Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1
+20
gigatev
(Apostol na Svobodata)
blag009
дечо
pheras
Лаик
Надя
nikiforov
chocho
Радомир
komarKo
Помощ, граждани!
Логик
Робърт Боев
Homan
Boabab
Admin
Агата
Таки
Realistka
24 posters
Страница 15 от 41
Страница 15 от 41 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 28 ... 41
Re: Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1
Агата,Агата написа:гледам на панела честитката и за да обясня защо не приемам поздравления днес, ще ви предложа за четене и размисъл едно интервю.
разрешавам си лукса да го пусна цялото:
Проф. Пламен Цветков: Изучаваме историята си с русофилски, а това означава противобългарски поглед
благодаря ти, че постна това интервю...!
Четох го с голям интерес!
Realistka-
Брой мнения : 1193
Registration date : 25.12.2008
Homan,Homan написа:
Риъл, ти беше нещо споменавала за Маринов наскоро.... Сетих се за тебе, докат се опитвах да обясня на щерката защо в учебника й по История пише едно, а аз и таткото - говорим друго...
радвам се, че си се сетила за мен!
Говорете...говорете й на щерката. Ако сега все още не схваща какво богатство е присъствието ви, след време ще ви благодари...
Имаш двутомника на Димитър Маринов доколкото разбирам...това е библиографска рядкост вече! Страхотно ценен е. Ако имам време ще постна главата за русофилството в България - това е един бисер в нашата литература!
Realistka-
Надя проявява емоции...
и това никак не е лошо!Надя написа:Таки, не ти ли се повръща от тия тук?
Емоциите са нещо ценно - даже когато са отрицателни!
Realistka-
аз стоя зад теб Надюхина.........
"тия" - в ГУЛАГа!by Надя Yesterday at 21:53Таки, докога ще ги подслоняваш тия тук
Ква Германия? Кви пет лева? За такива, Сибир!by Надя Yesterday at 22:02
....................
Га, га, га. То преди 40 години всичко беше безвъзвратно загубено, та сега след 20 ли.... Аз лично разчитам на 4-тата българска държава. Някъде след межде 100 и 500 години.
Аз не знам на какво разчиташ, ама май е трябвало да си стоиш в Германия.
..... как така... Таки?by Надя Yesterday at 22:09
Таки, не ти ли се повръща от тия тук?
дечо- Брой мнения : 109
Registration date : 30.01.2009
И тоя не е за тук.дечо написа:"тия" - в ГУЛАГа!by Надя Yesterday at 21:53Таки, докога ще ги подслоняваш тия тукКва Германия? Кви пет лева? За такива, Сибир!by Надя Yesterday at 22:02
....................
Га, га, га. То преди 40 години всичко беше безвъзвратно загубено, та сега след 20 ли.... Аз лично разчитам на 4-тата българска държава. Някъде след межде 100 и 500 години.
Аз не знам на какво разчиташ, ама май е трябвало да си стоиш в Германия...... как така... Таки?by Надя Yesterday at 22:09
Наде,Надя написа:И тоя не е за тук.дечо написа:"тия" - в ГУЛАГа!by Надя Yesterday at 21:53Таки, докога ще ги подслоняваш тия тукКва Германия? Кви пет лева? За такива, Сибир!by Надя Yesterday at 22:02
....................
Аз не знам на какво разчиташ, ама май е трябвало да си стоиш в Германия...... как така... Таки?by Надя Yesterday at 22:09
защо си толкова нервна?!
В "Шкембето" нали си говорите за другаря Сталин! Хапнахте по една чорба със съмишлениците в негова памет...няма лошо! Шкембе-чорбата е тъкмо подходящо блюдо за помен на такъв величав вожд на половината от човечеството...прогресивната половина.
Тук сме се събрали не толкова прогресивната. За баланс!
Realistka-
Страхуваш се да не ти изгоня гостите ли? Няма страшно, те са толкова нахални, че ако не те открият в тоз Кибир, ще дойдат в другия. Нали знаеш приказката за краставите магарета?Realistka написа:Наде,Надя написа:И тоя не е за тук.дечо написа:"тия" - в ГУЛАГа!by Надя Yesterday at 21:53Таки, докога ще ги подслоняваш тия тукКва Германия? Кви пет лева? За такива, Сибир!by Надя Yesterday at 22:02
....................
защо си толкова нервна?!
В "Шкембето" нали си говорите за другаря Сталин! Хапнахте по една чорба със съмишлениците в негова памет...няма лошо! Шкембе-чорбата е тъкмо подходящо блюдо за помен на такъв величав вожд на половината от човечеството...прогресивната половина.
Знам я разбира се...приказката за краставите магарета...Надя написа:Страхуваш се да не ти изгоня гостите ли? Няма страшно, те са толкова нахални, че ако не те открият в тоз Кибир, ще дойдат в другия. Нали знаеш приказката за краставите магарета?Realistka написа:Наде,Надя написа:И тоя не е за тук.дечо написа:"тия" - в ГУЛАГа!by Надя Yesterday at 21:53Таки, докога ще ги подслоняваш тия тукКва Германия? Кви пет лева? За такива, Сибир!by Надя Yesterday at 22:02
....................
защо си толкова нервна?!
Вие с Рино и Шнеето на този принцип ли се събрахте да си гукате... :? bounce:
Realistka-
Не, ние сме на принципа, "противоположностите се привличат" .Realistka написа:Знам я разбира се...приказката за краставите магарета...Надя написа:Страхуваш се да не ти изгоня гостите ли? Няма страшно, те са толкова нахални, че ако не те открият в тоз Кибир, ще дойдат в другия. Нали знаеш приказката за краставите магарета?Realistka написа:Наде,Надя написа:И тоя не е за тук.дечо написа:"тия" - в ГУЛАГа!by Надя Yesterday at 21:53Таки, докога ще ги подслоняваш тия тукКва Германия? Кви пет лева? За такива, Сибир!by Надя Yesterday at 22:02
....................
защо си толкова нервна?!
Вие с Рино и Шнеето на този принцип ли се събрахте да си гукате... :? bounce:
И тоя, като тия! Директно за Сибир!Надя написа:И тоя не е за тук.дечо написа:"тия" - в ГУЛАГа!by Надя Yesterday at 21:53Таки, докога ще ги подслоняваш тия тукКва Германия? Кви пет лева? За такива, Сибир!by Надя Yesterday at 22:02
....................
Надя написа:Страхуваш се да не ти изгоня гостите ли? Няма страшно, те са толкова нахални, че ако не те открият в тоз Кибир, ще дойдат в другия. Нали знаеш приказката за краставите магарета?Realistka написа:Наде,Надя написа:И тоя не е за тук.дечо написа:"тия" - в ГУЛАГа!by Надя Yesterday at 21:53Таки, докога ще ги подслоняваш тия тукКва Германия? Кви пет лева? За такива, Сибир!by Надя Yesterday at 22:02
....................
защо си толкова нервна?!
гледай ти, гледай ти
какво стана с другата надя, която даваше съвети на соня как с добро...и т.н.
май и "християнска козина" не помага на нрава
Агата- Брой мнения : 397
Registration date : 07.01.2009
добро утро, кафеджийке
Агата- Брой мнения : 397
Registration date : 07.01.2009
какво стана с другата надя, която даваше съвети на соня как с добро...и т.н.
Отминаха Сирни Заговезни и карнавалът свърши ...
Много важно!
Добро утро на всички!
Good morning everybody!
Здравствуйте товарищи!
Bonjour Mesdames et Messieurs
Много е важно! Да не забравя!
Тази сутрин по Re:TV Явор Дачков пусна едно прекрасно изпълнение на част от саундтрека от филма (до колкото съм запомнила...не зная дали е правилно!) " Iternity and One Day" концерт с пианистката Елени.....(не запомних фамилията) и Атинската филхармония. Страхотно хубава музика!
Ригасе,
моля те подскажи ми името на пианистката, а също така и данните на диска със саундтрека, за да мога да си го поръчам тук - в София.
Good morning everybody!
Здравствуйте товарищи!
Много е важно! Да не забравя!
Тази сутрин по Re:TV Явор Дачков пусна едно прекрасно изпълнение на част от саундтрека от филма (до колкото съм запомнила...не зная дали е правилно!) " Iternity and One Day" концерт с пианистката Елени.....(не запомних фамилията) и Атинската филхармония. Страхотно хубава музика!
Ригасе,
моля те подскажи ми името на пианистката, а също така и данните на диска със саундтрека, за да мога да си го поръчам тук - в София.
Realistka-
Добро утро!
Агата написа:добро утро, кафеджийке
Добро утро, Агата!
Много е приятно някой да направи кафе вместо мен и за мен...
Не ми се е случвало много често.
Ето защо се радвам на такива жестове...
Приятен ден!
Realistka-
Сибир...рискова дестинация!
Дечо,дечо написа:И тоя, като тия! Директно за Сибир!Надя написа:И тоя не е за тук.дечо написа:"тия" - в ГУЛАГа!by Надя Yesterday at 21:53Таки, докога ще ги подслоняваш тия тукКва Германия? Кви пет лева? За такива, Сибир!by Надя Yesterday at 22:02
....................
вие ми напомнихте отминали времена от живота на форума, когато имаше тема: "За да има мир - Реалистка в Сибир"...и още 6-7 други теми от същия жанр...Както и да е..."всичко тече"...
Realistka-
Много съм тъпа....
все не мога да се сетя кой може да е изпълнителят на тази роля...Таки написа:Отминаха Сирни Заговезни и карнавалът свърши ...
Realistka-
Eternity and a Day
Колежке кафеджийке, предполагам, че става дума за филма на Тео Ангелопулос Eternity and a Day, на който музиката е писала Eleni Karaindrou. Това е основната тема:
а това - някои сцени от филма:
https://www.youtube.com/watch?v=pdf0P2gLtko
Предполагам, че споменатата от теб Елени е самата композиторка, която е и добра пианистка.
а това - някои сцени от филма:
https://www.youtube.com/watch?v=pdf0P2gLtko
Предполагам, че споменатата от теб Елени е самата композиторка, която е и добра пианистка.
......всеки си ратува за нещо!Realistka написа:Дечо,дечо написа:И тоя, като тия! Директно за Сибир!Надя написа:И тоя не е за тук.дечо написа:"тия" - в ГУЛАГа!by Надя Yesterday at 21:53Таки, докога ще ги подслоняваш тия тукКва Германия? Кви пет лева? За такива, Сибир!by Надя Yesterday at 22:02
....................
вие ми напомнихте отминали времена от живота на форума, когато имаше тема: "За да има мир - Реалистка в Сибир"...и още 6-7 други теми от същия жанр...Както и да е..."всичко тече"...
Надя, като човек с хладен ум, горещо сърце и чисти ръце, си е привързана към по-хладните региони от матушката Рус--североизточните!
Благодаря ти, Ригас! Това е...-Таки написа:Колежке кафеджийке, предполагам, че става дума за филма на Тео Ангелопулос Eternity and a Day, на който музиката е писала Eleni Karaindrou. Това е основната тема:
Като ответен жест утре ще поздравя с това изпълнение онази журналистка от "Демокрация", дето навремето си я ухажвал в Мелник. Тя ще ми гостува след обяд с още две общи приятелки...така, че ще те споменем с добро... Може да се изфукаш където трябва. Тя си е същата хубавица с тази разлика, че вече има внучка-американка!
Realistka-
най-сетне и в София намерих място, където продават органа на прогресивните комунистически ентелектоалци New Yorker !
VENSEREMOS!
VENSEREMOS!
Нали знаеш, че някои го получават на килограм!komarKo написа:най-сетне и в София намерих място, където продават органа на прогресивните комунистически ентелектоалци New Yorker !
VENSEREMOS!
Хубаво списание наистина!
Съизмеримо единствено с "Новый мир"...
Realistka-
Добро утро на всички!
Good morning everybody!
Здравствуйте товарищи!
Влизам, за да ви информирам за едно събитие, което си заслужава и което е изключително за България...
. Пътьом ще стане дума и за една изключителна жена. Жената, за която нямам думи, с които да изразя възторга си от нея, е Малина Петрова.
Изключителен човек. Всяка нация с усет към стойностното би се гордяла с нея. Но слепият случай, съдбата, е решила тя да се роди в България.
Колко души знаят , че тя съществува?! Че е тук - до нас и че диша същия въздух?!
Малина е подарък от небето...
Така мисля аз и винаги се притеснявам при срещата си с нея...притеснява ме ръста й . Духовния.
Може да надникнете в Гугъл, за да прочетете нещо за нея...въпреки, че се съмнявам да можете да схванете от отбелязаното нейната мащабна фигура...
Предпоследният й филм беше за Кирил Христов.
А сега, новият филм е "Приключено по давност". Той е за подпалването на Партийния дом. Филмът е от три части. Всяка по 1 час.
Ще бъде прожектиран в ДОМ НА КИНОТО на 18 март от 19:00 часа.
В Програмата за Филм феста е обявено, че прожекцията ще бъде в "Люмиер".
ТОВА НЕ Е ВЯРНО. Това е дезинформация!
Приятели твърдят, че грешката не е случайна...аз най-напред не съобразих това, но сега също мисля така...
Така че филмът (три часа) ще се представи в ДОМА НА КИНОТО!
Good morning everybody!
Здравствуйте товарищи!
Влизам, за да ви информирам за едно събитие, което си заслужава и което е изключително за България...
. Пътьом ще стане дума и за една изключителна жена. Жената, за която нямам думи, с които да изразя възторга си от нея, е Малина Петрова.
Изключителен човек. Всяка нация с усет към стойностното би се гордяла с нея. Но слепият случай, съдбата, е решила тя да се роди в България.
Колко души знаят , че тя съществува?! Че е тук - до нас и че диша същия въздух?!
Малина е подарък от небето...
Така мисля аз и винаги се притеснявам при срещата си с нея...притеснява ме ръста й . Духовния.
Може да надникнете в Гугъл, за да прочетете нещо за нея...въпреки, че се съмнявам да можете да схванете от отбелязаното нейната мащабна фигура...
Предпоследният й филм беше за Кирил Христов.
А сега, новият филм е "Приключено по давност". Той е за подпалването на Партийния дом. Филмът е от три части. Всяка по 1 час.
Ще бъде прожектиран в ДОМ НА КИНОТО на 18 март от 19:00 часа.
В Програмата за Филм феста е обявено, че прожекцията ще бъде в "Люмиер".
ТОВА НЕ Е ВЯРНО. Това е дезинформация!
Приятели твърдят, че грешката не е случайна...аз най-напред не съобразих това, но сега също мисля така...
Така че филмът (три часа) ще се представи в ДОМА НА КИНОТО!
Realistka-
продължение
Установих, че в "Програмата" на фолмфеста в началните стрланици с цялостното разписанието за феста за този филм е написано че прожекцията ще бъде в Дома на киното, а на стр. 36 на същата програма в анотацията за филма е написано, че прожекцията ще е в Люмиер.
Имам подозрения, че потенциалните зрители просто ще се пръснат...
Може и това да е целта.
Защото в Нета намерих следното:
Оказва се, че това е част от предприетите действия, които не са от вчера. Това разбрах, след като надникнах в Гугъл и открих ето това:
цялата статия
Имам подозрения, че потенциалните зрители просто ще се пръснат...
Може и това да е целта.
Защото в Нета намерих следното:
Оказва се, че това е част от предприетите действия, които не са от вчера. Това разбрах, след като надникнах в Гугъл и открих ето това:
Малина Петрова срещу Главния секретар на Народното събрание
І инстанция – а.д. № 3721/2008 г. на АССГ, ІІ отд., 31 състав
Заявление:
През м. декември 2007 г. Малина Петрова (режисьор) отправя искане до председателя на Народното събрание (НС) г-н Георги Пирински за достъп до помещенията в сградата на площад “Княз Александър І Батенберг” № 1. Целта на г-жа Петрова, е да направи снимки за филм със заглавие “Гюро Михайлов и подпалвачите”, възложен й за изработване след спечелен конкурс от Националния филмов център към Министерство на културата през ноември 2006 г. Филмът е свързан с едно от важните събития от обществения живот в България през последните 18 години - подпалването на Партийния дом през 1990 г.
Месеци наред искането й не получава отговор. Ето защо, на 15 май 2008 г. Малина Петрова подава заявление за достъп до обществена информация по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ), с което иска да й се предостави информация за официалния отговор на председателя на Народното събрание, в каквато и форма да е той.
Отказ:
С писмо от 29 май 2008 г., подписано от главния секретар на Народното събрание, г-жа Петрова е уведомена, че не може да й бъде осигурен достъп до сградата на Народното събрание. Посочено е, че сградата е със специален ограничен режим на достъп, както и че в случай, че бъде предоставен искания достъп до сградата, то ще бъдат изолирани части от сградата на НС, ще се наруши достъпът на депутати и служители до работните им места, функционирането на Народното събрание.
Жалба:
С подкрепата на ПДИ отказът е обжалван пред Административен съд – София град (АССГ). В жалбата е посочено, че по съдържанието си писмото представлява отказ да бъде допусната режисьорката в сградата на НС и да упражни правото си да търси, получава и разпространява информация. В случая става въпрос не само за нейното лично право, но и за работещия екип и за правото на гражданите да получат информацията, която тя би разпространила чрез филма си. Отбелязано е и че още с първото си искане г-жа Петрова е посочила изрично, че желае за осигуряване на достъп до сградата на НС да бъде съобразено най-подходящото време, в това число неприсъствени за народните представители дни и т.н. с цел максимално удобство за всички.
Развитие пред І инстанция:
Делото е разгледано в три открити съдебни заседания. При първите 2 от тях делото е отложено за събиране на доказателства. На третото заседание през м. ноември 2008 г. е даден ход по същество и е обявено за решаване. Процесуалният представител на главния секретар твърди, че направеното искане по никакъв начин не може да се определи като искане за достъп до обществена информация по смисъла на чл. 2 от ЗДОИ, тъй като с поискания достъп жалбоподателката не може да да си състави мнение за дейността на НС. Позовава се на обстоятелството, че е създадена и следва да се отчете специфичната нормативна уредба, а именно чл. 8 от Правилника за организацията на дейността на НС (ПОДНС), който вменява на председателя на НС задължението и правомощието да организира вътрешния ред в сградите на НС и да осигурява условия за работа на народните представители. Твърди, че в конкретния случай е потърсен баланса на интересите, като във всички случай се осигурява достъп до сградите на НС на всички лица, които имат интерес към работата на НС, но случаят на жалбоподателката не е такъв.
Решение І инстанция:
С Решение № 1083 от 23 декември 2008 г. ( 13,8 MB) състав на АССГ отменя отказа на главния секретар на НС и му изпраща преписката с указания да предостави искания достъп, но в дни и часове, каквито сам прецени за най-подходящи с оглед осъществяването на дейността на НС. В мотивите си съдебният състав стига до извода, че в конкретния – специфичен и необичаен случай, поисканият от жалбоподателката достъп до сградата на НС и съответно предоставянето на такъв достъп, за да бъдат направени снимки за филм, представлява своеобразен достъп до обществена информация. Съображенията на съда, за да приеме това са, че като сграда с историческо значение, пресъздаването (заснемането) на облика на сградата (отвън и отвътре), както и пресъздаването на събития, случили се там в минало време, представляват визуална информация, свързана с обществения живот, макар и в минало време, а именно с част от най-новата история на Република България. В решението е отбелязано и че към настоящия момент сградата на пл. “Ал. Батенберг”, като натоварена със съответната историческа информация сграда, се стопанисва от НС, и съответните органи на НС са единствените задължени субекти, към които жалбоподателката може да се обърне за търсене и получаване на тази информация. Съдебният състав излага и мотив, че чл. 2 от ЗДОИ следва да се тълкува разширително, като такъв, който се отнася не само до сегашното време, но и до миналото такова, а именно до търсенето, възпроизвеждането и разпространяването на обществена информация – факти и събития – с историческа стойност. На последно място в решението са изложени и аргументи за това как и кога следва да се предостави достъп до сградата на НС. Тъй като достъпът не може да бъде безконтролен, то според съдебния състав в правомощията на главния секретар е да определи в кои дни и по кое време да бъде предоставен достъп до сградата на НС, включително във времето на парламентарна ваканция, когато не би била засегната по никакъв начин дейността на народните представители и институцията.
цялата статия
Realistka-
Помощ, граждани! написа:много добро интервю на проф. Цветков
Дрън, дрън!!!! Според гусин ПРОФЕСЬОРА, май по - добре е било СЕГА да пишеме на ЛАТИНИЦА българският диалект в ТУРСКИЯ ЕЗИК !!!
Поредните псевдо български патриотични слова!!!!
Тоя професьор, ясно ли му Е че ДОРИ когато оди до КЕНЕФО, си прави някаква сметка, я да се нарани без да се изцапа, я дъто да не МУ лови паяжина и т.н.!!!
Кибик Блаже
ПП.Покажи ми поне един пасаж на професьоря, в който не плюе народо...помощ,ГРАЖДАНИН ???
blag009-
Брой мнения : 1172
Registration date : 15.10.2007
Страница 15 от 41 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 28 ... 41
Страница 15 от 41
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите