са съгласни и много противници на комунизма.
- Какво говориш, дядо?!?
- Това, което чуваш. На шир и длъж управници, които нямат нищо общо с комунизма, използват религията като опиум за народа, при това напълно съзнателно.
- Дядо, не те ли е страх, че ще отидеш в Ада?
- Не, пиленце. Който не вярва в Рая, не вярва и в Ада.
- Христос Воскресе, Буренце, Христос Воскресе, Вълко!
- Хайде, Буренце, продължете дискусията с баба ти, позитивната атеистка..
- Как без теб, бе дядо?
- Ами .. аз не съм го пращал на кръста, Христос!
- Воистина Воскресе, бабо! Тази свещ .. с Благодатен огън ли е?
- Разбира се, пиленце! Със 100% гаранция от вносителя, патриарх Теофил Трети!
- Бабо, защо Йерусалимската църква има монопол върху вноса?
- Ами .. как да кажа .. Вълко, я отговори на въпроса на внучката ти..
- Така ли? На теистични проблеми ще ви отговаря атеист..? Решавайте си ги сами и ме оставете на мира!
- Бабо, според мен, Господ би трябвало да спуска огъня на много места по Света!
- Във всяка църква, може би?
- Ами да! Нима това е проблем за Всесилния и везде присуствующия?
- Сигурно не е. Но така може би се избягват имитации и фалшификации.
- Какво говориш, бабо??
- Как какво? Ще се учудиш ли, ако утре получиш Благодатен огън Made in China?
- Ужас!! Хем менте, хем комунистическо!
- И на половин цена..
- Бабо, ще ядем ли нашата традиционна магерица?
- Разбира се, Буренце. Но не гарантирам, че ще е изцяло наша, българска.
- Защо бе, бабо?
- Ами .. с турски дробчета, сръбски лук и румънски марули ..
- Е, нали поне водата е наша..
- Все-още. И копърът също.
Великден 2011
А това е палавницата Мая, за която писах и миналата година. Тя е софиянка и 3/4 българка. Поукротила се е и в момента е на фаза "светкавично научаване на думи". Което означава, че като и покажеш някого и кажеш "Таки", тя след това върви след него половин час и вика "Таки, Таки".. Когато на десетата минута реших да отбия огъня къмто булката, сочейки я и повтаряйки "Мария", получих твърд отказ: "Не Маи'я, Таки!"
А това е палавницата Мая, за която писах и миналата година. Тя е софиянка и 3/4 българка. Поукротила се е и в момента е на фаза "светкавично научаване на думи". Което означава, че като и покажеш някого и кажеш "Таки", тя след това върви след него половин час и вика "Таки, Таки".. Когато на десетата минута реших да отбия огъня къмто булката, сочейки я и повтаряйки "Мария", получих твърд отказ: "Не Маи'я, Таки!"
Страница 35 от 40 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 40
Страница 35 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите