Ханчето на бачо Никола 3
+18
ВЕЛЗО
Агата
Логик
malakai
komarKo
blag009
(Бай Вълко)
Радомир
Надя
Apostola na Svobodata
pheras
Помощ, граждани!
marapepelia6ka
jovina
chocho
Таки
nikiforov
Boabab
22 posters
Страница 21 от 38
Страница 21 от 38 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 29 ... 38
Re: Ханчето на бачо Никола 3
И тази никога не ми е била приятна.Агата написа:не се напрягай,
петър ще те "вдяне"
Последната промяна е направена от Надя на Сря 14 Апр 2010, 19:57; мнението е било променяно общо 1 път
моля модераторът да прибере на сигурно място всички огнестрелни и хладни оръжия
Агата- Брой мнения : 397
Registration date : 07.01.2009
само да вметна
"Солташак" означава на османотурски "дясна ръка". В този случай, ролите ми се виждат разменени
Последната промяна е направена от ВЕЛЗО на Чет 15 Апр 2010, 09:38; мнението е било променяно общо 1 път
ВЕЛЗО- Брой мнения : 597
Registration date : 11.03.2010
Надя написа:Хайде, време е на това гадче Ферас(ако изобщо е той) да му се затворят портите.
спри се малко ....да не цитирам изцепките ти
Агата е права ...
Да не искаш да кажеш, че Велзевул ни се представя тук като Ферас?nikiforov написа:Надя написа:Хайде, време е на това гадче Ферас(ако изобщо е той) да му се затворят портите.
Агата е права ...
В момента двама човека ни наблюдават от Германия, единият е Помощ граждани, другият е Ферас.
Агата написа:не се напрягай,
петър ще те "вдяне"
това е отговор на велзо.
Е, не съм му звънял по телефона на Петър, а при него нещата трябва да се уточнят устно, защото от писано слово ептен не вдява. Причината да не съм му звъннал на Петър е това, че не съм зареждал скоро и си пестя последните разговори до закупуване на ваучер. Така че, едва ли ще ме "вдене". Особено ако си някое лице, от които изпитва ням ужас.
Не би трябвало да обяснявам и на него, и на тебе, а и на някои други, че най пряката връзка между точката А и Б е правата линия и съответно моля като питам, да ми бъде отговаряно директно, което е признак на учтивост, а не да бъда препращан.
Аман от ментета, които се изживяват като последна инстанция или отдел "Личен състав".
Надя написа:Да не искаш да кажеш, че Велзевул ни се представя тук като Ферас?nikiforov написа:Надя написа:Хайде, време е на това гадче Ферас(ако изобщо е той) да му се затворят портите.
Агата е права ...
Ей, тенекийо куха
прочее, Велзо, възползвай се от шанса си тук и се фокусирай върху смисления принос (с извинение), който може да дадеш
не съм сред най-големите ти почитатели, но признавам на драго сърце наличието у теб на несъмен талант
бъди позитивен, драги!
не съм сред най-големите ти почитатели, но признавам на драго сърце наличието у теб на несъмен талант
бъди позитивен, драги!
Помощ, граждани! написа:прочее, Велзо, възползвай се от шанса си тук и се фокусирай върху смисления принос (с извинение), който може да дадеш
бъди позитивен, драги!
Мерси за комплимента, оценявам напълно симулацията на обективност
И ти да ме пратиш на майната ми десебарска знаеш къде, след като преди това си ми извадил една-две кирливи ризи, и на мен ще ми е трудно да се обявя за твой почитател
не се надценявай
твоята "майна" за мен е комплимент
мисли за себе си: промоцираш злото с не-вярата си в Синята коалиция
като се прибера, мога да опитам да те приобщя към лоното на Добрите
Помощ, граждани! написа:впрочем, беше написал нещо, че темата ми е по твоята специалност....
Малко условно казано, както можеш да се досетиш. Тя е експертна, по-скоро като за школувани икономисти
Политолозите могат само да се упражняват върху игрите на случайността при изработването на политически решения от страна на хора, които не са непременно политолози по образование.
Е, по стар народен обичай всеки се занимава с това, от което не разбира и всички упорито твърдат че всичко се развива по възможно най-добрия начин. Това е и същината на съвременното картезианство.
Тъй че, обикаляй с влака и не се помайвай, това ще ти остане от престоя в Заарбрюкен
Помощ, граждани! написа:не се надценявай
Тука вече ще разочаровам някои. Хипотетичният син дявол Велзевул би бил като предизборно боядисана пейка
Ако някой ме вижда в синьо, твърде много е подценил произхода ми и качеството на образованието ми. Вероятно ще му се наложи да свали розовите очила
Агата написа:виждам, че се е появила дилема -
ферас /ако това не е някой друг с неговия достъп, което ми изглежда най-вероятно/
се е олял с простотиите.
както и велзевул се олива понякога.
и двамата имат периоди на осаферване и тогава са интересни, интелигентни млади хора.
дилемата за мен е -
когато симптомите и диагнозата са еднакви, що пък лечението да е различно
Аз пък казвам да не се отдаваме много-много на дилемстване, че може по-дълбоко да отидем....
ВЕЛЗО написа:Помощ, граждани! написа:впрочем, беше написал нещо, че темата ми е по твоята специалност....
Малко условно казано, както можеш да се досетиш. Тя е експертна, по-скоро като за школувани икономисти
Политолозите могат само да се упражняват върху игрите на случайността при изработването на политически решения от страна на хора, които не са непременно политолози по образование.
Е, по стар народен обичай всеки се занимава с това, от което не разбира и всички упорито твърдат че всичко се развива по възможно най-добрия начин. Това е и същината на съвременното картезианство.
Тъй че, обикаляй с влака и не се помайвай, това ще ти остане от престоя в Заарбрюкен
Младежи, какво е това Заарбрюкен, бе, хайвани такива ?
ik weet het niet
виктор да обесни
виктор да обесни
Аз пък знам, че е Саар... , но не знам защо. Нека някой германофон обясни правилото - защо Залцбург, но Саарбрюкен. Вместо да се будалкаме.
Нека по този повод ми обясни и това правило: дали на български е прието в чужди имена да се допускат двойни гласни.
Нека по този повод ми обясни и това правило: дали на български е прието в чужди имена да се допускат двойни гласни.
в уики пише, че е З..: .Saarbrücken (German pronunciation: [zaːɐ̯ˈbʁʏkən]; French: Sarrebruck, IPA: [saʁbʁyk]) is the capital of the state of Saarland in Germany
http://en.wikipedia.org/wiki/Saarbr%C3%BCcken
същото казват и моите хора тук
http://en.wikipedia.org/wiki/Saarbr%C3%BCcken
същото казват и моите хора тук
Таки написа:Нека по този повод ми обясни и това правило: дали на български е прието в чужди имена да се допускат двойни гласни.
Очевидно е прието. Не мога да се въздържа да вметна, че така дефиниран, проблемът е по-скоро графичен, отколкото фонетичен.
Тъй де.. Виж как плоско изглежда "Ана", а колко по-шик е "Анна" ... (емотикон на леко уморен сноб).
ВЕЛЗО написа:ik weet het niet
виктор да обесни
Щото др. Помощ има модерни възгледи.
(Бай Вълко)- Брой мнения : 414
Registration date : 30.06.2009
Таки написа:Тъй де.. Виж как плоско изглежда "Ана", а колко по-шик е "Анна" ... (емотикон на леко уморен сноб).
За аспектите на това може да се изпише доста, разбито по езици. Аз лично мога да говоря само за езиците, с чиято фонетика съм се сблъсквал обстойно. Те са около десетина. За другите не поемам отговорност.
За да избегна всякакви атаки по това направление, мога да кажа, че макар да не съм изучавал теоритична фонетика, съм в състояние на слух да различавам фонемите една от друга
Транскрипцията е графичен проблем. При решаването му, трябва да се приеме смесен подход, който да не игнорира нито оргиналния латински правопис, нито корелацията между фонетичните особености на езика и правописа. Знам, че не казвам нищо революционно, но пък част от установените конвенции в транскрипцията на чужди имена на български подлежат на оспорване от гледна точка именно на фонетиката. Понякога всички варианти са еднакво далеч от истината. Никой не е казал например, че френското "de" e по-правилно да бъде транскрибирано като "дьо", а не като "дъ" или "де". (Мързи ме да ги слагам в квадратни скоби.) Всичките тези варианти са еднакво далеч от фонетичните реалности на френския език, но последната има преимуществото, че съответства на френския правопис. Тогава защо казваме например "Маркиз дьо Сад", а не "Марки де Сад"? Истината е, че всякаква аргументация в полза на първото срещу второто би била абсолютно дебилна.
И все пак, аз ще предпочета първото. Защо? Оставам на скептични позиции, по парадоксални подбуди. Тези подбуди не са съобразени с реалностите на фонетиката и не държат сметка за рационалното от чисто графична гледна точка. Моето предпочитание на транскрипцията "Маркиз дьо Сад" спрямо обективно по-добрия вариант "Марки де Сад" изхожда от схващането, че при наличието на установена традиция в транскрибирането, не е разумно да пипаме конвенцията и тепърва да й отвикваме.
Въпросът обаче не стои за езиците, за имената на които у нас няма установен канон за графично предаване на кирилица, съответно, за произнасяне според българската фонетика. Очаквам който е ербап, да се обоснове как би транскрибирал името на първия председател на Eвропейския съвет. Запазвам си правото да седя отстрани, да го гледам как се поти и да го ръчкам с остена според както ми скимне
Последната промяна е направена от ВЕЛЗО на Сря 14 Апр 2010, 23:58; мнението е било променяно общо 4 пъти
Бай Вълко написа:ВЕЛЗО написа:ik weet het niet
виктор да обесни
Щото др. Помощ има модерни възгледи.
А пък аз, защото се съобразих с тях бона фиде, щом така поставяш въпроса
Може да е така, но едно Б в графиката много ми скриБуца окото.. Я го замени с П, че скриПта манент ..Транскрибцията е графичен проблем.
Страница 21 от 38 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 29 ... 38
Страница 21 от 38
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите