Небрежно фото / жалко, че снимките не могат да се описват /
+13
Логик
Admin
Таки
(pheras)
Надя
komarKo
blag009
Homan
chocho
nikiforov
Лаик
(Българанъ)
Boabab
17 posters
Страница 1 от 5
Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Небрежно фото / жалко, че снимките не могат да се описват /
Започвам с Цариград. Първите снимки май са най-незабележителните.
Re: Небрежно фото / жалко, че снимките не могат да се описват /
Българската, с желязна конструкция, църква, Свети Стефан. Докарана е с кораби на части от Виена. На нейно място е имало дървена черкова. В нея Иларион Макриополски обявява схизмата.
Не дълбай с длетото тънкооо
византийско ми сърцееее ....
(имам предвид предишната серия).
византийско ми сърцееее ....
(имам предвид предишната серия).
Гост- Гост
Пак Свети Стефан. И Топкапъ. / май заедно със Синята джамия отпреди, единствените турски значими градежи /. Все пак трябва да признаем, че дълго и май завеки си харесаха този град.
Адидас, за последно, тази вечер. Забравих как се казваше този дворец зад Сааат Куласъ, но тук се е подвизавал Ататюрк и специално за мен най-красавата сграда по брега на Босфора.
Meханджи, сигурно имаш предвид Долмабахче.
Бил съм в Цариград и съм очарован от неговата красота. Жена ми има там роднини.
За съжаление, българското население се стопило и дори, бих казал, претопило.
Принос за това има и политиката на турското правителство, което не разрешава изучаването на майчин език до 8-ми клас. А като влезеш в гимназията, вече нямаш желание да учиш български...
Знаеш ли колко моста на Босфора има сега?
Бил съм в Цариград и съм очарован от неговата красота. Жена ми има там роднини.
За съжаление, българското население се стопило и дори, бих казал, претопило.
Принос за това има и политиката на турското правителство, което не разрешава изучаването на майчин език до 8-ми клас. А като влезеш в гимназията, вече нямаш желание да учиш български...
Знаеш ли колко моста на Босфора има сега?
(Българанъ)-
Брой мнения : 413
Registration date : 16.10.2007
Приветствам фото-писа за Цариград... напоследък, много увлечена от Орхан Памук, след като изгълтах на един дъх де що е преведено и издадено на български, кроя планове да посетя комшулъка, но извън туристическите маршрути, та белким открия част от древното очарование на тоя град, така тъжно-романтично-мистично описан от Памук... ееее-хххх, 10х Боабабе!!!
Homan- Гост
Homan написа:Приветствам фото-писа за Цариград... напоследък, много увлечена от Орхан Памук, след като изгълтах на един дъх де що е преведено и издадено на български, кроя планове да посетя комшулъка, но извън туристическите маршрути, та белким открия част от древното очарование на тоя град, така тъжно-романтично-мистично описан от Памук... ееее-хххх, 10х Боабабе!!!
Според мен нужно е първо една организирана екскурзия в Турция, или такава с водач, и чак тогава да направиш самостоятелно.
Ще пускам и още фотоси.
На една от снимките се вижда едно балконче от Ивановския манастир. Но това балконче един здравеняк, сигурно историк и отговарящ за чудните фрески, се препичаше на слънце и четеше Летопис на смутното време от Вера Мутфчиева.
Околността по река Русенски лом.
Околността по река Русенски лом.
Пак от Цариград със Синята джамия, построена от Великия архитект Синан.
Още две от градината под Топкапъ. Директор на целия комплекс е един професор, български турчин, който е променил страшно много неща тук. / почти толкова, колкото е променил и Ригас в работата си в Атина /
ПП.Изобщо, колкото и да сме загубени в родината си, излезем ли навън знаем и можем да променяме.Тук просто липсва елементарна инфраструктура. Най-вече солидарношч.
ПП.Изобщо, колкото и да сме загубени в родината си, излезем ли навън знаем и можем да променяме.Тук просто липсва елементарна инфраструктура. Най-вече солидарношч.
Гюл-гахча
Боабаб-ефенди, аз не мога да се похваля с размаха на поменатия itirafçı meslektaş, но също съм съградил две малки градинки край нашата laboratuvar в Юнанистан. Кат' настане пролет и цъфнат çiçek açma, bahar и şeref, ще постна resim.
Директор на целия комплекс е един професор, български турчин, който е променил страшно много неща тук. / почти толкова, колкото е променил и Ригас в работата си в Атина.
Гост- Гост
леки допълнения към истанбулската тема:
Долмабахче-порта
Капалъчарши-порта
пионери
Долмабахче-порта
Капалъчарши-порта
пионери
Ригас написа:Внушителна, но рядък тюрлю-гювеч на стилове..
то сичикото такова вкл. и синята им джамия де'т великия архитект Синан построил след 20-годишно изучаване на Света София...
но си има своя чар
-------------------------------------------------------------
Долмабахче-детайл
Света София
На мястото на стария римско-византийски хиподрум. Нещо ми се губи обаче какво беше това точно. Ще се радвам ако някой го сподели.
В единия край над мястото на бившия Хиподрум, малко преди опашките извили се пред Света София:
В единия край над мястото на бившия Хиподрум, малко преди опашките извили се пред Света София:
Boabab написа:На мястото на стария римско-византийски хиподрум. Нещо ми се губи обаче какво беше това точно. Ще се радвам ако някой го сподели.
Змийската колона.
(Българанъ)-
Знам, я, механджи, че е змийската, ама имаше и някакъв допълнителен "разкз" за нея.
Boabab написа:Знам, я, механджи, че е змийската, ама имаше и някакъв допълнителен "разкз" за нея.
Механджи, имаше някаква история за котел, който бил поддържан от змийските глави. Котелът бил изработен от бронз по случай победата на обединените гръцки градове-държави над персите още в пети век преди Христа. После преместили съоръжението в Цариград.
(Българанъ)-
Още от Цариград включая Капълъ Чаршия.
Боабабе, няма ли да зарадваш фанариотската ми душа с нещо от Фенер?
Гост- Гост
Отидох малко наподготвен, Ригас. Кварталът Фенер съм го оставил за следващия път. Въпреки че се разхождах и там...Все пак пускам някаква картинка. Заедно със снимките към кулата Галата / зад която се разхождах и в квартала Таксим /, които правих тъкмо от Фенер.
Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Фото на къщи
» Фото 2009
» Библейска космология
» Флора, фауна, имена на растения и други...
» Годината на мишока
» Фото 2009
» Библейска космология
» Флора, фауна, имена на растения и други...
» Годината на мишока
Страница 1 от 5
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите