Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1
+20
gigatev
(Apostol na Svobodata)
blag009
дечо
pheras
Лаик
Надя
nikiforov
chocho
Радомир
komarKo
Помощ, граждани!
Логик
Робърт Боев
Homan
Boabab
Admin
Агата
Таки
Realistka
24 posters
Страница 21 от 41
Страница 21 от 41 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 31 ... 41
" Да слушаш жена си и да й помагаш винаги и навсякъде " ...
И ти ли, Реалистке, законодателни промени в 12 без 5 ? ?
Няма такава Божа заповед, а при венчаването свещеникът дава обратния съвет: жената да слуша мъжа си и т.н. ...
Иначе в изпълнението на канона за Разпети Петък у нас има силно неравенство. Този ден е почивен за държавните служители (вкл. и за атеисти като мен..) , но тези от частния сектор се късат от работа, особено в петък, който е един от най-оживените пазарни дни на годината.
Хайде до по-късно, че след малко тръгваме за вилата. Тук е и малкият ми син със снахата, така че ще се решава отново задачата "колко хора и колко куфара се побират в една КIA, така че и те и тя да преминат 100 км без загуби"
Няма такава Божа заповед, а при венчаването свещеникът дава обратния съвет: жената да слуша мъжа си и т.н. ...
Иначе в изпълнението на канона за Разпети Петък у нас има силно неравенство. Този ден е почивен за държавните служители (вкл. и за атеисти като мен..) , но тези от частния сектор се късат от работа, особено в петък, който е един от най-оживените пазарни дни на годината.
Хайде до по-късно, че след малко тръгваме за вилата. Тук е и малкият ми син със снахата, така че ще се решава отново задачата "колко хора и колко куфара се побират в една КIA, така че и те и тя да преминат 100 км без загуби"
Re: Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1
Ригас, би ли осветил форума със снимка от уикенда на Великата Събота?
(Apostol na Svobodata)-
Брой мнения : 19
Registration date : 13.04.2009
" Осветяване на форума "
Апостоле, ако имаш предвид снимка от местното Възкресение, ще те разочаровам: от много години не посещаваме това мероприятие. Причината е, че то у нас става все по-гърмящо и огнено, до степен, която е опасна за здравето на миряните. Преди десетина години гледахме едно сериозно нараняване от Юпиратка", на няколко крачки от нас, след което булката категорично отказа да посещава мероприятието.Ригас, би ли осветил форума със снимка от уикенда на Великата Събота?
Мога обаче да осветя форума с традиционната тюбка за Великденската ракетна война, която се води във Врондадос, о-в Хиос, между енориите на Св. Маркос и Богородица Еритиани. Въпреки възраженията на много хора, младежите на острова крепят с жар този обичай, датиращ от турското робство, смятайки го като вид "местна светиня". Без да са разрушителни, ракетите-самоделки са както бая големи, така и доста бързи и способни да наранят хора и животни, да счупят стъкла на прозорци и пр. Поради което в районите на двете църкви се използват защитни мрежи, а хората не се разхождат навън по времето на обстрела. Според правилата на войната, целта е всеки отбор да улучи колкото може повече пъти църквата на противника и победител се обявява този, на когото се събрани повече остатъци от ракети пред противниковата църква. Това предполага "феър плей", но за всеки случай агенти на двата отбора присъстват в районите на двете църкви, за да осуетят изнасянето на ракетни останки и фалшификация на резултата от войната..
Колко ракети се изстрелват сумарно? Ами .. около 50 000. Впечатляващо, нали?
Ето и две тюбки с кадри от сражението. Дневните кадри са от "генералната репетиция".
..........
Таки, благодаря ти за отговора, но едва днес влязох в нет-а, защото на 18 април 2009 г. щерката направи 10 г. и имаше голям купон с участие на подрастващите и една особена голяма торта от няколко килограма. Фойерверки, малки ракетки за изстрелване от тортата и духане на две свещички, показващи цифрите 1 и 0 правещи цифрата 10.Таки написа:Апостоле, ако имаш предвид снимка от местното Възкресение, ще те разочаровам: от много години не посещаваме това мероприятие. Причината е, че то у нас става все по-гърмящо и огнено, до степен, която е опасна за здравето на миряните. Преди десетина години гледахме едно сериозно нараняване от Юпиратка", на няколко крачки от нас, след което булката категорично отказа да посещава мероприятието.Ригас, би ли осветил форума със снимка от уикенда на Великата Събота?
Мога обаче да осветя форума с традиционната тюбка за Великденската ракетна война, която се води във Врондадос, о-в Хиос, между енориите на Св. Маркос и Богородица Еритиани. Въпреки възраженията на много хора, младежите на острова крепят с жар този обичай, датиращ от турското робство, смятайки го като вид "местна светиня". Без да са разрушителни, ракетите-самоделки са както бая големи, така и доста бързи и способни да наранят хора и животни, да счупят стъкла на прозорци и пр. Поради което в районите на двете църкви се използват защитни мрежи, а хората не се разхождат навън по времето на обстрела. Според правилата на войната, целта е всеки отбор да улучи колкото може повече пъти църквата на противника и победител се обявява този, на когото се събрани повече остатъци от ракети пред противниковата църква. Това предполага "феър плей", но за всеки случай агенти на двата отбора присъстват в районите на двете църкви, за да осуетят изнасянето на ракетни останки и фалшификация на резултата от войната..
Колко ракети се изстрелват сумарно? Ами .. около 50 000. Впечатляващо, нали?
Ообен интерес представляваше за мен тази междуенорийска война.
Превъзходен клип. Научих нещо непознато за мен!
Защо изстреляните и паднали пред една от църквите "max"-остатъци, правят църквата инкасирала ги за победител, вместо за победител да се обяви цъквата изстреляла най-много ракетки попаднали противниковата църква. Т.е. църквата събрала най-много изстреляни по нея ракети трябва да е победител? Защо?
Поздрави! Защо Рино няма достъп до твоя форум? Моля те допусни ІР-адреса на Рино до твоя форум. Без Рино някак си е приглушено?
Отново с поздрав Апостола на Свободата!
Последната промяна е направена от Apostol na Svobodata на Пон 20 Апр 2009, 16:36; мнението е било променяно общо 1 път
(Apostol na Svobodata)-
Ракетни войни и пр. ..
Апостоле, първом за много години на щерка ти.
Втором, аз съм описал правилото на ракетната война точно както и ти го разбираш. Самоцитат:
Доизяснявам, че става дума за остатъци от летяли ракети, улучили църквата, а не от изстреляни край църквата. Такива, впрочем, няма.
Третом, основно правило на този форум, за разлика от гнусния тоталитарен форум на твоите политически съмишленици медиапулци, е да не се прилагат IP-забрани.
Втором, аз съм описал правилото на ракетната война точно както и ти го разбираш. Самоцитат:
Според правилата на войната, целта е всеки отбор да улучи колкото може повече пъти църквата на противника и победител се обявява този, на когото се събрани повече остатъци от ракети пред противниковата църква.
Доизяснявам, че става дума за остатъци от летяли ракети, улучили църквата, а не от изстреляни край църквата. Такива, впрочем, няма.
Третом, основно правило на този форум, за разлика от гнусния тоталитарен форум на твоите политически съмишленици медиапулци, е да не се прилагат IP-забрани.
С малко закъснение...
Добър ден на всички!
Good afternoon everybody!
Здравствуйте товарищи!
Bonjour Mesdames et Messieurs
...не е некрасиво с такова закъснение да ви кажа:
Христос Воскресе! ...
Надявам се да бъдете снизходителни и добри!
Случва се!
Здравствуйте товарищи!
...не е некрасиво с такова закъснение да ви кажа:
Христос Воскресе! ...
Надявам се да бъдете снизходителни и добри!
Случва се!
Realistka-
Брой мнения : 1193
Registration date : 25.12.2008
Таки, Благодаря ти за отговора. Ще го уведомя Рино да влезе с ник-а си или да се регистрира.Таки написа:Апостоле, първом за много години на щерка ти.
Втором, аз съм описал правилото на ракетната война точно както и ти го разбираш. Самоцитат:Според правилата на войната, целта е всеки отбор да улучи колкото може повече пъти църквата на противника и победител се обявява този, на когото се събрани повече остатъци от ракети пред противниковата църква.
Таки и аз като теб не обичам тоталитаризма. По нататък ще споделя в личен план инфо. Сега ще се въздържа. Не обичам комунистите. От края на октомври 1974 г. бях малко под 30 г. се записах в една екскурзия със сестра ми, и двамата несемейни до Турция и Гърция. За Гърция бе края на периода на черните полковници, и цели 6 месеца получавах откази, докато един клиент на сестра ми в ДетМаг се оказа правоимащ при издаване на паспорти и с "Божията Помощ" бе допуснат един християнин" да посети с кораб от Варна, както Турция/Истанбул/, така и Гърция-обл.Атика/Пирея и Атина/.
Така, че се надявам чрез Рино увеличим броя на стойностните списвачи в този форум. Винаги трябва да има балнс между пишещите "ЗА" нещо и "ПРОТИВ" нещо, относно нашите разбирания и позиции.
(Apostol na Svobodata)-
Уточнение
Апостоле, не си ме разбрал. Забрани по IP няма, но изключени никове ИМА. Така че Рино няма да може да влезе с ника си "Българанъ".Таки, Благодаря ти за отговора. Ще го уведомя Рино да влезе с ник-а си или да се регистрира.
.....
Така, че се надявам чрез Рино увеличим броя на стойностните списвачи в този форум. Винаги трябва да има балнс между пишещите "ЗА" нещо и "ПРОТИВ" нещо, относно нашите разбирания и позиции.
Що се касае до "стойността" му, имам съвсем друго мнение за нея.
На "Великден" се опрощават грехове! Рино няма грехове!
Таки, от оговора на Рино в Безпризорни, разбрах, че той-Рино/"Rhino"/ е писал под ник "Българанъ". Аз мисля, че моето желание отправено днес до теб, на втория ден на нашия най-светъл християнски празник ВЕЛИКДЕН, не трябва да увисне във въздуха.
Напротив трябва да бъде удовлетворено.
ТАКИ, Бъди демократичен!
Покрай Рино ще се увеличат и списвачите във форума.
Очаквам разумен подход и откриване възможност на Рино да пише свободно във форум ЕСФ.
...
С поздрав към всички Апостола на Свободата.
Напротив трябва да бъде удовлетворено.
ТАКИ, Бъди демократичен!
Очаквам разумен подход и откриване възможност на Рино да пише свободно във форум ЕСФ.
...
С поздрав към всички Апостола на Свободата.
(Apostol na Svobodata)-
Лека Нощ, До утре.
Лека Нощ до утре!
(Apostol na Svobodata)-
Apostol na Svobodata написа:
....
...
Да, ама миризмата - с нея какво ще правим... ?
Пред полет
Попътни ветрове, Логик!
Ще те чакам, за да разкажеш...
Ще те чакам, за да разкажеш...
Realistka-
В отпуск
О, много благодаря! Със съжаление ще отсъствам от форума дори не две седмици, както писа Таки, а цели три! Чудя се, кое повече може да провали нашия форум - дали моето отсъствие или моето присъствие. Бая време ме нямаше и битките май позатихнаха. Щом прописах отново, веднага привлякох вражеския огън. Що така бе, джанъм! Бях най-редови член на СДС, а комунистите още не могат да ми го простят. Ето, преди малко за кой ли път се заклех пред Надя, че съм автентичен ляв, а ония пак си знаят своето - "опозиционер", "антикомунист", "десен"... И докога така?Realistka написа:Попътни ветрове, Логик!
Корекции
Добър ден на всички!
Здравствуйте товарищи!
Избягвам да се самоцитирам, но в случая се налага.
Прожекцията, обявена за 24 април 2009 г. в салона на "Карниградска" се отлага.
Тя ще се състои на 29 април 2009 г, сряда, от 18:00 на същото место!
Съжалявам, ако съм подвела някого и този някой му се налага да си промени програмата. Извинявам се!
Все пак трябва да спомена, че грешката не е моя.
Въздържам се от коментарии по случая, защото още не съм отстинала и в това състояние мога да кажа някои неща, "които не са за пред хора"...
Здравствуйте товарищи!
Realistka написа:Един културен афиш:
Малина Петрова е създала поредния си документален филм. Той се казва "Приключено по давност!" Филмът е за подпалването на партийния дом. Изключително интересен, 3-часов разказ за недалечното ни минало. Документалните снимки от пожара се редуват с интервюта с ген. Семерджиев, Тренчев, Любен Гоцев, Петко Симеонов, Ивайло Трифонов, Желю Желев, онова слабичко момче (станало вече въздебел мъж), което искаше да се пали, охраната на Партийния дом, Димитър Луджев. Много интересен филм. Гледах го в захлас, защото има детайли и фрази, които няма как да ги знае човек...
Сега филмът ще бъде прожектиран:
1. На 17 април 2009 г, петък. от 17:00 в Дома на киното (билети от 6 и 4 лева съответно)
2. На 24 април 2009 г., петък от 18:00 (?- да се види страницата за точния час) в централата на ДСБ, залата на "Кърниградска".
3. На 28 април 2009 г., вторник, от 15:00 (часа подлежи на доуточняване!) в Нов български университет!
Надявам се да ви хареса!
Приятно гледане и приятна среща с Малина Петрова, изключително талантлива, изключително скромна и много честна българка - творец, с който всяка нация би се гордяла...
Избягвам да се самоцитирам, но в случая се налага.
Прожекцията, обявена за 24 април 2009 г. в салона на "Карниградска" се отлага.
Тя ще се състои на 29 април 2009 г, сряда, от 18:00 на същото место!
Съжалявам, ако съм подвела някого и този някой му се налага да си промени програмата. Извинявам се!
Все пак трябва да спомена, че грешката не е моя.
Въздържам се от коментарии по случая, защото още не съм отстинала и в това състояние мога да кажа някои неща, "които не са за пред хора"...
Realistka-
Четете съобщението. Заслужава си!
Realistka-
Всичко чета!
Реалистке, всичко досега написано в НЕТА от теб съм прочел!
(Apostol na Svobodata)-
Балагодаря за усилието, Апостоле...Apostol na Svobodata написа:Реалистке, всичко досега написано в НЕТА от теб съм прочел!
Съмнявам се, че "цялостното ми творчество" заслужава това внимание... но...въпрос на личен избор!
Realistka-
някой е ликвидирал Безпризорни. И трябва да правим нови регистрации. Засега се е регистрирал само Стоян Хрлистов-националиста от Атака. Дали не е негово изпълнението на закриване форума на Сикор?Realistka написа:Балагодаря за усилието, Апостоле...Apostol na Svobodata написа:Реалистке, всичко досега написано в НЕТА от теб съм прочел!
Съмнявам се, че "цялостното ми творчество" заслужава това внимание... но...въпрос на личен избор!
Поздрави Апостола на Свободата.
(Apostol na Svobodata)-
" Дали не е негово изпълнението на закриване форума на Сикор? "
Спокойно, Апостоле.. Всичко ще се разбере ..
Таки разчитам на теб!Таки написа:Спокойно, Апостоле.. Всичко ще се разбере ..
Поздрави Апостола на Свободата
(Apostol na Svobodata)-
Таки разчитам на теб!
Аз пък разчитам на времето и събитията.. Дизайнът не е лош* , но има моменти, които ме разколебават да реша, че става дума за акция на Сикор. Възможно е, обаче, той де е бързал със създаването на новата версия, за да не се "разбяга" публиката. И да я поспретне впоследствие.
* Засега маг. Течко се оневинява, защото неговите "Приятели" са на светлинни години по-лоши в това отношение ..
* Засега маг. Течко се оневинява, защото неговите "Приятели" са на светлинни години по-лоши в това отношение ..
Промени в кино-програмата
Налага се да си отворите бележниците и да отбележите следните промени, свързани с прожекциите на филма на Малина Петрова "Прекратено по давност". Няма защо да ви напомням, че това е документален филм за подпалването на Партийния дом. Заслужава обаче да добавя, че в него се третират много по-общи въпроси, свързани с нашето недалечно минало.
Поради обстоятелства, независими от волята и възможностите на създателите на филма прожекцията, планирана за утре - 24 април 2009 г. в залата към централата на ДСБ - ул "Витошка" №18, входа откъм ул. "Кърниградска", няма да се състои.
Ето актуализираната програма:
28 април 2009 г. от 15:00 часа, НБУ
29 април 2009 г., сряда, от 18:00 часа в залата към централата на ДСБ - ул "Витошка" №18, входа откъм ул. "Кърниградска".
1 май 2009 г., петък, от 18:00 часа в Дома на киното (билети 6/4 лева)
Поради обстоятелства, независими от волята и възможностите на създателите на филма прожекцията, планирана за утре - 24 април 2009 г. в залата към централата на ДСБ - ул "Витошка" №18, входа откъм ул. "Кърниградска", няма да се състои.
Ето актуализираната програма:
28 април 2009 г. от 15:00 часа, НБУ
29 април 2009 г., сряда, от 18:00 часа в залата към централата на ДСБ - ул "Витошка" №18, входа откъм ул. "Кърниградска".
1 май 2009 г., петък, от 18:00 часа в Дома на киното (билети 6/4 лева)
Realistka-
Риъл, ти ще ходиш ли на някоя от обявените прожекции пак? Кога? Да си сравним графиците, може и аз да се домъкна
Homan-
Брой мнения : 1228
Registration date : 12.12.2007
Страница 21 от 41 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 31 ... 41
Страница 21 от 41
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите