Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1
+20
gigatev
(Apostol na Svobodata)
blag009
дечо
pheras
Лаик
Надя
nikiforov
chocho
Радомир
komarKo
Помощ, граждани!
Логик
Робърт Боев
Homan
Boabab
Admin
Агата
Таки
Realistka
24 posters
Страница 20 от 41
Страница 20 от 41 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 30 ... 41
Много мерси!
Благодарности за рекламата!
Шапката ми падна...
Аз сега ще направя една друга реклама...
Шапката ми падна...
Аз сега ще направя една друга реклама...
Realistka-
Брой мнения : 1193
Registration date : 25.12.2008
Браво!
Риъл, бодна ме в сърдцето с тез сакъзчета, ще знаеш! Два пъти садя на вилата, в едни кашпи, и двата пъти отидоха зян. Кажи ми как да си украся прозорците и чардака с тез великолепни и тъй непретенциозни цветни радости, като ходя през уикендите, и няма кой да ми ги полива редовно ... през лятото?!?! Не мога да измисля, нито да сътворя капкова поливна система, защото там ми е малко сложна ситуацията... Водата я черпим от кладенец с хидрофорна помпа, но когато ни няма, всичко се изключва от захранващата ел-система, защото чорбаджиите от ЧЕЗ ни пускат една електрика - от 130 до 260-280 напрежение... Та такива ми ти работи едни - трагични
Homan-
Брой мнения : 1228
Registration date : 12.12.2007
Re: Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1
Решила съм да прося... Ако Таки рече да идва пак в София... Таки, моля те да ми донесеш армаган - малко Атински или ваши вилни цветя - на семка или на коренче, та дано успея да завъдя нещо, което би издържало на засушаванията при мен, на Томпсън... Положението е на живот и смърт Бях четири дни там, плевих, копах, заравнявах, подрязвах, получи се много прилично, снимки не съм правила, но ако ми видиш ръцете, веднага ще познаеш каква съм неуморна работливка... Иска ми се поне този път да успея да си подредя хубавите лехи... Боднах латинки и невен - те издържат винаги на променливото време в гората и на въздушните течения по дефилето.. Но с поливането наистина си е драма Дори цветните храсти едва кретат... Сал едната ми японска дюлка цъфна за чудо и приказ... Имам зюмбюл, лаленца - таквиз като на Логика, нарцисите са се изкекерчили от цъфтеж, плъзнали са игликите.... Чакам перуниките... Но не ми стига...
Homan-
Благодаря, Венци, имам си - крадени, хванаха се веднага Млади са, но имат великолепен цвят Чакам ги да се разлистят, вчера ги поокастрих...
Homan-
" Таки, моля те да ми донесеш армаган "
Армаганът може да се прати и по пощата, във вид на семенца. Жена ми има навика да събира такива от цветятя ни. Ще се консултирам с нея, но успекът не е гарантиран. Климатите са твърде различни и доста рядко нещо, което ни е било носено от БГ е вървяло добре тук и обратното.
По принцип, местната флора се нуждае от вода не по-малко от по-северните, но издържа повече на жега, респ. по-малко на студ и лед. Водещата роля на жегата сме я усещали на няколко пъти, при много топли лета. Ти може да се съдереш от поливане (задължително вечерно време) и пак растенията са като полумъртви. Мори ги жегата, без да им липсва водата.
От общи климатични съображения мисля, че градинарят от Панчарево ( а и Боабабът ) ще ти бъдат от по-голяма полза, отколкото градинарят от Еретрия..
По принцип, местната флора се нуждае от вода не по-малко от по-северните, но издържа повече на жега, респ. по-малко на студ и лед. Водещата роля на жегата сме я усещали на няколко пъти, при много топли лета. Ти може да се съдереш от поливане (задължително вечерно време) и пак растенията са като полумъртви. Мори ги жегата, без да им липсва водата.
От общи климатични съображения мисля, че градинарят от Панчарево ( а и Боабабът ) ще ти бъдат от по-голяма полза, отколкото градинарят от Еретрия..
Хоман, мила,Homan написа:Риъл, бодна ме в сърдцето с тез сакъзчета, ще знаеш! Два пъти садя на вилата, в едни кашпи, и двата пъти отидоха зян. Кажи ми как да си украся прозорците и чардака с тез великолепни и тъй непретенциозни цветни радости, като ходя през уикендите, и няма кой да ми ги полива редовно ... през лятото?!?! Не мога да измисля, нито да сътворя капкова поливна система, защото там ми е малко сложна ситуацията... Водата я черпим от кладенец с хидрофорна помпа, но когато ни няма, всичко се изключва от захранващата ел-система, защото чорбаджиите от ЧЕЗ ни пускат една електрика - от 130 до 260-280 напрежение... Та такива ми ти работи едни - трагични
не си хаби силите! Напразно. Моят горчив селски опит показа, че можеш да садиш цветенца (а и зеленчук даже), само ако го поливаш, ако не всеки ден , то поне през ден...Иначе не става!
Аз си спомням как поливах на село зеленчуковата градинка на едно приятелско семейство - колега от Института, които покрай нас, също си купиха къща в онова село.
Та отиваме с внучка ми за ръчичка да полеваме зеленчука им...Една местна жена, съседка на тези приятели ни вижда и закача внучка ми: - А вие имате ли си посадени краставици и домати?..Внучка ми казва: - Не! Нямаме.
А жената продължава: - А какво ядете за салатка?
Внучка ми казва: - Каквото ни подарят съседите!
Realistka-
Приключено по давност!
Един културен афиш:
Малина Петрова е създала поредния си документален филм. Той се казва "Приключено по давност!" Филмът е за подпалването на партийния дом. Изключително интересен, 3-часов разказ за недалечното ни минало. Документалните снимки от пожара се редуват с интервюта с ген. Семерджиев, Тренчев, Любен Гоцев, Петко Симеонов, Ивайло Трифонов, Желю Желев, онова слабичко момче (станало вече въздебел мъж), което искаше да се пали, охраната на Партийния дом, Димитър Луджев. Много интересен филм. Гледах го в захлас, защото има детайли и фрази, които няма как да ги знае човек...
Сега филмът ще бъде прожектиран:
1. На 17 април 2009 г, петък. от 17:00 в Дома на киното (билети от 6 и 4 лева съответно)
2. На 24 април 2009 г., петък от 18:00 (?- да се види страницата за точния час) в централата на ДСБ, залата на "Кърниградска".
3. На 28 април 2009 г., вторник, от 15:00 (часа подлежи на доуточняване!) в Нов български университет!
Надявам се да ви хареса!
Приятно гледане и приятна среща с Малина Петрова, изключително талантлива, изключително скромна и много честна българка - творец, с който всяка нация би се гордяла...
Малина Петрова е създала поредния си документален филм. Той се казва "Приключено по давност!" Филмът е за подпалването на партийния дом. Изключително интересен, 3-часов разказ за недалечното ни минало. Документалните снимки от пожара се редуват с интервюта с ген. Семерджиев, Тренчев, Любен Гоцев, Петко Симеонов, Ивайло Трифонов, Желю Желев, онова слабичко момче (станало вече въздебел мъж), което искаше да се пали, охраната на Партийния дом, Димитър Луджев. Много интересен филм. Гледах го в захлас, защото има детайли и фрази, които няма как да ги знае човек...
Сега филмът ще бъде прожектиран:
1. На 17 април 2009 г, петък. от 17:00 в Дома на киното (билети от 6 и 4 лева съответно)
2. На 24 април 2009 г., петък от 18:00 (?- да се види страницата за точния час) в централата на ДСБ, залата на "Кърниградска".
3. На 28 април 2009 г., вторник, от 15:00 (часа подлежи на доуточняване!) в Нов български университет!
Надявам се да ви хареса!
Приятно гледане и приятна среща с Малина Петрова, изключително талантлива, изключително скромна и много честна българка - творец, с който всяка нация би се гордяла...
Realistka-
Да, Комарко, повечето са червени.komarKo написа:Наде,
начерви ли яйцата?
Логик написа:А ти, Комарко?komarKo написа:начерви ли яйцата?
не знам дали е по канона, ама мисля довечера да се позабавлявам с тая работа...
Канонът
По канон тази сутрин домакинята с ужас забелязва, че тестото й за козунаци не се е вдигнало и започва да обвинява всички налични мъже, че са виновни за това, понеже са отваряли често вратата на кухнята, в която трябва да се подържа височка температура през нощта.не знам дали е по канона, ама мисля довечера да се позабавлявам с тая работа...
След тази фаза канонът предвижда кризисно обаждане на близка приятелка - експерт, която донася специална за целта мая и спасява положението в без 5. Тестото набъбва около обяд и после започва приготвянето на козунаците, заради което е необходимо и паралелното боядисване на част от яйцата, които ще се вградят в тях (поне според местния канон).
Абсолютно канонично е боите за яйцата да са калпави и цветовете - бледи, така че се налага минаването на "втора ръка" боя. Ако местният канон не предвижда допълнително рисуване върху яйцата, мъжете - естети се ограничават с мешането на бои, за получаването на елегантни междинни цветове, което обаче нерядко води до фекални цветови нюанси и отново до нуждата от втора ръка.
Цялата операция завършва доста след полунощ, като домакинята ляга полумъртва (по канон) и често - като капак - недоволна от козунаците, от яйцата или и от двете.
Καλή Ανάσταση !
Таки, ние сме трудещи се, пролетариат, ръйш, от ранни зори...
мамка им капиталистическа, яйцата не може да си вапца човек
мамка им капиталистическа, яйцата не може да си вапца човек
" Таки, ние сме трудещи се .. "
Нека в тези Свети дни не се оплакваме, ний трудещите се, защото ще се възмутят събратята ни безработни. На много от които не им е до вапцане на яйца ...
Поздравявам Реалистка с едно фантастично изпълнение на грузински трудещи се певци, талантливо илюстрирано от колега - клипар :
Поздравявам Реалистка с едно фантастично изпълнение на грузински трудещи се певци, талантливо илюстрирано от колега - клипар :
Благодаря, Ригас!Таки написа:Поздравявам Реалистка с едно фантастично изпълнение на грузински трудещи се певци, талантливо илюстрирано от колега - клипар :
Много ми хареса, но сега (от 21:00) по Re:TV ще гледам документалния филм "Случаят Борилски" за извръщенията в съдебната ни система!
ще си говорим после...
Realistka-
За кого бие камбаната...
"За кого бие камбаната" е заглавието на роман на Хемингуей, който навремето четох три или четири пъти...но заглавието беше единственото, което не знаех откъде идва...Мислех, че Хемингуей си го е измислил. после някъде прочетох, че това е цитат от Джон Дън.
Понеже много харесвам Бродски и го чета от кора до кора и понеже знам, че Джон Дън е един от кумирите му, все се надявах да намеря някъде в неговите есета нещо за това. Но не открих нищо...
И чак напоследъх в един малък, но мното прочуствен некролог за Климент Денчев, написан от български лекар от Монреал - д-р Христо Тодоров намерих отговора...той цитира Джон Дън. Това е.
Ето точният цитат от Джон Дън:
Никой човек не е самотен Остров; всеки е част от Континента, част от материка; ако океанът откъсне парче от земята, цяла Европа губи част от себе си... смъртта на всеки един човек отнема частица от самия мен, защото аз съм причастен към цялото Човечество; за това не питай никога за кого бие камбаната: тя бие за теб.
Джон Дън,
Пиша го за тези, които като мен навремето са чели в захлас романа на Хемингуей и които (може би като мен) са се питали откъде е това заглавие...
Понеже много харесвам Бродски и го чета от кора до кора и понеже знам, че Джон Дън е един от кумирите му, все се надявах да намеря някъде в неговите есета нещо за това. Но не открих нищо...
И чак напоследъх в един малък, но мното прочуствен некролог за Климент Денчев, написан от български лекар от Монреал - д-р Христо Тодоров намерих отговора...той цитира Джон Дън. Това е.
Ето точният цитат от Джон Дън:
Никой човек не е самотен Остров; всеки е част от Континента, част от материка; ако океанът откъсне парче от земята, цяла Европа губи част от себе си... смъртта на всеки един човек отнема частица от самия мен, защото аз съм причастен към цялото Човечество; за това не питай никога за кого бие камбаната: тя бие за теб.
Джон Дън,
Пиша го за тези, които като мен навремето са чели в захлас романа на Хемингуей и които (може би като мен) са се питали откъде е това заглавие...
Realistka-
Boabab написа:Гевезистка стига си се габъркала дай нещо градивно.
Какво мога да кажа след това:
Джон Дън
Даже само това да е написал...стига!
Много е силно...
Realistka-
Великден, за който се готвим...
Който не е боядисал яйцата в четвъртък (като мен!), има възможност да го направи днес (като мен!)
Моите станаха много красиви!
(шегувам се! Някоя амбициозна форумка да не се засегне...шегувам се! )
Realistka-
" Да гледаш някого като писано яйце "
Този израз е очевидно Великденски, та в някои страни (в Украйна със сигурност) , на рисуваните яйца им викат дори "писанки". Ето три снимки на хубави "писанки" , от които първите две са украйнски. Да ги гледате като писани яйца!
..........
..........
..........
..........
Благодарности!
Много са красиви!
И Кибера придоби съвсем празничен вид!
И Кибера придоби съвсем празничен вид!
Realistka-
За забраната на Разпети Петък
Реалистке, ти намекна по-горе, че на Разпети Петък не се работи (прескачайки го като ден за боядисване на яйца) . Аз се опитах да използвам този факт, за да помързелувам 100%, но номерът не мина: жена ми обяви, че това била забрана само за верующи като нея, а не за атеисти като мен.. Ето, отново привилегии ...
А забраната за боядисване в Р.П. заобиколихме със законов трик: в 19 ч. вечерта приехме за 1 ден австралийското гражданство и, като жители на Мелбърн, се пренесохме мигом във Велика Събота.
А забраната за боядисване в Р.П. заобиколихме със законов трик: в 19 ч. вечерта приехме за 1 ден австралийското гражданство и, като жители на Мелбърн, се пренесохме мигом във Велика Събота.
Една от десетте Божи заповеди
Ригасе,Таки написа:Реалистке, ти намекна по-горе, че на Разпети Петък не се работи (прескачайки го като ден за боядисване на яйца) . Аз се опитах да използвам този факт, за да помързелувам 100%, но номерът не мина: жена ми обяви, че това била забрана само за верующи като нея, а не за атеисти като мен.. Ето, отново привилегии ...
да си призная и аз не съм много наясно с всички правила, но до колкото си спомням
една от десетте Божи заповеди гласеше ":Да слушаш жена си и да й помагаш винаги и навсякъде...и да не й противоречиш, разбира се"
Така че без привилегии!
Realistka-
Страница 20 от 41 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 30 ... 41
Страница 20 от 41
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите