Поздравления и покани 2
+19
Помощ, граждани!
Sonia
Admin
Логик
Радомир
Boabab
(Бай Вълко)
nikiforov
blag009
komarKo
Homan
Робърт Боев
jovina
Realistka
Надя
marapepelia6ka
chocho
Агата
Таки
23 posters
Страница 11 от 16
Страница 11 от 16 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16
Re: Поздравления и покани 2
благодаря за пожеланията
мисля, че другарката Победа обаче трябва да празнува на 09.09.
мисля, че другарката Победа обаче трябва да празнува на 09.09.
Re: Поздравления и покани 2
Що бе ..? Може би татко й е бил стар войн и я е кръстил в чест на някоя победа на Царство България ..мисля, че другарката Победа обаче трябва да празнува на 09.09.
Re: Поздравления и покани 2
За много години, Таки! Крепко здраве и вечно млад дух! Да си обграден от много любящи хора и верни приятели!
Homan-
Брой мнения : 1228
Registration date : 12.12.2007
Re: Поздравления и покани 2
Хоман, благодаря за пожеланията. Радвам се, че моят РД стана повод да се появи, след толкова месеца, твой постинг тук. От друга страна, аз съм убеден, че този форум е пълен с други хора и поводи , заслужаващи твоето епистоларно внимание!
HEXE, и на теб благодаря за вниманието!
HEXE, и на теб благодаря за вниманието!
Re: Поздравления и покани 2
От мен - една виртуална баница с праз и кайма, специалитет на булката, която би била реална, ако можехме да се съберем днес заедно. Дано това стане възможно в някое не далечно бъдеще.
Re: Поздравления и покани 2
ЧРД Таки!
От все сърце ти пожелавам само хубави неща и най-вече здраве, и щастие!
От все сърце ти пожелавам само хубави неща и най-вече здраве, и щастие!
Re: Поздравления и покани 2
Таки, я питай сега булката си, как прави тази баница, че много апетитно изглежда! Аз също правя празеник и става много вкусен, но кайма не слагам, само свинска мас, праз и червен пипер, а тестото задължително с мая.Таки написа:От мен - една виртуална баница с праз и кайма, специалитет на булката, която би била реална, ако можехме да се съберем днес заедно. Дано това стане възможно в някое не далечно бъдеще.
Re: Поздравления и покани 2
Баница с праз и кайма а ла МарияТаки, я питай сега булката си, как прави тази баница, че много апетитно изглежда! Аз също правя празеник и става много вкусен, но кайма не слагам, само свинска мас, праз и червен пипер, а тестото задължително с мая.
Пълнеж за една тава:
- 1/2 кило телешка кайма
- 1.5 кило праз, нарязан
- 4 яйца
- Сол, пипер, копър, зехтин (или олио)
Каймата първо се запържва "докато се изпари водата й", после се добавя празът и се допържва до неговото омекване. Като изстине сместа, се добавят 4 яйца.
Корите на баницата:
- 1/2 водна чаша олио
- 2 водни чаши леко стоплена вода
- 3 лъжици зехтин
- 1 лъжица сол
Тестото се замесва и "почива" половин час. После се правят топки колкото юмрук и се отварят кори "като за пица, напред-назад", до около 1 мм дебелина. Кората се обрязва във формата на правоъгълник широк една педя и дълъг малко повече от дължината на тавата (която е предварително намазана с маргарин). Правоъгълникът се намазва с олио и пълнежът се нарежда в тясна ивица край единия край на дългата страна. Завива се роло с ръце, а крайщата му се подрязват и защипват.
Цилиндрите се нареждат в тавата, намазват се с олио, покриват се с алуминиево фолио и се пекат на силна фурна (250 оС) за 30 минути. После фолиото се маха, температурата се намалява до 200 оС и се допича до зачервяване.
Re: Поздравления и покани 2
бай Таки,
твойта булка сигурно е голяма майсторица щом прави тесто без грам брашно!
твойта булка сигурно е голяма майсторица щом прави тесто без грам брашно!
Re: Поздравления и покани 2
Хи-хи .. Булката каза, че другите булки разбирали тестените рецепти, определени от зададени течни компоненти: брашното било "колкото поеме", или около 1 килограм. Но зависело от брашното.
Re: Поздравления и покани 2
Таки написа:Баница с праз и кайма а ла МарияТаки, я питай сега булката си, как прави тази баница, че много апетитно изглежда! Аз също правя празеник и става много вкусен, но кайма не слагам, само свинска мас, праз и червен пипер, а тестото задължително с мая.
Пълнеж за една тава:
- 1/2 кило телешка кайма
- 1.5 кило праз, нарязан
- 4 яйца
- Сол, пипер, копър, зехтин (или олио)
Каймата първо се запържва "докато се изпари водата й", после се добавя празът и се допържва до неговото омекване. Като изстине сместа, се добавят 4 яйца.
Корите на баницата:
- 1/2 водна чаша олио
- 2 водни чаши леко стоплена вода
- 3 лъжици зехтин
- 1 лъжица сол
Тестото се замесва и "почива" половин час. После се правят топки колкото юмрук и се отварят кори "като за пица, напред-назад", до около 1 мм дебелина. Кората се обрязва във формата на правоъгълник широк една педя и дълъг малко повече от дължината на тавата (която е предварително намазана с маргарин). Правоъгълникът се намазва с олио и пълнежът се нарежда в тясна ивица край единия край на дългата страна. Завива се роло с ръце, а крайщата му се подрязват и защипват.
Цилиндрите се нареждат в тавата, намазват се с олио, покриват се с алуминиево фолио и се пекат на силна фурна (250 оС) за 30 минути. После фолиото се маха, температурата се намалява до 200 оС и се допича до зачервяване.
Много ти благодаря, Таки, ще пробвам обезателно, а може и снимка да направя.
Re: Поздравления и покани 2
Таки, ЧРД на патерица (бях извън страната, затова ) Бъди жив и здрав и само радостни емоции
http://www.123greetings.com/birthday/birthday_songs/songs16.html
http://www.123greetings.com/birthday/birthday_songs/songs16.html
jovina- Брой мнения : 1792
Registration date : 18.05.2009
Re: Поздравления и покани 2
Жовина, благодаря за пожеланията! Постни някои фотки от поредното си екзотично пътуване.
Страница 11 от 16 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16
Страница 11 от 16
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите