Е Д И Н   С В О Б О Д Е Н   Ф О Р У М
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1

+20
gigatev
(Apostol na Svobodata)
blag009
дечо
pheras
Лаик
Надя
nikiforov
chocho
Радомир
komarKo
Помощ, граждани!
Логик
Робърт Боев
Homan
Boabab
Admin
Агата
Таки
Realistka
24 posters

Страница 36 от 41 Previous  1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 41  Next

Go down

Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1 - Page 36 Empty Информация

Писане  Realistka Нед 29 Ное 2009, 12:27

Филмът "Приключено по давност" е вече в Мрежата.

Добри и отзивчиви хора направиха това по самоинициатива. За да може да го видите...

Ето адресите:

1 част - http://kolibka.com/download.php?mid=8309

2 част - http://kolibka.com/download.php?mid=8310

3 част - http://kolibka.com/download.php?mid=8311

Желая ви приятно гледане!

А на този анонимен читател, който направи това му благодарих предварително от ваше име...
Realistka
Realistka

Female
Брой мнения : 1193
Registration date : 25.12.2008

Върнете се в началото Go down

Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1 - Page 36 Empty Re: Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1

Писане  Таки Нед 29 Ное 2009, 12:29

Ооо, Реалистке, сколько зим, сколько лет ! Защо така ни отписа нас напоследък ?
Таки
Таки

Male
Брой мнения : 15728
Registration date : 01.01.2008

http://www.ipta.demokritos.gr/erl/special/special.html

Писане  Realistka Нед 29 Ное 2009, 12:39

Таки написа:Ооо, Реалистке, сколько зим, сколько лет ! Защо така ни отписа нас напоследък ?

Ригасе,
гостите не трябва да прекаляват с присъствието си...
Това е старомодно правило, но е много полезно...
Аз не се страхувам да бъда старомодна...мога да си го позволя, нещо повече, че имам оправдание!

Специални поздрави на Пепеляшката!
Пожелавам й да не се страхува да бъде със собствена физиономия. Отива й! Very Happy Very Happy
Realistka
Realistka

Female

Писане  Таки Нед 29 Ное 2009, 12:40

Интересна статия

Реалистка постна в МпФ една интересна статия на Славой Жижек, посветена на 20-те години след рухването на комунистическата система в бившия соцлагер. Жижек е словенски писател, социолог, философ и културолог, директор на института “Бъркбек” за хуманитарни науки в Лондон. Статията му е публикувана в New York Times на 9.11.2009, а "Култура" я препечатва в превод на Росен Асенов:

http://www.kultura.bg/bg/article/view/16315

Едно от нещата, които ме впечатлиха в тази статия, е следният пасаж:

Откъде това съживяване на антикомунизма черпи своите сили? Защо старите призраци наизскачаха в страни, където младите хора дори не си спомнят комунистическите времена? Новият антикомунизъм дава прост отговор на въпроса: “Ако капитализмът е наистина много по-добър от социализма, защо тогава животът ни е все още мизерен?”

И това е, защото - много хора го вярват - ние реално не живеем в капитализъм: все още нямаме истинска демокрация, а само нейната измамна маска; и че същите тъмни сили дърпат конците на властта; малка секта от бивши комунисти се е “дегизирала” като нови собственици и мениджъри – нищо реално не се е променило, така че ние имаме нужда от още една чистка, революцията трябва да се повтори...

Това, което тези окъснели антикомунисти пропускат да разберат, е, че представата, която те имат за своето общество, е обезпокоително близка до най-тиражираната традиционна лява представа за капитализма: общество, в което привидната демокрация само прикрива царуването на богатото малцинство. С други думи, новопоявилите се антикомунисти не схващат, че онова, което те изобличават като извратен псевдо-капитализъм, всъщност си е чист капитализъм.
Това е много близко до тезата, която аз повтарям от няколко години, като глас в пустиня:

Ако не се разграничат проблемите, които са наследство от миналото, от тези, които са си чисто нови, не може едно общество да се пребори успешно нито с едните, нито с другите.
Таки
Таки

Male

Писане  Надя Нед 29 Ное 2009, 12:48

Здравей Риъл, още ли ми се сърдиш? Не ми се сърди, моля те! Ти си честен човек, разбрах го от първия миг, в който се опита да ме защитиш, независимо от различията в убежденията ни. Уважавам те. Neutral
Надя
Надя

Female
Брой мнения : 3898
Registration date : 29.11.2007

http://rksmb.hit.bg/

Писане  Realistka Нед 29 Ное 2009, 12:54

Таки написа:Интересна статия

Реалистка постна в МпФ една интересна статия на Славой Жижек, посветена на 20-те години след рухването на комунистическата система в бившия соцлагер. Жижек е словенски писател, социолог, философ и културолог, директор на института “Бъркбек” за хуманитарни науки в Лондон. Статията му е публикувана в New York Times на 9.11.2009, а "Култура" я препечатва в превод на Росен Асенов:

http://www.kultura.bg/bg/article/view/16315

Едно от нещата, които ме впечатлиха в тази статия, е следният пасаж:

Откъде това съживяване на антикомунизма черпи своите сили? Защо старите призраци наизскачаха в страни, където младите хора дори не си спомнят комунистическите времена? Новият антикомунизъм дава прост отговор на въпроса: “Ако капитализмът е наистина много по-добър от социализма, защо тогава животът ни е все още мизерен?”

И това е, защото - много хора го вярват - ние реално не живеем в капитализъм: все още нямаме истинска демокрация, а само нейната измамна маска; и че същите тъмни сили дърпат конците на властта; малка секта от бивши комунисти се е “дегизирала” като нови собственици и мениджъри – нищо реално не се е променило, така че ние имаме нужда от още една чистка, революцията трябва да се повтори...

Това, което тези окъснели антикомунисти пропускат да разберат, е, че представата, която те имат за своето общество, е обезпокоително близка до най-тиражираната традиционна лява представа за капитализма: общество, в което привидната демокрация само прикрива царуването на богатото малцинство. С други думи, новопоявилите се антикомунисти не схващат, че онова, което те изобличават като извратен псевдо-капитализъм, всъщност си е чист капитализъм.
Това е много близко до тезата, която аз повтарям от няколко години, като глас в пустиня:

Ако не се разграничат проблемите, които са наследство от миналото, от тези, които са си чисто нови, не може едно общество да се пребори успешно нито с едните, нито с другите.

Ригасе,
човешката природа е така създадена (и Слава Богу!), че освен здрав разум има и емоции...
Вместо да ни бяха давани съвети "Забравете!" трябваше да се дават съвети на срещуположната страна: "Извинете се! Поискайте прошка!" Тогава нещата можеха да се уредят много по-бързо и по-безболезнено.
Но не може срещу нахалството да излизаш с християнски призиви...
Нашето общество е просмукано от гнетящо усещане за пълно отсъствие на елементарна справедливост...
Така не се гради общество...
Децата и внуците на тези нашенски идиоти-капиталисти , които се забравиха в грабежа си и забравиха че 99% от тях са били комунисти, ще платят много висока цена...
Realistka
Realistka

Female

Писане  Realistka Нед 29 Ное 2009, 12:59

Надя написа:Здравей Риъл, още ли ми се сърдиш? Не ми се сърди, моля те! Ти си честен човек, разбрах го от първия миг, в който се опита да ме защитиш, независимо от различията в убежденията ни. Уважавам те. Neutral

Да!
Още ти се сърдя и ще продължавам да ти се сърдя!

Правя го не само от чувство за собствено достоинство, а и превантивно. Правя го главно заради твоята следваща среща с някой добър и честен човек.
Когато го срещнеш да си спомниш за мен и да не го огорчаваш, да не го клеветиш...щото може да го нараниш непоправимо...
Realistka
Realistka

Female

Писане  Таки Нед 29 Ное 2009, 13:05

Реалистке, нещата, които се разиграват в МпФ, са отлична илюстрация на моята теза, както и на тази на Жижек.

Теб те обвиняват в какви ли не грехове, свързани с времето оно, ти пък обвиняваш други в подобни грехове.. Я приложи твоята теза за "извиненията" в този конкретен казус.. Ти ли ще се извиняваш на Боян и долна компания, те ли на теб ..? Или може би ще видим едни взаимни извинения?

Та в това е проблемът! Аз не отричам наследството от миналото, нито факта, че някои трябваше и трябва да се извинят. Но не съм сигурен, че половин България трябва да се извинява на останалата половина, на базата на скалъпени обвинения и клевети, подобни на които четем най-редовно в злощастния форум на Калчев.
Таки
Таки

Male

Писане  Realistka Нед 29 Ное 2009, 13:11

Таки написа:Реалистке, нещата, които се разиграват в МпФ, са отлична илюстрация на моята теза, както и на тази на Жижек.

Теб те обвиняват в какви ли не грехове, свързани с времето оно, ти пък обвиняваш други в подобни грехове.. Я приложи твоята теза за "извиненията" в този конкретен казус.. Ти ли ще се извиняваш на Боян и долна компания, той ли на теб ..? Или може би ще видим едни взаимни извинения?

Та в това е проблемът! Аз не отричам наследството от миналото, нито факта, че някои трябваше и трябва да се извинят. Но не съм сигурен, че половин България трябва да се извинява на останалата половина, на базата на скалъпени обвинения, на каквито чудесни примери четем редовно в злощастния форум на Калчев.
Вместо да обсъждаме форума на Медиапул, предлагам ти да отделиш 167 минути и да изгледаш филма на Малина. Тя снощи ми се обади от морето...тя е морско чадо и ми каза за линковете...днес аз пък ги пуснах по света, но снощи един симпатичен и много надарен блогър писа по този повод:

Няма страшно, реката тече...все някога ще се изтече черно-червената тиня.
Тук има и ще има нормални хора, зверовете потъват в чернозема, Провидението не прощава
.
Realistka
Realistka

Female

Писане  Таки Нед 29 Ное 2009, 13:14

Вместо да обсъждаме форума на Медиапул, предлагам ти да отделиш 167 минути и да изгледаш филма на Малина.
Аз филма ще го гледам. Но не разбирам с какво той ще замести обсъждането на много важните неща, за които ти писах!
Таки
Таки

Male

Писане  Realistka Нед 29 Ное 2009, 13:19

Таки написа:
Вместо да обсъждаме форума на Медиапул, предлагам ти да отделиш 167 минути и да изгледаш филма на Малина.
Аз филма ще го гледам. Но не разбирам с какво той ще замести обсъждането на много важните неща, за които ти писах!
Гледай го и ще видиш колко по-важни неща има за обсъждане. Аз съм участник в тези събития ( точно в подпалването не бяхме в София, но във 90 % от площадните изяви съм била...), гледах филма три пъти - и открих такива жестове, такива физиономии, такива погледи...за които никога не бях подозирала. Никога! Тая Малина - такова явление. Знаеш ли, че тя е завършила семестриално математика и след това е отишла в ВИТИЗ...страхотна е!
Realistka
Realistka

Female

Писане  Надя Нед 29 Ное 2009, 13:21

Realistka написа:
Надя написа:Здравей Риъл, още ли ми се сърдиш? Не ми се сърди, моля те! Ти си честен човек, разбрах го от първия миг, в който се опита да ме защитиш, независимо от различията в убежденията ни. Уважавам те. Neutral

Да!

Правя го не само от чувство за собствено достоинство, а и превантивно. Правя го главно заради твоята следваща среща с някой добър и честен човек.
Когато го срещнеш да си спомниш за мен и да не го огорчаваш, да не го клеветиш...щото може да го нараниш непоправимо...
Факта че вече ми отговаряш, значи ти е е минало. Знаех си аз, ти си умно момиче и можеш да отсяваш зърното от плявата. Надявам се, че си и християнка и като такава би трябвало и да умееш да прощаваш.
Виж, Риъл, каква е истината. Причислих Хоман, Пепеляшка и теб към групата на к....те, не за друго, а защото дефакто вие като хора с десни убеждения пишехте във форум, чийто собственик е с леви убеждения. Но по същата логика и ти можеше да ме наречеш така, тъй като и аз близо година и нещо пък писах в типично десен форум, какъвто е МПФ. И нямах никакви проблеми, докато не дойдоха новите модератори. Но пък аз съм им благодарна за друго, че не изтриха темите ми, което пък показва, че до известна степен са демократи. Neutral
Надя
Надя

Female

Писане  Таки Пон 30 Ное 2009, 11:58

Причислих Хоман, Пепеляшка и теб към групата на к....те, не за друго, а защото дефакто вие като хора с десни убеждения пишехте във форум, чийто собственик е с леви убеждения.
Ако и след горното има някой, който да не разбира за какво е Надюха тук, аз не мога да му помогна..

Собственикът. Razz
Таки
Таки

Male

Писане  Realistka Пон 30 Ное 2009, 12:04

Надя написа:
Realistka написа:

Да!

Факта че вече ми отговаряш, значи ти е е минало. Знаех си аз, ти си умно момиче и можеш да отсяваш зърното от плявата. Надявам се, че си и християнка и като такава би трябвало и да умееш да прощаваш.
Виж, Риъл, каква е истината. Причислих Хоман, Пепеляшка и теб към групата на к....те, не за друго, а защото дефакто вие като хора с десни убеждения пишехте във форум, чийто собственик е с леви убеждения. Но по същата логика и ти можеше да ме наречеш така, тъй като и аз близо година и нещо пък писах в типично десен форум, какъвто е МПФ. И нямах никакви проблеми, докато не дойдоха новите модератори. Но пък аз съм им благодарна за друго, че не изтриха темите ми, което пък показва, че до известна степен са демократи. Neutral
Има неща, които не ме интересуват.
Едно от тях е твоето мнение за мен !
Realistka
Realistka

Female

Писане  Realistka Пон 30 Ное 2009, 12:09

Таки написа:
Причислих Хоман, Пепеляшка и теб към групата на к....те, не за друго, а защото дефакто вие като хора с десни убеждения пишехте във форум, чийто собственик е с леви убеждения.
Ако и след горното има някой, който да не разбира за какво е Надюха тук, аз не мога да му помогна..

Собственикът. Razz
Днес ми е писано така - да ме изпреварват на "едни гърди" ... Laughing Laughing

Преди малко в дискусията за филма на Малина в "Капитал" един идиот (др.Иванов) писа идиотщини и аз тъкмо да отговоря и "Хан Крум" ме изпревари, сега тук се случи същото... Laughing Laughing

Последната промяна е направена от Realistka на Пон 30 Ное 2009, 12:22; мнението е било променяно общо 1 път
Realistka
Realistka

Female

Писане  Надя Пон 30 Ное 2009, 12:12

Таки написа:

Собственикът. Razz
Не, убежденията му, но ако вече е решил да мине от другата страна на барикадата, ще си помисля дали не трябва вече да си дигам багажа, както направи Соня. Neutral
Надя
Надя

Female

Писане  Таки Пон 30 Ное 2009, 12:13

Днес ми е писано така - да ме изпреварват на "едни гърди" ...
То зависи и от гърдите, де .. Едно е да те изпреварят с едни френски гърди, а съвсем друго - с гърдите на Фидоската .. Very Happy
Таки
Таки

Male

Писане  Надя Пон 30 Ное 2009, 12:14

Realistka написа:
Надя написа:
Realistka написа:

Да!

Има неща, които не ме интересуват.
Едно от тях е твоето мнение за мен !
Ще го имам предвид. Neutral
Надя
Надя

Female

Писане  Таки Пон 30 Ное 2009, 12:17

Не, убежденията му, но ако вече е решил да мине от другата страна на барикадата, ще си помисля дали не трябва вече да си дигам багажа, както направи Соня.
Признавам: убежденията на собственика Петьо Камасутрата ти подхождат много повече от моите! Very Happy Защо ли се сетих за онова неприлично стихче:

Тази блузка ти отива
тя е в тон с презерватива!
Таки
Таки

Male

Писане  Realistka Пон 30 Ное 2009, 12:22

Таки написа:
Днес ми е писано така - да ме изпреварват на "едни гърди" ...
То зависи и от гърдите, де .. Едно е да те изпреварят с едни френски гърди, а съвсем друго - с гърдите на Фидоската .. Very Happy

Laughing Laughing Laughing
Този е много интелигентен писач...така че реакциите му (както и "гърдите") са някаква категорична мярка...и определен комплимент!

Грешка съм допуснала в по-горния постинг - дискусията за филма на Малина е в "Капитал"...
Realistka
Realistka

Female

Писане  marapepelia6ka Пон 30 Ное 2009, 12:42

Realistka написа:Специални поздрави на Пепеляшката!
Пожелавам й да не се страхува да бъде със собствена физиономия. Отива й! Very Happy Very Happy

Оооооо ти ме помниш !
Благодаря за съвета. Той напълно съвпада с моето мнение.
Благодаря за линковете също.
Бъди здрава!
marapepelia6ka
marapepelia6ka

Брой мнения : 1352
Registration date : 15.05.2009

Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1 - Page 36 Empty Разбира се, че те помня...

Писане  Realistka Пон 30 Ное 2009, 12:57

marapepelia6ka написа:
Realistka написа:Специални поздрави на Пепеляшката!

Оооооо ти ме помниш !
Благодаря за съвета. Той напълно съвпада с моето мнение.
Благодаря за линковете също.
Бъди здрава!
Ако не съм ти отговаряла, то е за да не ти навредя по някакъв начин...

Радвам се, че си копирала линковете...

Бъди здрава и ти! Very Happy
Realistka
Realistka

Female

Писане  marapepelia6ka Пон 30 Ное 2009, 14:40

Realistka написа:Ако не съм ти отговаряла, то е за да не ти навредя по някакъв начин...

Чета където, който и каквото ми е интересно. Общувам по същият начин. Приятелите ми ме познават и ми се доверяват. Преценките на останалите не ме интересуват. Влизам тук. Без да се крия. Значи има защо. Това е достатъчно.
marapepelia6ka
marapepelia6ka

Брой мнения : 1352
Registration date : 15.05.2009

Писане  Таки Пон 30 Ное 2009, 15:32

Левият собственик на форума е решил да открие днес, понеделник, приемането на дарения за Елха 2009. Моля, изразете своята традиционна благотворителност САМО в "Маре Нострум II" , за да може да се води правилна отчетност !

https://rigas.bulgarianforum.net/forum-f3/topic-t231-255.htm#46388

Напомням, че се приемат дарове от всякакви размери (не по-малки от 300 пиксела), които ще бъдат кропвани и/или намалявани според случая. Съпроводете даровете си с кратко описание, защото в противен случай може да пострадате от моя неправилна тяхна интерпретация ..
Таки
Таки

Male

Писане  Таки Пон 30 Ное 2009, 16:49

В единадесет и четиридесет и три аз написах следното:

За разлика от българските сини, гръцките си имат нов лидер - Антонис Самарас. Той е с доста центристки профил, признак на което е, че като министър на културата беше обявил 2009 г. за "Година на Рицос", по повод 100 години от рождението му. Все едно седесар или десебар - министър да обяви в РБ "Година на Вапцаров" ..
Вапцаров не съм го избрал случайно. А защото:

Събития, посветени на стогодишнината от рождението на поета Н.Й. Вапцаров, ще се провеждат през месец декември в много градове в цялата страна. Националната програма за честванията беше представена на специална пресконференция, организирана от Инициативния и Организационния комитет. Националната програма е под патронажа на президента на Република България Георги Първанов, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
http://www.focus-news.net/?id=n1307113

На 7.12.09 се навършват 100 години от рождението на поета. За съжаление, той не случи нито на 'левица', нито на 'десница', която да почете на правителствено ниво неговата памет през 2009 г.
Таки
Таки

Male

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 36 от 41 Previous  1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 41  Next