Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1
+20
gigatev
(Apostol na Svobodata)
blag009
дечо
pheras
Лаик
Надя
nikiforov
chocho
Радомир
komarKo
Помощ, граждани!
Логик
Робърт Боев
Homan
Boabab
Admin
Агата
Таки
Realistka
24 posters
Страница 17 от 41
Страница 17 от 41 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 29 ... 41
Re: Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1
Надя написа:Добре де, Вие сте "уважаема", не виждам нищо лошо в едно такова обръщение, пък и не ми приличате на консерватор.Realistka написа:За мен може и без "мила" и "скъпа" Аз се отказвам доброволно!Надя написа:Към мен както искаш, дори можеш и на -ма, може и по име, щото сме си близки, но към останалите задължително трябва за всяка една поотделно да е "мила", може и "скъпа", за да не ти се обидят.дечо написа:Мила Надя, как да се обръщам към теб за напред, без да те оскърбя ако по същият начин се обърна и към министрите Масларова или Етем........или онази красива дама(със изящно-красивото си синче магистрат!)) собственичката на ТОТОто, а сега медийна магнатка?Надя написа:За банковите институции не съм сигурна, уважаеми, но аз се стремя да не греша.дечо написа:Амммм.
Надя, като една банкова институция.........никога не греши!
Много разчитам на помощта ти в този случай!
Много тъпо ми звучи! Какво е това будоарно - "мила", "скъпа"...
Така си говорят разни перхидролки...
А пък "уважаема" е още по-тъпо. Като на кметица или на попадия...
Глупости без край...
Как могат да ги измислят?!
Тази "политическа коректност" тръгна от Щатите и по-тъпо нещо от това изобретение не съм чувала...
Realistka-
Брой мнения : 1193
Registration date : 25.12.2008
Ако трябва да бъда искрена и на мен много не ми харесват тези "нововъведения"Realistka написа:Надя написа:Добре де, Вие сте "уважаема", не виждам нищо лошо в едно такова обръщение, пък и не ми приличате на консерватор.Realistka написа:За мен може и без "мила" и "скъпа" Аз се отказвам доброволно!Надя написа:Към мен както искаш, дори можеш и на -ма, може и по име, щото сме си близки, но към останалите задължително трябва за всяка една поотделно да е "мила", може и "скъпа", за да не ти се обидят.дечо написа:Мила Надя, как да се обръщам към теб за напред, без да те оскърбя ако по същият начин се обърна и към министрите Масларова или Етем........или онази красива дама(със изящно-красивото си синче магистрат!)) собственичката на ТОТОто, а сега медийна магнатка?Надя написа:За банковите институции не съм сигурна, уважаеми, но аз се стремя да не греша.дечо написа:Амммм.
Надя, като една банкова институция.........никога не греши!
Много разчитам на помощта ти в този случай!
Много тъпо ми звучи! Какво е това будоарно - "мила", "скъпа"...
Така си говорят разни перхидролки...
А пък "уважаема" е още по-тъпо. Като на кметица или на попадия...
Глупости без край...
Как могат да ги измислят?!
Тази "политическа коректност" тръгна от Щатите и по-тъпо нещо от това изобретение не съм чувала...
Аз от доста време ползвам обръщението "колега" ..
Без оглед дали става дума за истински колеги или за нарочени. В крайна сметка, при тази ширеща се глобализация, всички ставаме все-повече колеги по съдба ..
Но обръщението "Dear" , преведено като "Драги" ( а не "мили' ) не бива да се отхвърля. Друг е въпросът, че то не ми звучи добре без "Mr" или "Mrs". Друго си е "Драги г-н Иванов" , а съвсем друго - "Драги Иванов" ..
Но обръщението "Dear" , преведено като "Драги" ( а не "мили' ) не бива да се отхвърля. Друг е въпросът, че то не ми звучи добре без "Mr" или "Mrs". Друго си е "Драги г-н Иванов" , а съвсем друго - "Драги Иванов" ..
Точно така!Таки написа:Без оглед дали става дума за истински колеги или за нарочени. В крайна сметка, при тази ширеща се глобализация, всички ставаме все-повече колеги по съдба ..
А ако сложиш "Уважаема Михайлова" просто е страховито...
Realistka-
Риъл, що не кажеш на Борислав да се отбива и тук? Или се страхува да не го изгонят от МпФ?
Добър ден на всички!
Good afternoon everybody!
Здравствуйте товарищи!
Bonjour Mesdames et Messieurs
Защото Борислав не е нито малоумен, нито малолетен, та да се налага аз да му казвам какво да прави...
Освен това, когато ми е скучно винаги намирам нещо , с което да си запълня времето, вместо да се забавлявам с дребни форумни интрижки...
Здравствуйте товарищи!
Bonjour Mesdames et Messieurs
Надя написа:Риъл, що не кажеш на Борислав да се отбива и тук? Или се страхува да не го изгонят от МпФ?
Защото Борислав не е нито малоумен, нито малолетен, та да се налага аз да му казвам какво да прави...
Освен това, когато ми е скучно винаги намирам нещо , с което да си запълня времето, вместо да се забавлявам с дребни форумни интрижки...
Realistka-
Съобщение
Днес, 18 март 2009 г. от 19 часа в Дома на киното ще се прожектира новият документален филм на Малина Петрова "Приключено по давност".
Филмът е от три части - всяка по 1 час, та общо прожекцията ще бъде 3 часа.
Този филм е за подпалването на бившия партиен дом...
Филмът е от три части - всяка по 1 час, та общо прожекцията ще бъде 3 часа.
Този филм е за подпалването на бившия партиен дом...
Realistka-
Права си, в края на краищата той е човекът, който трябва да реши, но на мен лично би ми било приятно да поразговарям тук с него, защото друг начин просто не виждам.Realistka написа:Добър ден на всички!
Здравствуйте товарищи!
Bonjour Mesdames et MessieursНадя написа:Риъл, що не кажеш на Борислав да се отбива и тук? Или се страхува да не го изгонят от МпФ?
Ах, драга !Надя написа:Права си, в края на краищата той е човекът, който трябва да реши, но на мен лично би ми било приятно да поразговарям тук с него, защото друг начин просто не виждам.Realistka написа:Добър ден на всички!
Здравствуйте товарищи!
Bonjour Mesdames et MessieursНадя написа:Риъл, що не кажеш на Борислав да се отбива и тук? Или се страхува да не го изгонят от МпФ?
Разбирам терзанията ти, но ролята на сваха не ми е по мярка!
Нали се сещаш какво си мисля за теб!
Realistka-
Не знам какво си мислиш за мен, но ако е това, за което се досещам, не си права. Явно две години виртуално познанство не са били достатъчни.Realistka написа:Ах, драга !Надя написа:Права си, в края на краищата той е човекът, който трябва да реши, но на мен лично би ми било приятно да поразговарям тук с него, защото друг начин просто не виждам.Realistka написа:Добър ден на всички!
Здравствуйте товарищи!
Всичко в живота не може да си изберем. Например - къде и кога да се родим. Това е сляпа лотария...Но някои житейски роли все пак са въпрос на личен избор.Надя написа:Не знам какво си мислиш за мен, но ако е това, за което се досещам, не си права. Явно две години виртуално познанство не са били достатъчни.Realistka написа:Ах, драга !Надя написа:Права си, в края на краищата той е човекът, който трябва да реши, но на мен лично би ми било приятно да поразговарям тук с него, защото друг начин просто не виждам.Realistka написа:Добър ден на всички!
Здравствуйте товарищи!
Realistka-
Все още ли си мислиш, че играя роля?Realistka написа:Всичко в живота не може да си изберем. Например - къде и кога да се родим. Това е сляпа лотария...Но някои житейски роли все пак са въпрос на личен избор.Надя написа:Не знам какво си мислиш за мен, но ако е това, за което се досещам, не си права. Явно две години виртуално познанство не са били достатъчни.Realistka написа:Ах, драга !Надя написа:Права си, в края на краищата той е човекът, който трябва да реши, но на мен лично би ми било приятно да поразговарям тук с него, защото друг начин просто не виждам.Realistka написа:Добър ден на всички!
Здравствуйте товарищи!
[quote="Надя"][quote="Realistka"][quote="Надя"][quote="Realistka"]
Надя написа:Все още ли си мислиш, че играя роля?Realistka написа:Добър ден на всички!Надя написа:Риъл, що не кажеш на Борислав да се отбива и тук? Или се страхува да не го изгонят от МпФ?
Освен това, когато ми е скучно винаги намирам нещо , с което да си запълня времето, вместо да се забавлявам с дребни р.
Ако трябва да бъда искрен, отговорът е ДА!Надя Yesterday at 22:36
Realistka написа:
.........Надя написа:
Ако трябва да бъда искрена и на мен много не ми харесват тези "нововъведения" Neutral
дечо- Брой мнения : 109
Registration date : 30.01.2009
Приключено по давност!
не мога да се стърпя...да не споделя...
Току-що се връщам от прожекцията на един филм. Страхотен...
Но нека подред
Преди няколко дни писах в стария Кибер нещо такова:
Жената, за която нямам думи, с които да изразя възторга си от нея, е Малина Петрова.
Изключителен човек. Всяка нация с усет към стойностното би се гордяла с нея. Но слепият случай, съдбата, е решила тя да се роди в България.
Колко души знаят , че тя съществува?! Че е тук - до нас и че диша същия въздух?!
Малина е подарък от небето...
Така мисля аз и винаги се притеснявам при срещата си с нея...притеснява ме ръста й . Духовния.
Може да надникнете в Гугъл, за да прочетете нещо за нея...въпреки, че се съмнявам да можете да схванете от отбелязаното нейната мащабна фигура...
Предпоследният й филм беше за Кирил Христов.
А сега, новият филм е "Приключено по давност". Той е за подпалването на Партийния дом. Филмът е от три части. Всяка по 1 час.
Ще бъде прожектиран в ДОМ НА КИНОТО на 18 март от 19:00 часа.
В Програмата за Филм феста е обявено, че прожекцията ще бъде в "Люмиер".
ТОВА НЕ Е ВЯРНО. Това е дезинформация!
Приятели твърдят, че грешката не е случайна...аз най-напред не съобразих това, но сега също мисля така...
Така че филмът (три часа) ще се представи в ДОМА НА КИНОТО!
И така аз се връщам от тази прожекция...
Боже, Боже..
Тази Малина! как е могла да направи това чудо...
В киносалона бяха всички "герои", които тя търпеливо беше интервюирала за филма:
Генерал Атанас Семерджиев, д-р Тренчев, Петко Симеонов, Ивайло Трифонов, Желю Желев, Михаил Иванов, Любен Гоцев, хора от охраната на Партийния дом от онова време, слабичкото момче, станало вече дебел мъж, което при пожара заплашваше, че ще се подпали, ако не свалят звездата от Партийния дом...още двама "подпалвачи"(забравих им имената)...
Забележителен филм. Каква манипулация е бил този палеж...какво нещо! .
Забележителна жена е Малина Петрова. Такъв творец...Каква смелост, каква искреност! Почти към края на филма има една реплика на Петко Симеонов, в която той се обръща към Малина и й казва: - Госпожо, срещу кого се изправяте! Това са службите + криминални типове + лумпени, които сега управляват България. Този филм никога няма да излезе по екраните...никога!
Така завършва филма.
Току-що се връщам от прожекцията на един филм. Страхотен...
Но нека подред
Преди няколко дни писах в стария Кибер нещо такова:
Жената, за която нямам думи, с които да изразя възторга си от нея, е Малина Петрова.
Изключителен човек. Всяка нация с усет към стойностното би се гордяла с нея. Но слепият случай, съдбата, е решила тя да се роди в България.
Колко души знаят , че тя съществува?! Че е тук - до нас и че диша същия въздух?!
Малина е подарък от небето...
Така мисля аз и винаги се притеснявам при срещата си с нея...притеснява ме ръста й . Духовния.
Може да надникнете в Гугъл, за да прочетете нещо за нея...въпреки, че се съмнявам да можете да схванете от отбелязаното нейната мащабна фигура...
Предпоследният й филм беше за Кирил Христов.
А сега, новият филм е "Приключено по давност". Той е за подпалването на Партийния дом. Филмът е от три части. Всяка по 1 час.
Ще бъде прожектиран в ДОМ НА КИНОТО на 18 март от 19:00 часа.
В Програмата за Филм феста е обявено, че прожекцията ще бъде в "Люмиер".
ТОВА НЕ Е ВЯРНО. Това е дезинформация!
Приятели твърдят, че грешката не е случайна...аз най-напред не съобразих това, но сега също мисля така...
Така че филмът (три часа) ще се представи в ДОМА НА КИНОТО!
И така аз се връщам от тази прожекция...
Боже, Боже..
Тази Малина! как е могла да направи това чудо...
В киносалона бяха всички "герои", които тя търпеливо беше интервюирала за филма:
Генерал Атанас Семерджиев, д-р Тренчев, Петко Симеонов, Ивайло Трифонов, Желю Желев, Михаил Иванов, Любен Гоцев, хора от охраната на Партийния дом от онова време, слабичкото момче, станало вече дебел мъж, което при пожара заплашваше, че ще се подпали, ако не свалят звездата от Партийния дом...още двама "подпалвачи"(забравих им имената)...
Забележителен филм. Каква манипулация е бил този палеж...какво нещо! .
Забележителна жена е Малина Петрова. Такъв творец...Каква смелост, каква искреност! Почти към края на филма има една реплика на Петко Симеонов, в която той се обръща към Малина и й казва: - Госпожо, срещу кого се изправяте! Това са службите + криминални типове + лумпени, които сега управляват България. Този филм никога няма да излезе по екраните...никога!
Така завършва филма.
Realistka-
Продължение
Във филма за палежа на Партийния дом се разбра и бяха показани плановете на съответните етажи...
Та хората свидетелстваха за това, че два месеца преди това е ставала подготовката от специална група, най-вероятно под ръководството на Любен Гоцев...
Горяли са стаите с документите свързани с финансовите отчети...Главно...става дума за парите и за това как започва "създаването на капитализма", което е по специален сценарий, разбира се...Така че нищо чудно как е било нагласено това...
Та хората свидетелстваха за това, че два месеца преди това е ставала подготовката от специална група, най-вероятно под ръководството на Любен Гоцев...
Горяли са стаите с документите свързани с финансовите отчети...Главно...става дума за парите и за това как започва "създаването на капитализма", което е по специален сценарий, разбира се...Така че нищо чудно как е било нагласено това...
Realistka-
Истината е, че комунистите се оказаха по-подготвени за пазарната икономика от всички други...
И това не можа да се промени през последните 20 години.
За което не са виновни комунистите.
Робърт Боев-
Брой мнения : 761
Registration date : 14.01.2008
Робърт Боев написа:Истината е, че комунистите се оказаха по-подготвени за пазарната икономика от всички други...
За такава крими-икономика - да! Без съмнение - те са спецовете!
Преди 1989 г. да не би аз да съм участвала в каналите за дрога?
Заедно с яките момчета от спортните училища...
В чии ръце бяха външно-търговските дружества?!
А пускането на фалшиви долари и марки - да не са ги научили вчера и да ги правят с ксерокс?!
Ясно като бял ден...те си го вече и признават...
Каква вина?! Дума да не става те са си ангелчета с бели крилца. Всяка седмица си дават крилцата в химическото чистене...
Realistka-
Робърт Боев написа:Истината е, че комунистите се оказаха по-подготвени за пазарната икономика от всички други...
Истината е, че комунистите бяха прекрасно подготвени като хора лицемерили поколения.
Добре, да се поясня....
Комунистите ЗНАЕХА за всичко, което щеше да се случи след 1989, и се бяха подготвили за него. С всички тези външно-търговски дружества, куфарчета с пари, и т.н.
ЗАЩО демократичните правителства след 1989 не направиха абсолютно нищо, за да потърсят сметка за всичко това?
Кой им попречи?
През април 1997 СДС спечели с абсолютно мнозинство парламентарните избори, излъчи правителство и управлява 4 години. През това време президент беше Петър Стоянов.
Значи контрола на Парламента, Правителството и Президента бяха от една и съща политическа сила, и имаше абсолютно всички ресурси да се стигне до дъното на всичко, което комунистите са правили. И освен това - което е по-важно - да попречи със закони и други механизми това да не продължава.
ЗАЩО не го направиха?
Когато си отговорите на всичко това, ще разберете какво се случи в България през тези 20 години. И какво ще се случва в следващите 20 години.
Комунистите ЗНАЕХА за всичко, което щеше да се случи след 1989, и се бяха подготвили за него. С всички тези външно-търговски дружества, куфарчета с пари, и т.н.
ЗАЩО демократичните правителства след 1989 не направиха абсолютно нищо, за да потърсят сметка за всичко това?
Кой им попречи?
През април 1997 СДС спечели с абсолютно мнозинство парламентарните избори, излъчи правителство и управлява 4 години. През това време президент беше Петър Стоянов.
Значи контрола на Парламента, Правителството и Президента бяха от една и съща политическа сила, и имаше абсолютно всички ресурси да се стигне до дъното на всичко, което комунистите са правили. И освен това - което е по-важно - да попречи със закони и други механизми това да не продължава.
ЗАЩО не го направиха?
Когато си отговорите на всичко това, ще разберете какво се случи в България през тези 20 години. И какво ще се случва в следващите 20 години.
Робърт Боев-
Имаш право...
Аз също си задавам тези въпроси...и нямам резонни отговори.Робърт Боев написа:Добре, да се поясня....
Кой им попречи?
ЗАЩО не го направиха?
Realistka-
Робърт Боев написа:
едва ли на твое място бих хабил усилия да убеждавам тук, че Иван Костов е един съглашател с бившите комунисти - или каквото и да е конспиративното нещо, дето си замислил
по-добре канализирай енергията си другаде
Аз нищо конспиративно не съм замислил.
Опитвам се да кажа, че е полезно всеки да се замисли над няколко важни неща, които се случиха в България.
На тебе след като не ти се говори за това - ОК.
Опитвам се да кажа, че е полезно всеки да се замисли над няколко важни неща, които се случиха в България.
Робърт Боев-
Викторе,Помощ, граждани! написа:Робърт Боев написа:
едва ли на твое място бих хабил усилия да убеждавам тук, че Иван Костов е един съглашател с бившите комунисти - или каквото и да е конспиративното нещо, дето си замислил
по-добре канализирай енергията си другаде
ще си позволя да правя това, което ти правиш редовно...
Удивлява ме лекотата, с която даваш мнения кой от какво се възхищавал, кой какво харесвал, къде да си хаби силите, кой къде да не ги хаби...
Такова поведение най-често издава предубеждения, присъщи за хора с не особено дълбоко мислене...
Имам впечатление, че може би над 80% от твоите постинги са тълкувания на чуждо форумно поведение.
Ето че и аз ще ти дам акъл:
На твое место бих оставила проблема "кой, кога и как" за учителките от началните класове и бих обърнала внимание на политическите събития в нашия живот.
С интерес ще прочета такъв твой анализ
Realistka-
Робърт Боев написа:Аз нищо конспиративно не съм замислил.
грешиш - говори ми се
Страница 17 от 41 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 29 ... 41
Страница 17 от 41
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите