Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1
+20
gigatev
(Apostol na Svobodata)
blag009
дечо
pheras
Лаик
Надя
nikiforov
chocho
Радомир
komarKo
Помощ, граждани!
Логик
Робърт Боев
Homan
Boabab
Admin
Агата
Таки
Realistka
24 posters
Страница 37 от 41
Страница 37 от 41 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41
АФИШ
Утре - петък , 04 декември 2009 г. от 19:00 часа във филмотечното кино "Одеон" в рамките на проекта " ВЪПРЕКИ. Българско документално кино на прага на промените."
ще бъдат показани филмите на Малина:
Виновни няма – 1988, реж. Малина Петрова, 23 мин.
Пантеон – 1988, реж. Малина Петрова, 40 мин.
Фермата – 1988, реж. Малина Петрова, 36 мин.
Общо 99 минути
Вход свободен!
ще бъдат показани филмите на Малина:
Виновни няма – 1988, реж. Малина Петрова, 23 мин.
Пантеон – 1988, реж. Малина Петрова, 40 мин.
Фермата – 1988, реж. Малина Петрова, 36 мин.
Общо 99 минути
Вход свободен!
Realistka-
Брой мнения : 1193
Registration date : 25.12.2008
Грешка
Грешка
Последната промяна е направена от Realistka на Съб 05 Дек 2009, 10:59; мнението е било променяно общо 1 път
Realistka-
Re: Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1
Госпожа Михайлова,
Не се ли чувствате малко неудобно, когато пропагандирате филмови събития в един форум, на който членовете са обругани в клип на Ваш съфорумец от МпФ, без нито Вие, нито други Ваши изискани съмишленици да осъдят деянието и да поискат свалянето на клипа? Да Ви напомня филмовия шедьовър на колегата Ви CPX:
https://www.youtube.com/watch?v=EfIu6w61Mds
Вход свободен!
Не се ли чувствате малко неудобно, когато пропагандирате филмови събития в един форум, на който членовете са обругани в клип на Ваш съфорумец от МпФ, без нито Вие, нито други Ваши изискани съмишленици да осъдят деянието и да поискат свалянето на клипа? Да Ви напомня филмовия шедьовър на колегата Ви CPX:
Вход свободен!
Таки написа:Госпожа Михайлова,
Вход свободен!
Не се чувствам ни най-малко. Защо нямам манталитета на даскалица и не се чувствам задължена да възпитавам някого си. Ако имах подобна склонност щях да напомня нещо, което дълбоко ме е впечатлило от пребиваванията ми в Щатите. А това е, че първата дума, която майките учат малките си бебета да казват не е "мамо", не е "татко", а е "благодаря". Thank you! mовтаря неуморно тя, по сто пъти на ден:" Say: Thank you". Това ме е впечатлило страхотно. Затова ако ти беше американец , вместо да ми задаваш реторични въпроси щеше да ми благодариш за усилието, което съм направила да информирам хората тук за нещо, което предполагам, че би могло да им достави удоволствие.
Но понеже не си американец и правиш това, което правиш, аз ще изтрия горната информвация...
Realistka-
Госпожа Михайлова,Не се чувствам ни най-малко. Защо нямам манталитета на даскалица и не се чувствам задължена да възпитавам някого си.
Аз Ви направих забележка от позицията на човек, който се е намесвал тук доста пъти, премахвайки постинги или снимки, които е смятал за неуместни. Можете да попитате Боев, Благ и Жовина. Първите двама се бяха обидили, и то за дълго. Жовина не се обиди - това бяха едни снимки, на които премахването поискаха заинтересованите лица и беше добре тяхното желание да бъде удовлетворено. Има и други случаи.
Споменахте "манталитета на даскалица", но аз си спомням много добре Ваши намеси в миналото, в името на елементарната култура и етика. Очевидно е, че в случая не виждате причина за намеса, за което мога само да съжалявам. А това, че изтрихте постинга си за "50 ГОДИНИ БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ФИЛМОТЕКА" показва, че днес не само че не сте готова за едно добро дело, но предпочитате да реагирате, премахвайки едно друго ..
Поздравете от мен Вашия даровит съфорумец, демократа CPX и другите изискани култур-трегери на Медиапул форума.
една съвсем кратка намеса по темата:
Таки, остави госпожата да се радва на "благодарността" (която е така важна за нея тема), с която я удостояват в Медияпул
след като тя не намери за необходимо да се извини тук за делата си, нека да получава там "овации" за тях
след като тя не намери за необходимо да се извини тук за делата си, нека да получава там "овации" за тях
Викторе, ако Реалистка не беше член на ЕСФ, аз нямаше да продължавам по тази тема. Както не продължавам по темата "колко са различни Олас и Ветровете от Дамянов, Калчев, Дяков и питекантропа CPX".Таки, остави госпожата да се радва на "благодарността" (която е така важна за нея тема), с която я удостояват в Медияпул.
Но тя е член И на този форум, за който питекантропът е запял "Дейба неговата мама, деба дядо му, чичо ми, стринка му ..." , мен ме нарича "лайно" , "шпионин" и "доносник" (с моето име и презиме) , Боев нарича "предател" и "гастарбайтър" , Комарко нарича "агент на ДС", обижда Никифоров, сина ми (с негова снимка).
Ако всичко това не касае д-р Вера Михайлова и тя не намира за нужно да го осъди, аз не виждам какво търси тук, сред всички тези индивиди, които така свински обижда питекантропът. Нека наистина си стои при руините на МпФ и се радва на вниманието на тамошните изроди.
А ти защо в момента им доставяш удоволствието да разберат, че са постигнали целта си???? Най-добрата реакция на всяка една провокация е мълчанието ...Таки написа:
Но тя е член на този форум, за който питекантропът е запял "Дейба неговата мама, деба дядо му, чичо ми, стринка му ..." , мен ме нарича "лайно" , "шпионин" и "доносник" (с моето име и презиме) .
jovina- Брой мнения : 1792
Registration date : 18.05.2009
Зависи от случая. В конкретния, аз мисля, че мълчанието е равносилно на промоция на свинщината.Най-добрата реакция на всяка една провокация е мълчанието ...
Но и ти не си от най-мълчаливите, когато те засегнат. Или бъркам ? ?
Не, не бъркаш Аз не претендирам да съм перфектна, напротив ... Но ако бях, нямаше да отразявам тези, които хвърлят помия върху мен просто ей така, за да си избиват комплексите напр. И се опитвам да работя върху себе си в насока "убий простака с мълчание" ... макар че, признавам си и и не се гордея с това, много често простака събужда простака в мен ...Виж, когато става дума за клевети, тогава е друго, но реакцията трябва да е на друго ниво - бай Апостола, ако не се е гътнал, ще разбере какво имам предвид!Таки написа:Зависи от случая. В конкретния, аз мисля, че мълчанието е равносилно на промоция на свинщината.Най-добрата реакция на всяка една провокация е мълчанието ...
Но и ти не си от най-мълчаливите, когато те засегнат. Или бъркам ? ?
Таки написа:Викторе, ако Реалистка не беше член на ЕСФ, аз нямаше да продължавам по тази тема. Както не продължавам по темата "колко са различни Олас и Ветровете от Дамянов, Калчев, Дяков и питекантропа CPX".Таки, остави госпожата да се радва на "благодарността" (която е така важна за нея тема), с която я удостояват в Медияпул.
Но тя е член И на този форум, за който питекантропът е запял "Дейба неговата мама, деба дядо му, чичо ми, стринка му ..." , мен ме нарича "лайно" , "шпионин" и "доносник" (с моето име и презиме) , Боев нарича "предател" и "гастарбайтър" , Комарко нарича "агент на ДС", обижда Никифоров, сина ми (с негова снимка).
Ако всичко това не касае д-р Вера Михайлова и тя не намира за нужно да го осъди, аз не виждам какво търси тук, сред всички тези индивиди, които така свински обижда питекантропът. Нека наистина си стои при руините на МпФ и се радва на вниманието на тамошните изроди.
и аз това разправям, като добавям и ключовият елемент, касаещ нейната роля за причината за създаването на този форум
Ако все още някой има съмнения, държа да ги разсея категорично - г-жа кафджийката беше модерато 4 тогава! Знам и още подорбности, но не съм оторизирана да ги споделям!Помощ, граждани! написа:
и аз това разправям, като добавям и ключовият елемент, касаещ нейната роля за причината за създаването на този форум
Жови, съгласен съм с горното в 90%. Наистина, в много случаи простакът light заслужава игнориране, а не внимание. Но има и 10%, които бих нарекъл "емблематични случаи", при които (според мен) не бива да се мълчи. Тук се намесва и нашата отговорност към по-младите. Усещам, че нещастният питекантроп е от тази възрастова категория, та мисля, че е по-добре - за него - да му се обясни без увъртвания, че е преминал всякакви граници. Особено важно би било това да му го обяснят хора от неговото политическо пространство, а не обектите на неговите изхождания.Аз не претендирам да съм перфектна, напротив ... Но ако бях, нямаше да отразявам тези, които хвърлят помия върху мен просто ей така, за да си избиват комплексите напр. И се опитвам да работя върху себе си в насока "убий простака с мълчание" ... макар че, признавам си и и не се гордея с това, много често простака събужда простака в мен ...Виж, когато става дума за клевети, тогава е друго, но реакцията трябва да е на друго ниво - бай Апостола, ако не се е гътнал, ще разбере какво имам предвид!
!!!!!!!!!!!!Boabab написа:Долностьта, както и да я въртиш, не става горность.
от време на време се правиш на бисерна мида
Агата- Брой мнения : 397
Registration date : 07.01.2009
да не забравите да уважите свети никола
че ще се разсърди
и банкера си, "щото ако той ви се разсърди, става лошо
че ще се разсърди
Агата- Брой мнения : 397
Registration date : 07.01.2009
Абе .. да взема да обявя Свети Никола за патрон на Маре Нострум, а 6.12 - за патронен празник на топика ..? Може и други да последват примера ми, с други топици, Светци или Светици. Колко повече празници - толкова повече веселба!
Ооооо, днес Бачо има имен ден! За много години, Бачо! Когат' си най-зле, така да си, дето вика мъдрият български народ!
Ооооо, днес Бачо има имен ден! За много години, Бачо! Когат' си най-зле, така да си, дето вика мъдрият български народ!
Ей, ама как ти се радвам, като се появиш така изневиделицааааа Весел празник, милата ми Аги!!!Агата написа:да не забравите да уважите свети никола
че ще се разсърди
Филмът за пожара в Партийния дом
Благодаря на Реалистка за линковете! Свалих си филма (три части по 700 мегабайта общо за 30 минути - май не ми е лоша връзката?). Изгледах го с голям интерес. Имам си свое мнение по събитията от онази нощ и то не е от сега. Основното в мнението ми е, че нощта на подпалването съвсем не трябва да се изолира от дните преди и след пожара. Имаше Град на истината (преди), имаше "Гладна" стачка на 39-те (след). Макар и отделени с почти година, тия събития бележат един стил в поведението и идеологията на СДС, който стил в крайна сметка му изяде главата. Флиртуването с лумпенорията не доведе до нищо добро. За съжаление и преди пожара, когато му беше времето, и след това, макар и след дъжд качулка, нито СДС, нито моята Зелена партия, нито парламентарната група на СДС пожелаха да се дистанцират от "извънпарламентарния натиск". При положение, че такъв натиск не е имало цели 45 години, театралните постановки а-ла "Чешки събития", Ян Палах, "Полски стачки" и тям подобни бяха не само пародийни, но и вредни. Защото СДС вече беше солидно представен в парламента и работата му беше на съвсем друго ниво. Формулата "ние отвътре, пък ония отвън" донесе само злини. Не мога да приема без допълнителни аргументи тезата на авторката, а и на много други, че целта на подпалването са били архивите на БКП. Не приемам и тезата за подпалването "отвътре". Предостатъчно огин имаше и отвън! Свидетел съм обаче как комунистите съвсем съзнателна натягаха атмосферата, ясно съзнавайки, че напрежението ще заработи в тяхна полза. А СДС не желаеше да разбере, че подава топката на противниковия отбор! В крайна сметка БСП спечели, а СДС загуби. Но това е твърде дълга тема, за да я започвам в една кратка благодарност към Реалистка и нейната приятелка Малина Петрова. Впрочем Реалистка едва ли знае, че Малина беше режисьорката на моя десетминутен предизборен клип - един от малкото, с които СДС се представи по телевизията. Много ще ви бъда признателен и на двете, ако ми помогнете да го издирим това филмче някъде във филмотеката на телевизията. То наистина беше много хубаво! А тук ще ви покажа едно кадърче, на което ще забележите едно лице, което силно се надявам да разпознаете въпреки годините:Realistka написа:Филмът "Приключено по давност" е вече в Мрежата.
Някой вероятно ще озаглави тази снимка "Беквокалистът на Тренчев", друг може да напише "Ето кой стои зад гърба на Тренчев! ", а трети със сигурност ще впише "В командировка от БКП". Аз пък, като се оглеждам, нещо не ги виждам тия "някои". Къде ли са? Да не би по същото време да са били командировани на Запад от отдела на Димитър Станишев? Най-вероятно, защото иначе как ще пропуснат митинг на опозицията!
А на следваща снимка, вече по-нова - цветна! - виждате сина на нашия съученик (със светлата риза), когато бие тупана на демократичните промени:
Ех, младост, младост - физиологическа и политическа!
мда....много хорица обитаваха тоя "Град на Истината" с идеята да се намърдат после комфортно в "Страната на Лъжата"...
а един познат ходеше да преспива там с подпийнали студентки...
Логик, веднага те разпознах на първата снимка, но не усетих в лицето ти особен ентусиазъм. Трябва да я провериме ние таа работа ...
komarKo написа:мда....много хорица обитаваха тоя "Град на Истината" с идеята да се намърдат после комфортно в "Страната на Лъжата"...
Птю-ю-ю... То и аз лежах когато Младенов каза за танковете, ама пийнали студентки така и не видях... Бассиии...
Качване на оборотите
Ентусиазмът дойде по-късно, когато взех думата. Е, не можах да събудя всички!Таки написа:... не усетих в лицето ти особен ентусиазъм.
Освен предизборното клипче, може би има и запис от този митинг, аудио или (и) видео? А от някои твои изказвания в Парламента, по-късно?Ентусиазмът дойде по-късно, когато взех думата.
Архивни записи
Аз отдавна търся запис на големия митинг пред Българската народна банка. Всъщност най-големия на този площад. Ако не ме лъже паметта, тогава май за първи път митингуващи се качиха на трибуната на мавзолея. Караулът изведнъж беше изчезнал, а от трибуната махаше онази знаменита скица с маската на Тодор Живков. Търся запис на този митинг, но тщетно. В Народната милиция не може да не са записали всичко, но пусто, като нямам връзки там! А записи от заседанията на парламента сигурно има, защото тогава всичко се предаваше нон-стоп и по телевизията, по радиото. Само че там пък трябва да отделя поне една година - приблизително, колкото траеше Великото народно събрание, за да изгледам всички заседания и да отделя моите филипики. А освен всичко, нямам и връзки в архивите. Бих могъл като начало да си извадя текстовете от протоколите, които са издадени в книги, но и то много работа. А форумът в това време?!Таки написа:Освен предизборното клипче, може би има и запис от този митинг, аудио или (и) видео? А от някои твои изказвания в Парламента, по-късно?
Страница 37 от 41 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41
Страница 37 от 41
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите