Местни избори 2007 г.
+3
blag009
сноб
Admin
7 posters
Страница 2 от 7
Страница 2 от 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
За кого мислите да гласувате на първия тур в София?
Re: Местни избори 2007 г.
Репетиция за гала танц им викам ..
Смехотворно е, като всички други. Може би разликата е, че PR екипите понатрупаха повечко опит... та повече смешки достигат до нас ;}
Смехотворно е, като всички други. Може би разликата е, че PR екипите понатрупаха повечко опит... та повече смешки достигат до нас ;}
не им знам пиарите но личи , че доста пари са натрупани ...
както и да е , отдавна съм се отказал да имам "полпредставителство "
както и да е , отдавна съм се отказал да имам "полпредставителство "
nikiforov написа:отдавна съм се отказал да имам "полпредставителство "
Имайки, човек признава, че е ...........не особено умен..
Баси подигравката е това политиката....
nikiforov написа:такова чудо , ...добре ,че само седмица остана...
бате, чудото ще е после, като тръгнат евро-парите...
може и нови трупове да фръкнат
Guess wh- Гост
Ако на някой му се изграе на старата 'Игра на избори', то сега е време да се започва.. Аз съм готов да водя счетоводството.
Предлагам да се ограничим с четиримата кандидати, за които се очакват най-много гласове на 28.10. И така, въпросът:
Колко процента от гласувалите на 28.10 ще получат:
Бойко Борисов
Бриго Аспарухов
Мартин Заимов
Слави Бинев
Предлагам да се ограничим с четиримата кандидати, за които се очакват най-много гласове на 28.10. И така, въпросът:
Колко процента от гласувалите на 28.10 ще получат:
Бойко Борисов
Бриго Аспарухов
Мартин Заимов
Слави Бинев
Гост- Гост
http://www.focus-news.net/?id=f7620Кольо Колев ( 'Медиана' ) :
33% за Бойко Бориков, 17% за Бриго Аспарухов, 12% за Мартин Заимов, 6% за Антония Първанова и 3% за Слави Бинев, Тити Папазов леко е отпаднал.
Данните, преизчислени върху броя на хората, решени да гласуват (оценени приблизително):
Кандидат .................... %
Бойко Борисов ......... 45%
Бриго Аспарухов ...... 23%
Мартин Заимов ........ 16%
А. Първанова ............ 8% (!)
Слави Бинев ............. 4% (!!)
Според мен има нещо нередно в прогнозите за последните двама. Вярно е, че изборът е И мажоритарен, но да е чак толкова не ми се вярва..
Гост- Гост
Снобе, за 'твое добро' в играта ще трябва да преформулираш отговора съгласно изискването:
Колко процента от гласувалите на 28.10 ще получат: ...
Сумата на твоите проценти е 62.5. Наистина ли мислиш, че останалите кандидати ще получат сумарно 37.5% ? ?
Сумата на твоите проценти е 62.5. Наистина ли мислиш, че останалите кандидати ще получат сумарно 37.5% ? ?
Гост- Гост
Ригас написа:Снобе, за 'твое добро' в играта ще трябва да преформулираш отговора съгласно изискването:
Брях! добре...
Бойко Борисов - 37
Бриго Аспарухов - 28
Мартин Заимов - 18
Слави Бинев - 7,5
Окончателно.
На никого не давам повече
Тенкс, Снобе, това звучи убедително.
Ако се появи и втори играч, ще спретна и Ексела.
Ако се появи и втори играч, ще спретна и Ексела.
Гост- Гост
http://www.focus-news.net/?id=n808237София. Народното събрание отхвърли вота на недоверие към правителството на Сергей Станишев, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
За вота на недоверие гласуваха 61 депутати.
Против вота на недоверие гласуваха 160 депутати.
Въздържали се 1 депутат.
Общо гласуваха 222 депутати.
Каква е политическата аритметика на горния резултат?
През 2005 г. Парламентът се оформи като 169 депутати за тройната коалиция и 71 - за опозицията.
Ако редуцираме горните цифри пропорционално на гласувалите днес 222 от всичко 240 депутата, би трябвало резултатът от днешния вот да бъде 156 - 66.
А той е 160 - 61 ( + 1 въздържал се ).
Хладен и безпристрастен извод: един гръмък провал на опозиционното усилие.
Гост- Гост
Ригас написа:
Ако редуцираме горните цифри пропорционално на гласувалите днес 222 от всичко 240 депутата, би трябвало резултатът от днешния вот да бъде 156 - 66.
А той е 160 - 61 ( + 1 въздържал се ).
Хладен и безпристрастен извод: един гръмък провал на опозиционното усилие.
Вотът не е ли в неделя?
Guess wh- Гост
Защо, това днес не бе ли 'вот' ?Вотът не е ли в неделя?
Извинявайте, ако има нещо ...
Гост- Гост
Ригас написа:Защо, това днес не бе ли 'вот' ?Вотът не е ли в неделя?
Извинявайте, ако има нещо ...
вот е, разбира се.
но е вот на едно статукво отпреди 2-3 години
ама ти си ликувай де, няма лошо
Guess wh- Гост
Но това отлично го знаеха опозиционните партии, предложили днешния вот. За 'статуквото отпреди 2-3 години'. И аз отлично го зная.вот е, разбира се.
но е вот на едно статукво отпреди 2-3 години
ама ти си ликувай де, няма лошо
Идеята на опозицията бе не да свали правителството (не са толкова наивни), а да постигне един резултат, който я 'превъзхожда' поне с няколко гласа. За да може сега да каже: 'Ето, намалява парламентарната подкрепа към това провалило се правителство' и прочее и бла-бла.
Вместо това, опозицията регистрира един резултат, който е ПОД нейната текуща парламентарна сила.
Аз отбелязвам факта без да 'ликувам', а просто следвайки студената логика на цифрите.
Но е факт, че могат да ликуват коалиционните партньори. Поднесен им е един добър предизборен подарък.
Гост- Гост
Толкова е голямо разстоянието между управляващи и управлявани, все едно в различни държави живеят, че си мисля, че това ще изиграе номер на "управляващото мнозинство": на местните избори резултатът ще е друг..
Мисля, че ще са малко местни управници боядисани в трицветката.
Плевен, Ловеч и Стара Загора ще са червенички. Мнооооого здраво си ги държат тези области )))
**
В. Златев в Шумен беше много тачен кмет и областен, по-рано, - може да набере скорост отново.
Мисля, че ще са малко местни управници боядисани в трицветката.
Плевен, Ловеч и Стара Загора ще са червенички. Мнооооого здраво си ги държат тези области )))
**
В. Златев в Шумен беше много тачен кмет и областен, по-рано, - може да набере скорост отново.
Толкова е голямо разстоянието между управляващи и управлявани, все едно в различни държави живеят, че си мисля, че това ще изиграе номер на "управляващото мнозинство": на местните избори резултатът ще е друг..
Разбира се. Той се е очертал като 'друг' още при евроизборите.
Но за София твоята прогноза не е в унисон с горното ти твърдение. Ти предвиждаш следното, като след твоето предвиждане аз слагам в скоби процентите на съответните партии, получени на евроизборите в София град:
Бойко Борисов - 37% ( 27% )
Бриго Аспарухов - 28% ( 24% )
Мартин Заимов - 18% ( 22% )
Слави Бинев - 7,5% ( 10% )
Т.е. ти предвиждаш увеличаване на гласовете за БСП с 4% и намаляване на тези за СДС+ДСБ с 4% и тези за Атака с 2.5%. Това твое предвиждане не ми прилича на 'лош номер' за управляващите, поне в София..
Гост- Гост
генерализирах за България, изобщо.
Имаше едни местни избори (не помня годината, но ще да е било първите местни избори след '97 - масово спечелиха сините кандидати. Нещо, което бе повлияно от общата нагласа в страната. И нещо, което се съмнявам да се случи отново.
Всички области са уникални. Конкретни прогнози имам за областните градове, които написах по-рано.
За останалите - не мисля, че резултатът ще е паралелен на този от Вота за недоверие..
София си е чувствително друг казус, заради по-голямата публичност на кандидатите. И тук само PR-ите имат битка помежду си.. Също не мисля, че цветово ще се избират.
От диалози с връстници зная, че Заимов е предпочитан. Много.....баби мислят Б. Борисов за 'тато' и ГЕРБ асоциират с червена. Съмнявам се, че разпознават партийния си кандидат. Това за... по-малко мислещите възрастни.
(Тц-тц, колко меко го казах )
Имаше едни местни избори (не помня годината, но ще да е било първите местни избори след '97 - масово спечелиха сините кандидати. Нещо, което бе повлияно от общата нагласа в страната. И нещо, което се съмнявам да се случи отново.
Всички области са уникални. Конкретни прогнози имам за областните градове, които написах по-рано.
За останалите - не мисля, че резултатът ще е паралелен на този от Вота за недоверие..
София си е чувствително друг казус, заради по-голямата публичност на кандидатите. И тук само PR-ите имат битка помежду си.. Също не мисля, че цветово ще се избират.
От диалози с връстници зная, че Заимов е предпочитан. Много.....баби мислят Б. Борисов за 'тато' и ГЕРБ асоциират с червена. Съмнявам се, че разпознават партийния си кандидат. Това за... по-малко мислещите възрастни.
(Тц-тц, колко меко го казах )
Снобе, нали анкетата е за София? Борисов, Аспарухов, Заимов, Бинев..генерализирах за България, изобщо.
А за цялата страна, би било също интересно да се сравнят резултатите на 28.10 с тези на евроизборите. Но е много по-сложно, за да не кажа невъзможно. Предвид множеството местни коалиции от най-различен характер.
Поради това, сравнително 'чистата' политическа картина на София ще бъде обсъждана най-вече.
Гост- Гост
Вместо това, опозицията регистрира един резултат, който е ПОД нейната текуща парламентарна сила.
Мислех, че ти тук говориш за България изобщо
Мислех, че ти тук говориш за България изобщо
В този случай говорих за Парламента и това се вижда. Впрочем, ето една сравнителна таблица с резултатите на трите вота за недоверие към правителството Станишев. И това не е 'ликуване', Гес, а студени факти:Мислех, че ти тук говориш за България изобщо.
Вот на недов. ....... Гласували ....... Против (%) ..... За (%) ....... Въздържали се
19.04.2006 ..................... 228 ............... 166 (73) ........ 61 (27) ................ 1
02.03.2007 ..................... 224 ............... 163 (73) ........ 60 (27) ................ 1
23.10.2007 ..................... 222 ............... 160 (72) ........ 61 (27) ................ 1
Не мисля, че се забелязва някаква особена 'парламентарна ерозия' на управляващата коалиция.
Последната промяна е направена от на Вто 23 Окт 2007, 18:18; мнението е било променяно общо 1 път
Гост- Гост
Снобе, има ли при вас канал, който да предава изцяло дебатите в Парламента. 100% от тях, лайф?
Гост- Гост
имаше парламентарен радио-канал на дълги вълни, не знам дали не са го закрили
Guess wh- Гост
Страница 2 от 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1
» ИЗБОРИ 2011
» Блаже на избори !!!
» За или против промяна в избирателната система?
» Познай резултата на изборите !
» ИЗБОРИ 2011
» Блаже на избори !!!
» За или против промяна в избирателната система?
» Познай резултата на изборите !
Страница 2 от 7
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите