Ден за мудурация?
+20
(siccor)
Радомир
(anika-1)
(Натали)
Помощ, граждани!
Admin
Таки
Надя
Логик
Homan
komarKo
Sonia
(Българанъ)
Boabab
Лаик
nikiforov
blag009
(Meli)
chocho
сноб
24 posters
Страница 21 от 42
Страница 21 от 42 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 31 ... 42
удобнен ли е същия или не
Re: Ден за мудурация?
ша ма извините, ама имам сериозна забележка към аранжьора на мудерацията
да турите до боабаба виктор, значи да изгубите удоволствието да видите разгърната боабабовата галантност и речовитост
освен ако дамите не са били СРЕЩУ него
пп. просто се бъзикам, щото знам, че боабаб носи
пък и мъничко завиждам
да турите до боабаба виктор, значи да изгубите удоволствието да видите разгърната боабабовата галантност и речовитост
освен ако дамите не са били СРЕЩУ него
пп. просто се бъзикам, щото знам, че боабаб носи
пък и мъничко завиждам
Гост- Гост
Напротив..
Мая, намирам, че е била добра идеята да не бъде поместена дама между двамата легендарни Дон Жуановци.. Защото от прекомерно ухажване, тя би могла да препие: единия й сипва, пък другият да не остане по-назад , и еще раз, и еще много, много раз ..
ша ма извините, ама имам сериозна забележка към аранжьора на мудерацията
да турите до боабаба виктор, значи да изгубите удоволствието да видите разгърната боабабовата галантност и речовитост
освен ако дамите не са били СРЕЩУ него!
Гост- Гост
да препие ?
ригас,
сигур говориш за няк'ви викториански дами
нашенските не се плашат от наливане
сигур говориш за няк'ви викториански дами
нашенските не се плашат от наливане
Гост- Гост
Експериментът над всичко!
Ще ми бъде интересно да го проверя при първи удобен повод..
нашенските не се плашат от наливане.
Гост- Гост
Re: Ден за мудурация?
Ригас написа:Ще ми бъде интересно да го проверя при първи удобен повод..
нашенските не се плашат от наливане.
не казваше ли, че съпругата ти е от врачанско ?
та тепърва ще проверяваш
Гост- Гост
Семеен опит
Ако знаеш колко 'носи' булката, ще разбереш моята грижа за чуждите булки и небулки (г-жи и г-ци, демек..) .
не казваше ли, че съпругата ти е от врачанско ?
та тепърва ще проверяваш.
Не съм случил ни на булка, ни на колежки, драга Мая.. Където и да ида, с едните или с другите, финалът е един и същ: тръгвам си с една дама ( а в по-трагичните инциденти - и с две..) , безпомощно увиснала/и на моето рамо и готова да рухне при първото погрешно движение на това рамо.
Най-сложно беше в Барцелона, където дамата .. както по-горе .. но трябва да минем куртоазно, в редичка, да благодарим на милите домакини за хубавия прием. Така било там, по каталунски. Та подавам аз дясната ръка за благодарствено ръкуване, а крепящата се на нея колежка се дестабилизира и полита към пода.. И настава едно 'оле' неописуемо..
После се научих да ги крепя с лявата ръка, та дясната да е свободна за финални ръкостискания.
Последната промяна е направена от на Пет 21 Дек 2007, 15:20; мнението е било променяно общо 3 пъти
Гост- Гост
Re: Ден за мудурация?
Е, ние със Сноба си прекарахме добре
Homan-
Брой мнения : 1228
Registration date : 12.12.2007
Re: Ден за мудурация?
Homan написа: Е, ние със Сноба си прекарахме добре
сори, хоман, ама едва се сдържам - голям смях ме напушва, като си спомня глупостите от снощи
Re: Ден за мудурация?
Мая написа:ша ма извините, ама имам сериозна забележка към аранжьора на мудерацията
да турите до боабаба виктор, значи да изгубите удоволствието да видите разгърната боабабовата галантност и речовитост
освен ако дамите не са били СРЕЩУ него
пп. просто се бъзикам, щото знам, че боабаб носи
пък и мъничко завиждам
боабаб не пропусна
пък и,... на 27-ми във Варна - сборен пунк - френда.
Re: Ден за мудурация?
сноб написа:Homan написа: Е, ние със Сноба си прекарахме добре
сори, хоман, ама едва се сдържам - голям смях ме напушва, като си спомня глупостите от снощи
Нали за това беше снощният цирк - да се смеем до догодина!
Homan-
Брой мнения : 1228
Registration date : 12.12.2007
Re: Ден за мудурация?
ГъзоУай !!
След малко в чашата си ще имам онова пенливото, мехурестото... шшшшшшшшшушливото...
След малко в чашата си ще имам онова пенливото, мехурестото... шшшшшшшшшушливото...
Re: Ден за мудурация?
Пу да му се не види - завиждам!
Homan-
Брой мнения : 1228
Registration date : 12.12.2007
Re: Ден за мудурация?
сноб написа:
....
пък и,... на 27-ми във Варна - сборен пунк - френда.
`ко не се логна дотогава, много здраве на Маестрото и весело да се мудурирате!
Re: Ден за мудурация?
сноб написа:Мая написа:ша ма извините, ама имам сериозна забележка към аранжьора на мудерацията
да турите до боабаба виктор, значи да изгубите удоволствието да видите разгърната боабабовата галантност и речовитост
освен ако дамите не са били СРЕЩУ него
пп. просто се бъзикам, щото знам, че боабаб носи
пък и мъничко завиждам
боабаб не пропусна
пък и,... на 27-ми във Варна - сборен пунк - френда.
Наистина направо го забодох Снопа с една топ боабащина, от която днес ме хвана малко страх.
Re: Ден за мудурация?
Френдс, понеже хващам гората, искам да пожелая на всички вас много хубави празници - да са такива, каквито ги желаете, а даровете - каквито ги мечтаете! Здраве, късмет, светлина в душите ви!
Милена
Милена
Homan-
Брой мнения : 1228
Registration date : 12.12.2007
Re: Ден за мудурация?
Весели празници и на теб, дружке наша! И до скоро!Homan написа:Френдс, понеже хващам гората, искам да пожелая на всички вас много хубави празници - да са такива, каквито ги желаете, а даровете - каквито ги мечтаете! Здраве, късмет, светлина в душите ви!
Милена
Re: Ден за мудурация?
Homan, нали нямах батерия за да ти демонстрирам на какво се кефя като стана дума за чалга, щеше да е този тип:
Гост- Гост
Re: Ден за мудурация?
Виното и бирата гонят старостта
в. Стандарт – за здравето
Напитките пазят здравето, защото са богати на антиоксиданти
Ако на новогодишните празници сте прекалили с виното и бирата, не се притеснявайте, те са полезни. Причината е, че в двете напитки освен алкохол има и антиоксиданти. Това са молекули, които предпазват останалите частици в човешкия организъм от взаимодействието им с кислорода.
Без тях свободните форми на газа могат да окисляват и разрушават клетките и тъканите. Това подпомага стареенето и появата на различни болести, като атеросклероза, катаракта или рак. Затова съвременната наука смята, че приемането на повече антиоксиданти пази здравето на хората.
В Южна франция хората обичат да похапват много мазни храни. Според всички закони на медицината сърдечните заболявания в този регион отдавна трябва да са станали епидемия. Обаче няма нищо такова. Учените кръстили случая "френски парадокс" и дълго мислели защо се получава така.
Накрая установили, че причината за доброто здраве на тамошните чревоугодници е в неизкоренимата им любов към червеното вино. Сърдечните заболявания се причиняват от активните кислородни частици, антиоксидантите в червените вина обаче ги тушират и така предпазват французите от инфаркти и инсулти.Основен източник на антиоксидантите във вината е гроздето. Само по себе си то също има положителни здравословни ефекти. Консумирането на гроздов сок например облекчава положението на болни от коронарна артерия. Виното обаче е още по-богато на антиоксиданти заради процеса на ферментация на гроздето.
По принцип полезните частици се съдържат в по-голямо количество в червеното вино, отколкото в бялото. Причината е, че при него има възможност да се изкарат всички полезни вещества (феноли,антоциани, тиоли)от семките и люспите на гроздето, където те се намират в най-големи количества. Колкото повече от тези съставки имат вината пък, толкова по-богати са на антиоксиданти. Най-малко феноли има във виното, приготвено от памид (1767 нмол/мл), а с най-богато съдържание екаберне (8256 нмол/мл), сочат изследвания на български напитки. Значителни количества феноли се откри ват в пино ноар и мерло (7672 и 6176 нмол/мл). Във вината обаче се съдържат и други полезни вещества, като белтъците. Тяхното съотношение е различно в отделните сортове. Разпределението им е подобно на това на антиоксидантите. Докато в памида стойностите на белтъците са едва 0,004 мг/мл, то в пино ноар те са около 150 пъти по-високи. Това показва, че има връзка между количеството на антиоксидантите във виното и другите полезни съставки, категорични са учените. Затова те смятат, че колкото по-богато на антиоксиданти е виното, то е и толкова по-хубаво.
Бирата е другото вкусно лекарство. От векове насам пивото присъства в диетите на много народи, защото е богато на антиоксидантни вещества. Сред тях са меланоидини, витамини,биоактивни полифеноли. Счита се, че те идват предимно от малца и хмела. Полифено-лите са много различни по своята структура и състав, по молекулно тегло и по възможността за усвояването им от организма. Съдържанието им в отделните бири е различно, защото зависи от хмела и малца, които са използвани, както и от обработката им.
Счита се, че колкото по-тъмен е малцът, толкова по-високо е неговото антиоксидантно действие. За формирането на антиоксиданти в бирата важна роля има ферментацията. Крайното количество на антиоксидантите силно зависи от технологичните параметри на ферментационния процес и от вида на използваните дрожди. Пивото, което съдържа живи дрождени клетки (бяло или живо пиво), има по-висока антиоксидантна активност. Това отново го прави не само по-полезно, но и по-вкусно.
стр. 16 – 17
в. Стандарт – за здравето
Напитките пазят здравето, защото са богати на антиоксиданти
Ако на новогодишните празници сте прекалили с виното и бирата, не се притеснявайте, те са полезни. Причината е, че в двете напитки освен алкохол има и антиоксиданти. Това са молекули, които предпазват останалите частици в човешкия организъм от взаимодействието им с кислорода.
Без тях свободните форми на газа могат да окисляват и разрушават клетките и тъканите. Това подпомага стареенето и появата на различни болести, като атеросклероза, катаракта или рак. Затова съвременната наука смята, че приемането на повече антиоксиданти пази здравето на хората.
В Южна франция хората обичат да похапват много мазни храни. Според всички закони на медицината сърдечните заболявания в този регион отдавна трябва да са станали епидемия. Обаче няма нищо такова. Учените кръстили случая "френски парадокс" и дълго мислели защо се получава така.
Накрая установили, че причината за доброто здраве на тамошните чревоугодници е в неизкоренимата им любов към червеното вино. Сърдечните заболявания се причиняват от активните кислородни частици, антиоксидантите в червените вина обаче ги тушират и така предпазват французите от инфаркти и инсулти.Основен източник на антиоксидантите във вината е гроздето. Само по себе си то също има положителни здравословни ефекти. Консумирането на гроздов сок например облекчава положението на болни от коронарна артерия. Виното обаче е още по-богато на антиоксиданти заради процеса на ферментация на гроздето.
По принцип полезните частици се съдържат в по-голямо количество в червеното вино, отколкото в бялото. Причината е, че при него има възможност да се изкарат всички полезни вещества (феноли,антоциани, тиоли)от семките и люспите на гроздето, където те се намират в най-големи количества. Колкото повече от тези съставки имат вината пък, толкова по-богати са на антиоксиданти. Най-малко феноли има във виното, приготвено от памид (1767 нмол/мл), а с най-богато съдържание екаберне (8256 нмол/мл), сочат изследвания на български напитки. Значителни количества феноли се откри ват в пино ноар и мерло (7672 и 6176 нмол/мл). Във вината обаче се съдържат и други полезни вещества, като белтъците. Тяхното съотношение е различно в отделните сортове. Разпределението им е подобно на това на антиоксидантите. Докато в памида стойностите на белтъците са едва 0,004 мг/мл, то в пино ноар те са около 150 пъти по-високи. Това показва, че има връзка между количеството на антиоксидантите във виното и другите полезни съставки, категорични са учените. Затова те смятат, че колкото по-богато на антиоксиданти е виното, то е и толкова по-хубаво.
Бирата е другото вкусно лекарство. От векове насам пивото присъства в диетите на много народи, защото е богато на антиоксидантни вещества. Сред тях са меланоидини, витамини,биоактивни полифеноли. Счита се, че те идват предимно от малца и хмела. Полифено-лите са много различни по своята структура и състав, по молекулно тегло и по възможността за усвояването им от организма. Съдържанието им в отделните бири е различно, защото зависи от хмела и малца, които са използвани, както и от обработката им.
Счита се, че колкото по-тъмен е малцът, толкова по-високо е неговото антиоксидантно действие. За формирането на антиоксиданти в бирата важна роля има ферментацията. Крайното количество на антиоксидантите силно зависи от технологичните параметри на ферментационния процес и от вида на използваните дрожди. Пивото, което съдържа живи дрождени клетки (бяло или живо пиво), има по-висока антиоксидантна активност. Това отново го прави не само по-полезно, но и по-вкусно.
стр. 16 – 17
Re: Ден за мудурация?
Лаик написа:Виното и бирата гонят старостта
в. Стандарт – за здравето
Напитките пазят здравето, защото са богати на антиоксиданти
Ако на новогодишните празници сте прекалили с виното и бирата, не се притеснявайте, те са полезни.
.....
някой притеснен ли видя?
Re: Ден за мудурация?
komarKo написа:Лаик написа:Виното и бирата гонят старостта
в. Стандарт – за здравето
Напитките пазят здравето, защото са богати на антиоксиданти
Ако на новогодишните празници сте прекалили с виното и бирата, не се притеснявайте, те са полезни.
.....
някой притеснен ли видя?
по скоро си намерих обяснение па рекох да споделя
Страница 21 от 42 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 31 ... 42
Страница 21 от 42
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите