тъпни от виртуалното ...
+11
marapepelia6ka
chocho
HEXE
Boabab
jovina
Admin
nikiforov
pheras
Помощ, граждани!
Таки
komarKo
15 posters
Страница 16 от 24
Страница 16 от 24 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 20 ... 24
Re: тъпни от виртуалното ...
Търсенето на поредния Месия е вариант на негативния вот. Този вот не е най-доброто, което може да се случи в политиката, но не е и някаква особена екзотика.Та все трябва една малка част от причините да сa в електората, това казвам...
Когато се чудим, защо българите гласуваха толкова масово за Симеон, ние можем да се ограничим с коментари на тема "политическо месианство" и да пропуснем, неволно или нарочно, негацията към управлението на ОДС. Тъжната истина за сините е, че ако хората бяха масово доволни от управлението на ОДС, те нямаше да търсят нов Месия. Подобно тъжна е истината за Тройната коалиция: ако хората бяха масово доволни от управлението й, Бойко нямаше да има шанс.
Но сините имат една удивителна следистория, последвала разгрома през 2001 г. Бидейки в опозиция вече 10 години, те не можаха да инкасират поне част от недоволството на електората, последвало управленията на Симеон, Тройната коалиция и текущото на ГЕРБ. И най-лошото е, че те отказват да обсъдят публично причините. Ти говориш за определена вина на ("причина" в) електората, но не благоволяваш да се уточниш.
Тези три жени със сигурност не се наричат Емилия, Надя или HEXE. Допускам, че всяка от трите назовани би се обидила на подобно 'предположение'. Та те са едни тъй-изискани европейки!
От друга страна, тези египтянки демонстрират срещу режима на Мубарак, рискувайки своя живот.
За разлика от Емилия, Надя и HEXE, които нищо не биха рискували, ако бяха настояли Петър и прасетата му да си затворят мръсните човки в кенефа "Безпризорни".
Но те не го правят. Поради което аз поставям Емилия, Надя и HEXE по-долу от безименните египтянки, показани на тази снимка:
От друга страна, тези египтянки демонстрират срещу режима на Мубарак, рискувайки своя живот.
За разлика от Емилия, Надя и HEXE, които нищо не биха рискували, ако бяха настояли Петър и прасетата му да си затворят мръсните човки в кенефа "Безпризорни".
Но те не го правят. Поради което аз поставям Емилия, Надя и HEXE по-долу от безименните египтянки, показани на тази снимка:
Прав е човекът! Алкохолът ЕСФ не е простил нито на него, нито на мръсната му компания.
Ха наздрайчката!
Ха наздрайчката!
и честита нова годинаТаки написа:Прав е човекът! Алкохолът ЕСФ не е простил нито на него, нито на мръсната му компания.
Ха наздрайчката!
jovina- Брой мнения : 1792
Registration date : 18.05.2009
Е ти пък, Таки, направо ме учудваш понякогаТаки написа:
Докторке, вчера пих едно толкова чудно вино, реколта 2001 г., че още му усещам вкуса в устата. Дали това е опасно за моето здраве?
Опасно ще е, ако не повториш днесТаки написа:Докторке, вчера пих едно толкова чудно вино, реколта 2001 г., че още му усещам вкуса в устата. Дали това е опасно за моето здраве?
Ех, докторке.. Туй отлежало вино е от изпипана частна изба, която се намира на 50 км от тук и в момента не е под надзор. Не ме подтиквай към кражба с взлом!Опасно ще е, ако не повториш днес
Освен това, на същото място консумирахме чудно сирене и още по-чудно овче мляко от местен производител, "Дядото". Шедьоври! Изтънчени творби!
впрочем, от "медияпул" ми писаха, че са изтрили една от гадостите на СРХ
Еееее, добре си си ти ... а ние караме тук на домашна шльокавица с кисело зеле и сланинаТаки написа:Ех, докторке.. Туй отлежало вино е от изпипана частна изба, която се намира на 50 км от тук и в момента не е под надзор. Не ме подтиквай към кражба с взлом!Опасно ще е, ако не повториш днес
Освен това, на същото място консумирахме чудно сирене и още по-чудно овче мляко от местен производител, "Дядото". Шедьоври! Изтънчени творби!
Аз се разсеях малко, защото едно българско девойче, което ни гостува няколко дена в явката ( ) , заминава за красивото градче Парга, на брега на Йонийско море, където си намери работа в тамошен ресторант. 600 € на месец + безплатно спане и храна, което е еквивалентно на поне 1100 € заплата, с най- най-евтино спане и храна на свои разноски.
Пиша това в случай, че някой ваш познат или позната се интересуват за текущите тарифи тук.
Пиша това в случай, че някой ваш познат или позната се интересуват за текущите тарифи тук.
това никак не е зле, защото на 2000 км северозападно от Парга съм виждал предложения за 400 euro basis..
И тук се срещат такива оферти, но на подобни се хващат напълно закъсали люде, ако изобщо се намерят такива.Помощ, граждани! написа:това никак не е зле, защото на 2000 км северозападно от Парга съм виждал предложения за 400 euro basis..
Таки написа:Търсенето на поредния Месия е вариант на негативния вот. Този вот не е най-доброто, което може да се случи в политиката, но не е и някаква особена екзотика.Та все трябва една малка част от причините да сa в електората, това казвам...
Когато се чудим, защо българите гласуваха толкова масово за Симеон, ние можем да се ограничим с коментари на тема "политическо месианство" и да пропуснем, неволно или нарочно, негацията към управлението на ОДС. Тъжната истина за сините е, че ако хората бяха масово доволни от управлението на ОДС, те нямаше да търсят нов Месия. Подобно тъжна е истината за Тройната коалиция: ако хората бяха масово доволни от управлението й, Бойко нямаше да има шанс.
Но сините имат една удивителна следистория, последвала разгрома през 2001 г. Бидейки в опозиция вече 10 години, те не можаха да инкасират поне част от недоволството на електората, последвало управленията на Симеон, Тройната коалиция и текущото на ГЕРБ. И най-лошото е, че те отказват да обсъдят публично причините. Ти говориш за определена вина на ("причина" в) електората, но не благоволяваш да се уточниш.
Here we go then:
Опасно растат очакванията за нов политически месия
Нарастващата маса на негласуващите вече извайва портрета на бъдещия спасител на нацията.
.....
Защото тия 35-40% избиратели не са нито леви, нито десни, те чакат някой да ги омагьоса, да им разправи чудни приказки за светлото бъдеще, да им обещае край на мизерията и униженията, да им вземе акъла в буквалния смисъл.
....
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=8452§ionid=5&id=0000901
Анализът е интересен, но поводът не е толкова убедителен. 40% кандидат-гъбари не е толкова небивал процент.
На парламентарните избори през 2005 г. официалният процент на гъбарите е бил 44%. Дори ако приемем, че реалният електорат е бил завишен с цял 1 милион (поради включване на хора, напуснали страната) , гъбарите остават към 35%, което не е далеч от 40%.
На парламентарните избори през 2009 г. "официалните гъбари" са били 40%.
Така че аз не виждам - все-още - месиянска обстановка. Още повече, че за нея е необходимо и наличието на кандидат-Месия, какъвто не съзирам. Може би правилото е "Веднаж Месия, после без Месия, после пак Месия". Така стана между Месиите Симеон и Борисов - на изборите през 2005 г.
На парламентарните избори през 2005 г. официалният процент на гъбарите е бил 44%. Дори ако приемем, че реалният електорат е бил завишен с цял 1 милион (поради включване на хора, напуснали страната) , гъбарите остават към 35%, което не е далеч от 40%.
Така че аз не виждам - все-още - месиянска обстановка. Още повече, че за нея е необходимо и наличието на кандидат-Месия, какъвто не съзирам. Може би правилото е "Веднаж Месия, после без Месия, после пак Месия". Така стана между Месиите Симеон и Борисов - на изборите през 2005 г.
Таки написа:Анализът е интересен, но поводът не е толкова убедителен. 40% кандидат-гъбари не е толкова небивал процент.
Не ставаше дума толкова за повода нито пък наличието - или безличието - на месия, колкото за онова дето ме питаше относно онази част от причината в електората - та ето я обяснена пустата причина...
Тъй като писах конкретно за сините, аз не мога да приема изцяло обяснения, базирани на "лумпенизиран електорат". Бих очаквал избирателите на СДС и ДСБ да са по-образовани и мотивирани, та голяма част от тях да не търсят нови месии.Не ставаше дума толкова за повода нито пък наличието - или безличието - на месия, колкото за онова дето ме питаше относно онази част от причината в електората - та ето я обяснена пустата причина...
Според мен, в "реалното" е настъпила тази промяна, която наблюдавахме и във "виртуалното". Политически долнопробници, некадърници и крайно-десни психопати са завзели организираните пространства на десницата и са прогонили разумните, културните и можещите.
партия РЗС ли имаш предвид
защото извън нея като пример, не можеш да бъдеш по-далеч от истината в твърдението си
по-скоро интернет е последно убежище на споменатата от теб категория индивиди
защото извън нея като пример, не можеш да бъдеш по-далеч от истината в твърдението си
по-скоро интернет е последно убежище на споменатата от теб категория индивиди
Знаеш много добре, че имам предвид Синята Коалиция. На която електоратът (ОДС) през 2001 г. бе практически равен с този на БСП, а днес за БСП са готови да гласуват 7 пъти повече хора, отколкото за СК.партия РЗС ли имаш предвид
Разбираш ли за каква реална разруха става дума? Какви ми ги приказваш за Интернет? Та Интернет просто отразява тази разруха, а не я отменя!
Таки написа:Знаеш много добре, че имам предвид Синята Коалиция. На която електоратът (ОДС) през 2001 г. бе практически равен с този на БСП, а днес за БСП са готови да гласуват 7 пъти повече хора, отколкото за СК.партия РЗС ли имаш предвид
Разбираш ли за каква реална разруха става дума? Какви ми ги приказваш за Интернет? Та Интернет просто отразява тази разруха, а не я отменя!
Разруха има, Таки - тук си прав - само че май я търсиш не там където е тя. Пълната каша в главите на тези 40+% от "електората", която е резултат на тотално объркана ценностна система, и водеща до това постоянно лутане и търсене на месията - там е разрухата.
Какъвто премиерът - такава и държавата - ей така просто си ги взима решенията човекът - без да има информация, без да знае, без да се консултира с ескперти - "уволних те и те възстанових в един ден"....
Бассси тргикомедията наречена Борисов !
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
„Уволних те и те възстанових в един ден", каза премиерът и стисна ръката на Коцев.
......
„На място там е станал проблем в кой самолет да се качват, вследствие на което казах, че ще уволня директора на „Техноекспортстрой". След това министър Плевнелиев ме запозна, че през цялото време г-н Коцев е държал връзка с него. Така че просто до мен не е стигнала информацията. Именно затова аз го извиках и казах, че няма да бъде уволняван, а ги поощрих и ги похвалих за това, което направиха в днешния ден. Случаят е малко по български - или закъсняваме както обикновено нещо да направим, или сега пък много хубаво като го направим, пак не е на хубаво", коментира Борисов.
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=8475§ionid=16&id=0000101
Бассси тргикомедията наречена Борисов !
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
„Уволних те и те възстанових в един ден", каза премиерът и стисна ръката на Коцев.
......
„На място там е станал проблем в кой самолет да се качват, вследствие на което казах, че ще уволня директора на „Техноекспортстрой". След това министър Плевнелиев ме запозна, че през цялото време г-н Коцев е държал връзка с него. Така че просто до мен не е стигнала информацията. Именно затова аз го извиках и казах, че няма да бъде уволняван, а ги поощрих и ги похвалих за това, което направиха в днешния ден. Случаят е малко по български - или закъсняваме както обикновено нещо да направим, или сега пък много хубаво като го направим, пак не е на хубаво", коментира Борисов.
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=8475§ionid=16&id=0000101
Това е една характерна черта на Бойко - да променя бързо решенията си, ако съветниците му го убедят в това, а да не проявява излишен инат. Ако това води до поправяне на грешки - пак добре. Но е ясно, че подобно поведение не увеличава престижа му като държавник. Добрият държавник се съветва с подходящите хора предварително, а не следварително.
Страница 16 от 24 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 20 ... 24
Страница 16 от 24
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите