Дискусии по повод изяви на медии, журналисти, общественици и
+23
jovina
HEXE
Admin
gigatev
Realistka
(anika-1)
Sonia
(TiUG)
Надя
(Иван)
Таки
Помощ, граждани!
(Натали)
Логик
komarKo
Homan
chocho
blag009
nikiforov
Лаик
(Българанъ)
сноб
Boabab
27 posters
Страница 16 от 32
Страница 16 от 32 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 24 ... 32
Re: Дискусии по повод изяви на медии, журналисти, общественици и
Снощи, май по Първа, гледах един сръбски филм. Направо ми хвръкна шапката. Много отдавна не бях гледал филм, който да ми хареса. И като техника и поставяне на проблемите по време на прехода, и като изобразяване на живот и герой, който в България, за жалост не съществува и не може да съществувя, изрази едно доста ясно превъзходство.
Стефан Гамизов тази вечер при при Цветанка Ризова пак хвърли няколко бомби.
1.На 20 декември някой, който е знаел, че идва газова криза е изкупил държавния резерв. / след това, разбира се го е продал доста по-скъпо /.
2.Всичко около енергетиката в България, включая 3 и 4 Блок, е една могъща корупционна схема свързана с огромни кражби около изключително остарели технологии.
3.В България има огромен пазар в енергетиката на черно. Известен е и този, който го ръководи. Долу няколко цитата от други интервюта на Гамизов.
http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=4032&Itemid=1
http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=3961&Itemid=1
4.Политиката в България е една огромна корупционна схема.
5.Утре / 19.1.2009 / Гамизов и няколко други юнака основават гражданско движение "Референдум", което има за цел до 2 години да смени политическата система в България. / подцел преждевременното сваляне на Първанов /
1.На 20 декември някой, който е знаел, че идва газова криза е изкупил държавния резерв. / след това, разбира се го е продал доста по-скъпо /.
2.Всичко около енергетиката в България, включая 3 и 4 Блок, е една могъща корупционна схема свързана с огромни кражби около изключително остарели технологии.
3.В България има огромен пазар в енергетиката на черно. Известен е и този, който го ръководи. Долу няколко цитата от други интервюта на Гамизов.
http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=4032&Itemid=1
Това не е никакво пиар надцакване. Както ви казах, президентът Първанов е дълбоко свързан с т. нар. ядрено лоби и той се опита да злоупотреби с тази криза, за да може да им осигури допълнителни печала
Президентът Първанов е примитивно отмъстителен човек. В момента той търси някакъв реванш спрямо ЕС, защото е отстранен от европейската карта – ако забелязвате, той по никакъв начин не бива канен или почитан от държавите от ЕС
http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=3961&Itemid=1
А как ще коментирате изявлението на президента Георги Първанов за пускане на един от спрените блокове на АЕЦ "Козлодуй"?
- Президентът Първанов ми е ясен. Той от сутрин до вече се събужда само с една идея - как да осигури допълнителни печалби на групата олигарси около него. Нека Първанов днес като се събуди да мисли за българския народ, а не за г-н Богомил Манчев. Това е единственият ми коментар.
- А смятате ли всъщност, че повторно пускане на блок от АЕЦ "Козлодуй" е възможно?
- Нито смятам, че е възможно, нито смятам, че е правилно. Но Първанов най-сетне трябва да се досети, че е президент на България, а не шеф на борда на директорите на фирма "Рискинженеринг" АД или на подобните такива, които оперират в енергийния сектор. Не знам - може би на визитката му пише "президент на борда на директорите на
"Рискинженеринг", обаче всъщност не е такъв. На неговата визитка трябва да пише "Президент на Република България".
4.Политиката в България е една огромна корупционна схема.
5.Утре / 19.1.2009 / Гамизов и няколко други юнака основават гражданско движение "Референдум", което има за цел до 2 години да смени политическата система в България. / подцел преждевременното сваляне на Първанов /
Приятел , пробутват ни нов месия , само дето са му съкратили времето от 800 на 730 дни ...
още с бойко не са оферирали , а официализират следващия ...
nikiforov написа:Приятел , пробутват ни нов месия , само дето са му съкратили времето от 800 на 730 дни ...
Аз също го гледах - следващият Спасител...
Някаква "Лига за не-знам-си-какво-си"
Утре в 11:00 щели да имат пресконференция - как да ме спасят...вчера се върнал от Вашингтон, ъф корс...
Realistka-
Брой мнения : 1193
Registration date : 25.12.2008
nikiforov написа:Приятел , пробутват ни нов месия , само дето са му съкратили времето от 800 на 730 дни ...
Приятел, аз съм наивник, но...Бях монархист, но кагато дойде царя не гласувах за него, защото се появи не в 1997...Бойко наистина ме забавлява...С всичките му "кусури" ще е стъпка по-напред от тройката...Гамизов? Засега единственият му кусур е че го тиражират...Сигурно, за да му повярват трябва да го убият...Въпреки че за българина май и това няма да доказателство.
Последната промяна е направена от Boabab на Нед 18 Яну 2009, 21:20; мнението е било променяно общо 1 път
nikiforov написа:много си влюбчив ...политически
Чак пък. Гласувал съм само за СДС и ДСБ.
Ето и по просторно за интервюто:
http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=4116&Itemid=9
http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=4116&Itemid=9
Има един форум в който по неизвестни причини не бях допуснат (е,не ми е за първи път)
http://www.de-zorata.de/forum/index.php?topic=907.msg23173;topicseen#msg23173
Има един професор Пламен Цветков, който по много интересен начин пренаписва историята.
Имало ли е насилствена ислямизация на българското население през 16-18 в. ?
Цитирам от гореспоменатия форум. Очаквам вашите мнения.
Добър ден, професор Цветков!
Във форума горещо се дискутира въпроса имало ли е насилствена ислямизация на християнското (в частност на българското) население през 16-18 в., до каква степен ислямизацията е била (не)официална държавна политика, или преобладаващо е имало доброволно конвертиране в исляма, така да се каже по икономически причини.
Какви източници са Ви известни, документиращи кампанийна насилствената ислямизация, изключвайки кръвния данък?
--------------------------------------------------------------------------------
Проф. Пламен Цветков:
Имало е отделни, строго индивидуални случаи на насилствена ислямизация, най-известните от които са мъченичествата на Св.Георги и Св.Никола Софийски. Масови насилствени ислямизации обаче не е имало никога. Напротив - запазени са нареждания от страна на султана да не се бърза с приемането в исляма на желаещите, тъй като това рискува рязко да намали приходите за хазната - мюсюлманите са плащали много по-малко данъци от християните и евреите. Книгата на Антон Дончев и едноименният филм са поръчкови - за да оправдаят насилствената смяна на имената най-напред на българите мюсюлмани през 60-те години и на съгражданите ни от турско потекло през 1984-1989 г. "Време разделно" се опира на един фалшификат от ХІХ в., написан за да се спре с продължаващото приобщаване на цели села към исляма - за това пише между другото и Александър Екзарх в една петиция до европейските сили с молба да направят нещо за подобряване на участта на българите. Тъжната истина е, че българите под османско владичество са се стремели да приемат исляма по същия начин, по който в годините на комунизма се натискаха да стават членове на БКП."
http://www.de-zorata.de/forum/index.php?topic=907.msg23173;topicseen#msg23173
Има един професор Пламен Цветков, който по много интересен начин пренаписва историята.
Имало ли е насилствена ислямизация на българското население през 16-18 в. ?
Цитирам от гореспоменатия форум. Очаквам вашите мнения.
Добър ден, професор Цветков!
Във форума горещо се дискутира въпроса имало ли е насилствена ислямизация на християнското (в частност на българското) население през 16-18 в., до каква степен ислямизацията е била (не)официална държавна политика, или преобладаващо е имало доброволно конвертиране в исляма, така да се каже по икономически причини.
Какви източници са Ви известни, документиращи кампанийна насилствената ислямизация, изключвайки кръвния данък?
--------------------------------------------------------------------------------
Проф. Пламен Цветков:
Имало е отделни, строго индивидуални случаи на насилствена ислямизация, най-известните от които са мъченичествата на Св.Георги и Св.Никола Софийски. Масови насилствени ислямизации обаче не е имало никога. Напротив - запазени са нареждания от страна на султана да не се бърза с приемането в исляма на желаещите, тъй като това рискува рязко да намали приходите за хазната - мюсюлманите са плащали много по-малко данъци от християните и евреите. Книгата на Антон Дончев и едноименният филм са поръчкови - за да оправдаят насилствената смяна на имената най-напред на българите мюсюлмани през 60-те години и на съгражданите ни от турско потекло през 1984-1989 г. "Време разделно" се опира на един фалшификат от ХІХ в., написан за да се спре с продължаващото приобщаване на цели села към исляма - за това пише между другото и Александър Екзарх в една петиция до европейските сили с молба да направят нещо за подобряване на участта на българите. Тъжната истина е, че българите под османско владичество са се стремели да приемат исляма по същия начин, по който в годините на комунизма се натискаха да стават членове на БКП."
gigatev- Брой мнения : 298
Registration date : 26.01.2009
Бойко Борисов, шеф на охранителна фирма "Ипон":Тъгата ми за царя е голяма
- Бяхте ли приятел с царя?
- Не може шофьорът да е приятел с царя. Бях приятел със синовете му.
Японска връзка
Калин Донков
Някъде при Брежнев трябва да е било, една японска риболовна компания официално поискала под наем парче от брега на Камчатка, където да разположи център за почивка на екипажите си, работещи по корабите в неутралните води на Охотско море. Дали им терена - плащали в зелено. Но макар срокът на договора да бил само две години, наемателите не бързали да строят своята база. Вместо това, бдителните граничари ги засекли, че товарят кораби с черния пясък от крайбрежието. Въпросите се задавали сложно - през Москва и Токио, но фирмата всеки път обяснявала, че просто разчистват ивицата, за да почнат строежа на пристани и сгради. Все пак количествата на извозвания материал били такива, че руснаците не се задоволявали с подобен отговор. Японските дипломати уверявали, че пясъкът просто се изхвърля в морето. Без да прекратяват надлъгването,
..........................
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=6779§ionid=5&id=0001101
Калин Донков
Някъде при Брежнев трябва да е било, една японска риболовна компания официално поискала под наем парче от брега на Камчатка, където да разположи център за почивка на екипажите си, работещи по корабите в неутралните води на Охотско море. Дали им терена - плащали в зелено. Но макар срокът на договора да бил само две години, наемателите не бързали да строят своята база. Вместо това, бдителните граничари ги засекли, че товарят кораби с черния пясък от крайбрежието. Въпросите се задавали сложно - през Москва и Токио, но фирмата всеки път обяснявала, че просто разчистват ивицата, за да почнат строежа на пристани и сгради. Все пак количествата на извозвания материал били такива, че руснаците не се задоволявали с подобен отговор. Японските дипломати уверявали, че пясъкът просто се изхвърля в морето. Без да прекратяват надлъгването,
..........................
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=6779§ionid=5&id=0001101
Фалшивият Джони Деп показа колко са зле медиите у нас. Как се случи всичко?
басси
по добре да помълчим, но след минутата да кажем, че жената добре ги е поставила на мястото им, всичките
по добре да помълчим, но след минутата да кажем, че жената добре ги е поставила на мястото им, всичките
Въпреки, че моралните качества, може би заради липса на достатъчно логически възможности, на Комарницки, не се оказаха на свобода и висота, често виждаме негови сполучливи карикатури / а може би тъкмо затова /:
Прави впечатление, че между огнеборците го няма Цветанов.
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=6834§ionid=13&id=0002401
Прави впечатление, че между огнеборците го няма Цветанов.
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=6834§ionid=13&id=0002401
Боябабе, за още едно подобно нещо изхвръкваш! Щото моите морални качества са на висота, та не терпя навика на някои десни да освинват всичко, до което са се докопали!Въпреки, че моралните качества .... на Комарницки не се оказаха на свобода и висота ...
Admin написа:Боябабе, за още едно подобно нещо изхвръкваш! Щото моите морални качества са на висота, та не терпя навика на някои десни да освинват всичко, до което са се докопали!Въпреки, че моралните качества .... на Комарницки не се оказаха на свобода и висота ...
Ще ме зарадваш, Тъпанар. Не разбра ли, че мене не можеш да заплашваш.
Ето го и текста, който бях сигурен, че ще използвам, предвид наличната тъпанарщина:
Защо правя разлика между нормалния човек и тъпанара?
Та това е най-елементарното нещо, най-вече в случая.
Как можеш да си помислиш, че не си тъпанар, след си получил доказателство, че тъкмо недържейки на
политическите пристрастия си се отказал от един форум за друг, за да докажеш приятелство.
Не е ум, а е тъпанарство да смяташ, че можеш да правиш забележка и заплашваш човекът, който познаваш отдавна и все пак му дължиш нещо, а да оставаш безмълвен към "закачките" на патка.
В тази ситуация абсолютно тъпанарство е и да смяташ, след като си бил свидетел, че само след заплаха в Медияпул и в Де Зората някой е напуснал сам, тук да си седя...И не само това, а върхът на тъпанарството е де мислиш, че някога ще ти бъде простено, след като на всичко отгоре слагаш и забрани, с още по-тъпанарски намеквайки за политика, когато е установено, че си тъпанар пар екселанс, който не разбира и най-елементарни категории на почтеността и признателността.
Това е един добър повод за поредно предупреждение, в духа на банерите в цигарените кутии:
Капитализмът е опасен
за Вашето ментално здраве!
Капитализмът е опасен
за Вашето ментално здраве!
Иначе "Огнеборците" са чудо и приказ. Само че ми писна да реставрирам големите едиции на Комар, още повече вярвайки, че той би могъл да ги предостави в оригинал тук, по изключение и заради факта, че е член и модератор на форума.
Асен Йорданов: Не съм номиниран от България, но приемам наградата като оценка за българската журналистика
Както вече ви съобщихме вчера (линк), българският разследващ журналист Асен Йорданов получи наградата Leipzig Media Award. Освен българинът, награден е и датският карикатурист Курт Вестергор (автор на карикатурите на пророка Мохамед) и афганският журналист Саид Якуб Ибрахими.
.......
От редакцията на Еврочикаго се свързахме по телефона с Асен Йорданов и взехме първото интервю от него, след получаването на високата и престижна награда. Чуйте какво каза развълнуваният журналист
И тук ще повторя написаното от мен във "външния форум" на МП:
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=171076&srcpos=7Много тежки слова от страна на г-н Йорданов.
"България и до днес се управлява от криминални елементи" .... "обществото се оглавява от контрабандисти, крадци и мафиоти"
Моето най-големо уважение към разследващата журналистика, но след горните цитати у мен остава привкусът на едно преувеличение, което е толкова малко полезно, колкото и мълчанието...
ми да беше прочел и това:
та, кое му е "преувеличеното"?
да не говорим, че човекът е сърбал попарата на Ирен Кръстева и Дилян Пеевски - сегашните медийни господари и ласкатели на Б.Б.
През 1995 г. именно Асен Йорданов, който тогава работи в "Стандарт" разкрива и фотографира нелегалната фабрика за цигари в Крайморие, съсобственост на сегашния премиер Бойко Борисов. По-късно Борисов продава дела си във фирмата "Тео Интернационал", собственик на фабриката на Иво Каменов. Въпреки разкритието и започналото разследване, нелегалното производство продължава още две години.
та, кое му е "преувеличеното"?
да не говорим, че човекът е сърбал попарата на Ирен Кръстева и Дилян Пеевски - сегашните медийни господари и ласкатели на Б.Б.
Аз го цитирах:та, кое му е "преувеличеното"?
"България и до днес се управлява от криминални елементи" .... "обществото се оглавява от контрабандисти, крадци и мафиоти"
ми прав е май...
знаеш ли какъв е размерът на контрабандата през последната година?
почти сигурно тия пари се намесват в управлението в момента...няма начин да стоят отстрани
Тайните на незаконното митничарско селище
знаеш ли какъв е размерът на контрабандата през последната година?
почти сигурно тия пари се намесват в управлението в момента...няма начин да стоят отстрани
Тайните на незаконното митничарско селище
Страница 16 от 32 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 24 ... 32
Similar topics
» Гражданско движение - покана за участие
» Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1
» Международни новини 3
» ПП АТАКА
» Годината на мишока
» Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1
» Международни новини 3
» ПП АТАКА
» Годината на мишока