Дискусии по повод изяви на медии, журналисти, общественици и
+23
jovina
HEXE
Admin
gigatev
Realistka
(anika-1)
Sonia
(TiUG)
Надя
(Иван)
Таки
Помощ, граждани!
(Натали)
Логик
komarKo
Homan
chocho
blag009
nikiforov
Лаик
(Българанъ)
сноб
Boabab
27 posters
Страница 18 от 32
Страница 18 от 32 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 25 ... 32
Re: Дискусии по повод изяви на медии, журналисти, общественици и
Като е станало дума, не всички изобразяват Темида с превързани очи. Тази снимка е от нейна статуя в кампуса на Chuo University, Япония:
Мъдрите японци, с помощта и на елементарни познания по физика, се досетили, че с подобна везна и със затворени очи, дамата не може да разбере накъде се накланя везната и да отсъди справедливо. Да не говорим за втората фаза, в която тя ще размехва меча сляпа, та кой знае кого ще засегне подобно "сляпо" оръжие ...
Мъдрите японци, с помощта и на елементарни познания по физика, се досетили, че с подобна везна и със затворени очи, дамата не може да разбере накъде се накланя везната и да отсъди справедливо. Да не говорим за втората фаза, в която тя ще размехва меча сляпа, та кой знае кого ще засегне подобно "сляпо" оръжие ...
Таки написа:Като е станало дума, не всички изобразяват Темида с превързани очи. Тази снимка е от нейна статуя в кампуса на Chuo University, Япония:
...
леко бременна ми се вижда
Ще бъда ли твърде скучен ако напомня, че везната на Темида е била винаги проблем на демокрацията? Поради факта, че някои заможни обвиняеми могат да си позволят наемането на топ-адвокати, срещу съответни топ-възнаграждения. За разлика от по-малко заможните участници в един процес, за които това е невъзможно и по дефиниция* накланя везната не в тяхна полза.Таки, в нашия случай най-големият проблем не е в превръзката, а във везната....
* Иначе не бихме говорили за по-добри и по-малко добри адвокати.
Много ми харесва Дмитри Иванов - остро усещане на нещата, и чувство за хумор - enjoy it!!!
--------------------------------------------------------------------------------------
НАБЛЮДАТЕЛ
Писмо от „България” 1
Призраци
Димитри Иванов
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=7319§ionid=5&id=0001101
--------------------------------------------------------------------------------------
НАБЛЮДАТЕЛ
Писмо от „България” 1
Призраци
Димитри Иванов
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=7319§ionid=5&id=0001101
аз пък се посмях на бисерите в коментарите
-- Тате, ти някога бил ли си програмист?
-- Оо, да -- даже двама!
Та, моля ви, надявам се да ми помогнете, да ми припомните заглавието на една пиеса: Някакъв си кореспондира с една семейна дама от някакъв остров, след дълги години отива да я види, но намира там бившият и съпруг. Дамата отдавна се споминала. Нашият герой не знае за това, понеже съпругът и бил намерил съответно писмата им и продължил още по пламенно и редовно да отговаря. Започва препирня, откровения и т.н. Нашият герой си тръгва и вдовеца се провиква: Аз пак ще ви пиша!
Така е то, в епохата на виртуалната комуникация. Както отбелязал един виртуален комуникатор - "Еб@ ти т@шака - имам около милион виртуални познати, а довечера немам какво да н@еба на живо и пак ще гледам телевизия...".
Вчера, СЕГА ....утре???
http://www.standartnews.com/interviews/details/id/802/%D0%9D%D0%B0-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D1%8F-
- Отлагат решаването, така е.
- Е, докога ще отлагат, втори път отлагат, трети път отлагат. И сега, когато вече седнах да се занимавам, защото започнаха да ме дразнят тези представители на политически партии или на медии, които, разбира се, нямат нищо общо със свободната журналистика, защото те са пряко зависими от корпоративните интереси на техните собственици. Нищо общо нямат със свободната журналистика. Те са пряко, да речем в. "Сега", пряко спонсорират от посредника за газа между България и Русия. Пряко "Овъргаз" плаща на този вестник.
Живко Георгиев*: Основният риск за българската икономика са управляващите
На Живко му личи от километри и принципно, въпреки че се прави на по-хитър, хората му вярват колкото и на Кольо Колев...И той имаше доста "верни" прогнози по изборите...
komarKo написа:Живко Георгиев*: Основният риск за българската икономика са управляващите
Още един сторонник на корпоративни интереси....
хванал е някои интересни и важни тези и детайли, които са ми убягвали досега
komarKo написа:Живко Георгиев*: Основният риск за българската икономика са управляващите
Ето го какво представлява Живко:
Японска кредитна агенция подобри перспективата пред България
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=171603
Boabab написа:
Ето го какво представлява Живко:
Японска кредитна агенция подобри перспективата пред България
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=171603
мале, как му го зачука, евала, страшен си!
Само да не се окаже, че на теб съм ти го зачукал, че ще стане къде го чукаш, къде се пуко.
за един скандал трябват два простака - стара френска мъдрост
Аз бих се радвал да видя, че всяко повишение на кредитния рейтинг на една страна е свързано с немедленно и несимволично увеличение на жизнения стандарт в тази страна.
Боя се, че наблюдавам по-скоро една обратна корелация, поне сред страните от по-скромен икономически мащаб.
Което не ме учудва особено, предвид на това, че въпросната оценка касае сигурността на печалби от инвестиции на чужденци, която в една далечна и не винаги ясна релация с просперитета и демокрацията на страната, в която се инвестира.
Който иска да ме оборва, нека първо ми посочи кредитния рейтинг на Китайската Народна Република.
Боя се, че наблюдавам по-скоро една обратна корелация, поне сред страните от по-скромен икономически мащаб.
Което не ме учудва особено, предвид на това, че въпросната оценка касае сигурността на печалби от инвестиции на чужденци, която в една далечна и не винаги ясна релация с просперитета и демокрацията на страната, в която се инвестира.
Който иска да ме оборва, нека първо ми посочи кредитния рейтинг на Китайската Народна Република.
"Помня как цялата нация седмици наред се събуждаше с мисълта: ще живее ли Еди? Помня как ходеше в едни бели роби, а при теб се изреждаха някакви важни клечки от СДС и трябва да ти кажа, Едвин, че всичките си бяхте за лудницата."
Едвин Сугарев в огледалния свят
не знам за вас, но за мен този диспут между 'интелектуалци' е много бигбрадърски
Помощ, граждани! написа:не знам за вас, но за мен този диспут между 'интелектуалци' е много бигбрадърски
ми като ги няма вече добрите стари кафенета...
да седнат, па да пият по няколко, да си ударят по два-три шамара и да си ходят
Аз пък намирам дискусията между Сугарев и Дачков за много интересна. Нито единият, нито другият е "който и да е". Те са значими фигури на българската дясна журналистика.
Таки написа:... Те са значими фигури на българската дясна журналистика.
а къде се изгуби титанът Иво Беров?
Разбирам, когато героите са уморени.
Не разбирам, когато героите са откачени...
Не разбирам, когато героите са откачени...
оставете Иво Беров на мира
прочее, за това, че Дачков и Сугарев са символи на нещо, съм напълно съгласен
прочее, за това, че Дачков и Сугарев са символи на нещо, съм напълно съгласен
Таки написа:Аз пък намирам дискусията между Сугарев и Дачков за много интересна. Нито единият, нито другият е "който и да е". Те са значими фигури на българската дясна журналистика.
за мен е пълна загадка позицията на Сугарев...
с едната ръка брани Бойко Борисов от Октопода,
Сугарев: Замъкът се срутва, ако извадят двамата вицепремиери
а с другата ръка пише
Национализация плюс русификация равно на Бойко Борисов
Страница 18 от 32 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 25 ... 32
Similar topics
» Гражданско движение - покана за участие
» Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1
» Международни новини 3
» ПП АТАКА
» Годината на мишока
» Клуб-кафене „Кибер”-ЕСФ-1